Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 6

Köszönöm szépen! Most már csak az érdekelne, hogy kompetens személytől jött az infó, tehát HR-területen dolgozol? Tehát ez fix, hogy így van, ahogy leírtad...?

Előzmény: bankvilági idegenvezető (5)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.04.01 0 0 5

Sajnos igen.

Bankok között létezik egyfajta tiltólista,akiket valamilyen szabályszegésért,kihágásért stb.....távolítottak el. Ezt a listát igen,megosztják egymás között.

Elképzelhető,hogy késve érkezett meg az infó a HR osztályra,addigra már felvettek és utólag kapta meg a régi bankodtól az elbocsátásod okát.

Nem akarlak elszomorítani de elképzelhető,hogy soha semmilyen nagyobb pénzintézetnél nem fogsz tudni dolgozni,mert ezt elküldték minden banknak.

Láttam és hallottam már ilyen esetről. :(

Sajnálom.

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 4

Kedves Ólomlábú!

Elképzelheted, hogy nagyon is érdekelt, de hiába érdeklődtem, kérdezősködtem, faggatóztam (már-már kínos volt...) az ottani fiókvezetőtől, illetve a HR-estől (akit felhívtam telefonon), senki sem mondott semmit. A fiókvezető eleve azt állította, hogy nem az ő döntése volt, hanem a "feje fölött" hozták meg a döntést, a HR-es csaj pedig kussolt, hiába faggattam.

Mivel senki sem mondott semmit, ezért arra gondoltam, hogy talán az előző munkahelyem adott olyan "jellemzést", ami alapján az új munkahelyem egyszerűen felállított. Ez persze csak hipotézis a részemről.

Az is lehet, hogy egész egyszerűen időközben meggondolták magukat és azt a pozíciót, amire jelentkeztem, megszüntették. Láttunk már ilyet...

Így utólag már tényleg csak a kíváncsiság hajt: a konkrét ügytől elvonatkoztatva egyszerűen érdekel, hogy ha valaki jelentkezik egy bankos állásra, akkor lekérdezik róla az adatokat (személyi lapját vagy ilyensmit) az előző bankos munkahelyéről...?

Ha valaki HR-en dolgozik, légyszi ossza meg velem az infót.

battay

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.03.31 0 0 3

Valami nem kerek ebben a történetben.

A HR-es kollega nem utólag fog lenyomozni,hanem még a felvétel előtt.

Valami más oka volt annak,hogy a második helyről is kirúgtak nem?  Nem is érdeklődtél,hogy mi az indok stb? Beletörődtél,hogy indoklás nélkül kirúgnak?  Az ottani fiókvezetőtől sem tudtál meg semmi?

Nagyon nem értem én ezt a storit.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 2

Kedves Banki HR-esek!

Több évig bankban dolgoztam, az lett a vége, hogy elküldtek (közös megegyezéssel). Oka: szerintük jogtalanul néztem meg az ügyfél számláját, én ezt vitattam, mert nem erről volt szó, de a vége mégis az lett, hogy felállítottak... - nem részletezem. Jegyzőkönyv készült, azonnali hatállyal kirúgtak. Amikor egy másik bankba jelentkeztem, és felvettek, három nap múlva indoklás nélkül elküldtek.

Érdekelne, hogy ilyen esetekben, ha jelentkezem egy banki állásra, akkor az ottani HR-es valamilyen belső rendszeren keresztül "lekéri" az előző munkahelyemről a lapomat? Vagy hogy működik ez?

Tehát ha egyszer valahol hibáztam, sehol máshol, egyik bankban sem fogok tudni elhelyezkedni?

Köszönettel,

battay

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1
Relationship manager
(Ref.:BARM/01)

Intenational investment and corporate bank looking for:
CORPORATE BANKING RELATIONSHIP MANAGER

Main responsibilities:

* management of existing client portfolio -follow up of relations and prospects
* capacity to understand clients needs and to propose adapted solutions or specific products
* preparing credit proposals, documentations and meeting reports in English
* further development of the client base

Required qualifications and skills:

* University degree in economics
* min. 1-2 years of commercial banking experience among LARGE CORPORATE CLIENTS(!)
* result and clients orientation
* fluent English and French is advantage
* computer literacy
* good communication skills

For the application please send your CV both in Engish and Hungarian the following e-mail address:
bank@job-center.hu

www.job-center.hu

Job-Center
tejetiszom Creative Commons License 2006.03.28 0 0 0

Koszonom szepen Alice!

tejetiszom

Előzmény: AliceCsodaországban (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.03.28 0 0 topiknyitó

"tejet iszom" topictárs kérésére nyitottam a topicot.

tehát:

"Sziasztok!

Mint leendo friss diplomas (M.Sc - penzugy) kivancsi lennek, milyen savban vannak a kezdo fizetesek a nagyobb penzintezeteknel itthon. (BP) Esetleg a Big4 consulting cegnel?
Tovabba erdekelne, az elorejutasi lehetoseg is, illetve a kezdo poziciokban, mennyit tanul az ember?
Ezenkivul mindenfele tippet, szemelyes tapasztalatot, vagy jo otletet szivesen olvasok, akar a jelentkezesekkel, akar a kivalasztasi metodussal, vagy barmi massal kapcsolatban amit fontosnak gondoltok
."

tejet iszom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!