Keresés

Részletes keresés

Z757 Creative Commons License 2006.03.31 0 0 284
A sötét fejekben már megfogalmazódott ez
inkvizíció?
Steven Smith Creative Commons License 2006.03.31 0 0 283

Szevasztok.

Tegnap, vagy tegnapelőtt mondta ki frankón Rácberger, hogy:

"tessék már abbahagyni azt a retorikát, miszerint az Egyház csak (!!!) a vallással foglalkozzon."

Mégis mivel szeretne még foglalkozni az egyház? Földműveléssel, Internet fejlesztéssel - netán beszállna a média-iparba is ? A vallás mellett, persze.

A hátrányos helyzetűek megsegítését megtehették volna több évszázada - a felhalmozott, mérhetetlen vagyonuk nyomán...de úgy látszik: nem arra gondolt.

Akkor vajon milyen más "tevékenységre" gondolhatott a Főnök - a valláson kívül?

És kinek mondta mindezt??? Na, kitaláljátok?

.

Z757 Creative Commons License 2006.03.31 0 0 282
Az döbbent meg, hogy ezt, el lehet játszani
több milliárd emberrel.
Függetlenül attól, hogy melyik "valláshoz" tartoznak.
Előzmény: schpenoth (281)
schpenoth Creative Commons License 2006.03.31 0 0 281
Tehetnek mást? Üzletpolitikájuk alapja. Ebből élnek.
Előzmény: Z757 (280)
Z757 Creative Commons License 2006.03.31 0 0 280
Kedves kritizálóim!

Honnan veszi a jogot arra, bármely emberek irányítása alatt álló szervezet,
hogy Ő Isten nevében beszél?!?
AmBesten Creative Commons License 2006.03.28 0 0 279
Hmmm... nem kívánsz Te kissé sokat nemtudomkától?
Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.28 0 0 278
A szakszervezeteknek szabad politizálniuk? Vagy csak az egyházaknak tilos? Netán attól is függ, hogy melyik szervezet politizálhat, hogy melyik oldalra kampányol?
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.28 0 0 277
...meg aztán a nácizmus ellen nem is tiltakozott olyan következetesen. Inkább segítséget nyújtott a szegény üldözött háborús bűnösöknek a menekülésben!
Előzmény: Nem tudom. (275)
Nem tudom. Creative Commons License 2006.03.27 0 0 275
Dicseretes, hogy az Egyhaz ujfent kiall a diktatura ellen. A XX. sz. ota nem az elso eset (kovetkezetesen tiltakozott a nacizmus, a kommunizmus, es a liberalizmus ellen is).
Nem tudom. Creative Commons License 2006.03.27 0 0 274
Rummel becslese 144.7 millio, Matthew White tortenelmi atlasza 92 milliora teszi.
Előzmény: Nem tudom. (273)
Nem tudom. Creative Commons License 2006.03.27 0 0 273
A kommunizmus fekete konyve szerint 110 millio. Az Europa tanacs amikor elitelo hatarozatot hozott a kommunista allamok buneit illetoen akkor 94 milliorol irt. Azert igy is az jon ki a legnagyobb nepirto rendszernek..(vannak egyebkent a 110 millional magasabb becslesek is).
Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.27 0 0 272
” Persze értem én: a hívek egyénileg nem jelentenek semmi veszélyt egy ateista hatalomra,
Legalábbis nem többet, mint az ateisták, egy bigott vallási álruhába rejtőzködő, egyszemélyi diktatúrára törekvő, álságos, szemforgató hatalomra! Csakhogy hiába legyezgetik a bibliával, folyton elő – előtör a személyi kultusz fertelmes bűze.
Tudjuk: Orbán a kereszténydemokrata Európai Néppárt egyik (a 10 – ből) alelnöke. Csak két dologban nem passzol a dolog: 1. nem keresztény 2. nem demokrata. A többi stimmel!
Előzmény: Luby (270)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.27 0 0 271
” Én csak arra válaszoltam, hogy az egyik állításom ( az egyház egyik feladata híveinek testi-lelki jólétében segédkezni) - mely nem a mély goöndolatairól ismert nettársunkat az inkvizícióra emlékeztette. Ez történt.
”… Az egyház fő hívatása a hívek testi-lelki jólétének, a keresztéyn elvárásoknak megfelelő éltvitel megvalósításához, vagy megközelíéséhez vezető út kijelölése.”
Már megbocsáss, de te valamiféle út kijelöléséről írtál! Nos az a bizonyos inkvizíció kijelölte az utat és gondoskodott róla, hogy aki arról letér, az megkapja érte a magáét!
Előzmény: Luby (270)
Luby Creative Commons License 2006.03.26 0 0 270

Én csak arra válaszoltam, hogy az egyik állításom ( az egyház egyik feladata híveinek testi-lelki  jólétében segédkezni) - mely nem a mély goöndolatairól ismert nettársunkat az inkvizícióra emlékeztette. Ez történt.

Az egymásik dolog, hogy erre te a személyeskedést elítélve (!) nagyon is személyemet sértő mondatokat írsz le és tartasz egy harcos ateista előadást. De még ezt is  úgy teszed, mintha semmi bajod sem lenne a hívekkel- el kívánod őket választani az egyházaiktól. Persze értem én: a hívek egyénileg nem jelentenek semmi veszélyt egy ateista hatalomra, de szervezetten, az egyházuk vezetésével...Erről van szó az erősen kiemelt "eltartani" ige használatável. Kiket tartasz te el az adódból? Milyen rovatban van a pénzed a költségvetésben, mely összeg direkt az egyház hasznára van? Mert az átvállalt állami és önkormányzati feladatok finanszírozása úgye nem az adományod? Akkor azt is meghatározhatnád, hogy a járulékodból kiket gyógyíthatnak?

Amilyen fölényes és kioktató szöveggel indítottál, azt hittem, hogy van valami a puttonyodban. De látom, hogy csak Villányi-úti foxi-maxi szöveg. De lehet, hogy igazad van- ezzel is lehet érvényesülni MA. Gábor

Előzmény: Törölt nick (265)
Luby Creative Commons License 2006.03.26 0 0 268
Ez is egy vélemény, amit illik tisztelni. Gábor
Előzmény: qncogi (264)
samiel Creative Commons License 2006.03.26 0 0 267
Mit cáfoljak macskajancsi? Idebüfiztél egy marhaságot, adat meg sehol.

Azért annyi energiát fordíthatnál, mielőtt beléböfögsz valamibe, hogy honnan is indult a vita. Barátot tengernyi adattal indított a 180 ból:
180
még sok háborúra van szükség, hogy le lehessen körözni a katolikus egyház k,miatt meghalt asok-sok millió embert!

Ja! Pávián. :-O)))
Előzmény: schpenoth (245)
koldoknezo Creative Commons License 2006.03.26 0 0 266
Ajánlott olvasmány Diderot: Az apáca
Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.26 0 0 265
Tudod Gáborom…van egy emberfajta (félműveltnek is szokták nevezni), aki, ha fölényeskedik, abból biztosan lehet tudni, hogy zavarban van, mert nem tud adekvát választ adni. Arról lehet csalhatatlanul felismerni, hogy a felvetett téma helyett a partnert minősíti. No sebaj, azért téged is szeretünk, az együgyűek is kedvesek a szívünknek. Nem gondoltam volna, hogy az inkvizíció valahai léte még ma is ennyire nyomja a kereszténység kollektív lelkiismeretét. Persze jogosan. De akkor talán evezzünk mélyebb vizekre: 1.Noha magam meggyőződéses ateista vagyok, de magától értetődően semmi bajom mások istenhitével, legfeljebb mint kívülállónak – számomra minden hit és minden vallás egyforma. A hite mindenkinek a legszentebb magánügye. Ám nem úgy az egyház(ak)!! Ezen elsősorban a Katolikus Egyháza(ka)t értem. Ők nagyon jól megélnek a mások hitéből, de nem a másokért! Ennek teljes kifejtése persze köteteket igényelne, de gondolkozzunk csak el egy apróságon: az a pompa és gazdagság, amit mondjuk egy székesegyház sugároz, mennyiben egyeztethető össze a jézusi tanításokkal? És ez csak a felszín! Csoda hát ha jónéhányan úgy gondoljuk: az egyház(ak) politikai állásfoglalásait elsősorban vagyoni érdekek, méghozzá egy gyakorlatilag félkatonai szervezettségű hatalmi szervezet kőkemény pénzügyi érdekei motíválják. Lehet hogy szentségtörés, de szemforgatás nélkül ezt üzleti vállalkozásnak szokták hívni. Méghozzá a legnagyobbak közül valónak! És…tessék mondani: nekem miért kell az adómból eltartani ezt a mammutvállalkozást???
Előzmény: Luby (256)
qncogi Creative Commons License 2006.03.26 0 0 264
Bizonyos alacsony szinten.
Előzmény: Luby (261)
Luby Creative Commons License 2006.03.26 0 0 263

Az azért megér egy misét, hogy egy kihrdetetten ateista rendszer a fekete reakcióval szövetkezett hatalma megtartásához! Ne felejtsd el, hogy nem Paskai szervezte be a rendszert, hanem a rendszer Paskait. Nem védem, mert nem érdemli meg; de meggyőződésem, hogy amelyik rendszer ilyen eszközöket működtet, annak

csak a végső pusztulás é megvetés lehet az osztályrésze. Egy ilyen esetben a legfőbb bűnös nem az ügynök, hanem az, aki elrendeli a beszervezést, aki felhasználja a jelentéseket, aki kitalálja a behálózást, aki költségvetési pénz bocsát egy ilyen feladat végrehajtására. Persze a besúgó, a jelentgető is sokféle lehet. Nagyszerű művészeket is hoztak kényszerhelyzetbe. Nem ők az igazi bűnösök, hanem egy velejéig romlott, aljas rendszer és annak működtetői. Meg azok, akik érdekeik miatt egyszercsak visszafordultak a damaszkuszi úton és a kapcsolataikat felhasználva demokratikus nagykapitalisták lettek. Gábor

Előzmény: özv. Bitera Sándor (262)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2006.03.26 0 0 262

"Plagizálva a topic címét: Hátrébb a komcsikkal!"

És akkor Paskai László komcsi-bíboros-ügynök ösztönösen hátralép... 

:o))

Előzmény: molar (259)
Luby Creative Commons License 2006.03.26 0 0 261

Olvass tőlem, ha kibirod, igaz, hogy nem harsogok, nem anyázok, sőt a nemiszerveket a lóét sem! keverem a politikai vitába, de azért megtalálod azt, amit

bizonyos szinten humornak nevezünk. Gábor

Előzmény: schpenoth (257)
Luby Creative Commons License 2006.03.26 0 0 260
Valószínű, hogy igazad van! Csak azt nem értem, hogy a tanult és az ostoba ballib oldal miért hörög akkor, ha nincs jelentős hatása annak, amit az egyházak vezetői mondanak? Ha tényleg 1%-ra tehető azoknak a választóknak a száma, akiket az egyház befolyásolni tud, akkor a legkisebb párt hatása is nagyobb. Ismétlem: akkor minek napokig zakatolni? Csak nem a harcos ateizmus kér teret magának, mint "haladó komcsi hagyomány?" Gábor
Előzmény: Bimbum (258)
molar Creative Commons License 2006.03.26 0 0 259

Plagizálva a topic címét: Hátrébb a komcsikkal!

Ez sokkal aktuálisabb igény.

Bimbum Creative Commons License 2006.03.26 0 0 258
A magyarnál sokkal vallásosabb társadalmak sem szoktak politikai kérdésekben a papjaikra hallgatni. A lakosság 5-10% jár rendszeresen templomba, ezek jelentős része úgyis jobboldali. Nem hiszem, hogy 1%-nál több embert tudnának a papok véleményük megváltoztatására késztetni.
schpenoth Creative Commons License 2006.03.26 0 0 257
Szerintem téged se a humorododért szeretnek:-)
Előzmény: Luby (256)
Luby Creative Commons License 2006.03.26 0 0 256
Oly mértékben adtál ostoba választ arra, amit írtam- az inkvizíciót emlegetve a testi- lelki jólét megvalósulásaként-, hogy semmi értelme reagálni bővebben. Olvass, tanulj, értelmezd a szövegeket és ne a gyűlölet, a műveletlenség legyen szavaid szülője. Gábor
Előzmény: Törölt nick (243)
Vitéz Misi Creative Commons License 2006.03.25 0 0 255

Ja, azt hittem visszaolvastál és annak összefüggésében szóltál hozzá!

Ha, nem akkor most nem regélem el az egész előzményt, inkább vedd úgy, h. nem mondtam semmit!

:-)

Előzmény: Törölt nick (254)
Vitéz Misi Creative Commons License 2006.03.25 0 0 253
Ez az egyébbként koránsem mindenki szerint valóságot tükröző vélemény elég indok a vallásellenes gyűlölködésre, és az ocsmányságokra?
Előzmény: Törölt nick (252)
Vitéz Misi Creative Commons License 2006.03.25 0 0 251
Mert ez a helyzet.
Előzmény: schpenoth (250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!