Keresés

Részletes keresés

Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2009.02.13 0 0 52
Hű. És mit tervezel tenni? :)
Előzmény: Törölt nick (50)
Eric Theodore Cartman Creative Commons License 2009.02.12 0 0 51
A legrosszabb fidesz diktatúra is kívánatosabb, mint a legjobb mszp-szdsz demokrácia...
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 50

Más értelemben igenis maoista Orbán. Ez a veszély még előttünk áll! Lesz "falu bekeríti a várost", miután 2010-ben előreláthatólag Demszky elbukja a főpolgármesterséget. Provokátor bandák fogják járni a fővárost, hogy megalázzák a lakosságot.

Ezután az lesz a második fázis, hogy a következő választásokra beindítják a kulturális forradalmat. A gyerekeket arra fogják buzdítani, hogy a szüleikkel együtt menjenek el szavazni, és a szavazólap kitöltése után ellenőrizzék, hogy helyesen szavazott-e a szülő. A szülők emiatt inkább a Fideszre fognak szavazni, demokrácia eltörölve.

Tegyünk ez ellen valamit!

koldoknezo Creative Commons License 2006.03.27 0 0 49
"értem én... mindenkinek szüksége van arra, hogy becsapja valamivel saját magát..."

Talán mégsem mindenkinek.

Előzmény: drzyx (39)
Állományjavító Creative Commons License 2006.03.27 0 0 48
X
liberálmensevik Creative Commons License 2006.03.26 0 0 47

Szerintem nem fog jönni, ahogy nem volt taggyűlés sem, de volt megfigyelés, Irma néni meg szomorú.

A párhuzamos valóságban a Matrix másik szoftverje fut, Mikola agent-tel.. :)

Előzmény: Állományjavító (46)
Állományjavító Creative Commons License 2006.03.26 0 0 46

Ki tudja, jött valami máriuszi válasz az abszurd fideszkampány központi tébéjárulékos hagymázát megsemmisítő nyilatkozatra?

Vagy mindenki inkább Mikola fasságaival foglalkozik?

Előzmény: sashimi (45)
sashimi Creative Commons License 2006.03.25 0 0 45
Kossuth Rádió / Háttér

Riporter: Van arra valamilyen hatástanulmány, hogyha valóban most ezt meglépnék, akkor azt a hatást váltaná ki, amit várnak tőle, hiszen a gazdasági körülmények változnak négy év alatt?

OV: - Ma a közgazdaságtudományon belül Magyarországon az ismert tanulmányok alapján egyetértés van abban, hogy egy százaléknyi tb-járulék csökkentés körülbelül 19 ezer új munkahelyet hoz létre.

Bebizonyosodott tehát, hogy
Orban meg a mozgassérült ebek Moszkvai Szpartakiadjanak elöselejtezőjéből kiesett versnyzőkkel sem birná tartani a tempót.

sashimi
vitorlás hajó Creative Commons License 2006.03.25 0 0 44
Akkor jó. :)
Előzmény: Törölt nick (42)
drzyx Creative Commons License 2006.03.25 0 0 43
gondolod te, pedig mekkorát tévecc:)
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 42
Tévedsz, ebben az a szép, hogy én tudom magamról, hogy behülyített szavazó vagyok.
Előzmény: vitorlás hajó (41)
vitorlás hajó Creative Commons License 2006.03.25 0 0 41
Ebben az a szép, hogy miközben te felsőbbrendűnek képzeled magad, nem veszed észre, hogy te magad vagy a behülyített szavazó...
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 40

magyarán lesza..d te a szavazókat, azok azért vannak, hogy hülyítsék őket, különben is csak a baj van velük...

Ezzel nagyjából egyetértek, viszont a virtuális fideszemmel, és a szerelmeimmel kapcsolatban még nagyon távol álsz a megfejtéstől, de azért ne add fel:)))

Előzmény: drzyx (39)
drzyx Creative Commons License 2006.03.25 0 0 39

magyarán lesza..d te a szavazókat, azok azért vannak, hogy hülyítsék őket, különben is csak a baj van velük...

ezzel szemben van egy virtuális fideszed, amit elképzelsz magadnak és abba vagy szerelmes...

értem én... mindenkinek szüksége van arra, hogy becsapja valamivel saját magát...

Előzmény: Törölt nick (37)
drzyx Creative Commons License 2006.03.25 0 0 38

pontosan nekem is a nagy verébforradalom jutott eszembe...

nyilvánvaló, hogy itt szándékosan rájátszanak az meberek örök reménykedésére, hogy lehet nem igaz, de hátha.. hátha megint vissza lehet hozni a teljes foglalkoztatottságot, a lét- és közbiztonságot, az a ruha meg nem is olyan fontos, amit köztársaságnak, demplráciának hívnak, csak pár pösti lilaködös nemevilági éretelmiséginek lényeges mint a 80-as években, amikor legszivesebben egy kanál vízben megfojtották volna őket, mert megzavarják a jó kis kádári langymeleget és mint 'köztudott' csak rosszabb jöhet, addig jó míg Kádár él, éljen bishundertzwanzig...

Előzmény: Állományjavító (33)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 37
A 2002-es mszp, szdsz kampány után nincsenek ilyen irányú skrupulusaim, ráadásul megszavazom a fidesznek a bizalmat, hogy nem becsapni akarják az embereket, mint a mostani brancs, csak hát ugye rájöttek a saját kárukon, hogy mi a módi, amennyiben döntési pozícióba akarnak jutni.
Előzmény: drzyx (35)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 36

kiragadnak a komplexumból egyetlen tényezőt, rámutatnak, "itt a megoldás", miközben az ily módon kitalált gyógymód többnyire tovább betegít, olykor katasztrofálisan.

Azért mert a nép számára fogyasztható módon kiragad a komplexumból egyetlen tényezőt, attól még tisztában lehet az egész komplexum sajátosságaival. Hiába no, kampány van:)))

drzyx Creative Commons License 2006.03.25 0 0 35
nyilván, hiszen az ellenfél (ellenség) az ördögtől való, ergo vele szemben bármilyen eszköz megengedett, csak azt felejted el tapsifüles, hogy a sokszor hivatkozott a Zembereket csapja be roppant aljasul speciel a te asszisztálásoddal, azokat, akiknek utolsó szalmaszál, kapaszkodó, hogy majd jön a Messiás és a teljes foglalkoztatás, és így nem vagytok különbek, mint azok a szélhámosok, akik munkahelyek igéreteiért szerencsétlen emberek utolsó filléreit csalják ki...
Előzmény: Törölt nick (29)
Édy Endre Creative Commons License 2006.03.25 0 0 34
Gondoltál arra, hogy meghívod ide azokat, akik ugyanezt kimutatják a mostani tevékenységeket iletően is?
Állományjavító Creative Commons License 2006.03.25 0 0 33

Na, ez mindjárt más, ez nem rovatidegen kérdés.

Voluntarista és a nagy kormányos, nagy helyzetmegoldó tisztére pályázó figurák gyakorlata az, hogy komplex gazdasági összefüggések reális és ekképpen vitára és ígí ellenvélemény nyilvánítására alkalmas elemzése, majd az ezekből leszűrt eredmények reálishoz közeli ismertetése helyett, kiragadnak a komplexumból egyetlen tényezőt, rámutatnak, "itt a megoldás", miközben az ily módon kitalált gyógymód többnyire tovább betegít, olykor katasztrofálisan.

Egészen egyszerűen az orbáni megközelítés hasonlatos ahhoz, amikor Mao, látva a mezőgazdaság alacsony termésátlagait meg az éhínségeket, a hívó szavára mozduló mozgalom elé állt, és azt mondta, hogy "a társadalom legsúlyosabb problémája az éhínség". Igaza volt ebben? Kétségtelenül.

Majd így folytatta: a termés jó részét feleszik a madarak. Igaz volt ez? Kétségtelenül.

De ez: "akkor a 'megoldás' is megvan, hagyjátok ott a földeket, és mindenki menjen ki tapsolni reggeltől estig, hogy a madarak ne tudjanak megpihenni, s majd így megdöglenek" - nos, ez már nem volt helyes megoldása a sokkal komplexebb problémának, s így cseében aztán az éhínség persze tovább fokozódott, miként az a köziosmert történet közismert vége.

De ezzel nem törődött sem ő, sem Orbán, mewrt az volt a fontos mindkettejüknek, hogy frappáns és gordiuszi megoldást mutassanak a szájukon csüngő, hívó szavukra mozduló mozgalomnak.

Mert ha Orbán törődött volna vele, akkor bizonyára felveték volna a kapcsolatot azzal az egyetlenegy közgazdászpárossal, akiknek a munkájára hivatkozva végigházalták a közvéleményt ezzel a marhasággal, és megtudták volna, hogy az illető(k) szerint a cikk nem ezt tartalmazza, abból ilyen következetést levonni, nem lehet, sőt valószínűleg a kutatásaik szerint a tervezett intézkedés az ellenkező hatéást váltha ki, és hogy módszertanilag is pancser (ami nyilvánvaló volt persze amúgy is) lineáris összefüggéseket feltételezni egy ilyen komplex rendszerben.

Na ez az összefüggés Mao Ce-tunggal.

Ismételten kérlek, ha válaszolsz, maradj a gazdasági vonatkozásokon illetve az imént kifejtett analógia körén belül, s ne hozz ide más jeles maoistákat, nyugatnémet terroristákat, Begint, Rafik al Hariri gyilkosait, se semmi mást.

Előzmény: Édy Endre (28)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 32

Apropó drága nasasszony, van már programja másodikára?

Ki kivel megy?

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 31
Olvastam, meg vagyok elégedve Péteremmel, hozta a formáját, hiába no, fidesznyik, vagy mi a szösz:)))
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 29

Szvsz ha blöffről van szó, akkor is pozitív a cél.

Le kell váltani ezt a kormányt, amely nem sok értékelhetőt tud felmutatni egy-két Orbánt fikázó kampányfilmen, és..... épp folytatni akartam, mikor rádöbbentem, hogy nincs több értékelhető:)

Előzmény: Állományjavító (15)
Édy Endre Creative Commons License 2006.03.25 0 0 28
(Csupán ezt a maói dolgot nem értem.)
Előzmény: Állományjavító (27)
Állományjavító Creative Commons License 2006.03.25 0 0 27

Ebben a rovatban arról van szó, hogy az Orbánék által hivatkozott tanulmány szerzője, amelyre hivatkozva megalkották gazdaságpolitikájuk oszlopát, a harmincszázalékos tébéjárulékcsökkentés következtében előálló többszázezres munkahelytermt(őd)ést, tiltakozik az ellen, hogy az ő cikkéből ilyen pancser és hazug következtetéseket vonjanak le, mivel abból semmi efféle nem következik, hanem, ha már, akkor az ellenkezője.

Rovatgazdaként azt hiszem, hogy megkérhetlek rá, hogy az előbbi finom utalás után ne parasztkodj és ne offolj ide.

Előzmény: Édy Endre (26)
Édy Endre Creative Commons License 2006.03.25 0 0 26
(Köszönöm, hogy nem velem vitatod meg! Biztos messzemenőkig egyetértenék veled, főleg ha ilyen cizelláltan fogalmazol - valószínűsíthetően ama általad is említett vörös könyvecske ideológiai tartást és egy életre szóló szellemi muníciót (és táplálékot) nyújtó hatására.)
Előzmény: Állományjavító (25)
Állományjavító Creative Commons License 2006.03.25 0 0 25

OFF

Ez a rovat itt nem arról szól, hogy milyen álléásfoglalásváltozások konzekvensek, melyek függenek a külső paradigma megváltozásától és melyek ezzel szemben, különösen, ha egy alternatív-antiklerikális-modernizációs liberális pártnak a kollektív megtéréséről van szó, mindenféle környező nagy paradigmaváltozás (rendszerváltás, háborúvesztés stb.) nélkül, szóval melyek ezzel szemben, az eredmény objektív elemzésének tükrében, minősülhetnek joggal gátlástalan, gerinctelen és kártékony tartásnélküliségnek. Ahogy ezt, finomabban, Tölgyssy is megfogalmazta a mai cikkében. Úgyhogy ezt nem fogom veled itt megvitatni.

ON

Előzmény: Édy Endre (20)
Édy Endre Creative Commons License 2006.03.25 0 0 24
Bár végülis mindegy, hogy u vagy i. :)
Édy Endre Creative Commons License 2006.03.25 0 0 23
Bocs: Fischer.
Édy Endre Creative Commons License 2006.03.25 0 0 22
Ja. Meg a Joschka Fuscher és a RAF. Hejj, de szép dolgok is vannak földön s égen! :)
Előzmény: Szabó G. Zoltán (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!