Keresés

Részletes keresés

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.03.24 0 0 38
Illetve a fő különbség abban lehet, hogy az mszp-nek helyben gányolt listái vannak, a fidesznek meg - legalábbis a kiinduló adatbázisa - központilag lett összeállítva az MVSZ által megvett választói névjegyzékből, a nemzeti konzultáció és az aláírásgyűjtések listáiból. A másik pikáns elem az SZ, E és B kód. Mert szimpatizáns-listákat kezelni felhatalmazással az egy dolog. Az elutasítók listáját kezelni viszont - súlyosbítva azzal, hogy nem semmisítik meg a választások után - az tényleg orwelli.
Előzmény: bormester (37)
bormester Creative Commons License 2006.03.24 0 0 37
Ja.

Mindazonáltal az emeszpének is valószínűleg vannak mindeféle listái, és feltehetőleg törvénytelenül. Olyan szép rendes orwelli projektje mint a toi-toi zéertének valószínűleg nincsen, és ha lenne is, akkor nagyon szégyellnék. Azt hiszem, ennyi a fő különbség e téren.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (32)
bormester Creative Commons License 2006.03.24 0 0 35
Balambér, azért ez nem fair. Keller "ámofutása" több mint 50 Mrd Ft lábakélt állami pénz ügyében zajlott, amelyekről gyakorlatilag azt is minden esetben tudni lehetett, hogy kiknek a zsebében landolt. Vita csak annak megítélésében volt, hogy pl. megérhet-e az államnak 1 Mrd Ft-ot, ha egy cég ennyiért telefonál a Szikra nyomdába, hogy nyomtassanak. Vagy törvénysértő-e pl. a toi-toi zéerté emblematikus tranzakciója, amikor is 250 ezer Ft-ért bérelt mozgóvécét, amit aztán 6 és fél millióért számlázott ki az államnak, sít.

MINDEGYIK Keller-ügy ilyen, mindenütt világos, hogy melyik kéz melyik zsebbe mennyit pakolt. Két-három esetben az utolsó szögig elemeztük az ügyészség által kifejtett jogi álláspontot, ha érdekel nézd át azokat a topikokat.

Hogy ezekben a bicskanyitogató ügyekben feljelentések születtek, azt abszurdum ámokfutásnak minősíteni (és hogy nem jutottak el még bírósági szakba sem, országos nagy szégyen). Az a fajta szurkoló vagy, aki tapsikál, amikor az elfogult bíró nem adja meg csapatod ellen a szabályos gólokat, és meccs után közli, hogy milyen röhejesen gyatra volt az ellenfél csatársora.
Előzmény: Sir Balamber (13)
Aragorn Creative Commons License 2006.03.24 0 0 34
Gyuláról nincs valami új híred, Sir? :)))
Előzmény: Sir Balamber (-)
drzyx Creative Commons License 2006.03.24 0 0 33
szörnyű, ez már konkrét bizonyíték...
Előzmény: hypertension (30)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.03.24 0 0 32
"A választási bizottság ezt azonban nem hitte el, "mivel a kifogáshoz mellékelt levél címzettje a beszerzett adatok szerint iskoláit nem Pakson végezte, hosszú évek óta külföldön él, és ez egyébként sem ad magyarázatot arra, hogy a választópolgár lakcíme miként jutott a képviselőjelölt birtokába".


Nem értek a választási törvényhez, de szerintem ezt a döntést meg lehetne fellebbezni. A tablókép+telefonkönyv védekezést nem borítja meg, hogy a panaszos nem Pakson járt iskolába. Az megborítaná, ha 1. a címe nem lenne nyilvános VAGY 2. vele azonos nevű személy sose járt volna Pakson iskolába.
Előzmény: Sir Balamber (-)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.03.23 0 0 31
Különszedve a Pakson érettségizettek érettségi sorroendben :)
Előzmény: hypertension (30)
Kamukáze Creative Commons License 2006.03.23 0 0 29
A nyilvanvalo tablos hazugsag mellett meg az erdekelne, honnan szedted ezt a tobb ezer ember dolgot?
Előzmény: gázárkommandó (28)
gázárkommandó Creative Commons License 2006.03.23 0 0 28
Hír: "A bizonyítási eljárásban a választási bizottság megkereste az MSZP-t, és a párt képviseletében nyilatkozó személy állítása szerint az adatokhoz iskolai tablókról jutottak hozzá."

Érdekes egy tabló lehet, amin több ezer emberke van. Lakcímmel. :D (Az ávónál voltak ilyen tablók, nem? :D)

Előzmény: Sir Balamber (-)
bundee Creative Commons License 2006.03.23 0 0 27
jee, tokjo, hogy itthon a partok listat keszitenek rolunk... mszp is kategorizal?
Derek Creative Commons License 2006.03.23 0 0 24

Ne erolkodj ezzel,aki ismer mindenki tudja sosem voltam MSZMP tag.Szegeden egy partirodaban lebzseltem az MSZDP partirodajaban amig volt nekik.89 es 91 kozott. Ez az undorito bennetek ,hogy alnev moge bujva ragalmaztok ,mert ahhoz beszari vagy,hogy a neveddel is vallalni merd az ilyesmit.

De ha MSZMP tag lettem volna neked ahhoz sincs semmi kozod,es senkinek sem,az egyedul enram tartozna es senki masra.

Előzmény: gázárkommandó (23)
gázárkommandó Creative Commons License 2006.03.23 0 0 23
Ja, jónak mondod, ő pontosan tudja. Ott a pártirodán, Szegeden, ahol lebzselt, mással se foglalkozott...
Előzmény: Sir Balamber (22)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.03.23 0 0 22
Az az igazi demokrácia ahol senkinek sem kell félnie a hatalomtól. Felteszem te magasan tojsz rá, mert független vagy, erős és önnálló, de sokan ebben az országban nem azok. Bár nem ismerjük személyesen egymást, biztos vagyok benne, hogy nem vagy már fiatal (mármint hozzám képest) akkor viszont ismerned kell hogy működtek ezek a dolgok az átkosban amikor listák voltak, mindenkinek aktája volt, mindenkiről tudtak mindent és mindenkinek könnyen hátrányára fordult a másképp gondolkodás. Én nem hiszem, hogy akár a hátrányba hozottak akár a hátrányba hozó elvtársak elfelejtették volna azokat az időket és módszereket. Nekem speciel ezért van mindenféle listaundorom :)
Amúgy jellemző, hogy a sajtóban "bátor" megmondóemberek közül nem kevésnek van mondjuk egy amerikai állampolgársága is nehezebb időkre (mondjuk a jobboldalon, hogy most ne balos vagy szocdem példát mondjak)
Előzmény: Derek (20)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.03.23 0 0 21
Hát most mit mondjak én erre? Apám a kedvenc imádott nagybáttyám a szocikra szavazott és jónéhány barátom is. Mindamellett valahogy egyszer sem orbáncigányoztak és én sem borítottam rá a konyhaasztal senkire egy kis mocskoskomcsizás társaságában. Több tiszteletet egymás iránt :) Nevelés kérdése. Nagyon lesújtó véleménnyel vagy az országról, bár én remélem hogy csak a szűkebb környezetedről.

Előzmény: Beamter Pubi (18)
Derek Creative Commons License 2006.03.23 0 0 20

"Ha nem haragszol azért nem egészen így van, mert a Listázásnál a személyiszámod is megvan, vagy a személyazonosági számod, akkor ezek által olyan adatokhoz juthatnak akik ezt bírtokolják, hogy az életedet, és karrieredet, pélyafutásodat is befojásolhatja." 

 

B+ oszt sokra mennek vele,hiszen nyilvanos szereplo voltam a szocdempart aktivistaja, szerepeltem a kozeletben,valasztason indultam 90-ben,aki ismert a 3/3-tol a szomszedomig mindenki tudta rolam mik a politikai preferenciaim. Ki volt rakva a postaladamra a kalapacsos ember.89 elott is tudtak ha akkor nem izgatott,mi a turoert izgatna most a demokraciaban,hogy a fidesz tudja rolam hogy baloldali vagyok es most szocdempart hijan szadi szavazo, mindig nyilvanosan vallaltam a politikai nezeteimet ahogy apam es nagyapam is meg Rakosi alatt is.Mindenki tudta rolunk szocdem familia vagyunk,le se tagadhattuk volna hisz nagyapam volt 45-ben a Nemzeti Bizottsag szocdem elnoke.Es en tudatosan vallaltam az ezzel jarokat.89 elott is es most is.Arrol meg nem tehetek ha masok beszariak.Nem erdekel.Igenis engem tessek ugy listazni minen partnak ,hogy Derek egy megrogzott baloldali es vadliberalis.Es en ezt a nevemmel is vallalom.Nyilvanosan is es nem erdekel,hogy egy jobboldali kurzus alatt ebbol hatranyom lehetne esetleg.

Előzmény: JEFFREY (16)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.03.23 0 0 19
Nézd, felteszem senki sem hiheti komolyan, hogy nem nyomul be minden párt mögött a politikába egy halom haszonleső csaló. Amitől a keller féle buli undorító volt a számomra az az a médiakampányszerű végrehajtás volt. Közben meg ugye egyrészt sorra bukta az ügyeket másrészt meg titkos ász jelentésekkel biznyeceltek az államtitkárságán.. Ja és az ellenzékbe meg agyonostorozott és valóban ostobán és pimaszul lopó torgyánékhoz egy újjal sem nyúlt. Ez így kimeríti azt amire utaltam a kedves topiktársnak.
Előzmény: Derek (17)
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.03.23 0 0 18
Külföldön vagyok most is.

De nem a hivatalos szervek vizsgálatáról van szó, hanem a szomszédok, barátok és rokonok viselkedéséről. Én is összevesztem az öcsémmel, aki nem hitte el, hogy a fidesz nélkül is van élet. Nyert az MSZP és az élete ugyanúgy ment tovább. Nem hiszem, hogy tízmillió ember a bőrén közvetlenül érzi, hogy változik a kormány.

Nem lesz jobb a sorsa a beregi parasztembernek, meg az ózdi munkanélkülinek Orbán Viktor újabb rémuralma idején sem. A kérdés csak az, hogy az államtól függő, a fidesz által megjelölt (megbélyegzett) emberek személyes sorsa miként alakul. Utánanyúlnak-e, mint hat-nyolc éve tették, hogy a legkisebb halőri állást se kaphassa meg, vagy miként próbálják ellehetetleníteni.
Előzmény: Sir Balamber (13)
Derek Creative Commons License 2006.03.23 0 0 17

"Biztos külföldön voltál Keller ámokfutásának idején.." 

 

Nem volt ott semmi amokfutas,Keller teljesen a torvenyes eloirasok alapjan vizsgaltatta ki a szamara gyanus fideszes ugyeket es mivel eleg gyengen csinalta tobb volt benne a lelkesedes ,mint a jogismeret ezert bebukott vele.Mondjuk en olyat nem feltetelezek,hogy a nyomozo es ugyeszi szervek a fidesz javara elfogultak voltak sok esetben:-)) Fogadjuk el,hogy minden OK volt reszukrol.Amugy elore megmondtam ,hogy semmi eredmenye nem lesz a Keller fele vizsgalatoknak,mert az ilyen korrupciogyanus ugyek ,meg hutlen kezeles szinte a legnehezebben megfoghatok jogilag es egy egy ilyen ugy felderitese sokszor evekig tart,es akkor sem biztos,hogy elmarasztalas tortenik.Tudomasul kell venni,hogy a hatalomnak bizonyos szabadsagi foka van a rabizott javak eltekozlasara,es sokszor azon mulik mennyire mukodik az onkorlatozasuk. Mert pl mindent meg lehet szinte indokolni,azt is,hogy miert kell Orbannak mondjuk 9 szolgalati gepkocsi es irtozatosan nehez ezeket paragrafusokkal megfogni.Szinte remenytelen.Keller naiv volt azt hitte valami Nagy Sandorkent atvagja a gordiuszi csomot kozben csak egy Don Quijote volt szelmalmok ellen.

Előzmény: Sir Balamber (13)
JEFFREY Creative Commons License 2006.03.23 0 0 16
Ha nem haragszol azért nem egészen így van, mert a Listázásnál a személyiszámod is megvan, vagy a személyazonosági számod, akkor ezek által olyan adatokhoz juthatnak akik ezt bírtokolják, hogy az életedet, és karrieredet, pélyafutásodat is befojásolhatja.Ez nagyon fontos Pl a munkaűgyikozpontoknál, ha a híveket akrják elönybehelyezni.Erre ebben a ciklusban is volt precedens, Pl: a méltányosségi nyugdíjnál, ami kisebb településeknél bukott kí, ahol mindenki tud mindenkiről mindent.Előfordult, hogy az MSZP-re szavazókat vették elöszőr lajstromba a pozitiv elbiráláskor,, s mikor a keret kífogyott a többi mehetet a sóhívatalba.Ezek a Listák 98, és 2002- es választások összehasonlitását is jelentette, mert a "hütlenek" is feketebárányok lettek.A többi hívatalról meg már nem is szólok.Ez a modszer az MSZP-re jellemző, csak eddig nem bukott kí ennyire.Ha jól emlékszem 2002-ben a Baja mikor egy gépen megnyomott egy gombot vígyorogva, hogy törölték a jogtalanul szerzett és használt adatbázist, akkor szeríntem sokaknak göze sem volt a helyi cuccokról, csak a központról.A László Csaba mikor lemásoltatta aZ APEH teljes bázisát és előadták, hogy megsemmisítették már nem vagyok olyan bíztos.Szeríntem minden Párthoz tartozó központi és helyi tárolóhelyet át kellenne vízsgálni a demokrácía nevében, mert ma magyarországon ebben a vonatkozásban sincs rend.Nem tudhatod, hogy te mikor miért kerülsz valamijért hátrányba, vagy előnybe. 
Előzmény: Derek (8)
anyabanya Creative Commons License 2006.03.23 0 0 15
Igy van, én is unom. No meg mi van ha tudják hogy hol élek, hány éves vagyok és kire akarok szavazni...? Ettöl még nem csorbúl a szabadságom...
Előzmény: Derek (8)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2006.03.23 0 0 14

 

"Adatokat lopunk és hozzá hazudunk a választási bizottságnak? :)"

 

És méghozzá ilyen röhejesen?  Biztosan már április 1-re gyúr a "nyilatkozó személy...

Előzmény: Sir Balamber (-)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.03.23 0 0 13
"Megjegyzem, attól Magyarországon sem kell félni, hogy egy demokrata (MSZP, SZDSZ) kárörvendve fog véres bosszúért lihegni - ez a mocskos jobboldal szokása."

Biztos külföldön voltál Keller ámokfutásának idején..
Előzmény: Beamter Pubi (11)
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.03.23 0 0 12
Te meg a hetest, Proli Bili.
Előzmény: PoliBili (10)
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.03.23 0 0 11
Igazad van, nincs értelme. Amerikában például regisztrált szavazók vannak, elnökválasztás idején a kertes házak előtt kinn van a kedvenv jelölt képe, de egy választás után sem fordult még elő, hogy a demokrata szomszéd átszarjon a republikánus kerítésén.

Megjegyzem, attól Magyarországon sem kell félni, hogy egy demokrata (MSZP, SZDSZ) kárörvendve fog véres bosszúért lihegni - ez a mocskos jobboldal szokása.

Igaz, a baloldalnak nem is lesz miért, hiszen ismét győzni fog, most már biztos. A jobboldal egy megvadult banda, mint a legelvetemültebb futballhuligánok.
Előzmény: Derek (8)
PoliBili Creative Commons License 2006.03.23 0 0 10
Olvasd el megegyszer az 5-ös hozzászólást okoska.Nem is pakson lakik.
Előzmény: Beamter Pubi (6)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9
Mivel vetette össze a neveket? Ha volt egy életkori adatokat is tartalmazó listája címmel akkor minek a hazugság a tablóról?

Amúgy egyértelműen nem a tablókat használta, hiszen aki feljelentette nem is oda járt iskolába..
Előzmény: Beamter Pubi (6)
Derek Creative Commons License 2006.03.23 0 0 8
Kicsit umnalmasak ezek a lista dolgok,minden partnak van listaja,csak z egyik lebukik vele a masik meg nem.Epp ideje megvaltoztatni a torvenyt ebben az ugyben,mert ugysem fogja soha egy part sem betartani
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.03.23 0 0 7
Ja, akkor tenyleg a fidesztol szerezte, mert ok irtak kulfoldieknek levelet.
Előzmény: Turulmadár (5)
Beamter Pubi Creative Commons License 2006.03.23 0 0 6
Melyik ez a varos, Paks - milliok laknak ott. Megnezte a nevet a tablon, a vezeteknev alapjan azonositotta a cimet. Babra munka, de nem tilos.
Előzmény: Sir Balamber (3)
Turulmadár Creative Commons License 2006.03.23 0 0 5
"a kifogáshoz mellékelt levél címzettje a beszerzett adatok szerint iskoláit nem Pakson végezte, hosszú évek óta külföldön él, és ez egyébként sem ad magyarázatot arra, hogy a választópolgár lakcíme miként jutott a képviselőjelölt birtokába"
Előzmény: Beamter Pubi (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!