Keresés

Részletes keresés

Bé1212 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 267

Sziasztok!

 

Nos én is megkaptam az említett levelet!

 

Tovább megyek egy lépéssel, mert erről senki nem beszél. Amennyiben a követelés jogszerűtlen a Provea, az én levelemben Editionsatlas (ez könyveket árul) - melynek a magyar cégei is különböznek - sérti az adatvédelmi törvényt is mint tudjuk az erőteljesen perelhető, hiszen egyrészt kiadták 3. félnek, ez az Alektum, aki jogszerűtlenül használta azokat fel. 

 

Másik vonal a cégek irreális, hogy a Provea itthon Linea Directa Communications Kft., a felszólítást Editionsatlas megbízásából jött, akik itthon Studio Moderna 2000 Tv-Shop Hungary Kft. A címek amúgy megegyezznek. Namármost a dolog ott sem állja meg a helyét, hogy az én adataim, de ha lenne megrendelés, az sem a Editionsatlas nevére lenne, vagy ha lenne is akkor a magyar cégekre lehetne!

 

Mindenesetre én is ma küldtem el a levelem. Kiváncsi vagyok a válaszra.

 

Naturaqua666 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 266

Szóljon, írjon már vki, hogy kinél meddig jutott el ez az Alektum. Felháborító, hogy mennyi embert zaklatnak, és képviselnek egy jogtalan követelést, ráadásul egy többszörösen megbüntetett céget, de érdeems visszaolvasni a korábbi hozzászólásokat, szóval ne izguljatok :-)

Jbaby Creative Commons License 2012.08.07 0 0 265

Sziasztok!

 

Pontosan így jártam én is,mint az előttem szólók.

Valaha átvettem az első küldeményt,azt ki is fizettem,a többit kéretlenül dobálták be a postaládámba,visszaküldeni nem tudtam, a céget kerestem,de egyszerűen nem létezett,elérhetetlen volt.

Egy darabig küldözgették afelszíólításokat,aztán csönd lett kb.5 évig.

És most jön ez az Alektum nevű behajtó cég.

Vajon mit akarnak rajtam behajtani,amikor nem rendeltem meg és nem vettem át tőlük semmilyen árut?

Ha nem hagynak békén ügyvédhez viszem a dolgot,tényleg nem  lenne rossz ötlet egy közös feljelentés.

 

 

 

tomzolka Creative Commons License 2012.08.04 0 0 264

Én is a héten kaptam kézhez az Alektum cégtől a csekket és a levelet, miszerint ismételten felszólítanak,hogy fizessem meg a tartozásomat.

Nos az egyik hiba, hogy sosem szólítottak fel az Alektum részéről.

Nekem is mint számos fórumtársnak, ez egy sok évvel ezelőtti történet, amikor küldözgették nekem az alsónadrágokat,miközben nem is kértem.

Persze eleinte ők küldték a felszólítókat még sok évvel ezelőtt meg a csekkeket, de bemérgeltem magamam és megírtam nekik, hogy amennyiben nem fejezik be a velem való kommunikációt és követelést, akkor feljelentem őket a megfelelő szerveknél.

Na utána nem küldtek több levelet, sem csekket.

Erre a héten ez a követelésbehajtó cég levele és csekke fogad.

Az eddig leírtak alapján eszem ágában nincs befizetni az összeget.

 

Lassan tehetnénk egy közös feljelentést is.

 

limo79 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 263

Ma kaptam kézhez sima levélben az ALEKTUM kft követelésbehajtását és csekket. 2007.első negyedévi számla tartozásra hivatkozik. Közel 3 ezer forintból valamivel több, mint 13.000 lett a tartozás.

Tájékoztat, hogy az Editionsatlas ( Provea ) bízta meg. Fogalmam sincs az egészről......mi van????????????

 

 

Beugrott, hogy valami hasonlóról olvastam az ingatlanbazar.com -mal  kapcsolatban. De ott rájött a követelésbehajtó cég, hogy nem szabályos ügylet volt és visszaadta a megbízást. :-))

Naturaqua666 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 262

Én is így tudom, hogy megvesznek pár 100 ft-ért egy rakás címet és kiküldik a leveleket. Ha minden 5. ember megijed és fizet, nekik az már tiszta haszon, szóval 100 ft-ért kapnak 5 vagy 13 ezer ft-t! Naná, hogy nem adják fel egykönnyen és nem érdekli őket, hogy milyen céget képviselnek a nyomik! 

Előzmény: Wormie (261)
Wormie Creative Commons License 2012.07.11 0 0 261

Nem tudom, hogyan működnek, ill. vállalnak át behajtást ezek a (sokszor kétes hírű) behajtócégek.....  Gondolod, hogy mielőtt "megvennék" a kinnlévőségeket, utánanéznek, hogy kiféle-miféle ügyletekből származnak azok...? Ahogy hallottam, ezeket a kétes követeléseket jellemzően 10-20%-on szokták megvenni a behajtócégek. De persze pausálban, nem szemezgethetnek a követelések között.

 

Továbbra is úgy gondolom, hogy egyszerűen bepróbálkoznak. Ha 10-20%-nál bejön a fenyegetőzés, már a pénzüknél vannak...

 

 

Előzmény: Naturaqua666 (260)
Naturaqua666 Creative Commons License 2012.07.11 0 0 260

Hajaj :-) a történet a régi, az elérhetetlenek a hülye cuccaikkal. Igen, már én is ismerem a jogszabályt, csak azon lepődtem meg, hogy az Alektum is beszállt az ügybe, hogy kiadtak neki ki tudja hány száz elérhetőséget. A behajtósnak megéri azt a sok levelet postára adni? Hogyan képviselhet valaki egy többszörösen megbüntetett "céget"? Valaki írta, hogy ő már az 5. felszólítást kapta, nem hagyják abba? Meddig mennek el?

 

Aki új ember a fórumon, és most olvassa, tényleg igaz, hogy: "Nem kell beijedni, nyugodtan dobjátok ki a leveleket. Főleg, ha nem ajánlottan vagy tértivevényesen érkezik."

Előzmény: Wormie (259)
Wormie Creative Commons License 2012.07.11 0 0 259

Ha nálad is az a helyzet, hogy egy (kedvezményes) próbacsomag rendelése után elkezdték küldözgetni - megrendelés nélkül - a további csomagokat, akkor itt a vonatkozó rendelet, már párszor bemásoltam korábban. :)

 

 

Wormieválasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.02 13:08:17 © (89)

Ismétlés a tudás anyja... :-)))

 

 

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet - A távollévők között kötött szerződésekről

8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

 

 

 

 

Továbbra is úgy gondolom, hogy szimpla bepróbálkozás ez a behajtó cégnek történő átadás. Pausálban átadnak (a többnyire jogtalan követelések csekély %-áért) egy rakat behajtanivalót az erre szakosodott cégeknek - az meg próbál menni a pénze után. De mivel a követelés alaptalan, nem sokra mennek vele. Viszont sokan lehetnek, akik egy ilyen levéltől betojnak, és inkább fizetnek. És ez tiszta haszon a követelésbehajtó cégnek.

 

Nem kell beijedni, nyugodtan dobjátok ki a leveleket. Főleg, ha nem ajánlottan vagy tértivevényesen érkezik.

 

 

Előzmény: Naturaqua666 (258)
Naturaqua666 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 258

Úgy látom, nagyon sok embert érintenek a csomagküldős becsapások. Hadd kérédezzem meg azokat, akik már kaptak behajtós, Alektum-os levelet, azoknál meddig fajult az ügy? A levélküdlésen túl történt már valami? Amúgy, a hatóságok miért nem tesznek már ez ellen valamit? 

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 257

Nah, megtaláltam azt a céget, amelyik engem keresett. gondolhattam volna, hogyha alsóneműről van szó, akkor Underwear.

 

Underwear by Courlux

 

Hát, remélem rövid úton tudom zárni a kapcsolatomat a céggel az "Eladási és Reklamációs feltételek" menüpontban olvasottaknak megfelelően.

kacsa-86 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 256

Nekem csak egy kérdésem lenne mégpedig, hogy ha 5 év után tényleg elévülnek az "adósságok" akkor tőlem mi alapján és mit fognak követelni? :)
Nekem gyanús hogy ez az egész cirkusz az 5 éves időszak lezárásának tekinthető, és mindenki elfelejti mint rossz álmot.
Kíváncsi lennék hogy pár lakcím változás után is megtalálnának-e... :)

Ebubercel Creative Commons License 2012.06.27 0 0 255

Sziasztok!

 

Bocsánat a késlekedésért!

 

Kaptam levelet a GVH-tól. Nagyon korrekt volt a versenyhivatal, mert amikor telefonon érdeklődtem az ügy helyzete kapcsán, már mondta a kollegina, hogy hamarosan megküldik a hivatalosválaszt. Ebben végül annyit írtak, hogy mint fogyasztói panasz, piaci jelzésként nyilvántartásba veszik! De a levelemben "foglaltak tárgyában versenyfelügyeleti eljárás indítását megalapozó jogsértés nem valószínűsíthető, a Gazdasági Versenyhivatal a panasszal kapcsolatban a további intézkedéseket mellőzi."

Illetve:

"A panaszában előadottak alapján Ön és a panaszoltak között jogvita áll fenn a szerződés létrejöttével kapcsolatban. A szerződéses jogviták kötelező erejű eldöntésére bíróság rendelkezik hatáskörrel. Javaslom továbbá, hogy a követeléskezelő céget értesítse arról, hogy vitatja a követelés jogszerűségét."

 

Ennek örülök is, meg nem is:

  1. Egyrészt a Provea fenyegetve lehet, hogy ezzel a tevékenységével maradéktalanul hagyjon fel
  2. Más cégek se próbáljanak hasonló tevékenységbe fogni (javaslom az "Underworld...." bejegyzést író kedves fórumtársnak, hogy ajánlott küldeményként írjon egy lemondó nyilatkozatot, fizesse ki az 1190 Ft postaköltséget és jól őrizze meg a feladás szelvényét).
  3. Ugyanakkor, a követelésemet magamnak kell rendezni. Vagy így, vagy úgy (ha bíróságra kerül az ügy, amit NEM hiszek, mert 15e Ft miatt nem indítanak sztem eljárást, akkor ugyan én se tudom bizonyítani, hogy márpedig lemondtam a küldeményekről, ill. ők sem, hogy én kaptam volna bármit is!!) :P

 

Egy jogász barátom mondta, hogy NE fizessem be, úgysem tudnak semmit sem csinálni.

Azóta kaptam még egy felszólítást, amiben már csak az volt írva, hogy megtehetnek minden jogi lépést blablabla.... (feltételes módban).

 

Én semmiképp nem fogom befizetni. és nyugodtan alszok. Egyelőre. :)

Szép napot!

 

hfecc Creative Commons License 2012.06.26 0 0 254

Üdv!

 

Én is úgy kb. 5 év után kaptam a fizetési felszólítást - jó egy hónapja jött -, nemrég megjött a második is. Én nem teszek semmit, azaz igazság, hogy nincs semmi ami alapján behajtsák, én egy csomagot elfogadtam (azt ki is fizettem), a másodikat visszaküldtem és interneten lemondtam a rendeléseket, ennyi!

Előzmény: kozkrisz (253)
kozkrisz Creative Commons License 2012.06.26 0 0 253

Sziasztok!

Én nagy meglepetésemre ma kaptam az Alektum Kft-től egy felszólító levelet.

Sajnos én is bele szaladtam jóhiszeműen a csapdába.

Csak az "ingyenes" csomagot vettem át a többit visszaküldtem postafordultával. Akkor megírtam ha nem hagynak békén a Fógyasztóvédelemhez fordulok.

Ennek immár vagy úgy 5 éve is van talán... Most ismét itt tartunk...

Szeretnék tanácsot kérni, hogy vajon fel jelentsem őket vagy várjak még.. Nerm írtam alá semmit úgy hogy nem tudom mi alapján követelőzik a behajtócég!

Üdvözlettel minden károsult sorstársamnak,

Kozma Krisztina

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.24 0 0 252

Én sem gndoltam meg mekkora butaságba fogok belekeveredni. Hát, legyek üdvözölve az átvertek táborában...

 

Hétfőn (2012. 06. 18.) délután fél hatkor kaptam gy telefonhívást amit reflexből felvettem mert épp a kezemben volt a telefon. Fel sem tűnt, hogy rejti a számot az illető. Szépen bemutatkozottt, Popovics Ildikó néven az "Underworld by ********" (a csillagozott részt a telefonhívás többszöri visszahallgatása után sem érteni rendesen) képviseletében. A figyelmembe ajánlott egy svájci minőségi férfi fehérneműt. A történetet innen nem is mesélem tovább mert tudjátok. (Fene tudja miért mentem bele, hogy küldjék el nekem azt a mintadarabot.)

 

A lényeg, hogy három pontban összefoglalható az ügymenet:

  1. 2-3 héten belül kellene kapnom egy visszaigazoló levelet
  2. 4-6 héten belül meg kell érkezzen a mintadrab, ami terészetesen ingyenes, csak a postaköltséget kell állni
  3. automatikusan évente három csomag érkezik, ha módosítani kívánom a küldés gyakoriságát, vagy megszüntetni, akkor mindenképp jeleznem kell a visszaigazoló levélben szereplő elérhetőségek valamelyikén.

Mivel a telefonom automatikusan rögzítette a beszélgetést, így visszahallgatásra értékes információk maradtak belőle vissza.

  • A mintadarabot kipróbálás, megismerés céljából küldik, ez egy ingyenes darab. Egyedül a postaköltséget kell utólagosan téríteni.
    Szerény véleményem szerint, ha csak nem a posta számlázta ki, akkor a többi hozzászólás lényegét követve tilos kifizetni, mert ez egyben visszajelzés is nekik, hogy a csomag átvételre került, nem kamu az ügylet és mehetnek a további csomagok és csekkek. Egyébiránt a postaköltséget rosszul adta meg, 1190Ft helyett 1115Ft kellene legyen.
  • Többször is elhangzott, hogy a többi csomagot nem vagyok köteles megvásárolni. Úgy is fogalmazott, hogy a mintadarab elfogadásával nincs további vásárlási kötelezettségem.
    Azt is mondta, hogy ha nem kérem a terméket, mindenképp jelezzek vissza. Hát itt van a második buktató, tilos visszajelezni, az előző pontban említett okból.
  • Egy utolsó rákérdezés során derült ki, hogy a csomagok automatikusan fognak jönni. Ezt azzal indokolta, hogy sokan meg szokták rendelni a fehérneműket, így leegyszerűsítik a rendelés menetét.
    Kérem szépen, ha biztosítva van a termék kipróbálása, akkor vásárló mindíg a kipróbálás / megismerés után dönt arról, hogy kell-e neki az adott termék vagy sem. Helyette nem dönthet az eladó. Szép lenne, hogy ha elmennék egy ruházati üzletbe és mivel felpróbáltam egy számomra nem igazán tetsző esődzsekit ami ráadásul nem is a méretem, így negyedévente köteleznének kettő darab megvásárlására.

Még várom az események elindulását, és valószínűleg találkozni fogok én is az Alektum Inkasszó Kft-vel. Már néztem a weboldalukat és hiánysonak találom, gyanús céget sejtet.
Annyit egy kedves Pesti embertársam megtenne, hogy informálna engem arról, hogy a Váci út 33-ban ténylegesen létezik-e az Alektum Inkasszó Kft és egyáltalán van-e ott mozgás. A szomszédjában (Váci út 31.) egy nyomda működik a google térkép szerint, talán sok infót tudna adni a behajtócégről.

 

Amint lehet az ügy elébe megyek és a lehető legtöbb nyomot megszerezném a bugyitelefonos cég felé.

hfecc Creative Commons License 2012.06.07 0 0 251

Üdv!

 

Na, én megkaptam a második figyelmeztető levelemet - szánalmas!

rododen Creative Commons License 2012.05.25 0 0 250

Ebubercel, nincs hír még a GVH-tól? Tartok tőle, hogy azzal, hogy kövelteléskezelőnek adták át az ügyet, ez két külön dologgá vált. Nekünk van egy bajunk a Proveaval, miközben a megbízottja behajt - utána max a Proveanál tudjuk leverni.

Előzmény: Ebubercel (245)
kr3 Creative Commons License 2012.05.24 0 0 249

Sziasztok!

Én ma kaptam meg azt a csodás felszólító levelet! Régebben is kaptam már, ha jól emlékszek másik behajtó cégtől, de akkor sem foglalkoztam vele, úgy mint ezzel. Elérhetetlenek voltak, ha mégis, a lemondás sikertelen. Úgyhogy én is úgy teszek, ahogy ti, várok.

lencsylány Creative Commons License 2012.05.23 0 0 248

sziasztok!

 

A tegnapi nap kaptam Én is egy felszólító levelet. A behajtó céggel nem sikerült kapcsolatot felvenni ezért írtam az email címükre és másolatba belecsatoltam a Fogyasztóvédelmet is.

Ezennel Én is tárgytalanak tekintem az ügyet és amennyiben nem fogják a zaklatást abbahagyni feljelentést teszek mert ez türhetetlen!

hanolfe Creative Commons License 2012.05.23 0 0 247

Én is megkaptam a felszólítást, még a régi címemre. De nem fogok fizetni, mert anno (2007-ben) emailben és ajánlott levélben is jeleztem feléjük, hogy nem kérem a nyavalyás alsógatyájukat. Ennek ellenére még küldtek két szállítmányt. Most ezt akarják velem kifizettetni.

Gyakorlatilag semmivel sem tudják bizonyítani, hogy egyáltalán átvettem a csomagjukat, hiszen nem írtam alá semmit, a postás egyszerűen csak begyömöszölte a postaládába. Nehogy fizessetek, ez csak egy újabb aljas próbálkozása a cégnek.

myau85 Creative Commons License 2012.05.21 0 0 246

Engem most kezdtek el zaklatni (állítólagos) 2009-es tartozással... Ráadásul a nagymamám címére ment a levél, szegény szét sírta magát, hogy jönnek a végrehajtók! :/ Én azóta másik városba költöztem, és a nevem is megváltozott, valamint gőzöm sincs, hogy mit is rendeltünk/nem rendeltünk 3 évvel ezelőtt... Csak remélni tudom, hogy a mamit nem "félemlítik meg" annyira, hogy sutyiban befizesse helyettem a tizenezres csekket! Akkora nyomorék ez a cég, remélem tényleg kapnak valami hatalmas bírságot!!!

Ebubercel Creative Commons License 2012.05.18 0 0 245

Szia!

Én felhívtam őket, de ő már nem dolgozik ott. Viszont írtam nekik múlt héten már egy levelet és jövő hétre ígértek választ az ügyben (telefonon ezt megerősítették ma). Amint lesz fejlemény, jövök és megosztom. Remélem, nekünk adnak igazat. Emellett pedig nagyon remélem, precedens értékű lesz az eljárás és olyan bűntetés rónak ki rájuk, hogy nekik és másnak se lesz kedve soha ilyenekkel próbálkozni..

 

Előzmény: Moncsa01 (244)
Moncsa01 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 244

Sziasztok, mi is kaptunk, a sztenderd 15ezres csekket. Én amondó vagyok, hogy megtaláltam az interneten a GVH-s ügyintéző nevét, aki a Provea-val foglalkozott, neki kellene írni.http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&st=1&pg=274&m81_act=9&m5_doc=6344

kacsa-86 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 243

Üdv!

 

Én is kaptam egy felszólítást ettől az említett cégtől, személy szerint nem kívánok foglalkozni vele komolyabban. Egyrészt mert anno jeleztem a cégnek hogy nem kívánok több terméket rendelni tőlük, másrészt, meg milyen jogalapon követel tőlem egy bizonyos összeget? Kíváncsi lennék hogy hány ember fog ilyen "felszólítást" kapni.

 

Előzmény: Ebubercel (241)
hfecc Creative Commons License 2012.05.12 0 0 242

Üdv!

 

Pont ez történt velem is, tegnap jött egy levél az általad említett Kft-től! Szerintem ha elfajul a dolog simán fel kell őket jelenteni a fogyasztó védelemnél, azok majd csak tesznek valamit?!

 

HF

 

Előzmény: Ebubercel (241)
Ebubercel Creative Commons License 2012.05.11 0 0 241

Üdvözlet!

Anno vettünk tőlük 1 db alsónadrágot, mi jeleztük, hogy nem kérünk semmit (ugye ez volt az apróbetűs részben), de nem adták fel. Mi (is) magasról tettünk rájuk, hisz semmilyen rendelést NEM adtunk le és a legelső valós vásárlásunk után küldtünk postai úton lemondó nyilatkozatot, ahogy említettem.

Erre ma kaptunk egy levelet az Alektum inkasszó Kft-től, hogy fizessünk be XeFt-ot, különben két héten belül elindul ellenünk a követeleésbehajtási eljárás. Mi a francot lehet tenni? A versenyhivatal megbüntette őket és ezek után a gyakorlatilag nemlétező tartozásunkat eladták egy külsős cégnek.

 

Mit lehet tenni? hagyjuk figyelmen kívül?! Mert ezt szándékozom tenni...

 

köszönöm!

Penelope Garcia Creative Commons License 2011.06.16 0 0 240

Engem nagyon érdekelne, hogy manapság milyen a Linea Directa megítélése.

Megpályáztam náluk egy állást, és szeretnék minél többet megtudni róluk.

Nem akarok olyan helyen dolgozni, ahol a cél az emberek átverése.

 

Előzmény: Rita1964 (238)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.13 0 0 239

Te jó ég! Még mindig nem sittelték le őket...?

 

 

Előzmény: Rita1964 (238)
Rita1964 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 238

2011 írunk! Kíváncsi volnék,hogy azok az emberek,akik anno annak idején nem fizetttek ennek a cégnek,hogy jártak azóta vele. Ugyanis Provea azóta is él,büntetés ide-oda,továbbra is folytatják hasonló tevékenységüket.Én telefonos megkeresésükre lettem áldozatuk,nagyon megbántam.

Örülnék, ha újra megosztanátok a tapasztalataitokat vele kapcsolatban,persze ha erre az oldalra vetődnétek...............új és régi hozzászólók!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!