Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2006.11.17 0 0 23
Nem mindenben értek egyet TGM-el,de ezzel, amit itt megfogalmazott, igen.


Csupán annyit tennék hozzá, más pártoknak is érdemes lenne elgondolkozni, megfogadni a javaslatot.

Valami hasonlót képzelek el a XXI. század Európájában egy értelmiségitől.
breien Creative Commons License 2006.11.16 0 0 22
Nézd, ami okt. 23-án Budapesten történt, az önmagáért beszél.
Ha véget akarunk vetni a politikusok simliskedéseinek, akkor független szakértőkre bízzuk a dolgot, s azok képesek lesznek az egészet felgöngyölíteni.
Tudod, ez már a Tv. székháznál elkezdődött. Máig nem értem, hogyan alacsonyodhat le bárki is olyan mélyre, hogy a hatalmáért nemzeti ünnepen az ünneplőkre uszít "külföldi szakértőket" / tudod, azt már írtam, s remélem a szakértők sem hagyják figyelmen kívűl, hogy 23-a előtt, milyen repülőgépek szálltak le ferihegyen, s kiket is hoztak ide./ Példátlannak tartom, hogy a magyar rendőrség ilyen eszközökhöz folyamodhatott.

Az "erőszakot" jó lenne tudni, kik és miért követték el? / 1991-ben, Bp-en az ILO szakértők vezetőjét kik és miért is "tartóztatták" fel? miért késte le a repülőgépet?
miért is nem volt annak következménye? Remélem, Brüsszelben előkeresik azt a jegyzőkönyvet, amit akkor készítettek. / sokat segíthet, a 2006-os Bp-i történések tisztázásában. - azok, ott tényeket rögzítettek-

A békés tüntetőknek esélyük sem volt arra, hogy "odébb álljanak" okt. 23-án Bp-en.
Ez, már az élő közvetítésekből is egyértelműen kitűnt.

Tudod, 2004-ben a családommal azért szavaztam az EU-s csatlakozásra, mert abban bíztam, hogy végre nekünk is lehetőségünk lesz arra az értékrendre, ami ott honos.
Amikor, az EU. egy olyan alakot szavazott meg biztosnak, aki párt elnökként elfogadta "nem érdekel a jog, a tisztesség, majd a végén elszámolunk"??! akkor ért az első csalódás. / ez is oka annak, hogy az EU-s Alkotmányra, ahol a polgárok döntöttek, NEM-et mondtak. Azok az emberek tudatában vannak annak, mennyi áldozattal járt amíg elérték, hogy a hazájukban a politika, a politikusok felhagyjanak ezzel a szemlélettel. Félnek, nagyon félnek attól, hogy újra náluk is visszajöhet ismét. Nem értem az EU. hozzáállását a "kommunizmus áldozatainak" elmaradt politikai jóvátételének elmaradása miatt. 100 millió, az az százmillió emberáldozatot követelt a kommunizmus.
Az a támadás, ami az európai értékrendet éri mostanság, bátorítást adott az olyan gátlástalan alakoknak, akik ma Mo-on bitorolják a hatalmat. Törvényszerű, hogy okt. 23-án Budapesten bekövetkezett amit láttunk. Ezt már az EU. sem nézheti tétlenűl. Több évtizedes munka vesz ezáltal kárba, s ennek eredménye, hogy széthullik az EU, mielőtt létrejöhetett volna.
Tudod, nagyon hiányzik ma egy olyan egyéniség az európai politikai palettáról, amilyen Adenauer kancellár volt. Kisugározta a tisztességet, emberi tartást, becsületet, ami leginkább hiányzik a mai politikusok nagy részéből.
Annyiszor meghamisították már a történelmet, politikai csatározások martalékává tették a legfontosabb értéket, az emberi élet tiszteletét, megbecsülését.
Tudod, amit már máskor is megírtam, a magyar oktatás legnagyobb hibája, hogy az elmúlt hatvan évben, elfelejtették tanítani, az etikát, a morált, a tiszteséget, annak fontosságát.

Az emberek többsége igényli ezt, s tesz is ezért. Ugye, nem meglepő számodra sem, hogy a most leköszönő USA hadügyminisztert, háborús bűnök elkövetése miatt állítják bíróság elé / pedig neki annyi bűne volt "csupán"? , hogy az ellenséges hadifogjok kínzását nem akadályozta meg / Nem a saját nemzettársaira uszított "idegen" tanácsadókat, a nemzeti ünnepen, az ünnepelni akarók ellen.
Azért, érdekelne, hogy az EU-s joggyakorlat hogyan értékeli ezt a tettet?
Márcsak ezért sem kellene kihagyni a nemzetközi bíróságot ebből az ügyből.

Soha nem a vallási, nemzeti hovatartozásuk alapján, hanem cselekedeteik alapján itélek meg embereket. / sem komcsizni, sem zsidózni nem szoktam. a cucializmust, mint egy hazug, emberetelen társadalmat itélem el, s azokat, akik akkor és most is a hatalomért, a koncért bármilyen aljas emberiség elleni bűntettet elkövettek, s a politika "mentőövét" használták védelemként.

Ennek kell, de örökre véget vetni.
az a politikus, aki visszaél a szavazói bizalmával / nemhogy brutálisan összevereti azokat, amikor ünnepelni akarnak / azonnal tűnjön el a közéletből, de örökre.

Ez a feltétele annak, hogy ebben az országban a béke, a rend helyreálljon. Soha többet nem kérűnk a "kádári rendből". Egy életre elegünk volt abból, s a hazugságokból is.

Ez a mostani kormány, ezért alkalmatlan arra, hogy ebben az országban bármiről is döntsön. Ezért kell távozniuk a közéletből, s azoknak a politikusoknak is, akik ezekután, támogatják ezt a kormányt.
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.16 0 0 21

2006. okt 23-án megbocsáthatatlan bűnnel tetézték, amikor Budapesten, a méltón, méltósággal ünnepelni vágyó emberekre, rendőrruhába bújtatott "szadista állatokat" küldtek.

 

Ezt nem kizárt hogy így van.
Bár szerintem ez kissé paranoid összeesküvés-elmélet, hogy kormánykörök szadista civileket rendőrruhába ölötztetve hagyták, mitöbb küldték randalírozni, de persze lehetséges..

 

Ám ezzel kitörölhetjük a fenekünket, mert lehetséges sok minden, az is pl. hogy most George Bush klottgyatában éppen a Lenin mauzóleumban pókerezik Csingiz Ajtmatov legkisebb unkájával...

De aligha valószínű...

 

Igen súlyos állítások illetve vádak ezek. Kevésbé komoly vádakat is bizonyítani illik. Ez pedig legalábbis hazaárulás és még számos egyéb nagyon súlyos vád.
Most már csak egy aprócska dolog hiányzik, "csak" az ami dönt....
A bizonyíték.
Tessék mondani az hol is van?

 

Feltevések, indulatos vélemények, spekulációk és pletykák nem szolgáltathatnak alapot vádoláshoz és ezek alapján tényként állítani valamit, hazugság...

 

Ott a mostani magyar kormány, már rég kivonult volna a közéletből! / ott, a politikusok is megadják egymásnak a tiszteletet...

 

Egyetértek, sajnos ez így van.

 

Miért "anarchia, káosz" szerinted, ha egy nemzet fellázad a "faragatlanság", a "bunkóság" ellen?

 

Azért, mert ha az agresszív lázadás átmegy tettlegességbe, az nyilvánvalóan egy társadalom összeomlásának az előszobája, ha nem lépnek közbe a rendfenntartó szervek. Te szeretnél nyomorogni, úgy hogy talán még víz sem lenne és bandák és erőszak uralnák az utcákat, de legalább a kormány megbukott?

Mérlegre kell tenni, hogy mit veszthetünk.

 

Békés, nyugodt, csendes tüntetés. Ehhez van joga a népnek, ha ezen túlmegy (és ezen még a rendőri beavatkozás előtt már messze túlment - zsidózás, hazaárulózás, fasiszta megnyilvánulások...), akkor megindul a folyamat a káosz felé. Ez nyilvánvaló, midenki tudja.

 

Ez a kormány, több ezer milliárdos kárt okozott két év alatt ennek az országnak.

És az összes többi is ugyanígy az elmúlt 50 évben (vastagon belelértve Orbánét is)...

 

A leghatározottabban kikérem magamnak, hogy bárki is lecsőcselékezzen.

 

Ki csőcselékezett le?

 

A csőcselék randalírozik az utcán, nincs vesztenivalója, rongál.

A békés tüntető arrébb áll és elmegy onnan; ám ha nem megy el, hanem ott marad a randalírozók mögött, hiába is passzív, közösséget vállal a randalírozókkal, tehát csőcselékké válik... Ez sajna biza így van...

 

Ebben az országban neveltem fel a gyermekeimet, tisztességre, becsületre, egy embertelen hazug társadalomban, amit most újra akarnak éleszteni ebben az országban.

 

Megsúgom, hogy soha nem volt ez másképp, mindig is hazug volt a társadalom és nem kell semmit újraéleszteni, mert amióta léetzik emberi civilizáció, a társadalmak hazugságokra épülnek...

 

A hatalom fogalma szükségszerűvé teszi a hazugság és az erőszak fogalmát; amíg van hatalom e velejárói is jelen lesznek...

 

Elegünk van a hazudozásokból.

 

Nekem is!

 

Különben, csak annyit akarunk, hogy egy mélyen kompromitálódott kormány tűnjön el a közéletből,

 

Jön helyette másik ugyanolyan és előről kezdi az ország lerablását...

Ha pl. az MDF lenne 15 éve kormányon állítom, hogy sokkal jobb lenne a gazdasági helyzet, mert az első néhány év alatt a vezetők (és köreik) megszedik magukat és utána, már nem olyan éhesek...

4 évente váltogatni a legártalmasabb, elsősorban többek közt ebbe roppant bele az ország...

 

Nézd, amit a Tv. székház ostromáról írtam msz. " profi kampányforgatókönyv" része, profi provokátorokkal.

 

Hol vannak a bizonyítékok?

Ha adsz cáfolhatatlan bizonyítékokat, megjeleölve a konkrét vádlottakkal, akik ellen a konkrét bizonyítékok, kétségtelenül megállnak, már holnap én magam, állampolgári jogon pert indítok.

 

hogy is nevezték őket? / felakasztatták, börtönbe csukatták, s ezek mai szellemi örököseit.

 

Meg kéne már érteni, hogy nincs ilyen szellemi örökös, illetve van, de a hatalomra törekvők egyetlen dolog szellemi örökösei: a hataloméhségé (nem eszméké és konkrét köröké), mindegy nekik, hogy jobb vagy bal és bármi ideológia, csakis a hatalom és a vagyon ami kell; ennek a "szellemiségnek" pedig az örökösei az őskorból örökölték ezt már, amikor megjelentek az első törzsfőnökök...

 

Abban egyet értek, "valami intellektuális, békés összefogásra van szükség".

De csak azok után, ha bíróság előtt felelnek a tettükért, azok, akik ezt a nemzetet ide juttatták. A felelősök elsősorban. Tudod, ennek már nem csak a politikai, de a jogi felelősségét is vállalniuk kell.

 

Természetesen.

 

Ha a mostani kormány nem követi el azokat a bűnöket, a nemzet nem felyezte volna ki a nemtettszését. - akkor, most én sem lennék "csőcselék"?!

 

A nemtetszés kifejezése, szerinted gyújtogatást, magánszemélyek megkárosítását (autók pl.) a belváros megrongálását, százmilliós kérok okozását, emberéletek és közbiztonság veszélyeztetését, az ezzel ország nemzetközi megítélésének lezüllesztését jelenti..?

 

A randalírozókat, a mögöttük csendben álló és közösséget vállaló tömegnek is vissza kellett volna fogni, nem tették, de maradtak, így a csőcselékké váltak...

 

Azért áruld már el kérlek tisztelettel, ha a ti értékrendetek szerint mi csőcselék vagyunk? egy demokratikus jogállam értékrendje szerint, a mostani kormány mivel illethetnék? - most, mellőzöm a magánvéleményem, de érdekelne a tied erről.

 

Nem értem mi az, hogy "ti"? Én sehová sem sorolom magam, próbálom függetlenül, pártatlanul, szigorúan az igazságot keresni...

 

A mostani kormány, ahogy a többi is (Orbáné is!), tehát a mindenori kormány hiénák gyülekezete, akik az ország kirablásán "dolgoznak" évtizedek óta - ez a véleményem...

 

Mi bebizonyítottuk, hogy tudunk kulturáltan, emberhez méltón viselkedni / az elmúlt ötven év is azt bizonyította, hogy az agresszió ellen, a leghatásosabb "fegyver" az emberi értelem, az inteligencia.

 

Senki nem is állította, hogy a vidéki békés tüntetések résztvevői csőcselék lenne.

 

Mégis, mondjatok már egy okot is, amiért ezt a népnek, az istenadta népnek el kellene fogadnia?

 

Nem kell elfogadni, én sem fogadom el, de az agresszivitás nem megoldás. Ahogy magad is írtad csakis az értelem és az intelligens, békés út a helyes.

Előzmény: breien (19)
breien Creative Commons License 2006.11.16 0 0 20
csak annyit kiegészítőül.

Azok, akik okt. 23-án Budapesten, az ünneplőkre uszították a "karhatalmat"?! sz a legnagyobb hibájuk, hogy az egyéni "érzéseiket" / mérhetetlen bosszúvágyukat / nem tudták alárendelni a nemzeti érdekeknek.

Indoklás. Itt, Debrecenben is voltak, sőt vannak egyéni sérelmek, konfliktusok.
Ezt okt. 23-án, s azóta is alá tudtuk rendelni az ország, a szülőhazánk érdekeinek.

Mi bebizonyítottuk, hogy tudunk kulturáltan, emberhez méltón viselkedni / az elmúlt ötven év is azt bizonyította, hogy az agresszió ellen, a leghatásosabb "fegyver" az emberi értelem, az inteligencia. / A mostani kormány reform törekvéseiből az inteligencia hiányzik a legjobban. Ezért írtam tegnap a VMT-karzatban, hogy "izomreform"!

Az intelligenciát agresszióval soha nem tudják pótolni. Ötven év alatt, ennyit illett volna megtanulni.

Hozzákezdenek a tb. reformjához? piaci versenyt hírdetnek?
könyörgöm, mikor tanulják már meg, hogy
ad.1. alapszolgáltatás az EU-ban, így állami feladat az öregkori nyugdíj, s a népegészségügyi ellátás!

ad.2. versenyeztetni lehet a szolgáltatást nyújtókat, de annak feltételeit, az államnak kötelessége biztosítani. / közgazdasági nonszesz, hogy a mostani eü. ellátás finanszírozásánál, aki többet teljesít, annak csökkentik a "díjszorzóját"?! egyértelmű a csőd! azt akarták?/

ad.3 ha a hatékonyságot, az ellátás szinvonalát akarom növelni, akkor az átláthatóságot, az ellenőrízhetőséget biztosítom, s árának megfelő díjazás feltételeit megteremtem. Az elmúlt négy évben, semmit nem tettek ebben az irányban.
Megteremtették a legfontosabbat, az állami szerepvállalás meghatározását egyértelművé tételét ebben a formában? rendezték az orvosok jogállását?
rendezték a finanszírozás feltételeit, a szolgáltatás minősége/mennyisége értelmében?
Készítettek hatástanulmányt? pl. az olimpia megrendezésére Mo-on több száz oldalas tanulmány készült - belátható időn belűl, 10 év, esélye nincs Mo-nak, hogy Olimpiát rendezhessen, a reformot meg már most csinálni akarják?!

idézve, az egyik Alkotmány Bíró indoklását msz. "Magyarországon, a hülyeség nem alkotmány ellenes". úgy néz ki, nagyon igaza van.

Mégis, mondjatok már egy okot is, amiért ezt a népnek, az istenadta népnek el kellene fogadnia? Tudunk, más megoldást is./ a VMT-karzat 39 963 hsz-ben a "gazdaság " szereplője "a reformot" úgy jellemezte "kabaré a köbön" -habár, az is az "istenadta nép-hez tartozik elvégre- /
Előzmény: breien (19)
breien Creative Commons License 2006.11.15 0 0 19
Jó helyre tetted.

Igen, ami ebben az országban az elmúlt két hónapban történt, az bizonyítja mekkora kárt tudnak tenni a politikusok, ha az oktatást kézivezérlik.

Ötven évig hazudtak a nemzetnek itthon, 1956-ról. ettől már csak az a szomorúbb, hogy a hazugságaikat 2006. okt 23-án megbocsáthatatlan bűnnel tetézték, amikor Budapesten, a méltón, méltósággal ünnepelni vágyó emberekre, rendőrruhába bújtatott "szadista állatokat" küldtek. Akik ezért felelősek, azok 1956. nov. 4. szellemi örökösei, azoké, akik a hatalomért, a saját nemzetük ellen ilyen brutálisan képesek támadni, azon a nemzeti ünnepen, amit a nemzetközi megitélés eddig is, de főként 2006-ban, az ötvenedik évforduló alaklmából kinyílvánítottak.

Egyáltalán, felfogják azok ésszel, mekkora bűnt követtek el a nemzettel szemben ezzel a tettükkel?

no akkor lássuk a "részleteket".

Tisztázzunk valamit. 1991. óta 2006. okt 23-án Debrecenben, az Egyetem előtti 56-os "emlék szobornál " rendezett koszorúzáson voltam elősször olyan helyen, ahol politikus is megszólalt. 1956. áldozatainak tiszteletét akarván leróni méltón, alázattal.
Istennek hála, itt mindenki megtehette, aki csak akarta. A kormánypártokon kívűl, még az orosz konzul is megtehette, s furcsa mód a "csőcselék" bemutatta, hogyan kell emberhez méltóan viselkedni / az "illetékesek" tanulhatnának a "csőcseléktől" /

Tévedsz. csak nálunk ilyen a politika. Máshol, ahol a demokráciát gyakorolják, nem csak beszélnek rólla, ott valódi "népképviselet" -et gyakorolnak, s szolgálatot hajtanak végbe. Ott a mostani magyar kormány, már rég kivonult volna a közéletből! / ott, a politikusok is megadják egymásnak a tiszteletet, s nem fordulhat elő olyan, hogy az egyik politikai tábor ünnepi megemlékezésére nemzeti ünnepen, rendőrruhába bújtatott "szadista állatokat" uszítanak rá az emberekre.

Már említettem, azok "szellemi örökösei"! még brutálisabbak a mostaniak, mint az elődeik voltak.

Miért "anarchia, káosz" szerinted, ha egy nemzet fellázad a "faragatlanság", a "bunkóság" ellen? Tudod, ha ezt "közjogi méltóság"-ként mutatja be valaki, azzal engem is lejárat, s az ország állampolgárait. demokráciában, ezért szoktak ilyen eset után kivonulni a közéletből, akik ilyen "szarvas hibát" elkövettek.

Ez a kormány, több ezer milliárdos kárt okozott két év alatt ennek az országnak.
A "tömegpszichózist" jó, hogy felvetetted. Kérdezd meg légyszives független szakembereket, milyen hatással van gyermekekre, / akik a szüleikkel, nagyszüleikkel mentek ünnepelni / hogy a rendőrök oly brutálisan támadtak az ünneplőkre? / tudod, első osztályos voltam, amikor a tantónéni rajtam demonstrálta a történelmet. Mind a mai napig nem mertem a családomnak arról / 1956 nov. végén történt / az időről beszélni, mert attól féltem, a gyermekeim is úgy járnak, mint ahogy akkor jártam. Mindvégig "kételyeim voltak" azokkal kapcsolatban, amit tanítottak - ezt a topic nyitóban is megemlítettem -

Köszönöm a becézést . A leghatározottabban kikérem magamnak, hogy bárki is lecsőcselékezzen. Ebben az országban neveltem fel a gyermekeimet, tisztességre, becsületre, egy embertelen hazug társadalomban, amit most újra akarnak éleszteni ebben az országban. Elegünk van a hazudozásokból.

Különben, csak annyit akarunk, hogy egy mélyen kompromitálódott kormány tűnjön el a közéletből, akik ráadásul, olyan mélyre súlyjedtek, hogy a nemzeti ünnepen / amit oly sok véráldozattal fizettek elődeink / az ünneplőkre támadtak brutálisan.

Arra a rendőrruhába bújtatottra gondolsz, aki a járdán lévőket dobálta kockakővel?

Nézd, amit a Tv. székház ostromáról írtam msz. " profi kampányforgatókönyv" része, profi provokátorokkal. / szégyen, hogy egy gimnazistát már "jogerősen"? elitéltek, a provokátorok, a szellemi irányítók/megrendelők még mindíg bitorolják a hatalmat.

Azért, én nem említenm egy napon azokat, akik a "vérbíróságokon" a saját miniszter elnöküket, "bajtársaikat"? "elvtársaikat"? /bocs, zavarba vagyok ilyenkor, hogy is nevezték őket? / felakasztatták, börtönbe csukatták, s ezek mai szellemi örököseit. / a mai bűnökért kell a mostaniakat felelősségre vonni, nem az 1945, esetleg 1956 okért! azokat készen lennénk megbocsájtani, a gyermekeink, unokáink biztonságáért cserében. A most elkövetett bűnökért, viszont azoknak kell felelni, akik azokat elkövették.

Abban egyet értek, "valami intellektuális, békés összefogásra van szükség".

De csak azok után, ha bíróság előtt felelnek a tettükért, azok, akik ezt a nemzetet ide juttatták. A felelősök elsősorban. Tudod, ennek már nem csak a politikai, de a jogi felelősségét is vállalniuk kell.

1945 után, Adenauer kancellár, a német nemzetet sokkal mélyebbről talpra állította.
némi külömbség mégis volt az akkori német, és a mai magyar helyzet között.

- nem engedték a németek, hogy egyesek bűnei miatt, egy nemzetet bűntessenek
nálunk, akik a bűnöket elkövették, brutálisan bűntetik most a nemzetet.

- Adenauer egyéniség volt, karakter, tiszta jellem - a jelenlegi magyar illetékesekről? ... maradjunk annyiban, hogy ebben is különböznek Adenauertől.

Látod, mekkora kárt okoznak akkor, amikor a politikusok beleavatkoznak egy nemzet oktatásában.

Alapvető, egyszerű dolgokat hetekig kell magyarázni, aminek evidensnek kellene lenni, s meg sem lett volna szabad történi.
ok - okozati összefüggés

Ha a mostani kormány nem követi el azokat a bűnöket, a nemzet nem felyezte volna ki a nemtettszését. - akkor, most én sem lennék "csőcselék"?!

Azért áruld már el kérlek tisztelettel, ha a ti értékrendetek szerint mi csőcselék vagyunk? egy demokratikus jogállam értékrendje szerint, a mostani kormány mivel illethetnék? - most, mellőzöm a magánvéleményem, de érdekelne a tied erről.

bocs, mostanság, valóban nincs sok időm a fórumra.

Támcsu Gergely

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 18
Kedves Gergely!

Bemásolom ide is, hátha itt reagálsz...

>"Az Ő személyiségük nem bírja elviselni, ha valaki nem hódol be nekik, s meg meri fogalmazni a saját véleményét. Jaj annak, aki ellenük mer megnyilatkozni."


Nahát, milyen érdekes, 1998-2002-között is volt egy kisértetiesen hasonló társaság hatalmon...

Aki gondolkodik, mindenki tudja, hogy a politikus és a politika az elve ilyen. Egyik kutya, másik eb. Aki hatalomba furakszik, az mind gátlástalan diktátor, báránybőrbe bújt farkas, bármire képes a hatalamoért, a vagyonért... (tisztelet a nagyon kevés kivételnek, ha van egyáltalán manapság...)

>"okt. 23-án Bp-en "nosztalgiáztak" egy kicsit / óh! a "boldog békeidők" felkiáltással, most lám rendet csináltak, kerűl, amibe kerűl /"

Ember, azok nagyrésze rég halott és aki él is, nagyobb gondja van az inkontinencia betétjével, mint azzal, hogy élvezzen az utcai brutalitásra.

>"Még nem tudják, mibe fog kerűlni ez nekik. nem sokat kell várniuk az "eredményre"."

Ha anarchia és káosz van Pesten hetekig az lett volna jó igaz?

Így is milliárdos kárunk van, de szerinted még jobb lett volna, ha a randalírozók mégjobban "belejönnek" és fosztogatni is kezdenek? Ennyire nincs fogalmad sem a tömegpszichológiáról?

>"Ha nincs kellően kemény fellépés, arra ugyanis ez a reakció: mégtöbbet enged meg a csőcselék magának, rombol és fosztogat..."

Neked ez tetszett vona? Közel álltunk hozzá...

Ha netán egy szeretted is áldozata a dolognak (és mondjuk nem gumibot, hanem macskakő találná fejen) na akkor vajon ugan mit szólnál? Vagy ha kis üzleted lenne a Rákóczi úton és molotovot kapna "véletlenül"..

Kéne kicsit kilépni a letapadt radikalizált szélsőségből és objektíven godnolkodni!

Ha az ember napestig csak az egyik felet hallgatja, akkor az igazság megtalálásával köszönőviszonyba sem kerül...

>"Jobb lett volna mindenkinek, ha a demokráciában honos megoldást választották"

Na és az ugyan micsoda? Már a tv-ostromnál is a rendőrség alkalmatlansága, puhasága és tehetelensége volt a téma... Ha keményen lép fel (ami ilyen esetben nagyon is elvárható), akkor persze j máris bolsevik, véreskezű, diktátor rendőrállama van...

Hiába, nagy az Isten állatkertje...

Bezzeg ha az utcán megtámadnak, akkor jól jön egy épp arra járó járőr? Igaz?

Meg kéne érteni, hogy a rendőrség érttünk van, mi bíztuk meg a biztonságunk védelmére és ezért akár fegyvert is használhat, amit bizony ő eldönthet.

Ha a közrendet és közbiztonságot veszélyeztetik, tennie kell, a kötelességét. Elszabadult indulatoknál mindig vannak túlkapások minden oldalon, ez emberi sajátosság. Inkább nem kéne eljutni ide, nem kéne kiprovokálni...

És még nézzük kicsit, amiket a polmodi topikba írtál.

>"2006. okt 23-a után, amit Bp. utcáin láthattunk, mély meggyőződés alakult ki nagyon sokunkban, hogy az a kormány, mely mindezt megengedi nincs tisztában azzal a legalapvetőbb demokratikus értékrenddel, ami őt kötelezi EU-s tagországként."

A kormánnyal szerintem is nagy baj van, méghozzá a mindenkori magyar kormánnyal, régóta nagyon beteg ez az ország...

1945-óta nem gyógyult meg....

>"Hogy jön ahhoz bárki, hogy elvegyen egy nemzettől ennyi kis büszkeséget is, mely tudvalevően annyi véráldozatot követelt ettől a nemzettől?"

Így van, csak látni kéne, hogy ezt a két nagy "harcos" eggyütt hozta össze nagyjából egyformán kivéve a részüket a dologból...

>" Nem érzitek annak a felelősségét, hogy ti is részesei vagytok egy véres, bosszúálló diktátor aljas módon felépített ámokfutásának?"

De, ám a politikai játszmákba az átlagember nem tud beavatkozni - mint láthattuk - még kemény tüntetésekkel sem, a csőcselék uszításával és pórázának elengedésével sem.

Gondolom polgárháborút pedig te sem akarsz..?

Túl van az emberiség és főleg Magyarország éppen elég vérengzésen és nyomorúságon ahhoz, hogy ezt bevállalja. Nem?

Épp "elég" az emberiségnek, hogy nagyjából fél Afrika, fél Dél-amerika és fél Ázsia polgárháborús helyzetben van, még mi is kezdjük el Európában?

Talán kissé több veszteni valónk van...

Más, békés és bölcs megoldást kell keresni, ebben van a nagy felelősség, hogy megőrizni a békességet, (még akár egy kisebb személyes vitában is) és a higgadt bölcs megoldásra törekedni.

Az igazság létezik és megtalálható, a feladatunk az, hogy találjuk meg békésen, ésszel és nem erővel és ha megvan szerezzünk annak érvényt!

>"Mit gondoltok, látva 2006. okt 23-i felvételeket a Bp-i utcákról, reátok nem kerűl majd sor? Külföldi turistákat, külföldi /magyar / tudósítókat, gyermekeket, öregeket, nőket támadtak brutálisan Bp-en, válogatás nélkűl!"

Alaposan érdemes megvizsgálni mindkét fél helyzetét, álláspontját és motivációit.
Nem pedig csakis az egyikét és a másikra köpködni, úgy hogy nem látjuk át, mit miért és hogyan tett.

Először is nem volt feltűnően brutális rendőri fellépés globális szinten; egy átalgos kemény oszlatás volt, minden járulékával együtt. Más országokban többször hallhattuk hiradásokban, hogy ilyen zavargásokban a sérültek mellett, hány tucat halott volt...

Egy romániai mondta nekem, náluk sokkal rosszabb a helyzet, mégsem merik ezt megcsinálni, mert ott aztán lenne nemulass...

Szerintem azzal együtt, hogy kemények voltak és a kelleténél gyakrabban voltak túlkapások, mégis látható és érezhető volt, hogy kíméletesek is igyekeztek lenni, a rugdosós képek mellett voltak olyanok bőven is ahol épp felsegítettek embereket, akár ugyanazok, akik lehet, hogy leütötték előtte...

Egy ilyen helyzetben, aki nem belülről éli át, felfogni sem tudja, mi minden nyomás nehezedik egy kivezényelt rohamrendőrre. Van egyfajta önérzet is a testület irányába (ami szerintem mellesleg nagyonis jogos), ha zsaru volnék engem is felháborítana, az állampolgári tiszteletlenség, mitöbb támadás azok ellen, akik hivatalból védeni igyekeznek őket.

Ha pedig elszabadul a pokol, már a zűrzavarban egyrészt az emberi indulatok (vérmérséklet szerint) eredményezhetnek túlkapástokat. (ezt a saját családjában mindenki megtapasztalhatta már, egy nagy pofon után megbánjuk amit tettünk, de akkor már késő...igaz?)

Nagyon félelmetes, amikor egy kivezényelt (és nem jókedvéből odament!) rohamsisakos érzi a tömeg haragját, a lincshangulatot. Bizony már-már halálfélelem. Az önvédelmi reflexek is dolgoznak, ilyen állapotban tessék mondani, milyen szokott lenni az ember?

És sorolatnám még egy darabig, hogy pl. a füstben, talán épp a saját könnygázától fuldokló közeg, ha odacsap egy felé rohanó testre, többnyire nem is látja kit üt... Tessék mondani mit keresnek gyerekek,öregek és túristák (aki csámcsogva bámészkodik, számítson erre is...) a randalírozó-rombló-tomboló-gyújtogató csőcselék között?
Stb stb...

>"Gondolkozzatok el kérlek, mennyi abban a ti felelősségetk, hogy Mo-on mára ide fajult el a helyzet. Gondoljatok arra, hogy bármikor a ti családotok is áldozatul eshetnek ennek a véreskezű diktátor bosszújának.. Megéri?"

Ismétlem nem tudunk mit tenni, egyelőre. Valami intellektuális, békés összefogásra van szükség. A agresszivitás csak ront a helyzeten, egy háborúnak csak vesztesei vannak.

És az pedig meggyőződésem, hogy nem egy emberre kéne vetíteni az egészet, nem egyszemélyben egy diktátor itt a felelős és a hibás (csak tipikus magyar bűnbakereső gondolkodásnak mindig szüksége van egyre), sokkal de sokkal összetetteb probléma ez.

Bár átlátnánk...
breien Creative Commons License 2006.05.12 0 0 17
Nézz át kérlek az" egészségügy reform" topicban, ott most kezd kibontakozni valami e thémában.
Előzmény: Törölt nick (13)
tbando Creative Commons License 2006.04.05 0 0 16
A mai Magyar Nemzetben volt egy cikk Mellár Tamástól. Azt hiszem sok kérdésedre választ találhatsz benne. Sajnos online nem tekinthető meg, de emailen megküldik, ha kéred: http://www.mno.hu/index.mno?cikk=346887&rvt=143&s_text=mell%E1r&s_texttype=
Előzmény: Törölt nick (13)
tbando Creative Commons License 2006.04.04 0 0 15

Kérdezed:

 

Milyen javaslatok vannak mint magan emberek mit tudunk csinalni az ugyben?

 

Nos lehet, hogy meglepődsz, de csak azt tudom mondani, hogy hallgass a józan eszedre. Ugyanis úgy látom, hogy bár a konkrét helyzet-megitélésedben túlteng az idealizmus, alapvetően mégiscsak helyesen látod a dolgokat. Ez segíteni fog, hogy a döntési dilemmákban helyesen döntsél.

 

 

Előzmény: Törölt nick (13)
breien Creative Commons License 2006.03.27 0 0 12
A kommunikációt, vitakészséget, érdekérvényesítés képességét, assszem, nem csak Angliában tanítják. Középiskolai szinten, talán osztályfőnoki foglakozások keretében lehetne nálunk is hasonlót, mivel nagyon fontos, az elkövetkező életünkben, sorsunk alakításában.

No látod, a jó ötletből, hogy jó termék legyen, nagyon sok munkába / piackutatás, termékfejlesztés, ahogy írtad, szabadalmi védelem alá helyezés , gyártás tervezés szükségeltetik. / ez lenne a feladata, az innovációs inkubátor parknak, mivel Te, mint ötletgazda, sem anyagiakkal , sem idővel nem bírnád ezt előteremteni, s ha profi szlgáltatást kapsz, akkor nagyobb az esélyed arra, hogy sikeres termékkel lépsz a piacra, mely, könyörtelen tud lenni azokkal szemben, akik felkészületlenűl akarnak megjelenni a piacon. / többi "hugarikumról" most ne beszéljünk, sajnos mindannyian tudjuk, mi a legnagyobb kockázati tényező itthon/
Tudod, csináltam is a vállalkozást, sikeresen, s oka van annak, hogy most alkalmazottként s nem vállalkozóként keresem a mindennapi betevőmet. / ugye, hallottál a sokat emlegetett "farkastörvényekről"? sajnos, én szembesűltem is vele. / no erről most ennyit / Különben, ha majd itthon normalizálódnak a viszonyok, s a feltételek is adottak lesznek hozzá, légy nyugodt, smét vállalkozni fogok.

Talán, ha behatóbban / lehetőleg személyesen / győződnél meg a Svéd Tudásközpontok működéséről, akkor másképpen nyilatkoznál.

Hidd el, nem magamért aggódom, hanem a gyermekeink, unokáink jövőjéért.
Nem szeretném, ha nekik is olyan életük lenne itthon, mint nekünk volt.
/ nem azért taníttattuk őket, hogy "hülyét csináljanak magukból, ha érvényesűlni akarnak szülőhazájukban" főleg azután, hogy már máshol is bizonyították, megállják a helyüket a nagybetűs életben, természetesen csak akkor, és ott, ahol biztosítják számukra a feltételeket.

Itthon is csak ennyit szeretnénk.
Előzmény: Törölt nick (10)
tbando Creative Commons License 2006.03.27 0 0 11

Szimpatikusakat irsz Kajakterv. Látszik, hogy egy kölyökkutya optimizmusával tekintesz a jövőbe. És ez így helyes. Kivánom, hogy bejöjjön neked.  De azért, hagy tegyek egy megjegyzést. Azt sejteted, hogy a piac jobban eldönti, hogy mi legyen a fejlődés útja, mint egy minisztérium. Mire én azt mondom, hogy piaca és minisztériuma válogatja. Hogy konkretizáljam: szerinted ez a mai magyar piac milyen fejlődést prognosztizál a multik túlhatalmával és a kkv-k körbetartozásával? 

 

Breien és én aggódunk. Többek közt érted is.

Előzmény: Törölt nick (10)
breien Creative Commons License 2006.03.27 0 0 9
bocs,  a  nagyobbik  unokámról  írtam.
Előzmény: breien (8)
breien Creative Commons License 2006.03.27 0 0 8

Igazad  van.

No  látod  ezt  kellene  itthon  megtanítani.  pl.  az   akkor  alig műlt  két  éves,  amikor  Heidelbergben  meglátogattuk  őket,  éppen  készültek  az  oviba  megünnepelni   "Szent Márton   "  napját.  Egyszercsak  udaül  a  nagymamájához,  s  a  takarót,  amit  "hüzgált "  magával,  úgy  terítette  magára, hogy  a  nejemet  is  befedje, s  azt    mondta  "  tudod,  mama,   betakarlak  Szent  Márton  takarójával,  s  megosztom  veled,  amim  van".  Valahol,  itt  el  kell  kezdeni.  /  mintha  kimaradt  volna  mindez, egy-két  korosztály  életéből  itthon.

 

Inkubátorrról  én  is  tudok.  Csupán  az  nem  mindegy,  hogy  hogyan,  s mire  használjuk  azokat. /  ennek  vázlatát, a  "versenyképesség  topicban"  már  vázoltam  tavaly,  s  az  anyázáson  kívűl,  talán  ha  azt  nem  veszem,  hogy  leidiótáztak /  Tudod,  a  Svédek,  a  "Folyamatos  fejlődést   biztosító  minisztériumot " ezért  hozták  létre,  hogy  koordínálják,  a legmagasabb   szinten biztosítsák  a  feltételeket  hozzá .  

Nálunk,  mire is  használták  /  amit  egyáltalán  lehítvtak /  az  EU-s  csatlakozási,  felzárkózási  támogatásokat?

 

no  látod,  az  oktatásnak  éppen  azt   kellene  biztosítani,  hogy  az  emberek,  a  megszerzett  tudásukat  itthon  tudják  érvényesíteni,  érvényt  tudjanak  ennek  szerezni.  Sajnos,  sokan  szólni  sem  mernek,  mert  azt  látták,  s  látják  mind  a  mai  napig,  azonnal  félreállítják  azt,  aki  kimeri  nyitni a  száját.  /  nemtom,  csak  sejtem,  hogy  tbandi  kartács  erre   értette  é,  hogy  1989 előtt,  "hül>ét  kellett  csinálni  magunkból,  ha   érvényesűlni  akartunk,  ma  úgy  néz  ki  mindenki  meghül@ült"  no  majd  kiigízítja  ha  tévednék. /

 

Magam  részéről   tanúsíthatom,  hogy  azonkívűl,  hogy  többször  annyit  kellett  dolgoznod  azért,  hogy  elismerjenek, s ha  sokat  akadékoskottál,  ha  nem  akartad,  hogy  eltegyenek  lábalól,  odébb  kellett  állnod.  /  1977-ben,  még  figyelmeztettek  erre,  utánna,  már  magam  is  tudtam,  mikor  kell  odébb  állnom.  az  is  igaz,  több  barátom  az  életével  fizetett   azért,  amiért  őket  nem  figyelmeztették  időben /  Azóta  is  köszönettel  tartozom  annak,  aki  akkor    erre  "megtanított".

 

no  látod, erre  szoktam  mondani,  Mo-on,  az  "élet,  nem  habostorta".

 

Ezért  nem  szeretném,  ha  a gyermekeim,  unokáimnak  is  így  kellene  élniük  a  szülőhazájukban,  mint  a  mi  korosztályunknak  kellett.  1989-ben  ebben  reménykedtünk, hogy  ezen  változtatni   tudunk,  mára a reményeink  is  elszálltak,  s  mégsem  adjuk  fel.  "  míg  élek,  remélek"  tanította az  irodalom tanárom.

Előzmény: Törölt nick (7)
breien Creative Commons License 2006.03.27 0 0 6
perpekticikus =  perspektikus     no  hogy ez,  hogy  jött  össze  nézd  már?
Előzmény: breien (5)
breien Creative Commons License 2006.03.27 0 0 5

"hogyan  lehetne  ezt,  a mai  világban  megcsinálni"  kérded.

 

Nagyon  nehezen,  s  ugyanakkor  könnyen.  ugye, hogy  ez  ellentmondás?

 

Hogy  miért  nehezen?  csupán  azért,  mert   politikai  támogatás  nélkűl  nem  megy.  /  sajnos,  itthon, a  politikai  pártoknak  nincs  kialakult  értékrendjük.  Csupán,  érdekszövetségek  mentén  csoportosulnak,  s  a  legkissebb  pillanatnyi  politikai " előny"  kedvéért,  bármilyen  brilliáns,  szakmailag  megalapozott  5letet  beáldoznak.  Sajnos,  a  gazdasági  élet  meghatározóira  is  inkább  ez  a jellemző.-csak  ott, a  gyors  extra  profit  a  lényeg-  egyszóval,  nincs  perpektícikus  gondolkozásmódjuk.  -  talán, az  elmúlt  hatvan  év,  de  lehet,  hogy  több  száz  év  alakította  ezt  ki  nálunk.  gondolj   Széchenyi  István  gróf-ra,  hogyan  "köszönte"  meg  neki  ez  az  ország  amit  tett  érte  /

 

Ugyanakkor,  könnyen  is  megoldható  lenne.

Csupán  akár  az  államnak  is  megérné,  hogy  szponzorálja  ,  felkarolja  ezeket  az  ötleteket.  /  máshol  már  leírtam  egy  alternatívát,  msz.  az   állam  a  pénzéért  tulajdonosi  jogot  szerez,  az  innovációs inkubátor  központ  révén  segíti  a  vállalkozás  sikerét,  s  elővásárlási  jogot  ad  az  ötletgazdának,  hogy  5  -  10  éven  belűl,  az  ötletgazda  kivásárolja  az  államtól  az  állami  tulajdont.  Innen,  már  a versenyképes  munkahelyek  biztosítják  az  államnak  a  tőke  "profitját", s tuljadonrészéért  kapott  pénzt,  új  projektekbe  forgathatja /

Ne  gondolj,  világmegváltó   5letekre.  maradjunk  csak  a  "Rubik" kockánál.  mennyi  haszna  lett  abból  a  magyar  államnak?  no  jó,  aki  semmit  nem  fektet  be,  ne  is  várjon  semmit.

Az  EU-ban,  istennek  hála,  több  országban  működik  a  modell.  pl.  a  Svéd  "Tudásközpontok",  ahol  már  városok  épűltek  fel  erre.

 

Az  oktatásba  befektetett  pénz,  csak  akkor  térűl  meg,  ha  áldozunk  arra,  hogy  az   itthon  megszerzett   tudást,   itthon  hasznosítjuk.

 

Sajnos, nemcsak  Jedlik  Ányos  volt  kénytelen külföldön  keresni  lehetőséget,  mert  itthon, valszeg  úgy  végezte  volna,  mint   Széchenyi  gróf.  kár lett  volna  érte.

 

breien

Előzmény: Törölt nick (1)
breien Creative Commons License 2006.03.26 0 0 4

No   látod, éppen ez  a kérdés, hogy  a  Jedlik, miért  nem  csinált  gyárat?

Miért  nem   tudott  a  többi  sem?

A  nemzet  összetartó  ereje, ami  nagyon  hiányzik.

Előzmény: Törölt nick (1)
tbando Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3

Tudod Breien, az az érzésem, hogy 89 elött, aki érvényesülni akart, annak meg kellett játszania a hülyét, de mára meg mintha mindenki meghülyült volna. Legalábbis az apparátusban.

 

Március 25-én szombaton Magyar Bálinttal volt egy interjú a Napkeltében.És ebben, mit ad Isten, saját maga nevezte illuziónak azt az idáig vallott liberális teóriáját, miszerint nem kell államilag beavatkozni a tankönyvkiadásba, mert a piaci önszabályozás automatikusan biztosítja, hogy a gyerekek a legjobb könyvekből tanuljanak. 

 

Magunk közt szólva, ilyen illuziói csak MB-nek voltak. A teljes szakma, a szülők, a tanárok a kezdetektől próbáltak érvelni, hogy a fenti teória egy marhaság.. Mostanra, hál'Istennek MB is belátta. De mi a megoldása? Hát hogy mostantól majd ellenőrizni fogják.

 

Őszintén szólva, ettől sem nyugodtam meg igazán. Mert azt már a történelemből ismerem, hogy mi van olyankor, amikor a népjobbító liberálisok hatalmi pozicióban ráunnak, hogy a társadalmak nem úgy müködnek, ahogy azt elképzelték. Ilyenkor gyakran a fejek hullnak.  lásd pl. Robespierret. Vagy tizedeltetnek, mint annak idején Lukács György.

 

És bár manapság ennyire draszitikus szabályozástól (egyelőre) nem kell tartanunk, de ma is csak úgy van, hogy amikor egy liberális központosít, akkor az nagyon diktatórikus tud lenni. Elég, ha MB mostani regnálását nézzük.

 

A saját szempontjából persze igaza van. Mert mit is tehetne, amikor azt látja, hogy mindenki szembe megy vele. Ilyenkor muszáj keménykedni.  Pedig azon sem ártana eltörprengenie, hogy esetleg nem ő ül-e forditva a lovon.

 

Mert szerintem igen. Amint az, az említett interjú további részéből erősen gyanítható. Például elmagyarázta, hogy a történelemoktatásban NEM a történelmet kell tanítani. (Sok mindent megértem már, de ettől még én is paff lettem). Szóval nem a történelmet kell tanítani a történelemórán, hanem azokat az erkölcsi dilemmákat, amelyekkel a történelmi személyiségek szembesültek. Mert hogy a diák abból tanul.

 

Hát.... Elég érdekes teória. Itt csak szerényen annyit fűzök hozzá, hogy bár kétségtelenül  nagyon fontos lenne, hogy a diákok megismerjék az MB szerint fontos dilemmákat is, de a történelemtanításnak ez inkább az egyik fontos hozadéka, semmint elsődleges célja. Ha már valamelyik tantárgyat mégis meg akarnánk nevezni az erkölcsi dilemmákkal kapcsolatban, akkor sokkal inkább az irodalmat kéne. (Persze úgy elég nehéz, ha a regények helyett a VV szabadon választható.)

 

MB azt is mondta, hogy az oktatást a gyermeki adottságokhoz kell fazonirozni. Na végre valami, amivel egyetértek, gondoltam. Mert akkor még nem tudtam, hogy úgy fogja folytatni, hogy szerinte tök felesleges a szegény lurkók fejét a kronológiával terhelni.

 

Ezek szerint nem tudja, hogy a szegény lurkók agya 6-14 éves korban olyan mint a szivacs. Bámulatos, ahogy képes felvenni az adatok/ismeretek tömegét. Viszont az elvontabb gondolkodásra  még kevésbé alkalmas. Ez utóbbit tehát csak módjával. A memoriter viszont mehetne doszt. Szükség is lenne a zsenge korban beszivott ismeretekre a későbbiekben, hogy amikor már szintetizálóképességük is kellően fejlett, legyen mit szintetizálniuk.  (De ami kimaradt, az kimaradt.)  

 

A hiperagilis oktatási miniszterünk mindezeket másképp látja. Így aztán csak egy kérdés marad a végére, kedves Breien. Lesz-e így valaha magyar Siemens, magyar Volvo, magyar IKEA?  

 

 

Előzmény: breien (-)
breien Creative Commons License 2006.03.26 0 0 topiknyitó

1989 előtt.  sokszor dilemmában  voltunk, amikor  tanáraink a  történelem és  irodalom órákon, "rébuszokban "  fogalmaztak.

Számtalanszor  tapasztaltuk,  hogy  nem   értenek  egyet  azzal, amit  tanítottak. Igazából  nem  indokolták  kétkedéseiket.

számunkra ez  volt  a legkülönösebb.  Sokkal  később,  felnőttként  értettük  meg tanáraink " kétkedéseinek " okát.

Az  oktatás,  minden  nemzet  számára  nagyon  fontos.  A  tárgyi  ismeretek mellett, nagyon  fontos, hogy  felkeltse   a tanulók érdeklődését,   önérzetét az  önálló  gondolkozásmódra,  a kreatív   értékteremtésre.

Ennek  hiányára  vezethető  vissza, hogy  mára  Mo.  nem rendelkezik  önálló  termékkel,  ami  a  globalizált  világunkban  a  magyar  értékeket,  értékrendet ,  egyben   az  oktatásunk  szintjét,  szinvonalát  hírdethetné  a  nagyvilágban.  úgy,  mint  a  No.-ban  a  Siemens,  a  Svéd  Volvó,  Ikea  stb.  stb..

Abban  látom  ennek hiányát,  hogy  az  aktuálpolitika  mindíg  beavatkozott  az  oktatásba.  évtizedeken   keresztűl  kimaradt  az  oktatásból  itthon  az   etika,  a  morál  a  tisztesség.  Minden  ember  alapvető  érdeke,  hogy  ezekkel  tisztába legyen, s  építse  erre  az   életét.

Nektek,  mi  erről  a véleményetek?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!