Keresés

Részletes keresés

Szemy tó Creative Commons License 19 órája 0 0 62159

Üdv újra itt!  :) Látom meleg volt egy sör jól esne itt  a kocsmában! :D Köszi a fatalok nevében!

Anyukádnak hajrá, sok sikert! 

Daninak ez a szak szuper jó lesz, ha sikerül elvégeznie!!! Sok sikert és kitartást neki hozzá!!!

Nekem a füvem szarakszik, szerintem gombás, de még nem fújtam le semmivel, lehet gyomirtó kellene neki, totális, aztán újra ültetni az egészet. :( 

Előzmény: BöPö (62156)
BöPö Creative Commons License 25 órája 0 0 62158

Ez változó nála. Jelenleg telóval nyomatja, de időről időre felmerül, hogy vennie kellene egy komoly gépet...

Előzmény: Jahno (62157)
Jahno Creative Commons License 26 órája 0 0 62157

Na, pesti lesz? Fotózással áll még valahogy? Jöhetne klubba.

Előzmény: BöPö (62156)
BöPö Creative Commons License 28 órája 0 0 62156

Sziasztok! Bocsánat, kicsit régen jártam itt, próbáltam visszaolvasni, látom zajlik az élet nélkülem is....

Évi őszinte részvétem anyukád miatt. Anyum is mellrákkal küzdött, x éve tünetmentes, most visszatért a para....

Szemy nagy gratula, szép az ifjú pár!

Nálunk annyi a változás, hogy Dani leérettségizett, felvették a BME-re, mérnök-informatikus lesz a drága, várja, hogy a koleszba is felvegyék. Most éppen a vonaton ül Barcelona felé. Pályázaton nyertek a haverjaival "ingyenes" vonatjegyet az EU területére. München-Párizs-Madrid-Barcelona-Zürich útvonalon mennek. Szerda este ér majd haza.

Kertet feladtam, se időm, se energiám. Néhány tő paradicsom a teraszon, gyümölcsfák, szőlő. Pont elég munka mellett.

Gyerekek rábeszéltek egy medencére, az is áll már a kertben, igaz eleinte nem ment zökkenőmentesen, de egyre jobb, és jövőre tanulva az idei hibákból, talán még jobb lesz. :-))))

 

Szemy tó Creative Commons License 1 napja 0 0 62155

Jól tette, igaza volt!!! Anyukának kellett volna ezt megtenni, de már sokkal előbb!!!

Ez velünk történt meg és szomorú az egészben, hogy nekem fel sem tűnt, anyus hívta fel rá a figyelmem, mondjuk neki szakmai ártalom!

Tiszaug, strand parkló, megérkezünk, kipakolunk és a fiamék kocsija mellett lévő autónál egy anyuka fújja a gumimatracokat egy nagy pumpával, két nagy lány meg beszélget, egyik kezében teló, másiknak a már felfújt matrac. Anyuka már nem fiatal 40+os, a gyerekek sem cseppségek, a későbbi beszélgetésből az érettségiről hallottam, tehát 18 legalább az egyik. Anyuka, a hőségben a pumpálástól ki volt mint a liba, a derekát fájlalta, de lányok nagyon jól elvoltak a hűvösben, én mint jó fej felajánlottam, hogy segítek felfújni, erre anyus nézése minden volt, csak nem kedves és bizalomgerjesztő. A fiam is felajánlotta, hogy felfújja kompresszorral, ő úgy is fújja a csónakjukat, végül ez lett, viszont ami elkeserítő, hogy a két lánynak eszébe sem jutott, hogy a pumpát kivegye az anyja kezéből! - Erre nekem is anyus hívta fel a figyelmem! -ja és a matracokat természetesen a lányoknak fújta az anyuka, neki nem volt matraca.

Megérdemeljük, mi neveljük ilyennek őket! Nekem 12-13 évesen, már megmondták mennyi idő alatt kell a paradicsomföldet megkapálnom, 14 évesen már 3 napig, (aztán 3  nap szünet, apu 12 órában 3+3 ban dolgozott) 100 db disznót láttam el a tanyán ahol sem víz sem villany, sem fúrott kút nem volt és 5 km-re volt a házunktól, úgy, hogy ebből 3 km homokos út, persze bicajjal jártam ki és mert nekem verseny bringám volt, azzal, mert az ám a jó a homokba azokkal a vékonka kerekekkel! Természetes volt később is, már családosként, hogy mentem segíteni amikor kellett, ezt nevelték belém, ez volt a természetes.

Szóval szerintem, megérdemlik ezek a szülők akik kőrkörösen kinyalják a gyermekik selyhaját és semmi felelősség, kötelességtudatot nem nevelnek beléjük, ez üt vissza ezekben a helyzetekben. Igen is ezekre is meg kell tanítani a gyerekeket, akármennyire is nem tetszik nekik, akármennyire is nem leszek jó fej a gyerek előtt, érte, értük tesszük ezeket is! 

 

Előzmény: Évi5 (62153)
Szemy tó Creative Commons License 1 napja 0 0 62154

Passz tényleg nem tudom az árakat, azt, hogy kinek mi a jó az meg végképp nem tudom, azt viszont igen, hogy Phuketen egy nagy rántott csirke, sok rizzsel, valami ződség hozzá, meg szósz + egy főt kukorica megvolt egy ezresből, ja kettőnknek!!! Az adagok akkorák, hogy általában nem bírtuk megenni egyszerre. :D És ez az Andamán tenger partján, nem a Balaton lake!!!

Szerintem nem megyünk mostanában ide nyaralni, mondjuk anyus nem is szereti, de valahogy én sem amióta felfedeztem, hogy vannak sokkal jobb helyek! 

 

Az úszómester és a vezetőség helyében az "anyukát" pereputtyostól kivágtam volna strand területéről, és tiltólistára tettem volna, hogy többet be sem jöhet, nem is értem milyen "emberek" (emberek??? a macska különb!!!) vannak!!! :(

Előzmény: sirrra (62151)
Évi5 Creative Commons License 1 napja 0 0 62153

Ismerős apuka mesélte, hogy a suli előtt látott egy megfáradt anyukát cipelve az iskolatáskát, mellette kisebb és nagyobb gyereke. A nagyobb mobilt nyomkodott. Egyszercsak megtorpant az anya; ottmaradt  a kicsi tornazsákja. Megkérte a nagyobbikat, hogy menjen vissza érte. Mire a nagy: a te gyereked... Ekkor ért oda hozzájuk ez az apuka, csak úgy szó nélkül lekevert egyet a srácnak, scrác egyik irányba repült, mobil másikba... aztán várta az anyuka reakcióját, hiszen nekiesett a fiának. Az anya lenézett jobbra, majd balra, aztán rá... végül azt mondta: köszönöm. :-D

sirrra Creative Commons License 1 napja 0 0 62152

Szemy, mai napi kiégésem :

 

Szálloda, uszoda...Kölöknek szarni kell...anyuka gatyát lehúz és megszaratta volna a medence melletti túlfolyó rácson....nem akartam elhinni,, de aki mondta, az tuti infó, ott volt és nem kapott szikrát :D

Úszómester futott hogy mit csinál stb...és napi szinten ökör hegyek...

És csodálkoznak a körülöttem élők, hogy nem vágyok közéjük..hát nem :D

 

Előzmény: Szemy tó (62149)
sirrra Creative Commons License 1 napja 0 0 62151

Háááát Liliéknél 350 -től indult a lángos. 350 egy nutellás pali... Jégkása szintén a mi áraink.

Badacsonyban sétálgattunk előtte, a mólóról a központi bazárra... 900 ft volt egy hatalmas hamburger. Gyros szintén. Öcsinek vettem egy pólót, 2000ft-volt, ez a koponyás feeling-es. A kínai se olcsóbb...

Én nem tudom, de ez nálunk is egy korrekt ár. Sümeg részen dettó ilyen árak. 

1300-tól rendesen, 3-4 szeletes rántott sajt sült krumplival salival, vagy tartárral stb...

Én nem találkoztam horror árakkal, de ez nem jelenti azt, hogy nincs is. 

 

Előzmény: Szemy tó (62149)
Szemy tó Creative Commons License 2 napja 0 0 62150

Sorry nem figyeltem 950/ lángos, de így sem kevés! :(

Évi majd csak jobb idő lesz, szorítok, hogy tudjatok pancsolni! 

Előzmény: Szemy tó (62149)
Szemy tó Creative Commons License 2 napja 0 0 62149

Nem tom, nem ettem, nem ittam és mint írtam régen voltam nagyon, illetve eszembe jutott voltam 5-8 éve is de télen wellnesselni aminek a tóhoz semmi köze, amit hallok, olvasok azt írtam, de azé bocs, hogy ahogy Évi is írja 3800 a sajtos tejfölös lángos. :( Tudom nem kell enni és ennyi. Na ezért járok Egyiptomba inkább, tavaly még 360-ból elmentünk 2 hétre all-inclusive 4-5 *-os szállodába ketten, ebben a repjegy is benne volt. 

Azért örülök, hogy neked pozitív tapasztalataid vannak, mondjuk hülye van bőven mindenütt. Sajnos felnőtt egy generáció akik nem lettek nevelve, szerintem ehhez az iskolai szigor hanyatlása keményen hozzájárult, illetve az, hogy csak a gyereknek van már joga mindenhez, de kötelessége az semmi, és ez csak egyre rosszabb lesz. Tegnap beszéltem épp egy óvodai karbantartóval és mesélte, hogy az utcán egy gyerek állt a járdán középen és megfogta a vállát, hogy álljon arrébb, mert nem fér el. A szülő üvöltve lepedofílozta és lehordta mindenféle állatnak... Békés embernek ismerem, de aszonta, majdnem pofán vágta. :D Ezt csak azért írom, hogy itt sem a gyerek a hibás, hanem a jó szándékú segítő a szülő szemében, a pisilés gondolom ugyan ez... 

Előzmény: sirrra (62147)
Évi5 Creative Commons License 2 napja 0 0 62148

4 sajtos-tejfölös lángos: 3.800 Ft. De finom volt.

A vizet most csak függőleges formában láttuk, fürdés elnapolva. 

Siófokra megyünk strandolni, nem fizetős, nem kell parkolóhelyet venni. Így elfogadható.

sirrra Creative Commons License 2 napja 0 0 62147

Szemy, teljesen elfogadhatóak az árak. Nem tudom nálatok mi van, de itt a határ mellett nálunk ugyanaz, mint a Balaton. Hambi, palacsinták, étterem, italok. Egy ár.

Csaj Lellén volt, szabad strand van, náluk ráadásul a szállás mögött azonnal a kert végében. Tiszta és rendezett a mellékhelyiség is. Becsületkasszás. Ránk is szólt a takarító hölgy, mikor a fiam is ment a mama után a mellékhelyiségbe és tett volna egy kis aprót, hogy önök már tettek ide pénzt a dobozba. Lehet ez a rész más, mint a felkapott Siófok, Tihany, Füred rész, de én most kifejezetten jó élményekkel jöttem haza ezen a téren. Több szabad strand is van. A vendégek inkább, ami necces. Pl. simán mellénk pisált egy ovis korú kölök, jó hogy éppen ránk nem fröcsögött, és anyuka jót röhögött rajta. Mikor szóltam, hogy ne röhögjön mert fejbe verem simán, akkor nézett okosan...ott volt a wc 10 méterre...Nem tette zsebre amit kapott. Ez az, ami miatt nem kívántam a strandon lenni. 120 kilós népek tömik magukba a cuccost, szinte belecsámcsognak az arcodba, egyik másik még jókat böfög is. Zabálnak reggeltől estig. Átmennek a törölköződön, hőbörögnek, visítoznak a gyerekkel, mert ugye nem nevelik stb...Nem az árakkal, a tisztasággal volt bajom. Az teljesen rendben volt.

Előzmény: Szemy tó (62146)
Szemy tó Creative Commons License 2 napja 0 0 62146

Teljesen jól fogtátok fel Évi! Egyszer mindenkinek el kell mennie, apukám mondta ezt mindig "Megszülettünk, meg kell halnunk" és igaza volt sajnos, akármilyen nehéz elfogadni, viszont minden egyes eset rávilágít arra, hogy minden reggel közelebb vagyunk egy nappal a végéhez, ezért próbáljuk meg élvezni és ne vitákkal dünnyögésekkel eltölteni. :) Jó pihit Nektek Évi, hétvégére már egész jó időt jósolnak. 

Na mindenki a Balcsira jár? Múlthéten voltam én is, mondjuk én dolgoztam, de legalább messziről megnéztem a vizet. Rég voltam már, fürödni meg talán a nászutunkon fürödtem benne utoljára. :D Mondjuk annyira nem is hiányzik, különösen az árai ami felháborít. Sri Lankát szoktam felhozni példának, ott a szállodába bejöhettek a helyiek és ingyen lemehettek a tengerpartra, még a medencéket is használhatták, az ágyakat, napernyőket, törölközőket nem. A tenger, az óceán mindenkié, a Balaton is! Gondolom fizetünk annyi adót, hogy azon rendbe tartsák a strandokat. A múltkor Tiszaugon is ingyenes volt a strand és tisztaság, rend volt a jellemző. 

sirrra Creative Commons License 3 napja 0 0 62145

Értelek, annál az emberhez nem méltó fájdalomnál jobb az elmúlás is :(

Örülök, hogy a helyzethez képest, szépen megy minden tovább!

Pihenjetek is, rátok fér.

Idén volt először, hogy végre rácsodálkoztam a Balcsira, a csajt vittük, hoztuk, és végigmentünk a parton.

Még mindig szép :D 

Menjetek el vitorlásozni :D Én nézegettem Badacsonyban, de aztán siettünk tovább, hogy Lilit odaérjen időben.

Talán a víz még nem hűlt le, lehet is fürdeni. A medink is meleg még.

 

Előzmény: Évi5 (62144)
Évi5 Creative Commons License 3 napja 0 0 62144

Jól vagyunk. 

Az a helyzet, hogy anyukám utolsó hete folyamatos, gyors leépülés volt. Otthon volt végig, gondoskodtunk róla. Fájdalmait nem lehetett enyhíteni, vártuk már a véget... a lányok mindezt megértették, Orsi azt mondta, hogy ami a mamának jó, az legyen! 

Úgyhogy, tényleg jól vagyunk. Most éppen leugrottunk három napra  Balatonhoz.... esik. De van Dixit társasjáték, aztán majd eső után fürdünk. Tegnap is fürödtünk, pedig akkor se volt nagy hőség.

Előzmény: sirrra (62142)
sirrra Creative Commons License 3 napja 0 0 62143

Van :D Csapathatjuk.

Előzmény: Jahno (62141)
sirrra Creative Commons License 3 napja 0 0 62142

:DDDDD

Simán :D

 

Évike, hogy vagytok? Lányok? Mennyire nyugodnak a dolgok?

Gondolok ám rátok sokat.

Előzmény: Évi5 (62140)
Jahno Creative Commons License 4 napja 0 0 62141

Ahamm, az ásóssal viszont csinálunk valamit. Plafonig raktam a kocsit, mutassam a többit is? Katonai gatya kell:

 

Előzmény: sirrra (62139)
Évi5 Creative Commons License 4 napja 0 0 62140

Egyszerre!!!! :-D

Előzmény: sirrra (62139)
sirrra Creative Commons License 5 napja 0 0 62139

Meg kapálógéppel és motoros permetezővel :D 

Előzmény: Jahno (62138)
Jahno Creative Commons License 5 napja 0 0 62138

Pózolj fűnyíróval fotózás :-D

Előzmény: sirrra (62137)
sirrra Creative Commons License 5 napja 0 0 62137

Itt éjféltől reggelig esett. Fűnyírás lett volna ma nekem, de saaaaajnos ilyen vizesen nem tudom :D 

 

sirrra Creative Commons License 5 napja 0 0 62136

Detto! Minden kisgyerek rajta lógna. Egyesületnél mind az ölében van :D

Előzmény: Évi5 (62134)
Szemy tó Creative Commons License 5 napja 0 0 62135

Itt is lehűlt, de legalább eső is volt. Éjfél előtt 5 perccel elkezdett szakadni, aztán volt többször is azóta, most is hol csepereg, hol nem. Szerencsére a plumériákat (frangipáni) behoztam az eresz alá, nem szeretik a sok vizet. Télen kettőt túllocsoltam tőrothadást kaptak, egyiket még nyár elején lefejeztem és újra gyökerezett, most kezdi hozni a leveleit, erre a másikat is levágtam, remélem ez is újra gyökerezik! Úgy néz ki egyenlőre, hogy a 3. sem fog virágozni, de az egyik ága elágazott 3 felé, lehet ez vette el a kedvét, erejét. 

Előzmény: Évi5 (62131)
Évi5 Creative Commons License 5 napja 0 0 62134

Nővérem volt hasonló. De vonzotta valamiért a gyerekeket. :-)

Előzmény: sirrra (62127)
Évi5 Creative Commons License 5 napja 0 0 62133

Én is ezt látom másokon. :-)

Előzmény: Szemy tó (62129)
Évi5 Creative Commons License 5 napja 0 0 62132

Eső nem is esett azon a tíz cseppen kívül még este. Pedig arra számítottam, hogy feleslegesen locsoltam meg a virágokat.

Előzmény: Évi5 (62131)
Évi5 Creative Commons License 5 napja 0 0 62131

Hűs a levegő....

Szemy tó Creative Commons License 5 napja 0 0 62130

Ja köszi neked is gratulációt!!! Ma ment el az utolsó vendég, a húgomék lagzi után kimentek Szerbiába, aztán vissza ide és ma mentek haza, tehát ma van vége ha minden igaz, ja meg még a képek nem készültek el, az nincs kifizetve. 

Előzmény: sirrra (62123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!