Keresés

Részletes keresés

Thelonius Creative Commons License 2007.12.07 0 0 33
Mert minden rendszer néha hibázik, gondolom én :)
Előzmény: halaloszto (32)
halaloszto Creative Commons License 2007.12.07 0 0 32
Mert a T72-n nincs rendszam?
Előzmény: Thelonius (31)
Thelonius Creative Commons License 2007.12.07 0 0 31
Én sem vettem matricát, lefényképezték, mégsem vettem matricát. Nem kaptam levelet :)
Előzmény: prérikutya (30)
prérikutya Creative Commons License 2007.12.07 0 0 30

Autópályára csak érvényes matricával lehet felhajtani.

Akkor elárulom. Nem vettem matricát. Lefényképeztek, majd a következő kútnál vettem egyet. Nem kaptam levelet. Ennyi.

Előzmény: Thelonius (29)
Thelonius Creative Commons License 2007.12.07 0 0 29
Autópályára csak érvényes matricával lehet felhajtani.
Előzmény: prérikutya (28)
prérikutya Creative Commons License 2007.12.07 0 0 28

Nem a 20 perc lesz kimutatva, hanem az hogy matrica nélkül hajtottál fel az autópályára.

Á, dehogy. Hiszen a matrica a vásárlás napjától érvényes. Vagyis ha én veszek egy matricát 10-kor, de 9-kor hajtottam fel, attól még a vásárlás napjára van érvényes matricám....:-))

Előzmény: Thelonius (26)
prérikutya Creative Commons License 2007.12.07 0 0 27

Haha. Kultúrhelyeken ez lenne az olcsóbb, hiszen legalább a matrica előállítását meg lehet spórolni.

Ja. De ne feledd, küldenek vissza két sms-t!:-)))

Előzmény: mzdude (5)
Thelonius Creative Commons License 2007.12.07 0 0 26
>Ha az autopalyara felmesz, es az elso benzinkutnal veszel matricat, akkor megvagnak >mert hiszen kimutathato hogy 20 perccel kesobb vetted mint ahogy felmentel.

Nem a 20 perc lesz kimutatva, hanem az hogy matrica nélkül hajtottál fel az autópályára.
Előzmény: halaloszto (24)
marmota Creative Commons License 2007.12.07 0 0 25

na, ez meg a másik, azonnal rádvernek tetemes büntetést, ha a befizetéssel késel 2 hetet már hatvanakárhányezerre emelve. Uzsorásország.

Persze mi vagyunk ostobák, hogy hagytuk ilyenné válni.

Utánanézek Ausztriában hogy működik ez.

Előzmény: halaloszto (24)
halaloszto Creative Commons License 2007.12.07 0 0 24
Sajnos utobbi.

Ha az autopalyara felmesz, es az elso benzinkutnal veszel matricat, akkor megvagnak mert hiszen kimutathato hogy 20 perccel kesobb vetted mint ahogy felmentel.

Ugyanez a percre pontos rendszer nem tudja kezelni azt hogy a 4 napos 96 oran at legyen ervenyes, a negyedik nap ejfelkor lejar.

Mondjuk annyi hatranya lenne ha 15:50-kor jarna le a matricam, hogy ha mondjuk baleset van es nem tudom idoben elhagyni a palyat, akor szivok. Normalis orszagban nem lenne ebbol gond, egyevben egy bukta beleferhet, de itt valami 12000-nel kezdodik a bunti.

vajk
Előzmény: marmota (23)
marmota Creative Commons License 2007.12.07 0 0 23

Az sms-hez off, de matricás téma: azt tudtátok hogy a négynapos matrica gyakorlatilag nem négynapos? Ha csütörtök este 23 órakor veszed meg, akkor nem hétfő 23 óráig érvényes (ahogy józan paraszt ésszel feltételezné az ember), hanem vasárnap éjfélig. Ez esetben 3 nap és 1 óráig használható, utána keményen meghágnak 'érvényes matrica hiányában közlekedett' szlogennel.

Az igaz, hogy a megvett matricához adott cetliről kibogarászható ez a fajta átverés, ha figyelmesen átnézi a vevő. De akkor miért nem hívják 3napos plusz matricának pl.? Vagy itt természetes, hogy mindenkit hülyének néznek onnan fentről?

csa1 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 22
Azt is hallottam, hogy lehet majd 1 hónaposat is venni SMS -el. Jajj de jó amikor az ember a céges mobilról veszi a saját kocsira a matricát :)
Kagakusha Creative Commons License 2006.10.05 0 0 21

Ez a matricás rendszer a legnagyobb állatság a világon.

Előzmény: sompetike (20)
sompetike Creative Commons License 2006.10.05 0 0 20
nem tudom hogy ti szoktattok-e sms matricát vásárolni,én igen mert mindig akkor kell mennem amikor nem jutok máshogy matricához,de augusztusban is vásároltam egyett...szept06.án jött egy levél az ÁAK rt-töl hogy nem volt érvényes matricám aug12-én és ugy használtam a pályát.nekem még meg volt az sms a visszaigazolásrolo hogy érvényes a vásárolt matrica trantakcio.nagy nyugodtan felhivom az üfot,hogy mondjam nekiknekem volt matricám arra az idöszakra,erre mondja az üfo-csajszi,hogy az nem arra a kocsira szolt hanem az ...-640 re nézzem meg én is az smst,hogy arra vettem meg.megnézzem igaza van a csajszinak.az én kocsim rendszáma ...-540.szal elütöttem az elsö karaktert.nincs mit tenni kifizetem a 13800ft.elkezdtem érdeklödni,hogy hogyis van ez ha kutnál veszek matricát s ott elirom a rendszámot és megbüntettnek,hogy nem érvényes a matrica akkor az üfon ezer ft-ért átirják a rendszámot,akkor ez miért nem müködik sms vásárlásnál is.
elkezdtek hápogni,hogy az nem olyan egyszerü.nincs tranzakcios szám igy nem tudnak mit átirni.tirra-dirra...
én közben felhivtam a mobilszolgáltatomat(pannon)és elmondtam mi történt velem.ök küldtek nekem egy levelet amin le van irva,hogy ekkor meg ekkor vásároltam ezzel a tranzakcios sorszámmal matricát.ma elmentem az ÁAKrt üfojára,és mutattam nekik hogy van már sorszámmom.és ha hiszitek ha nem a csajszi szo nélkül át irta a gépben egy ezresért,s majd utalják vissza a bünti pénzt.szal a lényeg az:a szolgáltatotol kel kérni egy nyilatkozatott,hogyí te vásároltál smsben ekkor+ekkor,s most már visszafizetik a büntetést.
HURRÁ

ui az üfos csajszi tök normális volt s mondta hogy ettöl a honaptol van ez igy,hogy az sms matricákat átirják.
sz Creative Commons License 2006.04.18 0 0 19
elnézést, nem szoktam ennyi kurvázni, csak közben dolgozom :)
Előzmény: sz (18)
sz Creative Commons License 2006.04.18 0 0 18
most olvasom, hogy egy indexes újságírót megbasztak, mert nem működött a rendszer, ő meg az autópályára hajtott.

az meg kurva röhejes, hogy a rendszámot nem lehet kötőjellel vagy szőközzel beírni. kurva bonyolult informatikai megoldást követel az "ABC-123" és az "ABC 123" formátumból "ABC123" sztringet gyártani. lol.
gizibácsi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 17
Lehet hogy hülye vagyok, de ezzel jelentősen csökkennek a kőccségek nem? (matricagyártás, kutakon ügyezés, ellenőrzés, számlacsinálás, munkabérek, járulékok, stb, stb) Elektronikusan fizetek, nyilvántartás elektronikusan, könnyített ellenőrzés, stb. Akkor meg mi a 3,14csának nem lehet egynapos sms-t venni, mondjuk a 8101101-n kétnapost a 02-n, stb....és így tovább. Szóval a kőccségeket csökkentik akkor a nyareségből mér nem kapunk? LUXUSPROFIT....NEM?
Előzmény: sz (6)
halaloszto Creative Commons License 2006.03.17 0 0 16
Hat igen, van egy par kerdes:
- ha megy az ellenorzosdi matrica nelkul is, akkor minek szopattak eddig tobbmillio embert?? felragaszt/levakar/felragaszt/levakar/felragaszt/levakar/felragaszt/levakar
- ha nem kell a benzikutasnak vele szorakozni, konyvelni, szallitani, nem kell matricat nyomtatni, terminalt uzemeltetni a kuton, akkor ebbe bele kellene ferjen az a par sms koltsege nem? a pannon/westel a mohobb meg a shellnel is, vagy egyszeruen elfelejtettek gondolkozni?

Az autoklubnak fekudne ez a feladat...

vajk
Wic Creative Commons License 2006.03.17 0 0 15
igen, elfogadható. :o)
Előzmény: sz (13)
sz Creative Commons License 2006.03.17 0 0 14
:)
Előzmény: RontóPál (12)
sz Creative Commons License 2006.03.17 0 0 13
nekem nincs kedvem bűvészkedni (pirosozni, sup-ozni).
süssön rá a nap! (tm) - így is elfogadható, tanár úr? :)
Előzmény: Wic (11)
RontóPál Creative Commons License 2006.03.17 0 0 12

Kösz, de nagyon tele a postaládám! Majd szólok a sleppnek, h intézzen már valamit!:-)))

Előzmény: sz (10)
Wic Creative Commons License 2006.03.17 0 0 11
süssön rá a nap (TM)
Előzmény: sz (10)
sz Creative Commons License 2006.03.17 0 0 10
írjak emailt a miniszterelnök úrnak? (süssön rá a nap!)
:))))

főszezonban 1520 forint a 4 napos matrica. az 1 napra 380 forint. 500 forint elfogadható lenne, de még az apeh 95-ös benzinára is jó alap lehet (mongyuk 2 liter ára)...
Előzmény: RontóPál (7)
lajafix Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9

A Fidesznek most kell megígérnie az 1 napos matricát. tuti 2/3. :)

szutyok Creative Commons License 2006.03.17 0 0 8
Még korábban a Fidesz alatt meg még négynapos se volt, szóval nem szabad feladni. Mondjuk a legnagyobb baromság elve a fizetőkapuk lebontása volt.
RontóPál Creative Commons License 2006.03.17 0 0 7
Lesz, csak ki kell belőlük verni, maguktól nem aggyák.
sz Creative Commons License 2006.03.17 0 0 6
azért kell bohóckodni, mert rossz az előírás (vagy törvény, mittomén) :)
egyébként én már évek óta nem ragasztom ki. berakom a szélvédő mögé, ahová a parkolójegyet is szokás...

korábban az 1 napos matricát azért ellenezte a kormány, mert hogy drága a matrica előállítása, szállítása és az eladónak a jutaléka, így semmi értelme nincs. na, most már az elektronyikus rendszer mián miért nincs 1 napos matrica?!

húzzák a faszukra az egész rendszert.
Előzmény: mzdude (5)
mzdude Creative Commons License 2006.03.17 0 0 5
Haha. Kultúrhelyeken ez lenne az olcsóbb, hiszen legalább a matrica előállítását meg lehet spórolni.

Másrészt viszont erősen megkérdőjelezi a normál matricák használatának jogosságát, hiszen itt kizárólag elektronikusan megy minden, akkor alapesetben miért kell bohóckodni a ragasztgatással?
Előzmény: baloldali határérték (-)
toloba Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4
Gyúrhacc tovább...:))

Harmadik: wic...:)
Előzmény: Wic (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!