Keresés

Részletes keresés

szocska Creative Commons License 2006.04.01 0 0 53
A Budapest Airportból származó bevétel révén is csökkent az államadósság a múlt év utolsó negyedében. A megelőző negyedévhez képest 1,9 milliárd euróval. A külfölddel kapcsolatos nettó államadósság 2004 végén 11,7 milliárd euró volt - igaz, 2001 harmadik negyedében csupán kétmilliárd. A magánszektor adóssága ugrott meg, a 2004. év végi 14,7 milliárd euróról 19,9 milliárdra. Összességében az adósságállomány 30,3 milliárd euró, a GDP 34 százaléka. Ha a külföldi cégek és magyar leányaik egymás közti hitelezését levesszük, akkor a nemzetgazdaság (nem csak az állam) nettó külső adóssága 24,7 milliárd euró, a GDP 28 százaléka. http://www.nol.hu/cikk/399254/
gizibácsi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 52
Menj el szavazni
mr. gerison Creative Commons License 2006.03.17 0 0 51

"Számoltassuk el az SZDSZ-MSZP kormányt! Az SZDSZ, MSZP sok mindent ígért, megkapták a bizalmat négy évre. Nem igazán akarnak elszámolni, ködösítenek, terelnek 1000-el."

 

ébredj fel .. sosem fognak elszámolni ..

sőt, tovább megyek, senki nem fog szóhoz jutni, aki szeretné őket elszámoltatni ..

 

az elszámoltatás fő szereplője ugyanis a sajtó lehetne (ha-ha), ha nem volna átitava bal-lib érzülettel, hűséggel, odaadással alaposan ..

 

ahogy Borókai megjegyezte a sajtó nálunk, amikor a baloldal van kormányon, nem a kormány kezét figyeli, hanem az ellenzékét .. a kormány meg közben csöndben és észrevétlenül matat ..

 

4 évvel ezelőtt a baloldali (akkor magukat szabadnak és függetlennek mutató) médiumok, újságok, tvműsorok napi 24-ben az Orbán kormány 4 évének botrányait szajkózták ..

a sajtónak tulajdonképpen ez a dolga ..

most mi van ..?

4 éve Orbánt támadják .. egyöntetűen .. így kell ezt .. a kormány meg csöndben matat .. és soha senki sem fogja elszámoltatni őket ..

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 50
Ja, szóval hol van?

Előzmény: mamami (49)
mamami Creative Commons License 2006.03.15 0 0 49

"hol lehet az a 2000 mrd forint ?"

 

Ellopták , mint a székházpénzt ????

 

Elcsúsztatták , mint a Kaya Ibrahim meg Josziph Toth cégeit ??????

 

Befektették , mint  a stadioni beléptető rendszereket ?????  Esetleg havi 500 000 Ft-nyi albérleti díjra firdították ???

 

Ja , és honnan az épp 2 000 mrd-nyi infó ???? A link nem  műxik .

 

Amit magam látok : útépítés ezerrel , béremelés is tél-túl , 13-ik havi nyögdíj töredékecskéi , MEi fizu jótékonyságra fordítása ,  nem minél jobb megélhetésért asztmásan lihegő ME meg holdudvara...

 

"a szavazáskor nem racionálisan döntesz "

 

Döntök , ahogy a kedvem tartja . Arra viszont mérget vehetsz , hogy az egyetlen árva szavazatomra semmi esélye a  fenntartásoktól nem zavart "JEL"-ednek .

Előzmény: amadeus1 (39)
k.nemezis Creative Commons License 2006.03.15 0 0 48

"Elvégre építtethetett volna többsávos autópályát is a birtokig."

 

Te csak ne adj neki tippeket, mert megcsinálja!

 

Aztán rád fog hivatkozni!

 

:-))

Ezüst Sajó Creative Commons License 2006.03.11 0 0 47
"A biztosítékot végképp a szőlőbirtokig vezető út közpénzen való leaszfaltozása verte ki. Ennyire piti a sarki boltos sem lehet , ME-ről nem is beszélve."

Ez tényleg piti dolog volt. Elvégre építtethetett volna többsávos autópályát is a birtokig. :-)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 46
A 39 sz. felvetésemre várom mamami válaszát.
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 45

Csak az késztetne a szimpátiám megváltoztatására, ha erősen érezném, hogy a változtatás jobbat eredményezne.
Ennek most még ígéretekben sem látom nyomát.

 

 

 

érdekes én látom...Ki is fejtettem több helyen (itt is lejjebb valahol), hogy nagyjából hova vezet az Orbán által felvázolt és Kóka Liberáliskéntaztkellmondanom János által felvázolt jövőkép.


Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.11 0 0 44
Csak az késztetne a szimpátiám megváltoztatására, ha erősen érezném, hogy a változtatás jobbat eredményezne.
Ennek most még ígéretekben sem látom nyomát.
Hitelesség?:))
Előzmény: amadeus1 (42)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 43

Ne haragudj, de ez sem igaz. Kommentárt ezúttal nem mellékelek:

 

A kampányuk is azért vacak, mert nem azt ígérik, v sejtetik, hogy bármit csinált is a mai kormány annál sokkal jobbak leszünk, hanem a múltba próbálják beleverni a csúfot.

Előzmény: Törölt nick (40)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 42

Nem az a kérdés, hogy jól vagy rosszul használta -e fel a pénzt a jelen kormány, hanem az hogy , ha a mostani ellenzék kormányoz akkor ők jobban csinálnák.e.

 

 

Nem. nincs igazad. Igenis kérdés, hogy jól vagy rosszul használta fel a pénzt a jelen kormány. Ha ugyanis nem akkor a hitelességük erősen romlik (ill. kellene, hogy romoljon - épp azon csodálkozom, hogy ez mégsem történik meg.)

 

Amúgy ha valaki(k) még mindig az Orbán bányákon lovagolnak és nem pedig ezen a sokkal inkább húsbavágó és aktuális ezen a témán, az újfent erős csudálkozással tölt el.


Előzmény: Törölt nick (40)
Cs_ Creative Commons License 2006.03.11 0 0 41

"... , tudhat valamit , ha oda jutott , ahova ..."

 

 

Nézd, a miniszterelnököktől, a minisztereken át az egyszerű segédmunkásig bezárólag mindenki tud valamit amiért oda jutott, de szerintem nem ennek a valaminek kéne számítani, hanem annak, hogy mit teljesít ott, ahová jutott.

 

Megyó is tudhatott valamit, hogy miniszterelnök lett, de mégse ment vele sokra, mint miniszterelnök.

 

 

Előzmény: mamami (38)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.11 0 0 40
A kiindulásod rossz sztem.
Nem az a kérdés, hogy jól vagy rosszul használta -e fel a pénzt a jelen kormány, hanem az hogy , ha a mostani ellenzék kormányoz akkor ők jobban csinálnák.e.

A kampányuk is azért vacak, mert nem azt ígérik, v sejtetik, hogy bármit csinált is a mai kormány annál sokkal jobbak leszünk, hanem a múltba próbálják beleverni a csúfot.
Előzmény: amadeus1 (39)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 39

OK. Elnézést a minősítésért.

Tőled idézek:

 

Nem gondolhatod komolyan , hogy a hiteleket  magánzsebtömésre vették fel . Nincs rá szükségük , nem kopott farmergatyóban  szabadultak a sokat ígérő  és adó húsosfazék közelébe  

 

Akkor légyszíves világosits fel, hogy hol lehet az a 2000 mrd forint ?

Nem szükséges pontosan, csak nagy vonalakban. Ami elvárható egy öntudatos állampolgártól aki szavazni fog (fogsz?). Nyilván te is tudsz a 2000 mrdról és te is tudod, hogy ez tenger pénz. Nyilván téged is érdekelt, hogy hogyan használta ezt a pénzt a Gyurcsány kormány. Nyilván tudod is, hiszen ha kétséged lenne felőle, hogy nem megfelelően használták fel (tudatosan vagy egyszerűen rossz döntések eredményeként) akkor minimum meg kellene fontolnod, hogy jó e a döntésed.

 

Én nem tudom mi lett ezzel a pénzzel. Kérlek, világosíts fel.

 

Ha ez nem fog neked menni, akkor kénytelen leszek azt gondolni, hogy a szavazáskor nem racionálisan döntesz és főleg nem a tények figyelembevételével.

Előzmény: mamami (38)
mamami Creative Commons License 2006.03.11 0 0 38

"Az elmúlt négy évről beszélj már te !!!"

 

Lehet akár arról is , bár fél szemmel filmet nézek .

 

Az elmúlt 4 év undormánya számomra közvetlenül az első forduló után kezdődött . Attól az őrjöngéstől rendesen félni kezdtem . Örültem a MP győzelmének  , nyugalmat reméltem Tőle ,  de a konc-fosztott sakálok gondoskodtak róla , hogy a csatazaj  fokozódjon .

 

 

"Orbán nem lett vagyonos te nagyon oktondi !!!"

 

Kikérem magamnak a minősítést .

 

Ha szerinted a cifra  palota , a  " mindenkinek járó "  (csak nem jutó ) normatív támogatással   izmosított szőlőbirtokok  - különbejáratú törvényekkel kitapétázva -, bányák , picinyke kis nyaralócska ,vízelvezetéssel díszitve , ( meg amikről nem tudunk-maradhatott még a székház-pénzből  meg a gátlástalan lenyúlásokból ) nem vagyon , feltételezem , hogy verdesed a Bill Gates szintjét pénzügyileg . Egészségedre .

 

Nem gondolhatod komolyan , hogy a hiteleket  magánzsebtömésre vették fel . Nincs rá szükségük , nem kopott farmergatyóban  szabadultak a sokat ígérő  és adó húsosfazék közelébe  .  Talán nem kellene elfelejteni a túlméretezett közalkalmazottak nem kevés béremelését , nyögdíjak felpumpálását , utak számolatlan építését , különböző kompenzációkat ,stb .

 

"Kóka egy menedzser. Nem több."

 

Viszonyítás kérdése  .  Egy alkalmi munkáshoz képest több , tudhat valamit , ha oda jutott , ahova .  A menedzserek is jók valamiben , amire közönséges halandó nem képes .

 

"A Kókát én megtudnám fogni egy gazdasági természetű vitában"

 

Szabad a pálya , lehet fogdosni . Kijelenteni magam is  tudom  , hogy 16 éves , szőke , kék szemű bombázó vagyok , hiszi , aki akarja .

 

"Szavazz a baloldalra."

 

Köszönöm a jótanácsot , de Nélküled is el tudom majd dönteni , hova szavazzak . Egy biztos : ahogy 90-ben el sem tudtam volna képzelni más alternatívát , mint a Fidesz , mára oda jutottam , hogy bármelyik , csak a jelenlegi Fidesz NEM . Forgok körbe-körbe Orbán úr hátszelében  , szédítő a pörgés .  

Előzmény: amadeus1 (28)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 37

Hát ez több mint ciki a Kókára nézve.

Aki ugye, mint tudjuk "kiválógadaságiszakemberéspolitikus"....

 

Előzmény: Cs_ (33)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.11 0 0 36
Ha ha ha...mint 98ban, ugyi...???...komolyabb bunozok nem vallanak 1mas ellen...:DDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Törölt nick (11)
szocska Creative Commons License 2006.03.11 0 0 35
Az SZDSZ, az MSZP, a Kóka, nagyívben elkerülte a piacot. Azt sem tudják, mi a piac. Mindenki rajtuk röhög.
Előzmény: Cs_ (33)
Újlaki Creative Commons License 2006.03.11 0 0 34
Az ellenzék feladata az is, hogy elszámoltassa a kormányt. Reméljük, kap még rá időt bőven.

Bár kérdés, hogy mennyire hiteles, ha az ügyeskedő kormányt a volt haramiakormány számoltatja el. Hogy' is mondta Hofi anyósa? - Géééézám, a végén még megérjük, hogy a sz@r húzza le a vécét!
Cs_ Creative Commons License 2006.03.11 0 0 33

A sokak által érdemtelenűl csupán a neve mögött álló nagybetükért szeretett Kókával kapcsolatban teljesen igazad van. Ahoz, hogy az Elendert eltudja adni meg visszavenni, ahoz kellett a sógor is aki a kezdetekór bevonta a bizniszbe, DE ez idáig magánügy. Nem vet rá túl jó fényt, de ezt privibe csinálta, Ami borzasztóan felhábórít az ez:

 

"Kóka húsz százalékkal olcsóbb autópályákat igér.

 

Húszszázalékos költségmegtakarítás érhető el azoknál az autópályáknál, amelyeknek a tervezése most kezdődik - mondta Kóka János. A gazdasági és közlekedési miniszter szerint az átlátható finanszírozással és az igazi versenyen alapuló pályáztatással érhető el a megtakarítás."

 

Ez egy kb 1 hónapos cikka Magyar Hírlapból.

 

Merthát ügye ezek szerint eddig nem volt "átlátható finanszírozás és igazi verseny"

Előzmény: amadeus1 (28)
szocska Creative Commons License 2006.03.11 0 0 32
Ha megnézed, hogy mennyit költött az MSZP reklámtemetőre, akkor nem olyan jók az eredmények. A Fidesz kenterbe veri őket.
Előzmény: amadeus1 (29)
szutyok Creative Commons License 2006.03.11 0 0 31

Igazad van.

 

Ez korrekt volt. Zárjuk le a témát.

Előzmény: amadeus1 (29)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 30
Ja, mielőtt megvádolnál hozzá nem értéssel akkor elmondom, hogy most is multicéget vezetek (igaz egészen kicsit egyenlőre) és korábban is több mint tíz évet dolgoztam menedzserként cégvezetésben vagy annak nagyon kicsi sugarú környezetében.
Előzmény: mamami (25)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 29

Igazad van.

 

A biztos pártválasztók között fej - fej melletti a küzdelem.

A teljes lakosságon belül pedig a Fidesz vezet.

 

Ennyi. Összességében én úgy értékelem, hogy a Fidesz vezet. Ez szerintem logikus.

 

Persze tudom: ettől a Fidesz még nyugodtan veszíthet...

Előzmény: szutyok (26)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 28

Jaj Istenem !!!

 

Tényleg csak ezt tudom mondani a hozzászólásodhoz !!

 

Kőbánya ???? Még mindig a kőbányával jössz ??? Az elmúlt négy évről beszélj már te !!!

 

Hova jutott Orbán ??? Orbán nem lett vagyonos te nagyon oktondi !!!

 

Ki nyúl leközpénzeket ?????

 

Ha már ezt említed nem jut eszedbe az 1000 Mrd hitel meg a másik 1000 mrd privatizált vagyon ami az elmúlt 4 év egyenlege ? Hol van a pénz öregem ??? Hol ???

Hol van 2000 mrd ? Ha ez az egyenleg miért tart ott az államháztartás ahol tart ? Miért a sok leminősítés ???

 

Mennyi ehhez képest Orbán állítólagos vagyona ? 100 millió ? Számolj már egy kicsit és vedd figyelembe, hogy 4 évig miniszterelnök volt valamint tizenvalahány éve a Fidesz vezetője!! Még ha lenyúlt volna  is pénzeket az maximum  pár tíz millió lenne szemben a százmilliókkal meg milliárdokkal amivel a Gyurcsányék nem tudnak elszámolni.

 

Ezzel a kérdéssel miért nem foglalkozol  ?? Miért ??

Miért teszel úgy, mintha a politikai palettán csak Orbán létezne aki maga az Antikrisztus ??? 

 

Ja, a Kóka. Tudod mit állítok ? Kóka egy menedzser. Nem több. Én ismerem az Elender történetét. Tudod mit csinált a Kóka ? Semmit különöset. Egy a számítástechnikai boom idején természetszerűleg felfutott cégét megvette egy nagyobb amerikai cég. ennyi. ebből lett milliárdos. A Kókát én megtudnám fogni egy gazdasági természetű vitában mert egyszerűen hülye hozzá.

 

 

Sorolhatnám, de neked teljesen fölösleges. Szavazz a baloldalra.

Előzmény: mamami (25)
szocska Creative Commons License 2006.03.11 0 0 27
Butaság. Régen elszámoltatták a lopós (?) gyerekeket. Most már csak téged etetnek ezzel. Birka vagy?
Előzmény: mamami (25)
szutyok Creative Commons License 2006.03.11 0 0 26

Szegénykém! Olvasgasd ezt a topikot, hátha ragad rád valami: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9033236&la=52722793

 

Ott talán azt is megérted, mi a különbség a teljes minta és a pártot választó biztos szavazók valamint a részvételi valószínűséggel súlyozott adatok között.

 

Plusz ha nagyon ráérsz esetleg majd a Szonda honlapjáról is másold már be azt a grafikont, ahol vezet a Fidesz.

 

Vagy netán amikor minden közvéleménykutatóról beszélsz, azt úgy kell érteni, hogy kivéve a Szonda és a Gallup?

Előzmény: amadeus1 (23)
mamami Creative Commons License 2006.03.11 0 0 25

"Az Orbán féle pedig megpróbálja a hazai vállalkozásokat megerősíteni "

 

A Kokó-féle étteremre gondolsz ????? Esetleg a tokaji birtokokra  , kőbányára ?????  Az utolsó pillanatokban privatizélt gazdaságokra ???? Nekem meg az nem tetszik .

 

Nyilván a Gyurcsány vállalatai sem szőlőkapálás hozadékaként  születtek , de működtetni tudta-tudja őket , ( Kókához hasonlóan - magam is irigylem , de ha nincs hozzá tehetségem , hát nincs . ) Szerintem az igencsak különbség , hogy nem "közjogi  méltóság "ként , nem közpénzeket egyszerűen  és pofátlanu lenyúlva jutottak oda , ahova .  Vityika meg ezért reszket , bár szerintem bespájzolt bőven a dédunokáinak is .

 

A biztosítékot végképp a szőlőbirtokig vezető út közpénzen való leaszfaltozása verte ki . Ennyire piti a sarki boltos sem lehet , ME-ről nem is beszélve .

Előzmény: amadeus1 (16)
amadeus1 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 24

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!