Keresés

Részletes keresés

ax15 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 46

Dátum nélkül kapod a pártköztpontból?

Előzmény: Törölt nick (45)
ax15 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 41

Ezek mikori képek?

Előzmény: Törölt nick (40)
t008 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 30

A Ti-ről: Listán az MDF-re szavaztam.  Egy haverom szintén.  Aztán Ibolyka beintett.


A politikai kurválkodást az angol nyelvből kölcsönöztem "political whoreing".  Mert van ilyen.  Ez egy olyan eset. 

 

Te nem érzed a kést a hátadban?  Nem szúr?

Előzmény: Big-B (29)
Big-B Creative Commons License 2006.04.11 0 0 29
Milyen szép, hogy az mdf-re szavazókat szembesítitek azzal, hogy ők nem másra, mint egy politikai kurvára szavaztak. Most meg várjátok, hogy szavazzanak rátok. Majdhafagy.
Előzmény: t008 (28)
t008 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 28

A legrosszabb esetben:

Dávid Ibolya „politikai kurválkodásának” áldozatul esik a teljes magyar jobboldal, az MDF szavazótábor, a FIDESZ-KDNP, gyakorlatilag az egész ország (csak ezt még páran nem tudják) és a koalíció elmulasztásával újabb Gyurcsány kormányzati ciklus következik. 

 

Gyurcsány Ferenc gátlástalan, a hatalom érdekében láthatóan képes bármilyen eszközt bevetni (terroristázás, álszent negatív kampány, hazugságok, vesztegetések, puccs, fenyegetés, félretájékoztatás, közadatok eltitkolása).  Várható, hogy esetleges megválasztása után sem fog javára változni, sőt, a hatalma abszolút megszilárdításán fog dolgozni.  Számomra elgondolkodtató, hogy mostanában milyen gyakran emlegeti Putyin elnököt, a közösen tervezgetett fejlesztéseket.  Ennek mi lesz az ára?

2008-ban lejár a hosszú távú gáz-megállapodás a Gazprom-mal.  Elég ha Gyurcsány és Putyin kötnek egy falak mögötti megállapodás (Putyin esetleg ezért megkapja a MALÉV-et és/vagy a MÁV-ot), és ha Gyurcsány esetleg politikailag gyengülne, akkor Putyin csavar egyet a gázcsapon és majd jön a „jó Gyurcsány” aki kilobbizza nekünk, hogy újra megnyissa a csapot és ezért bezsebeli a szavazatokat.  A Gyurcsány által említett közös orosz fejlesztésekből ez a lehetőség egyértelműen kiolvasható, az energiaforrások tekintetében inkább csak fokozni akarja az orosz-gáz függőségünket, minthogy megkeresné a valódi alternatívákat.
Putyin elnök nem riad vissza a külpolitikai befolyásolástól, hasonló szerepet már eljátszott Fehéroroszországban, és legutóbb most télen Ukrajnában, a választások idején. 

Egy gátlástalan Gyurcsány és egy terjeszkedő Putyin páros - és a bimbózó magyar demokráciának annyi lesz.  [Kedves liberálisok - ez hogy teccik?]

 

Mindez azt jelentheti, hogy talán most 2006-ban van Magyarországon az utolsó „szabad” parlamenti választás, ezután pedig lassan belecsúszunk a Gyurcsány-diktatúrába, ahol ifjúi nosztalgiából újra előkerülhetnek a vörös csillagok (GyF már lobbizott értük), lehetnek április 4-én felvonulások (1990 óta idén először ünnepelte állami szerv április 4-ét), és az amerikai-angol módra megalkotott terrorizmus-ellenes törvénykezés segédletével be lehet tiltani az ellenzéki tömegmegmozdulásokat, kormányzat kritikát.  Az ál-terrorista fenyegetéssel már megalapozták a törvényalkotást, majd lesz 1-2 jól irányított robbantás és a magyarok boldogan fogják támogatásukat adni egy ilyen (ál)terrorizmus-ellenes törvényhez.  Ezután pedig a „kóbor kutyákat” már *legitimen* vihetik a „telepre”.

 

Mit lehet ez ellen tenni?
1.) El kell menni szavazni.  Több embert kell mozgósítani.
2.) Az MDF szavazóbázisa és gerincesebb képviselőjelöltjei  próbálják meggyőzni Dávid Ibolyát, hogy hagyja abba a politikai kurválkodást – ha szükséges, váltsák le.  Sürgősen.
3.) Az OVB-nél ki kell lobbizni, hogy a szavazófülkébe ne lehessen bevinni kabátot, zakót, táskát, fényképezőgépet, kamerás mobilt – ehhez nem kell törvénymódosítás és így sokkal nehezebb lesz a láncszavazókkal ügyeskedni.  Ez is sürgős.
4.) Ősszel jönnek az önkormányzati választások, azzal egy kalap alatt népszavazást kell tartani a gáz-stratégiáról (csökkentsük az orosz gáztól való függőségünket); a még megmaradt közvagyon lényegesebb elemeinek privatizálásáról (MÁV, Malév, Szerencsejéték Rt, Posta, BKV, egészségbiztosítás, kórházak, stb.), valamint a magyar termőföld magyar kézen tartásáról.  Ehhez fontos, hogy kiharcoljuk a közvélemény teljes-körű tájékoztatását – elég volt a féligazságokból.  A népszavazási kezdeményezést össze kell állítani, a támogatói aláírások gyűjtését el kell kezdeni.  A népszavazás kérdéseit egyértelműen kell megfogalmazni.
5.) A népszavazást ki kell terjeszteni a választási rendszer módosítására: hagyjuk el a borítékokat, tanuljunk a jól működő demokráciák példájából, vezessünk be egy jobb rendszert.  A választási visszaélések büntetését szigorítani kell.

 

 


Dávid Ibolyát vagy megvették, vagy zsarolják, esetleg mindkettő.  A férjének volt egy többszáz-milliós ingatlan-biznisze Gödöllőnél (próbálkoztak, nem igazán sikerült, de valahol máshol biztosan), a fia állítólag Ausztáliában drogos balhéba keveredett – ki tudja hol és mivel fogták meg.  A legjobb lenne ha lecserélné az MDF, és keresne helyette egy valóban tiszta embert valódi nemzeti-jobbos értékrenddel.  Nagyon-nagyon sürgősen.

 

 

"Teccettek volna rendszerváltást csinálni."

Előzmény: Personal_Jesus (20)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.04.11 0 0 27

A fehérorosz rezsim 31 vezető tisztségviselője, köztük Alekszandr Lukasenko elnök nem kaphat vízumot az EU tagállamaiba, így Magyarországra sem, s további ellenlépésekre is számítania kell - így döntöttek hétfőn, Luxembourgban az uniós külügyminiszterek.

NOL

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 26

"Nem lehetett tudni ugyanis, hogy a nagyhatalmak hogyan reagálják le Janukovics megválasztását"

 

Nem lehetett tudni??? Öreg, te mit keresel a poltopikban? Én sem fordulok meg a konyhás topikokban, legfeljebb alázatosan kérdezek.

Előzmény: sajtoskenyér (22)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 25

"magyarbasi"

 

:-)))))))))

Előzmény: rette.netes (24)
rette.netes Creative Commons License 2006.03.25 0 0 24

OFF

 

Arról se nagyin látok topikoz, hogy a magyarbasi mért nem fogadta a lengyel elnököt?

Lehet hogy a "bátykára" vár inkább???

Zser Creative Commons License 2006.03.25 0 0 23
kicsit off, de tüntertés lesz hétfőn 6kor Lukasenko ellen, és az ellenzék mellett a fehérorosz nagykövetség előtt (12.ker agárdi u.3/b). on
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.22 0 0 22
 Baromság. Egyetlen nyilatkozattal sem támogatták. Csak kivártak Juscsenko elismerésével. Nem lehetett tudni ugyanis, hogy a nagyhatalmak hogyan reagálják le Janukovics megválasztását, vagyis hogy kiállnak-e a csalás-elmélet mellett. Janukovics ugyanis szépen a helyén maradt volna, ha Putyin nem sorol ki a háta mögül, látva a nemzetközi felháborodást. Nekünk pedig együtt kellett volna élnünk a szomszédban egy olyan Ukrajnával, amelynek a vezetőit csalónak bélyegeztük. Te se menj diplomatának!
Előzmény: Personal_Jesus (21)
Personal_Jesus Creative Commons License 2006.03.22 0 0 21
nem kéne ezt feszegetni: a szoci külügyminisztérium Janukovicsot támogatta, akkora bakot lőttek, és igen nagy presztizsveszteség volt ez Mo.-nak, a magyar külpolitikának
Előzmény: sajtoskenyér (18)
Personal_Jesus Creative Commons License 2006.03.22 0 0 20
nekem is Fercsi ugrik be Lukasenkó kapcsán. Gyurcsány a médiára már rátenyerelt, az Apró-klán megy Nagy Lajcsi ellemőrzi a titkoszolgálatot, szorul a hurok.
Remélem, lehet még rajta lazítani!
Előzmény: jobbhorog (-)
hösurg Creative Commons License 2006.03.22 0 0 19

A diktátor mindenáron megtartja a hatalmát. E szempontból Noszty Fercsi az aki még nem bizonyított. Söt: hajlandó volt kicsavarni a kormányt Meggyesy kezéből.

 

Ehhez is gyomor kell.

Előzmény: Alezredes (15)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.22 0 0 18
 Csak emlékeztetnélek, hogy már 1998 és 2002 között, Orbán királysága idején is oroszbérenc csalók, nevezetesen Lukasenko és Kucsma elnök uralkodtak, az előbbi Fehéroroszországban, utóbbi Ukrajnában. A helyzet akkor sem volt rózsásabb. Orbán pedig kussolt. Ahogy most is, nem hallottam tőle elítélő nyilatkozatot. Akkor most ő is támogatja Lukasenkót???
Előzmény: Turulmadár (0)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.22 0 0 17

 Nem túl nagy eredetiségre vall, hogy az Index szubjektív okfejtése és cikke alapján topikot nyitsz. Várható volt, hogy ezt a helyzetet is kihasználjátok egy jó kis gyurcsizásra. A lengyel és a szlovák vezetők keményebb tiltakozásának is reálpolitikai okai vannak, itt nem elvekről van szó. A lengyelek már hosszú évek óta rosszban vannak Lukasenkoval, mert az szemétkedik a jelentős lengyel kisebbségével. Ráadásul a lengyel kormány most Brüsszellel is kenyértörésre áll (a szélsőjobbal való kokettálás és egy EU-által jóváhagyott bankfúzió akadályozása miatt). Ez az oka, hogy most határozottabban kontráznak rá a hivatalos EU-bírálatokra, jópontokat gyűjtenek. A szlovákok azért pattoghatnak, mert Putyin nem ment el hozzájuk, míg hozzánk és a csehekhez igen. Ez a diplomáciai illetlenség a mélyben nagyobb ellentéteket takarhat.

 

 Gyurcsány nem "kussolt", csak nem szólt bele egy olyan ügybe, amelybe nem muszáj. A külügyminisztérium nyilatkozata útján csatlakozott az EU hivatalos elítélő-nyilatkozatához és aggodalmát fejezte ki a választás tisztaságával kapcsolatban. Ennyi elég is, hiszen többet úgy sem tehetne Lukasenko ellen.

 

 Tudom, hogy rühelled, de sajnos az van, hogy idestova nyolc éve tesz Orbán sorra olyan nyilatkozatokat, amelyek kétségessé teszik hitét a demokráciában. "A parlament működik ellenzék nélkül is", a köztársaság csak egy cserélhető ruha, hogy csak kettőt említsek. Ezen felül saját pártjában sem igen tartja be a demokratikus játékszabályokat, a renitenseket, önálló véleményt megfogalmazókat rendre kivágja a pártból. Milyen "bizonyítékokat", nyilatkozatokat, jelenségeket tudsz felsorolni, amelyek miatt szerinted Gyurcsány lelkétől nem áll távol a diktátorkodás? Gondolom egyedül a zuglói gigantposztert. Annak fényében, hogy Bpestet a héten elárasztották az Orbán-képek, nem hiszem, hogy illő őt személyi kultusszal vádolnod.

Előzmény: jobbhorog (14)
Turulmadár Creative Commons License 2006.03.22 0 0 16
Gyurcsányék Juscsenkó esetében is az oroszbérenc csalókkal tartottak. Most is beszédes a hallgatásuk. Vagy csak akkor fontos a köztársasááág, ha az nem sérti Putyin kolléga bizniszeit?
Előzmény: Alezredes (13)
Alezredes Creative Commons License 2006.03.22 0 0 15
cikk
Ez?

Az ilyen sunnyogókat kb. annyira tartom mint azokat, akik már mondják is a szankciójavaslatokat.

Gyurcsány - Orbán
Nem hiszem, hogy bármelyik diktátor lenne, de hát én egy hótnaív ember vagyok.
Előzmény: jobbhorog (14)
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.22 0 0 14

Fehéroroszország miatt annyira aggódom, mint bármelyikőtök, aki próbál hinni demokratikus eszmékben.

Engem az Index cikke lepett meg, amit a topicnyitóban is idéztem: míg a lengyel és a szlovák vezetők tiltakoznak a csalás  ellen, addig kedvenc ferencünk kussol és "reálpolitizál".

Szerintem nem ál távol lelkétől egykis diktátorkodás...

 

Valahogy baromira rühellem, hogy a médiatúlsúly birtokában nálunk Orbánt állítják be valamiféle diktátornak, miközben az igazi "páciens" a másik oldalon van.

Előzmény: Alezredes (13)
Alezredes Creative Commons License 2006.03.22 0 0 13
Most tényleg Fehéroroszország meg Lukasenko miatt aggódsz? Vagy csak Gyurcsány nem tetszik?

Amúgy nem kell örülni neki, de pályán kívülről sem kell bemondani a frankót (nekünk se tetszene).
Előzmény: jobbhorog (11)
Első Polgár Creative Commons License 2006.03.22 0 0 12
ezt hívják bátorságnak
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.22 0 0 11
Ja persze. Csak diktátorkodjon tovább. Mi meg örüljünk neki...
Előzmény: Alezredes (6)
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.22 0 0 9
Te Wic! Baromi normális és kellően laza embernek láttalak eddig. Bízol te valamiben 9-én?
Előzmény: jobbhorog (8)
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.22 0 0 8
De azért jó, hogy demokrata a vezér...
Wic Creative Commons License 2006.03.22 0 0 7
ugyan, ez tök lassú volt. le is marattam... :o)
Előzmény: jobbhorog (3)
Alezredes Creative Commons License 2006.03.22 0 0 6
Nem kell más ország belügyeibe beleugatni. Pláne ha a miénkben is van épp elég tennivaló.
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.22 0 0 5

De amúgy minden rendben: LENDULET.HU

 

Kurv@ nagy lendület...

jobbhorog Creative Commons License 2006.03.22 0 0 4
Pedig le akartam 0-ázni magam...
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.22 0 0 3
Vazze Wic, de izomból vagy ilyen gyors?
Előzmény: Wic (1)
jobbhorog Creative Commons License 2006.03.22 0 0 2

lye

 

Bocsánat: meg kellene tanulnom gépelni...

Előzmény: jobbhorog (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!