Keresés

Részletes keresés

barhelg Creative Commons License 2010.09.16 0 0 10
Szerintem Budapest tele van jó játszóterekkel! Én főleg Zuglót és Óbudát ismerem ilyen szempontból, és ott nagyon sok jó van, külön részekkel, ami kifejezetten a piciknek, mások pedig a nagyobbaknak való.
De tényleg minden kerület egyre nagyobb gondolt fordít a játszóterekre, szerencsére, és én már elég rég nem láttam olyan játszóteret, ami ne lenne eu-konform.
Előzmény: szkitty (9)
szkitty Creative Commons License 2010.06.22 0 0 9
Sziasztok!

Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy új játszóteret, ami Solymár-Kerekhegyen, Budapest II. kerületével határos részen épült, a Solymári Környezetvédők Egyesületének irányításával, több ütemben, 2008-2010. között. Ritka példája egy civil szervezet, a lakosság és a helyi önkormányzat összefogásának.
A játszótér hivatalos átadása 2010. szeptemberében lesz.

A játszótér korcsoportos, az egyik fele kimondottan a kicsiknek való, 2-5 éves korig, homokozóval, kombinált játszóvárral, rugós játékkal és mérleghintával, a másik fele pedig a 6-12 éveseknek, egy mozgásra késztető -vagy felesleges energiát levezető ;) - mászóvárral. 3 személyes hinta is van, abból egy babaüléses, és egy pingpongasztal.
A játszótéren ivókút is található. :)

A II. kerület felől, Budaligetről, jelzett kerékpárút vezet át egy erdei úton, a környéken gyalogosan vagy babakocsival is jókat lehet sétálni.
Rezfor Creative Commons License 2006.08.22 0 0 8

Sziasztok.

 

A kérdés jó. Nálunk a Bp 8 ker Losonci térnél most csináltak egyett de botrány amit a sötétek parádéznak! Szotyin tul nem tudnak játszani és csak tönkre vágnak mindent! Egy rohadt portást miért nem tesznek oda! A köztársaság térnél van az is jó hely ott ilyen vizi játék is van. Csaposnak hivjuk azt a játszoteret. Többet nem tudok. Szomoru, hogy ez van. Még összejárni sem lehet itt senkivel. :(

földikutya Creative Commons License 2006.06.23 0 0 6

Szia,

 

az általad említett kismamák inkább az SzMK fórumain fordulnak elő,

játszótér-ügyben pedig itt:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9128147&la=55432826

Előzmény: igus (-)
Z19DTH Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5
Viszont nekem ma volt egy kellemetlen élményem, leírom, hogy másokkal ne történjen meg. Ma kivittem a fiamat a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba, csak sétálni szerettünk volna, de megszólított valami gondnokszerű úriember és közölte, hogy hagyjuk el a parkot, mert magánterület. Elmondása szerint a park csak gyereknap alkalmával látogatható.
Éowyn75 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 4
Moszkva tér-Szilágyi Fasor? Két játszótér is van ott. Az egyik a Millenáris parkban, a másik a Városmajorban. Mindkettő jó, az utóbbi abban jobb, hogy be van kerítve, nem lehet elkószálni. De aki arra lakik, lehetetlen, hogy ezeket még nem fedezte fel.
kékfestő Creative Commons License 2006.03.25 0 0 3
A Máltai játszótereket jó szívvel ajánlom, pontosan nem tudok címeket, de a gugliban rákeresve megtalálod. Aztán a Hajógyári sziget, Margitsziget. Békáson is láttam, hogy a lepukkant játszótereket nagyon szépen rendbehozták.
igus Creative Commons License 2006.03.22 0 0 2
Van egy-két konkrét család, akik például tőlem kérdezgettek (volna) játszótér címeket, egyiküknél 2 éves kislány van (az elvadult dzsungel felfedezésére még nem érett meg), a másik családban 3 éves kislány meg 5 éves fiú, akinek fokozott mozgásigényéhez szűknek tűnik a bérház beli lakásuk.
A Moszkva tér - Szilágyi Erzsébet fasor környékén nem tudnátok javasolni valami helyet ?
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1
Peremkerület? Ott az erdő, mint dzsungel.
Farkastörvények uralkodnak.

:-)
Előzmény: igus (-)
procaliber Creative Commons License 2006.03.21 0 0 0
0
igus Creative Commons License 2006.03.21 0 0 topiknyitó

Az ismerőseim közül többen is vannak olyan kismamák, akik 1-2-3 kisgyerekkel szabadban szeretnék tölteni a délutánjukat, de nem találnak rá a fellelhető játszóterekre.

 

Tudnátok tanácsot adni, hogy hol vannak korszerű, érdekes, biztonságos játszóterek - városszerte ?

 

Bizonyára azok vannak legkedvezőbb helyzetben, akik a Városliget közelében laknak, és a többi kerületben ?

 

Azt hiszem, hogy talán Budapest belvárosában elég sokat lehet ismerni, de mi a helyzet a peremkerületekkel ?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!