Keresés

Részletes keresés

vámmentes Creative Commons License 2006.04.20 0 0 10

Ez yóóó (c. Vfo)!!!

 

Merthogy nyugodj meg, hasonló Nekem is a véleményem. De azt nem szeretem, ha valaki kijelent valamit alátámasztás nélkül valamiről, márpedig Endi ezt tette. Annál ez a könyv több értéket tartalmaz, hogy csak úgy le "hamis tanításozzák".

 

Egyébként letettem kb. az 50. oldal környékén, mert onnantól túl sok lett a kissé szirupos magyarázat és következtetés. Addig azonban tetszett az, ahogyan Hinn beszél arról, hogy miként alapozta meg kitartó imádkozással és könyörgéssel az Úrral való kapcsolatát. Ennél tovább nem olvastam, ahogyan korábban sem, s most sem fogom befejezni. Benny Hinnről egyébként igencsak elítélő vélemény van már évek óta a HGY-ben, főleg amiatt, mert fura ökümenés irányba fordult el.

 

Szóval nagyrészt egyetértünk, de én szeretem az érdemi érveket is hallani egy-egy állításhoz. Ammeg itten nem volt, nem először...

 

 

Shalom Neked "odaátra"!

 

vm

 

 

Előzmény: seus (8)
seus Creative Commons License 2006.04.14 0 0 8

Kedves vammentes, nem is fogod szoszerint megtalalni, valszeg. De attol meg eleg ertektelen konyvecske lehet, amennyire emlekszem, meg amiatt is ezt gondolom, amit olvasgattam Hinnrol. Ha te azt mondod, epultel belole, hat en nem fogom ketsegbe vonni. Nekem is izlenek a csipszek, csak gondolom, nem olyan taplaloak, mint pl egy sargarepa. Ez a konyv is ilyesmi lehet, meg a tobbi, amit fiatalon osszevasaroltam. Most mar tizbol, ha egyet megtartanek. Egyebkent is az a velemenyem, hogy ilyen konyveket, mint ez a kenet, akar te is tudnal irni, csak minek vetemednel ra?:) Jezus, blabla, Szent Szellem, blabla, szemelyes elmenyek, velekedesek, Jezus, blabla. Ezzel ossze is foglaltam az altalam olvasott kereszteny irodalom 90 szazalekat.

Előzmény: vámmentes (7)
vámmentes Creative Commons License 2006.03.20 0 0 7

Légyszíves idézzél már a könyvből

 

"...olyasmit sugalló mondatokat, miszerint az Írás mennyire semmi, Isten beszédének, Jézus üzenetének megértése semmi, hanem az átélés a valami."

 

Itt van ez a 14 évvel ezelőtt írt könyv a kezemben, s elkezdtem olvasni. Még csak az elején járok, de nem találtam semmi ilyesmit. Mond meg bitte, hová lapozzak, hol találom ezeket a mondatokat, meddig kell még olvasnom, hogy rátaláljak erre a részre?

 

vm  

Előzmény: Törölt nick (0)
Cserfa Creative Commons License 2006.03.18 0 0 6

Úgy tudom (valaki említette a fórumban, meg is adta, ho tartják számon) Benny Hinn a híresnevesek között az, aki a legtöbbet vonja vissza saját tanait, meg mond később ellenkezőt azzal, amit valaha mondott. Igen biztosnak tűnik könyvei és ez a hír szerint, hogy Benny Hinn hamis.

Az meg egyenesen riasztó, hogy Kulmannal verseng (hogy nagyobb akar nála lenni, vagy mi).

 

Cserfa

seus Creative Commons License 2006.03.18 0 0 5
Vagy ketszer lattam Benny Hinnt a teveben. nagyon kedves embernek tunt, bar egyfolytaban arrol beszelt, hogy ha adsz a szolgalatanak, Isten hogy meg fog aldani. Vartam, hatha valami masrol is lesz szo, de eluntam a varakozast. Megnezegettem most a weboldalat. Bizony, Endinek igaza lehet, hamis tanito. Annakidejen en is vettem konyvet, es biztosan nem tunt fel nekem, de hat en lassu vagyok :). 
vámmentes Creative Commons License 2006.03.18 0 0 4
Magyarán a 0. sz. hsz-ban leírtaknál kissé bővebben fejtsd ki légyszíves!
Előzmény: vámmentes (3)
vámmentes Creative Commons License 2006.03.18 0 0 3
Mi hamis és miért?
Előzmény: Törölt nick (2)
Domestos Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1
Kathrin Kuhlman tudtommal nem volt tanító. Láttam videón szolgálni, az nem tűnt hiteltelennek. De lehet, hogy tévedek.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 topiknyitó
Kezembe került a polcomról Benny Hinn: A kenet c. kis könyve. Még kezdő HGY-s koromban vettem vagy kaptam.
Félelmetesen szédületes hamis tanítás a nagy része. Valami Kathrin Kuhlman nevű női tanítótól vette ez a Benny ezt az "érzem az Úr jelenlétének a jelenlétét" dolgot és a hozzá hasonló izéket.
Lehet, hogy ez az ember és a könyve az alapja a nagy népszerűségnek örvendő "Isten jelenléte érzés" tanításoknak?
Mondjuk nem csodálkoznék... egy női tanítótól ered... hm...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!