Ebben a topikban kívánom összegyűjteni azokat az információkat és tapasztalatokat, amelyek a szabadföldi kaktuszok tartásával kapcsolatban segítséget nyújthatnak.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, Gondolkozom egy kaktuszkert telepitésén. A kertbe szeretném mindenképpen 3mx 15 m területröl lenne szó. Allandóan süti a nap. Mőgőtte van egy kavicskert. 10 db pálmaliliommal 3 db levendulabokorral ill 2 db dísz tuja bokorral ez a terület egy kicsit szélesebb. Milyen nővényeket ajánlotok milyen talajt milyen talaj fedést stb. Köszönöm Zsolt
Majd keresek képeket, mert úgy tűnik erre lesz most majd idönk , és majd 2-3 hónap múlva talán el tudom küldeni, ..ha ismét lesz majd postai szállítás...
Jobb később mint soha, most írok, a Yucca rostrata is törzses, de irtó lassan nő, van több faj is ami törzses, de azok sem kapkodják el, a leggyorsabb növekedésűek Yucca recurvifolia és a Yucca gloriosa, az előbbi magasabbra nő, nagyobb a törzse, ezek az igazi pálmaliliomok, igazi vízkedvelő szubtrópusi növények. Ezekből még törzsesem is van, vagyil lesz, ha vége ennek a karanténnak ami ost van(lesz) :(
Volt Yucca elata-m is eladó, de elfogytak, idén megint vetek, ha lesz eladó, akkor őszre várható, ha szépen tudnak nőni!
Szia! Köszönöm szépen a lehetőséget! Képeket kérnék majd róluk! Nyilván jobb időben, mert most a talaj is fagyott, nem lehet vele dolgozni. Télálló fajtákra gondolok, mert szeretném majd őket kiültetni a sziklakerten. :)
Addig is hoztam néhány képet a mai napról, nincs hó, csak dér, de valójában nincs hideg, mert 0 c° körül mozog a hőmérséklet, eddig a leghidegebb -5 c°volt:
Engem érdekelne a növény, és területnek egy 2,5x4 méteres területen gondolkodom kulé kaviccsal meg szórva kevés földel keverve és egy két sziklát bele.
Nekem is lesznek tavasszal eladó Opuntia, Cylindropuntia növényeim, ha érdekel benneteket tudok képet és árat is mellékelni, természetesen privátban! :)
Szia! Engem is érdekel a téma, szeretnék egy kis kaktusz kertet építeni. Találtam is egy egész jónak tűnő oldalt , ahol nagy a választék télálló kaktusz okból. Szerintem én is innen fogok rendelni , mert máshol nem is találtam.
Köszönöm szépen a korrekt választ! Bocsánat, hogy ilyen soká válaszolok. A kaktusz, amit gyökereztetni akartam megmaradt és szépen fejlődik, lefotózom, amint tudom, nem tudom hogy melyik fajból származhat.
Üdvözlök mindenkit! Szabadban nevelhető kaktuszt keresek esetleg tudnátok ajánlani milyet érdemes és hol lehet beszerezni? Esetleg ezt a fajtát Engelmann-fügekaktusz? köszönöm
A budapesti kaktuszkiállításokon szokott lenni, már láttam többször, legközelebb a tavaszi kiállításon vagy az interneten érdemes rákeresni a google-ban eladó Echinocereus triglochidiatus kifejezésre, az Egzot!kus kertészetnél is láttam már, hogy hirdeti.
Opuntia engelmannii, Sandia Mts. NM. termése már érik, hatalmas termést hoz, és már érik!
Az ekkora termést hozó fajok termése még zöld színű(Opuntia flavescens, Opuntia engelmannii másik típus)! Az O. engelmannii északi forma hamarosan érleli a termését, de ennél kisebbet hoz!