Van egy kisbefektető, pl. én, akinek van valamennyi pénze befektetési alapokban. Van valami online vagy offline szoftver, amivel egyben láthatom a befektetéseim állapotát (milyen papírból hol mennyi van, ez a jelenlegi árfolyamon mennyit ér, mennyi az adott papír féléves, éves, kétéves hozama, stb.)?
Azt tudom, hogy egyes bankoknál van ilyen szolgáltatás, de ott érthető okokból csak a saját alapokat támogatják. Olyan megoldás érdekelne, amivel a különböző bankokban levő különböző befektetéseim aktuális állapotát egy egységes felületen egyszerre láthatnám.
Ti ezt hogy oldjátok meg?
Befalapokhoz csinaltam magamnak egy adatbazist, amiben neha (mikor kivancsi vagyok ra) frissitem az arfolyamokat. Az adatbazis automatikusan general egy csomo grafikont (alaponkenti hozam/veszteseg; teruleti, foldrajzi, penznem, stb megoszlas).
Arfolyam koveteshez osszeraktam egy html oldalt ami lehet helyi gepen, de fel lehet tenni a webre is termeszetesen. Mindegyik alaphoz igyekszem olyan oldalt valasztani, ahol lehet allitani az idoskalat, belenezni a topholdingsba, stb. Itt egy pelda:
Természetesen némi programozási ismerettel a dolog megoldható. Én is megoldottam magamnak, de ezt annyira alapvető dolgonak tartom a befektetés menedzsmenthez, hogy nem tudom elhinni, hogy még senkinek sem jutott eszébe csinálni ilyet.
Ahogy te is írod a pénzügyi weboldalaknak minden szükséges adatuk megvan ehhez, csak össze kellene rakni.
Írtam a Privátbankárnak, hogy hasznos lenne ilyesm. Kiváncsi leszek reagálnak-e valamit.
tdkeppen a bamosz oldalarol le lehet kerni elektronikusan a napi adatokat es ezt egy jo programozo automautizalni tudja, onnan meg mar tok online az egesz.
ott ahol van internetbank es legalabb a portfoliot megjelenitik ( ha mar vasarolni nem lehet - OTP!) teljesen aktualisak az adatok.
szvsz nem lenne nagy befektetes, ha valami penzugyi portal (portfolio, privatbankar) csinalna egy tokegyszeru adatbazis, ahol a juzer csinalhatna maganak portfoliot, lementhetne es nezegethetne hogyan all... nem vagyok sehol regisztralva ezert nem tudom, hogy van-e, de ez annyira egyszeru es hasznos lenne, hogy lehet letezik! :)
Van egy kisbefektető, pl. én, akinek van valamennyi pénze befektetési alapokban. Van valami online vagy offline szoftver, amivel egyben láthatom a befektetéseim állapotát (milyen papírból hol mennyi van, ez a jelenlegi árfolyamon mennyit ér, mennyi az adott papír féléves, éves, kétéves hozama, stb.)?
Azt tudom, hogy egyes bankoknál van ilyen szolgáltatás, de ott érthető okokból csak a saját alapokat támogatják. Olyan megoldás érdekelne, amivel a különböző bankokban levő különböző befektetéseim aktuális állapotát egy egységes felületen egyszerre láthatnám.