Keresés

Részletes keresés

-sanci- Creative Commons License 2008.08.07 0 0 9

Hello Prablek!

Bár lehet már rég vettél valamit, azér megosztom a tapasztalatokat, ugyanis én is hasonló cipóben jártam, s nem nagyon találtam infót a bringaponyvákról.

Tavasztól őszig az erkélyen tárolom a cangákat, s a decathlonban 2 féle is volt, ebből a drágább feketét vettem, szerintem príma! Montira, verseny bringára egyaránt okés, alul a váz alatt össze lehet fogni tépőzárral. A szél egyszer felborította, de ez nem a ponyva hibája. Az anyaga jó erős sátorszerűnek tűnik, nem gagyi nájlon. Kapott már jó kis zuhét, nem ázott át. Eddig nem szakadt el.

http://www.decathlon.co.hu/HU/product_2556471-12850529/

 

 

Előzmény: parblek (8)
parblek Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8
Sziasztok,

a párommal most vettünk két bringát, és mivel a lakásban sajnos nincs hely nekik és garázsunk/tárolónk nincs, így kénytelenek leszünk az erkélyen tartani őket :(.

Boltokban már láttunk kerékpár ponyvát, ami az esőtől (tűző naptól) megvédené őket.
Nektek mi ezzel a tapasztalatotok, jól használhatóak?

Esetleg valaki tudna tippet adni, hogyan lehet lakásban praktikusan megoldani a kerékpártárolást? Néztem már pár fregoli-szerű kerékpártartót, meg kampót is, de azért elfogadnék pár ötletet, mert télen nem szeretném az erkélyen hagyni a bringákat, viszont azért jó lenne ha el is férnénk tőlük :).

Köszi előre is!

üdv,

parblek
sámuel Creative Commons License 2006.03.29 0 0 7
Ez lesz a megoldás, köszi a képet!!!
Előzmény: kivi (5)
kivi Creative Commons License 2006.03.29 0 0 6
És ilyenre gondoltam neked:



Előzmény: kivi (5)
kivi Creative Commons License 2006.03.29 0 0 5
Nem deformálja, nálunk is így lógnak. Sokkan nagyobb erőket kell kibírnia a felninek és a villának használat közben. Amit javasoltam kampót, azt a függőleges falra kell szerelni, de létezik olyan, amit a plafonba (vagy gerendába):


Előzmény: sámuel (4)
sámuel Creative Commons License 2006.03.29 0 0 4
Teljesen igazad van. A helyzet az, hogy az eddigi fórumos életemet az autós blokkban töltöttem, ahol aztán tényleg mindennek van külön fórum. Nem szoktam még meg az új környezetet :)

A tippeket mindenesetre köszönöm, okosabb lettem!

Sajnos vízszintesen nem, csak függőlegesen fér el a cucc.

Azért azt még megkérdezem itt, hogy ez a keréknél fogva felakasztás nem deformálja a felnit?
Előzmény: kivi (2)
kivi Creative Commons License 2006.03.29 0 0 3
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: kb. 1500 forintért lehet kapni olyan kampót, ami direkt erre a célra való. Itt az első kereket kell a kampóba akasztani, tehát a kerékpár függőlegesen áll, mintha épp mászna fel a falon.
Előzmény: sámuel (-)
kivi Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2
A világért sem akarlak megbántani, de nem darabolódott még eléggé szét a kerékpáros fórum? Szerintem a kérdésed annyira mindennapi, és sok embert érintő, hogy bármelyik nagyobb (főleg a KT 2.0) topicban megfelelő helye lenne.

Tényleg nem szekírozni akarlak, de gondold el mi lenne, ha minden kérdésre új topic nyílna. Például:
- Milyen kulacstartót vegyek?
- Műanyag vagy fém szelepsapka az igazi?
- Milyen hosszú legyen a bowdenház?
- Mekkora kerékméretet állítsunk be a computerben?
- Milyen színű az igazi kerékpár?

:-)))
Előzmény: sámuel (-)
daredda Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1

Hello

Nem irigyellek, én is szeretem a bringám, van is 2, és tényleg nem foglalnak kis helyet.

Nem tudom, mekkora a helyszég, de ha van olyan hosszú, mint a bringa, és van olyan magas, hogy a fejed felett elférjen a bringa, akkor a normál állapotában függeszd fel, ehhez csak egy fregoli kell, a kampót akszthatod a nyereg alá és a kormányba (stucni). Ha csak állítva fér el a helységben, akkor is jó a fregoli, vagy bármilyen felhúzószerkezet, mert ugye egy bringát állítva felemelni nem nagyon tudsz.. Pláne kettőt. OBIban és egyéb helyen olcsón van gurtni, az nagy teherbírású, de vehetsz hegymászókötelet is, karabinerrel. Sztem a biciklitartók csak a dőléstől védik meg a kocsi tetején a bicót, ha a falra szereled, 15kg-t kell tartania, mert ezen kívül csak a két kereket szokás odaszíjazni. Tehát akaszd. remélem segítettem valamennyit - bár abba nem gondolok bele, hogy rögzíted a tartót a plafonra :-O

A kötél valamivel "humánosabb", mert nem szedi le a festést, főleg, ha ki is párnázod.

Amúgy sztem a fő bringás fórumban érdeklődj, mert így rejtve kevesen találnak rád.

Sok sikert :)

DRD

huzat Creative Commons License 2006.03.29 0 0 0
vegyél kemping bicajt, azt össze lehet hajtani:-)
0
Előzmény: sámuel (-)
sámuel Creative Commons License 2006.03.28 0 0 topiknyitó
Adott egy nagyon szűk kamra, ahol két kerékpár tárolását kell megoldani. A helyiség adottságaiból eredően az egyetlen szóba jöhető mód a függesztés, orral a mennyezet felé.

Az a kérdés, hogy ha készítek egy konzolt, amire fel lehet függeszteni a bicajokat, akkor hogyan alakítsam ki: a váznak mely részét akasszam a "kampóra"? Én az első, függőleges csőre gondoltam, amin a kormányrúd áthalad. Kérdés: mit szól ehhez a bicikli? Egyébként ~15kg-os a gép.

Másik megoldás, hogy veszek autóra való bicikliszállító-tetőcsomagtartó konzolt, és azt fúrom fel a falra, az a váz alsó összekötőjét fogja.

Mit javasoltok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!