Keresés

Részletes keresés

Tavász Creative Commons License 2006.05.20 0 0 40

Tegnap a Svédcsavar a birkapörköltemben volt.

A negyven liters bográcsban egy birka rotyogott. A legvégén egy fej káposzta lett nagyobb darabokba rávágva.

Előzőleg a minimális faggyús részeket szinte mindet eltávolítottam a húsról, így ha volt is benne faggyú azt a káposzta szívta volna be.

Ma reggel mikor a bográcsban lévő maradékot felhoztam a pincéből, egy deka zsírréteg nem volt a pörköltön. A szomszédasszonyom is aki nem szereti a birkát, még ő is háromszor szedett....

Tavász Creative Commons License 2006.05.19 0 0 39

Már jó régen voltam a topikomban.

Tegnap sült tészta volt a vacsi, fiammal pillanatok alatt nagyon jól összedobtuk.

Vokban olivával, sötét és világos szójaszósszal, borsal sütött apróra vágott foghagymás csikremell összekeverve a kínai tésztával amelybe karikára vágott újhagyma, vékonyra vágott káposzta és reszelt répa volt belekeverve.

A Svédcsar a képen látható házi kecskesajt foghagymás chiliszósszal összekeverve, és a tészta tetejére szórva.

Mind elfogyott ami a vokban volt és a pezsgő hozzá.....         (az is elfogyott) :)

Tavász Creative Commons License 2006.04.08 0 0 38

Ma a svédcsavar egy pesti kínai étteremben volt.

Kiállításon voltam, és mikor végeztem anyával elmentünk egy kínaiba.

Rendeltem egy sültésztát, egy szezámos csirkemellet édes mártásban, és egy szecsuáni csirkét.

Nagyon jó volt, csak minden olyan fényes volt. Már a haverommal is beszéltük hogy mitől lehet olyan fényes a kínaiak kajája, mert amit mi csinálunk az a kukoricakeménítőtől nem lesz olyan fényes.

Hát rájöttem! A sült tésztán kiérződött a disznózsír íze, mert még az is fénylett. Olajjal nem lehet így a kaját kivaxolni mint ahogy ezek fénylettek.

Szóval meg van a megoldás, de nem fogom alkalmazni.  

Tavász Creative Commons License 2006.03.28 0 0 37

Ma Kínai nap lett volna. Nem főztem semmit, mert a teraszt rendeztem és takarítottam. Ne is kívánom a Kínai kaját, mióta kijött a jóidő nincs is időm a főzésre, ezért most ez anya dolga. Ő is nagyon otthon van a jobbnál jobb kaják elkészítésében ;) 

Írtam már hogy egy csodálatos feleségem van? Ha nem akkor most már ide van írva ;)

anblock_italia Creative Commons License 2006.03.22 0 0 36
Sajnos én nem vagyok valami nagy konyhatündér, bár van egy két dolog, ami jól sikerül alkalmanként. Majd meglátjuk. Szerintem nem véletlen, hoy a férfiak a jobb szakácsok, mi nők gyakrabban kötelességből főzünk, Ti férfiak hobbyból, nagy különbség! Bevallom nem emlékszem, hogy valaha is élveztem volna a főzést, pláne amikor végre kinn tombol a tavasz és nekem benn kell főni a tűzhely mellett:-(((((((((( Bocsi, hogy ilyen gonosz vagyok. De szerintem a feleségednek is hasonló lehet a véleménye.
Előzmény: Tavász (35)
Tavász Creative Commons License 2006.03.22 0 0 35

Hát népszerűsítsd!

Ha csinálsz valami finomat tedd csak fel nyugodtan ide, és majd kivesézzük!

Mert tudod itt az a mondás járja, amit ma megehetsz, ne halaszd holnapra!

Előzmény: anblock_italia (34)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 34
Úgytűnik a kocsmád népszerűbb, mint az éttermed, hiába, "magyar ember evés közben nem beszél".
Előzmény: Tavász (32)
Tavász Creative Commons License 2006.03.21 0 0 33

Mit raktok a rántott húsok alá, vagy a sültkrumpli alá sütés után?

Én kenyeret rakok, sokkal jobban elszívja a zsiradékot, mint a szalvéta.

(Ez is egy svédcavar?) :)

Tavász Creative Commons License 2006.03.21 0 0 32

Ma Kínai napom volt. A szokásos sülttésztát megbolondítottam a tonhal apróbb darabjaival, zödségekkel,  és szójacsírával. A szép tonhal szeleteket kirántottam, sültburgonyával, mexikói vegyeskörettel és édes csípős chiliszósszal bolondítottam. Tojásos rizy elmaradhatatlan ilyenkor, no meg hozzá egy kis Spanyol veresbor.....

anblock_italia Creative Commons License 2006.03.16 0 0 31
Köszi, de nekem ahhoz már virtuálisan is késő, majd máskor. Jó éjt.
Előzmény: Tavász (30)
Tavász Creative Commons License 2006.03.16 0 0 30

Gyere már töltöm is!

Előzmény: anblock_italia (29)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.16 0 0 29
Néha be szoktam kukkantani a kulcslyukon (de most nem láttam az emlegetést, valóban telepátia), látom, jókat iszogattok, néhány kávét én is szívesen elfogadnék.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.16 0 0 28
De a leandereidről nem felejtkeztél meg?
Előzmény: Tavász (27)
Tavász Creative Commons License 2006.03.16 0 0 27

Hát rakd bele a vokba, és és gyújts alá nagylángon. Tuti odasül! Csak locsold meg előtte a tésztát extra szűz olivával!

Épp az előbb emlegettelek a kocsmában... Telepátria :)

Előzmény: anblock_italia (26)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.16 0 0 26
Szívesen kipróbálnám ezt a tésztát, de ebből még nem tudom, hogyan lesz belőle sülttészta, bár sejtem, de a sejtésemet nem igazolja a képed.
Előzmény: Tavász (25)
Tavász Creative Commons License 2006.03.14 0 0 25

Ma kedd van, és ez a Kínai kaja napom. Ma csak egy egyszerű snassz mezei sülttésztát csináltam.

Mai hozzávalóK:

Fodros Kínai tészta

oliva olaj

póréhagyma

zöldhagyma olaj

foghagymás csili szósz

világosz szójaszósz (sok)

sötét szójaszósz (kevés)

ropogós saláta.

Ma vettem a Tescóban levegőn szárított Toscana vákumcsomagolású sonkát. Ha ennétek igazán finomat, akkor ezt ne hagyjátok ki! Már a múlt héten vettem egy egy kilósat, de négy öt nap alatt el is fogyott. Német gyártmány nagyon kevés zsír van  a szélén, és nagyon különleges ízű.

Biztos ami biztos, vettem mindjárt három egy kilós csomagot, mert lehet Húsvétra már nem lesz. Az ára a Többi 2000 Ft-osokhz képest (csak) 1699/kg.

Szóval folytatnám a tésztám receptjét. Ebből a sonkából vékonyra vágott csíkokat kevertem a tésztába, és megszórtam pirított kesudióval.

Na ez most megadta néki a svédcsavart. 

1
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.12 0 0 24
Köszi, holnap megkeresem.
Előzmény: Tavász (23)
Tavász Creative Commons License 2006.03.12 0 0 23

151 140

Szia!

Gyere a vandéglátás egyszerűen gyorsan okosan topikba, és ott a 140-es és a 151-es receptem Kókusztej nélkül édes savanyú is lehet. Próbáld ki isteni. A sülttészta meg nagyon bevált.

Előzmény: anblock_italia (22)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.12 0 0 22
Bár nem vagyok a főzés nagyon nagy barátja, de felkeltetted az érdeklődésemet, mert a lányom, képzeld, kínait akar tanulni és most nagyon érdekli minden, ami kínai. Mi az édes savanyú mártás por alakjánál időztünk a kínai szakácsművészetben, és most nagyon bánatosak vagyunk, mert megszünt. Nem tudod esetleg, miként kell csinálni?
Előzmény: Tavász (21)
Tavász Creative Commons License 2006.03.12 0 0 21
Nemsokára kedd! Csinálok egy snassz Kínai zöldséges sülttésztát. Már most is megtudnám enni.  :)
Előzmény: anblock_italia (20)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.12 0 0 20
Nálunk is téma volt a kacsaa hétvégi bevásárlásnál, de most elnapoltuk. Elég jókat szoktam csinálni, de én dinsztelt káposztával egyeseknek, narancsos szósszal ketteseknek. Persze belülre azért tehetek bármit, eddig nem szoktam, de rászokhatok.
Előzmény: Tavász (19)
Tavász Creative Commons License 2006.03.12 0 0 19

Azt már nevezhetjük annak.

Nálunk sültkacsa volt pulykamájjal, és citromos mézesdiós sültalmával gesztenyedugóval. Na meg krumplipempővel.

Előzmény: anblock_italia (18)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.12 0 0 18
Bár nemigazán tudom, mi a főzésben a svédcsavar, de a szakácskönyvvel ellentétben bevagdaltam és alaposan besóztam a bőrét és nagyon finom és nagyon ropogós lett.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.12 0 0 17
Hát a halászlé nem a kedvencem, de sajnálom, hogy nem csináltam képet a tegnapi sült fél malacpopsimról, nekem is meglepetés volt, hogy milyen jól sikerült, szegény férjem beteg is lett tőle:-(, mármint mert annyit evett:-)
Előzmény: Tavász (14)
Tavász Creative Commons License 2006.03.11 0 0 16

Örülök hogy rávehettelek! Fényképet kérek ha csináltál!

Előzmény: Boarhunter (15)
Boarhunter Creative Commons License 2006.03.11 0 0 15
Ó hogy b+.... Ezt muszáj volt? Beindult a nyálelválasztásom ezerrel. Most megyek, veszek valami halat.
Tavász Creative Commons License 2006.03.10 0 0 14

Most jön a kép, mert az előbb lemaradt :)

12
Előzmény: Tavász (13)
Tavász Creative Commons License 2006.03.10 0 0 13

Helló Mindenkinek4

Ma nincs svédcsavar, csak egy egyszerúű halászlé. Nem kell bele más csak hal , hagyma, só, paprika víz, és forrástól fél órára már kész is.

Tavász Creative Commons License 2006.03.10 0 0 12

Ma megyek anyósékhoz halat főzni, nemsokára indulnom kell. Vettem egy két kilós pontyot, 60 deka kárászt, fél kiló törpét, és 40 deka csukát.

Egyszerű lesz, mert már a halboltos megpucolta, és lesózta. :)

Fél óra forralás és kész.

Majd rakok fel róla képet.

Tavász Creative Commons License 2006.03.10 0 0 11
Látom megtaláltad a kocsmámat, a ˇlófingatóbólˇtőtök neked egyet.
Előzmény: szysssz (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!