Keresés

Részletes keresés

Mandyka1 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 13

Sziasztok!

TEGNAP ESTE A LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN ELLOPTÁK VADI ÚJ IPHONE 5 MET, A NŐI WCBEN...nEM IGAZÁN ÉRTEM MIT KEZDENEK MAJD VELE HISZEN LETILTOTTAM A SIMET ÉS BEJELNTETTEM A RENDŐRSÉGEN....50 EZER FT FÖLÖTT MÁR BŰNCSELEKMÉNYNEK SZÁMÍT MÉG ELADNI SE TUDJA.....MIRE JÓ EZ? HA VALAKINEK VAN TIPPJE MIT LEHET MÉG TENNI ÍRJON.KÖSZI / EMAIL CÍMNÉL JELSZÓT CSERÉLTEM,FACEBOOKNÁL IS,DE  A KISFIAM KÉPEI BENNE VANNAK,ENNEK NEM ANYAGI ÉRTÉKE VAN.....:(((( /

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 12
Hellóka, megszívtam egy telefon vásárlást, használtan vettem egy telót (jó áron), majd a szolgáltató egyszerűen letiltotta, mivel az előző tulaj tartozik, van vmi 5let mit lehet tenni? Holnap bemutatom az adás-vételit d félek az sem ér semmit...
Matt Creative Commons License 2006.07.24 0 0 11

kár lenne lebecsülni őket... kis túlzással mondhatjuk, erre vannak kódolva. :(

maga a dolog állítóag nem túl nehéz, bár némi szakértelem azért kell hozzá..

és nem, nem törvényes...

 

Előzmény: Netta88 (10)
Netta88 Creative Commons License 2006.07.23 0 0 10

Szia Matt!

Nem hiszem, hogy nálunk a helyi "etnikumok" tudnának erről az átkódolásról (legalábbis remélem)... Amúgy ez tényleg ilyen könnyen megy? És ez ugye nem törvényes??

Előzmény: Matt (9)
Matt Creative Commons License 2006.07.18 0 0 9

egy másik szolgáltatónál 24 óra, ingyenes a SIM és készülék letiltás is, (a csere persze nem az. :D) és nemzetközileg letiltják.

 

az már más tészta, hogy manapság minden második sarkon találsz olyat, aki átkódolja a telót...

Előzmény: Jay-X (0)
Netta88 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 8

Sziasztok!

Nekem múlthéten szombaton lopták e l a telefonomat a táskámból :'(

A párommal, az ő nővérével és az ő párjával mentem ki a helyi strandfürdőre. És amíg mi elmentünk enni addig ellopták  a telcsimet, szerencsére más érték nem volt akkor a táskámban és a Zsolti táskáját is csak ki zipzározták... Van egyáltalán az ilyen "embereknek" lelkiismeretük??? Csak annyit tudunk, hogy két csaj volt az elkövető. Ezt is onnan hogy jött még 2ismerősöm akik eredetileg velünk jöttek volna, an ők a mi pokrócunkat keresték és mivel kék és barna kockás volt látták is csak ott volt 2csaj akik úgy csináltak mintha övék lett volna ott minden szóval nem volt nekik feltűnő....

Azt szeretném kérdezni, hogy ma megtettem a feljelentést és letiltattam a számom. Mennyi ideig tart amíg letiltja a t-mobile a telefonomat? És van rá esély hogy megtalálják az elkövető/ket??

akasztófavirág Creative Commons License 2006.03.31 0 0 7
ez nem minden szolgáltatónál van így, van, amelyiknél faxon le tudod tiltatni a telefont IMEI alapján, s 24 órán belül letiltják. (ugye az IMEI számot át lehet írni, de ezt nem mindenki tudja, s ha nem írják át, nem fogják tudni használni a telefont)
Előzmény: Jay-X (0)
MAZSA Creative Commons License 2006.03.25 0 0 6
Ehh... Ma voltam focizni teremben, késve odaérek, átöltözök, öltöző zár, foci. Általában mindig kiveszem az értékeimet, de mivel késésben voltam, most elmaradt. Foci után az öltözőben meg akartam nézni, hogy keresett e valaki, erre látom, hogy üres a farmerom zsebe. Eltűnt a 3 éve vásárolt Samsung V200 meg 5000 Ft. A rohadékok kívülről fölfeszítették az ablakot, bemásztak, pakoltak. Pár telefon, lóvé, egyebek. Egyik haverom meglévő mobiljáról próbáltam hívni, de ki volt kapcsolva. Ja és a legdurvább: az egyik srác kocsikulcsával kimentek a parkolóba, majd átkutatták a verdát. Csomagtartóból elvittek 2 b*szott értékes diszkólámpa szerű cuccot, aztán a kulcsot bedobták a csomagtartóba és lecsukták. Szóval autó szerencsére nem tűnt el. Már hajlottunk arra, hogynem hívunk rendőrt, jobban esne egy sör, de a portás kihívta őket, úgyhogy maradtunk. Így végignéztem, ahogy a nyomozó ír egy 3 oldalas fogalmazást, átvizsgálták az öltözőt meg a srác kocsiját.

Én a pénzt meg magát a telefont szinte lesz*rom, ami igazán bosszant az a telefonban tárolt rengeteg telefonszám, SMS elvesztése. Lementhettem volna számítógépre az adatokat, de nem tettem. :(
Jay-X Creative Commons License 2006.03.23 0 0 5

én csak annyit tudtam amit nekem mondtak, bizonyára igazad van

Előzmény: landsmann (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.23 0 0 4
Ez mind rendbe is lenne, azomban van egy kis bibi...Ellopják a telódat te letiltatod IMEI szerint, utána az a telefon bekerül teszem azt egy kis sufni tuning szervízbe(ahol általában ügyesebbek a szervízesek, mint a nagy szolgáltatók szervízesei) és megtörténik a varázslás: Hogy hogyan is ? a szervizekben vannak tipusazonos használhatatlan nem bekapcsolható mobilok, amiknek szintén van IMEI száma, na kapizsgálod má..? A te lopott telódba beírják a döglött panel IMEI számát, nyomtatnak hozzá IMEI címkét, vagy a döglött lapét ügyesen átpreparálják, s máris kész a "tiszta teló" s megyen mint a vöcsök értékesítésre..Ennyit a lopás meggátolásáról !!
Előzmény: BeR (-)
landsmann Creative Commons License 2006.03.22 0 0 3
Nos, részben igazad van, de nem csak ennyi a történet. Azt hogy a Vodafone milyen körülmények között és mennyi átfutással tiltja le a telefonok IMEI számát, nem tudom. Az is biztos, hogy a Vodafone csak a saját hálójáról kitiltott telefonokat nem engedi működni. Külföldön és a másik két szolgáltatónál simán működik tovább. (ha nem hálózatkorlátos. De függetlenítés után szintén használható a többi szolgáltató kártyájával.) Viszont ha T-Mobile vagy Pannon hálóról lesz letiltva a telefon, az garantált hogy egymás hálózatán, illetve a legtöbb külföldi országban ezek a készülékek bizony nem fogank működni. Ugyanis egyedül a Vodafone nem csatlakozott a nemzetközi szürke illetve fekete listához. Természetesen a Voda hálózatán használható a készülék.
Előzmény: Jay-X (0)
BeR Creative Commons License 2006.03.22 0 0 1

Szia...

 

Sajnos el tudom képzelni :-( Úgy van ez, mit az autóknál: a gyártók nem érdekeltek a lopások megakadályozásában. Elég sokan kellene hogy mondják ahhoz, hogy legyen foganatja: az a baj, hogy bár sok telefont lopnak el, kevesen mennek utánna, mondván úgy sincs esélyük :-(

 

Hol vannak a törvényhozók?

Előzmény: Jay-X (0)
Jay-X Creative Commons License 2006.03.22 0 0 0

hehe, ez nem teljesen igaz

 

nekem nemrég csórták el, a Voda egyrészt pénzt kér a simkártya letiltásáért(annyiér veszek újat), másrészt IMEI szám ide vagy oda, csak a saját hálózatában tudja letiltani a telót... ja és az átfutási idő kb. 2 hét, hol van addigra már...

Előzmény: BeR (-)
BeR Creative Commons License 2006.03.22 0 0 topiknyitó

Bizosan többen tudják, de talán hasznos lesz valakinek:

 

Figyelemfelhívás!!!
 
Ha a mobilodon bepötyögöd a *#06#  jelsort, a kijelzőn megjelenik a készüléked gyári sorozatszáma  (IMEI) -  ez egy 15-jegyű szám.  


  Írd föl valahová és jegyezd meg, mert ha elveszik a telefonod, vagy ellopják, a szolgáltatódat felhívva a sorozatszám alapján blokkoltatni lehet a készüléket, még akkor is, ha kicserélték benne a SIM-kártyát.

 

Valószínűleg nem látod többet a telefonodat, de legalább így a készüléket az "új tulajdonos" nem tudja használni, sem eladni.


 Az IMEI segítségével a rendőrség is megtalálhatja a telefonodat használó személyt, felelősségre vonhatja, elkobozhatja a készüléket és visszaadhatja eredeti tulajdonosának.


 

Minél több mobiltulajdonos tud erről a lehetőségről és él is vele szükség esetén, annál kevesebb esélyük marad a tolvajoknak. Éppen ezért minél több becsületes emberhez el kell juttatni ezt az üzenetet, hadd terjedjen a hír és csökkenjen a telefonlopások száma!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!