Na, talán javul a helyzet, visszacsíptem a hajtásvégeket, kálium levéltrágyát adok neki hetente, már kezd elindulni felfelé a fásodás, remélem lesz elég ideje... Kegyetlen ez az idei ősz... Milyen lesz a tél??
Nem kifejezetten szaporítással kapcsolatos a kérdésem, de talán nem baj.
Szóval, tavasszal vettünk egy kínai júdásfát, pontosabban a cercis chinensis 'avondale' fajtát. (A közönségeset akartam, de elnéztem a címkét, :-) végülis nem baj, ez dúsabb virágú és kompaktabb termetű) Tavasszal még csak kb. 50 centis volt, de most már egy méternél is magasabb. Az a baj, hogy még most is buján növekszik (nőlllllllll, ahogy sokan mondanák) és a hajtások a hosszuk kb. feléig értek csak be.
Nem tudom mennyire fagyérzékeny ez a fajta, (azt tudom, hogy közönséges fiatal korban igen, a kanadai nem, de ezt nem tudom) szerintetek lecsípjem a hajtásvégeit, hogy jobban beérjenek a vesszők?
Akinek van tapasztalat, segítsen kérem, előre is köszönöm!
NEKEM AZ A TAPASZTALATOM, HOGY AMIKOR AKARTAM, VETÉS, ÁZTATÁS, FORRÁZÁS STB. AKKOR SOHA NEM SIKERÜLT, DE AMIKOR MÁR NEM SZÁMÍTOTTAM RÁ, KIKELLT ITT-OTT, FŐLEG LAZAFÖLDES HELYEKEN, DE LEHET, HOGY TÖBB ÉV MÚLVA.
Mennyi idő alatt csírázott ki?Milyen gyorsan nő?Végre a héten sikerült egyet vennem, de ez inkább bokor, mint fa.Több ága van.Jobban szerettem volna fa alakút, de már mindegy, végül is hely az van, terebélyesedhet.
Hello remélem még nézed ezt a topikodat,mert nagyon nagyon szükségem lenne júdásfa levelére meg hajtására, mert növénygüjteményt kell csinálnom bioszbólnagyon örülnék,ha tudna segíteni