Keresés

Részletes keresés

prokop Creative Commons License 2006.03.17 0 0 8
http://giccs.tvn.hu/C520w.jpg
prokop Creative Commons License 2006.03.15 0 0 7
becopyzom azokat a sorokat, melyeket a canonA520as topicba irtam a tegnap este. Elnezest a hosszert, meg a zavaros fogalmazasert:)

"szoval: a lenyeg a "hatulvakarosan" trukkon van. Ez azt jelenti, hogy szukseg lesz NEMCSAK a kovetkezokre: A520, PC, remotedesktop szoft, HANEM a CamtasiaStudio nevu programra is. (link:http://www.techsmith.com/download/camtasiatrial.asp ) Valami 27megas valtozatot szedtem le en, azota lehet >bb. Ez egy videoeditalo akarmi, de ellentetben sok tarsaval, van egy kis segedprogram benne, valojaban mi CSAK ezt fogjuk kihasznalni a 27megabol, de sajnos erre kulon nem lehet (nem sikerult nekem) szert tenni. Esetunkben ennek a felbecsulhetetlen erteku akarminek a becses megnevezese: Camtasia Recorder es ez egy profin testreszabhato kepernyon zajlo esemeny-rogzito izemize. Hot konnyu megtalalni, install utan rogton az elso menupont a baloldali fuggoleges task list-ben, de elocsalhato a fomenu Tools/Camtasia Recorder menubol is. A lenyege, hogy nem jpg, vagy egyeb statikus modon rogzti, hanem swf, stb mellett AVI-ban is. A masik huzasa e szoftank, hogy intallalasa utan mintegy virtualis webcam-kent jelenik meg biz. webkamera utan asitozo programok szamara. Pl. yahoo messenger. Itt jegyeznem meg, hogy sajnos a v.2.0.0.81-s skypenal nem tudtam hasznalni e trukkot.
Mielott megunnatok a sok okoskodast, roviden osszefoglalom:
1. canon usbn osszekot szamgeppel.
2. Camera WIndow sajatszoft remote shootingje beindit, valos mozgo kep kepernyon megjelenik.
3. camtasiastudio, majd azon belul a camtasia recorder elindit

4. es most ezt nagybetuvel irom, mert ez a lenyeg: CAMTASIA RECORDER TOOLS/OPTIONS
ban rakattint a LIVE tabra es ott a LIVE SOURCE OPTIONS-t ENABLE LIVE OUTPUT-ra KELL ALLITANI!! majd OKt nyomva kilepve a beallitasokbol indithato a felvetel a piros record gombal. Ekkor megjelenik a kepernyo bal felso sarkaban egy zoldszinu, csak sarkaival hatarolt "keretszeruseg". Ez egerrel oda huzhato, ahol a Canon remote shooting ablakban latszik a valos, mozgokep. (rahuzod a kep teruletere), persze van elegansabb megoldasa is a dolognak, nem egerrel, hanem size meretet es poziciot megadva, de ezzel majd elszorakoztok ti.
miutan ott villog a zold keret az A520as szolgaltatta felvetel folott,
5. beindit pl yahoomessengert, start my webcam-ra kattintva a File/preferences-nel kivalasztod a Camera Source-t es ott a legordulo menubol a "Camtasia Studio Video Capture Driver, Version: 1.0.3.0" es KESZ

TUdom, hogy hosszu voltam, de ezt nem azert tettem, mert barkit is lassu felfogasunak elolegeztem megcsak 1xruen magambol indultam ki:)
Kesz rohej, hogy ilyen kucifantos modon sikerul megoldani azt, ami amugy egy drot be, kattint az OKra modon kellene mukodjon. Valojaban ez is ennyi, csak a ket dolog kozt meg bejon ez a camtasiastudios akarmi.

Remelem segithettem.

Nekem igy mukodik hetek ota a webcamerazas az A520ommal. Sot, probaltam mar igy mukodtetni mozgasfigyelo szoftokat is es ment a dolog. ami bosszant, hogy 1elore csak akkumulatorokkal muxik a fotogep es bar e szorakozas soran az LCD-je nem fogyaszt, valahogy nem az igazi. Ha valaki hasznal e gep melle 220~Vos kulso taplalalast, kerem irja meg a tapasztalatait. Foleg az erdekelne, hogy milyen DC jack dugasz talal a gep egyenarammal torteno taplalasahoz."

sajnos a videokartyam nem VIVO-s kartya , es csak semmi svideo kijovettel rendelkezik. Ezert kellett a fenti csavarintos modszert alkalmaznom. Az igy hasznalt gep NEM kapcsol ki magatol, folyamatosan mukodik addig amig a remoteshoting ablak nyitva.


na, en ezt tudtam, megirtam
johet a kovetkezo, ha lehet 1xrubb javaslat.

nem maradt mas hatra, mint meg 1x elolvasni a masodik soromat.:)
március 15. Kristóf Creative Commons License 2006.03.15 0 0 6

úgy nem próbáltam nincs táp :( , de van egy régi sony analóg kamerám az jól megteszi webkameraként is igaz kicsit nagy darab

 

DIE_ROBOTER Creative Commons License 2006.03.15 0 0 5
Az enyém úgy működött emlékeim szerint, hogy ha tápon volt, akkor nem kapcsolt le, csak ha akksiról ment.
Előzmény: március 15. Kristóf (4)
március 15. Kristóf Creative Commons License 2006.03.15 0 0 4
én pentax 330 at kötöttem rá csak az a baj vele hogy a gép pár perc után lekapcsol takarékosság miatt ha nem csinálsz vele semmit már mint a fotó masina
DIE_ROBOTER Creative Commons License 2006.03.15 0 0 3
Én a SONY DSC-F717 -et használtam néha webkameraként.

Gyakorlatilag minden TV tuner kártyának van kompozit video bemenete.
Rákötöttem a kamera videokimenetét, és ennyi. Ezen kívül csak az adott programban be kellett állítani, hogy mi legyen a default capturing device.

Sokaknak van VIVO-s videokártyájuk, az is alkalmas a feladatra.

Mellékesen a minőség nagyságrenddel jobb volt, mint a mostani, kicsit sem alsókategóriás webkamerámmal.
Előzmény: prokop (-)
Postás2 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 1
Köszönjük a szakszerű, építő jellegű hozzászólást ! Sok újat tanultunk !
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2006.03.15 0 0 0
f0t0 masina
prokop Creative Commons License 2006.03.15 0 0 topiknyitó
Bizonyára többen használunk olyan digitális kompakt fényképezőgépeket, melyek gyári beállitásaiknak/szoftjainak köszönhetően képtelenek webkamera üzemmódban működni.
Tudom, hogy megér egy hitvitát annak eldöntése, hogy mennyire van értelme egy több 10~, netán 100ezer forintos eszközt alkalmanként így lebutítva használni, de hadd legyen más e topic célja.
Hála a googlenek :), sikerült megoldást találnom, hogy alkalmanként a CanonA520-as kamerát ily módon is használhassam. Abból indulva ki, hogy nemcsak a fotógép_PC (via CamtasiaStuido-DesktopRecorder) felállásban lehetséges a fent említett célkitűzést elérni, arra kérném az ideírókat, hogy osszák meg idevágó trükkösebbnél trükkösebb ötleteiket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!