Minden, ami az egykori Bakony/Balaton/Somló Volánnal, ezek jogelődjeivel, valamint a megye jelenlegi helyközi és helyijáratos buszközlekedésével kapcsolatos.
Én erről is keresek képet, különösen hátulról, ha valaki küldene ilyet nem lennék hálátlan. :D De leginkább megnézni szeretném, ha megvan még valahol (és hozzáférhető). Persze az FUZ is jöhet, meg minden testvére. :D
Elvileg IDZ-426 meg lesz csinálva csak engedélyezés megy lassan. Meg IIG-983 is meg lesz csinálva, GZF214 az tuti selejt már. Elméletileg FLR-766 és HSX-340 is borzasztóan el van rohadva, sőt HSX-340 motorcserés is, mert hosszú hónapok óta hengerfejesre tette a hozzá nem értő sofőrje. Egy dolog érteni a buszhoz más dolog jampizni a fotósoknak ugye...
Az LKC-296 EN18 valóban ugyanúgy maradt egyik pétfürdőiként Várpalotán, ám az eleve az év eleje óta műszakis LKC-297 helyén van.
A GMY-382 helyén eddig KLF-149 volt, ami helyére most visszaállt a csuklós.
Harmadik csuklós a hiánytalanul kint lévő SRD-349 továbbra is.
Most ez van csuklós fronton. Jogos valóban több észrevétel, ezen a pétfürdői járaton miért olyan kiemelten fontos csuklóst járatni, holott a Kisalföldi, Zalai üzemek évek óta csuklós hiánnyal küzködnek. Meglátjuk mit hoz a nyár.
---
Az LKC-297-tel mi a helyzet mostanság? Bennfentesek esetleg? Tiktokon legendák keringtek márciusban a hol létéről. Egyesek már a soproni Jereván lakótelepi volántelepen látták, mások Győrben Credo, RVY csuklósok közt. Február elsején volt utoljára bejelentkezve, már akkor se vitt nagyon járatot.
Hát nem akarlak elszomorítani, de a péti körök maradnak az EN18-asnál meg az SRD-nél. Nagy meglepetés lesz az áthelyezésekkel. (Lehet lehet a jövőben Győrön lesz a legnagyobb fókusz psz:D)
Mondjuk az FLR-766-ról lejár a műszaki, marad kb. 3 kocsi Veszprémben. A 263-as kukázva, a fehér 280-as valszeg kukázva, akkor ott tartunk, hogy a pár Egyedin kívül nem is marad semmiféle típus. A sárga csuklóson nem értem mit csinálnak ennyi ideig. Vagy nincs ember, vagy nem tudom annak semmi gondja nem volt, csak senki nem néz rá jó szemmel a sofőrén kívül. Nagyjából össze is foglaltam a Veszprém megyei Ikarus helyzetet. Egy 9 darab Econell kiváltatná mindet, ha nem kéne SSM-et PPH-t odaadni északabbra.
* Viszont,nem húztàk ki mert 2 hetet ment,akkor logikusabb lett volna a legutolsó napig kint lenni vele e hét szombatig. (bocsánat "kicsit" sok szóismétlés volt)
Meglátjuk, C56-os máshol a hetekben is még vizsgázott.
LOC-730 ellenben viszont látványosan elkezdett rohadni,tenyérni rozsdafoltok vannak rajta.Azt hiszem június vége fele lejár a műszakija ennek is.
Amikor màr az 1 hónap kitolàssal ment,én is erre gondoltam sajnos ez màr csak időhúzàs lesz.
Viszont,nem húztàk ki vele mert 2 hetet ment,akkor logikusabb lett volna vele a legutolsó napig kint lenni vele e hét szombatig.. Ràadàsul LCU is màr hosszabbîtàssal megy,a 2 KLF se adható ki.
Én GMY-t nem làttam félredobva a telephelyen,sőt sehol se. Ebből következtetek arra,hogy még talàn döntés alatt van mi legyen a sorsa.
Jó csak azért kérdeztem mert a többi selejt busz ami ki lett vonva a forgalomból azokat hátra vitték és meg bontották őket de ezt a 2-t nem és meg sincs bontva egyik sem. Csak azért kérdeztem meg megint hátha valaki tudja. De azért köszönöm szépen!
Sziasztok! JSB-293, HXT-686 mi lesz nem tudja valaki ott állnak hátul a szerelő műhely előtt már 1 éve rendszám van rajtuk de érvényes műszaki nincs meg ideiglenes kivonva mind 2.