Keresés

Részletes keresés

bors_menta Creative Commons License 2006.03.21 0 0 5

Ha kölyköt akartok, még talán érdemes egy kicsit várni, amíg a pici baba is nagyobb lesz, mert a kölykökkel sokat kell foglalkozni, és 2 pici gyerek mellett ez nem biztos, hogy megy. Ha felnőttet/fiatalt is vállalnátok, van egy csomó hely, ahonnan be lehet szerezni olyan ebet, ami gyerekre tesztelt, nem feltétlen fajtatiszta, de mindenképpen hűséges társak:

 

www.minimenhely.hu

www.lelenc.hu

 

Itt garantáltan egészséges kutymókák vannak, meg lehet őket nézni, ismerkedni velük, gyerekeket elvinni, ilyesmi.

Előzmény: donci2 (-)
2elkedő Creative Commons License 2006.03.19 0 0 4
Menjetek el egy menhelyre és hozzátok ki azt a kutyát, amelyik kiválaszt titeket. Ne ragaszkodj konkrét fajtához, akár keverék is lehet.
Előzmény: donci2 (-)
donci2 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 3

Köszönöm! Azt hiszem igazad van. Várunk még egy évet, hogy a pici gyerek is nagyobb legyen. Így talán arra is lesz időm, hogy kiválasszam a megfelelő fajtát.

 

András

 

ui.: gyerekkori álmom egy kertes ház, gyerekek és egy kutya. Ehhez már csak a kutya hiányzik, de most már nem akarom elkapkodni. Szóval köszönöm a kijózanító szavakat!

Előzmény: Pocok80 (2)
Pocok80 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2

Szia!

 

Nekem most 3 kutyám van. Előttük is volt jó néhány. A fajták amiket említettél szerintem gyerekszerető, intelligens, könnyen tanítható kutyusok, de szerintem a labi és a retriver nem való "rideg" tartásra.

 

Nekem volt németjuhászom, nagyon szerettem, fát lehetett vágni a hátán. Sok gyerek vette körül még öreg korában is, nagyon jól tűri a kinti életet.

 

Mindíg örülök, ha valkik kutyát vállalnak és hozzád hasonlóan megfontoltan szeretnének dönteni, nem tudom jó ötlet e két ilyen pici gyerek mellé egy kutya.

 

Ez pont olyan mintha harmadik gyereketek lenne, csak Ő majd elvisz mindent, cipőt és egyebet amit talál ha unatkozik és megeszi ha kínai ha nike :) Nagyon sok törődést igényel ugyanúgy mint egy gyerkőc.

 

Ezen az oldalon fajtaismertetőket találsz, érdemes végig böngészni, ha van hozzá kedved vagy időd. Mindenesetre a gyerek szeretete mellett fontos az is hogy ha kint akarod tartani akkor ne rövidszőrű legyen tehát nézd meg nagyon a kutya igényit is.

 

Sok sikert kívánok a kutyázáshoz és kívánom hogy Nektek is és a kutyusnak is nagyon sok öröme teljen a közös életben!

 

http://www.kutya.hu/read.php?u=belso/fajtaismertetok.htm

 

Ha esetleg bővebben leírnád hogy mit szeretnétek, mik a "feltételek", hogy képzelitek a kutyás jövőt....

Előzmény: donci2 (1)
donci2 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1

Mire gondolsz? Arra hogy milyen fajtát tartsunk, vagy arra, hogy egyáltalán kutyát tartsunk-e?

 

Feltételezem, hogy a másodikra gondolsz!

 

Már régen gondolkozunk rajta (értsd évek óta). Most kerültünk olyan állapotba, hogy egy kutyát fel tudunk vállalni. A feleségem családjában mindíg volt kutya (németjuhászok), de az ő családja sem ért annyira hozzá. Ezért kérek itt segítséget. Talán kapok!

 

András

Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2006.03.14 0 0 0
j0l g0nd0ld meg
donci2 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 topiknyitó

Tisztelt Topiklakók!

Tanácsokra lenne szükségem. Kis családunk abba az állapotba került, hogy egy kutyát szívesen nevelgetnénk. Van két pici gyerekünk (egyik 2 éves a másik 1 hónapos) és szeretnék valami nyugotabb kutyust. Kertes házunk van, ahol szerintem nagyon jó kis helyet tudnánk neki kialakítani.

 

Sajnos fogalmam sincs, hogy hogyan kezdjem ezt el. Fajták, amelyek tetszettek a németjuhász, retriverek, labradorok. Nem tudom, hogy milyen pénzekbe kerül egy kutya? stb...

 

Minden segítséget köszönök 

 

András

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!