Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 195
Végig követtem a mai parlamenti ülést, nagyon tetszett a tudománypolitikáról folyó diskurzus. Meglepetés volt számomra a Jobbikos előadók tárgyszerű és felkészült előadásai. Szerintem most ők voltak a legszínvonalasak amellett, hogy Pálinkás helyzetfelmérése is igen jó volt szerintem. Pálinkás emberi erőfeszítése a parlamenti ülés előtt egyébként is elismerést érdemel az ajkai katasztrófa kapcsán.
Előzmény: Maccskacico (193)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.04 0 0 193
Néha betekintek a parlamenti közvetítésekbe, és a bicska nyílik ki a zsebembe. Amikor volt kormánypárti adja az észt, hogy mit kellene csinálni.

Ellenzékben mindenki okosabb. A fidesz is az volt 8 évig, most had legyen már az mszp is az valameddig.
Előzmény: abdhulbin (189)
abdhulbin Creative Commons License 2010.09.29 0 0 189

Az én szememben már leszerepelt a MSZP és a Fidesz is. Jöhetne már egy nem levitézlett erő is.

...............

Néha betekintek a parlamenti közvetítésekbe, és a bicska nyílik ki a zsebembe. Amikor volt kormánypárti adja az észt, hogy mit kellene csinálni. Miért nem csinálták meg ők?

No persze a jelenlegi is betarthatná az igéreteit! Monjuk az elszámoltatásokban...

John Doe(520i) Creative Commons License 2010.09.26 0 0 183
"Tagadja Kispest szocialista polgármestere, hogy túlszámlázások történtek a kerületi óvoda és bölcsőde felújításoknál. A XIX. kerületben volt olyan intézmény, amelynek 15 millió forintért újították fel a homlokzatát, a kerítésért pedig 800 ezer forintot fizettek.

Az Árnyas óvodában két bordásfal és a PVC burkolat 4 millió forintba került. A felújításokat a kerületi vagyonkezelő végezte - a cég vezetőjének édesanyja több cikluson keresztül szocialista képviselő volt. A rendőrség hűtlen kezelés gyanújával nyomoz az ügyben."
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.26 0 0 182
Az IMF-es pasi mikor aláírták a hitelt utána egyből ezzel kezdte: lesz itt még éhség lázadás is.- aztán elment haza.
Ebben legalább egyetértenek.
Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.26 0 0 181


Bajnaiék felbontották, de nem szóltak róla (+videó)

A tanév elején tudták meg az ausztriai feldbachi középiskola magyar diákjai, hogy ezentúl fizetniük kell tanulmányaikért. Sőt, a kollégiumért és az étkezésért is. A Szentgotthárdi Ipari Park szakember-utánpótlására létrejött osztrák-magyar államközi szerződést ugyanis felbontotta a Bajnai-kormány, de erről nem tájékoztattak senkit.

Azért tényleg kellett volna tájékoztatni őket. A végén a Libajnai-kormány tojt mindenre.


Bajnaiék felbontották, de nem szóltak róla

2007-ben a második Gyurcsány-kormány kötött államközi szerződést Ausztriával, a programmal a Szentgotthárdi Ipari Parkban lévő vállalkozások szakember utánpótlását biztosították. A határ közelében Feldbachban 14 és 18 éves kor között oktatták a gyerekeket teljesen ingyen. A három nyelven folyó tanítás költségeit az állam fizette. Az idei tanév kezdésekor derült ki, hogy a Bajnai-kormány egyik utolsó intézkedéseként felbontotta a szerződést, ezután a szülőknek mindenért fizetniük kell.

- Az összeg 50-60 ezer forint közötti, még pontosan nem számoltuk ki mennyi. A szállást és az étkezést is teljes áron kell kifizetnünk - mondja az egyik szülő.

A szerződés felbontását a pénzhiánnyal indokolta a szocialista kormány. A szülők nem értik, hogy őket miért nem tájékoztatták a támogatás megvonásáról.

- A kollégiumban való megjelenésünkkor szembesültünk azzal, hogy a felbontották a szerződést. Ha a megfelelő időben kaptunk volna tájékoztatást, akkor lehet, hogy nem ebben az iskolában folytatják a gyermekeink a tanulmányt - mondta a hírTV-nek egy másik szülő.

Közgazdasági szakközépiskolába az ország különböző pontjairól járnak a diákok. A legtöbben most Szentgotthárdon laknak kollégiumban, onnan járnak vonattal az ausztriai iskolába. Eddig egy szülő vette ki gyerekét az intézményből.
A másik oldal Creative Commons License 2010.09.25 0 0 178
nem csak akarni kell a nagyobb fizetést?
Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 174

Emlékeim szerint az Öszödi beszéd a következő évek megszorításainak előkészítése volt. Gyurcsány úgy taktikázott, hogy a 2002-2006 évi nagy MSZP hibákról eltereli a a figyelmet olymódon, hogy a rendszerváltást követő összes év hibáit tematizálja, és közte ebből Gyurcsánynak csak 2 év a részesedése. Tehát kollektív bűnné akarta tenni a rendszerváltást követő éveket. (Csak halkan jegyzem meg, a Jobbik ugyanezt teszi) A Fidesz természetesen felismerte Gyurcsány elterelő manőverét, és keresztbe vágott. Annyira sikerült a kereszbe ütése a Fidesznek, hogy éppen Gyurcsány vált felelőssé az Antall, Boross, Horn, Orbán és Medgyessy kormányok hibáiért is. Sőt Gyurcsány lett a felelős a rendszerváltás előtti évek kommunizmusáért is egészen a Mohácsi vészig visszamenőleg.

 

Csak a történeti hűség kedvéért írtam le ezeket, mert különben jómagam is csapnivalóan rossz miniszterelnöknek tartom Gyurcsányt. Nem véletlen, hogy az őszödi szándéka is visszájára fordult ellene.

Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.18 0 0 171
Például ez a cikk van benne Lsszabonból:-))))))
a galamusban. Az énáltalam említett újságban ezen a néven írt ugyanilyen című cikkben egész más van.
Valakik megint hazudnak:-))))

Sorvezető hobbipártoknak
Olvasson többet a témában! hobbipárt, Endrődi Gábor, politika, Galamus-csoport, média, vélemény.
2010. augusztus 26. 19:45

Az újságírók színes, szeretetreméltó, de rendetlen népek, sokukban rejlik elvetélt politikai ambíció.

„Ne udvaroljunk a médiának. Inkább vásároljunk. Az újságírók színes, szeretetreméltó, de rendetlen népek, sokukban rejlik elvetélt politikai ambíció. Megfelelő irányítás nélkül mindenféle zöldségeket írogatnának naphosszat, aztán elvárnák, hogy arra építsünk mi politikai kampányokat. Ha viszont miénk a lap, a tévé vagy a rádió, már csak egy kipróbált karmester kell, és a kórus úgy szól, mint a nemzeti filharmonikusok. Két típus különösen értékes nekünk: az egyik a megszállott, amelyik egy Savonarola engesztelhetetlenségével űzi a Gonoszt, a másik meg még a szép emlékű APO kebelén tanulta ki a szakmát, csak később megtért. (Erre egyébként nem árt néha figyelmeztetni.)

Soha ne tegyünk javaslatokat. A politika nem alternatívák közötti választás, hanem harc: vagy mi vagyunk hatalmon vagy az ellenség. (Az előbbi a kívánatos.) A javaslattétel vagy a vita etológiai megközelítésben maga az alávetés gesztusa: azt jelenti, hogy az illetőt elfogadtuk partnernek vagy vezetőnek, ami gyerekes hiba. Ha az ellenfél osztogat, ne bíráljuk; majd a számla beérkezésekor csapjunk csatazajt, de akkor nagyot. A legképtelenebb ötleteket – ingyenes budapesti vagy légiközlekedés – se bíráljuk szemtől szembe, inkább jegyezzük meg, hogy a kánikula meg-megzavarhatja az agyműködést, és egyébként is már régen megmondtuk: bűn volt a kórházi pszichiátriai osztályokat csak úgy szélnek ereszteni.(...)

Mindig trikolór előtt nyilatkozzunk. Szó mi szó, a kokárda pártjelvénnyé való átnemesítése nem sikerült maradéktalanul, de az első házát ne magának építse az ember. Nem vagyunk Krőzusok, elég ha a nemzeti lobogó a kamera látószögét fedi. Nézzünk csak rá háztáji szocialista barátaink sajtótájékoztatóira: még a gipszkartont se tudják összeilleszteni tisztességesen. Ha ez így megy tovább, hamarosan már főellenségnek se lesznek jók, pedig az minden háború kvintesszenciája: akár a mosolygós arcunkat mutatjuk, akár a zordat, a végeken szünet nélkül kell hullaniuk a bombáknak. A bombatölcsérekből sarjadnak a mi önkormányzataink virágai, üzemi lapjaink robotosai ezt már réges-rég megtanulták.”
Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.18 0 0 170
Ma megint kaptam egy MSZP-s ingyenes lapot, helyi tényekként kezelve a választás helyi eseményeit:-))) feltűnt, hogy sok cikknek nincs szerzője, vagy idézet a népszavából, a galamusról, jó esetben van monogram. Öntik az emberre a masszív hazugságokat egy olyan körzetben, ahol tradicionálisan a FIDESZ szokott nyerni. jó sok pénze van az MSZP-nek. Honnan? A Táncsics alapítvány tényleg évente milliárdokkal rendelkezik? Honnan van a lóvé?
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 169

Hagyjuk. Alapvetően szociális nyitottságú vagyok, klasszikus értelemben baloldali.

Csak azért egészítettem ki, mert valamiféle szégyenérzetről írtál.

narancsszem Creative Commons License 2010.09.17 0 0 167
Még egy apróság a pazarlásra is.Alanyi jogon jár a 14év alatti gyerekeknek a havi
3850FT-os BKV bérlet az V.kerületben.EZ évi közel 50000Ft közpénz elherdálása.
Csak 2000 gyereket számolva a 100 millióból az ország más részén kb 200 embert
foglalkoztatnak közmunkán egy éven át.
Valahogy, valami nagyon el lett ....!
narancsszem Creative Commons License 2010.09.17 0 0 166
Apróság :A Rogán által vezetett V.kerület messze a csúcstartó az önkormányzatok deviza eladósodottságában .A 15milliárdnyi valutában felvett hitelt hamarosan vissza
kell fizetni.Miből?
Ezért komikus,hogy ép az ö nevével jegyzett 8 pontot vezettek be a köztudatba, ami
a hitelesek megsegítésére irányul.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 164
Igen. Nem vagyok MSZP-s, de jót nevettem rajta.
Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 163
Azt nem ismerem. Valami helyi téma?
Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 162
Hát a Fidesz kérdőíve sem különb, jókat röhögtem rajta. Nem az Orbánén, az profi. Hanem amit a XI. kerben összehordtak..... Nagyon hülye, aki lépre megy a provokatív kérdésein.
Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 161
kaptam egy Népszavás Szabó Ervint-)))))


http://www.magyarhirlap.hu/tortenelem/egy_magyarellenes_nepforradalmar.html
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 160
kaptam az MSZP választmányától, kb 400 ember szavazatával egy GyF-et. Bár ne szavazták volna meg.


Gyurcsány Ferenc
Olvasson többet a témában! vesztes, Gyurcsány Ferenc.
2010. szeptember 17. 18:05

Négy évvel az őszödi beszéd kiszivárgása után önmaga árnyaként próbál a nyilvánosság előtt mozgolódni Gyurcsány Ferenc. Nagy vesztes lett a régi nagy nyertesből.

Pedig hogy tudott táncolni! Az őszödi beszéd utáni, már akkor is látható, de most már biztosan végzetes döntése, miszerint kormányfő marad, lassú és biztos pusztulásba döntötte mind az MSZP-t, mind a saját maga politikai karrierjét. 2009-es lemondása óta hol hosszabb hallgatással, hol saját rajongótábora előtti keménykedéssel próbál politikailag életben maradni. A napokban híreket kezdett kommentálni a Galamuson, így akár kollégaként is üdvözölhetnénk az egykori országvezetőt. Üdvözlésre azonban bincs ok: öt évnyi miniszterelnöksége alatt teljes lejtmenetbe került az ország, majd - amit mi kevésbé sajnálunk - bedöntötte a demokráciában év tovább élő szoci hálózatot. Gyurcsány a nagy nyertesből nagy vesztessé vált, és sokáig nem lesz olyan politikai konstelláció, hogy az ő csillaga újra felragyogjon. Talán soha már, soha már - mondjuk, mint Poe hollója.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 159
Kaptam ingyenes Népszava különszámot, tele hűséges ballibek gyűlölködő írásaival:-))) jókat röhögtem. És félnek, hogy megyszűnik a lap. Én nem bánom, ha így lesz:-))))
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 158

Húha, ezek szerint  a svájci frankon keresztül is meg lehet támadni a forintot. A forint

tehát ollóba fogható.

Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 157
Jó nagy országot tönkretevő hibákat. Itt van egy :

Rogán nem tévedett: nálunk a világ svájcifrank-hiteleinek tizede

2010. szeptember 17., péntek, 15:13 • Utolsó frissítés: 14 perce
Szerző: hvg

Más közép-európai országokban nem engedték annyira elharapózni a svájcifrank-alapú hiteleket, mint nálunk. A kialakult helyzetért komoly felelősség terheli az előző kormányokat – mondta a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke.

Rogán Antal megdöbbentő információval sokkolta az MTV reggeli műsorának nézőit: a világban kihelyezett svájcifrank-alapú hitelek 10 százalékát Magyarországon törlesztik. A svájci jegybank (SNB) honlapján található tanulmány szerint az összes hitelállománynak nagyjából valóban ekkora hányada jut Magyarországra. Az SNB becslése szerint 2007 végén mintegy 360 milliárd svájcifrank-hitellel tartoztak a nem banki ügyfelek világszerte. Az európai országok közül Magyarországon a legnagyobb e hitelek állománya: 32,6 milliárd svájci frankra rúgott 2007 végén.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz bankmentő, nyolcpontos javaslatcsomagjának mely elemei lesznek visszamenőleges hatályúak, Rogán azt mondta: az egyoldalú szerződésmódosítás, az ötéves futamidő-hosszabbítás, a középárfolyam alkalmazása, illetve az, hogy az adóssal szembeni követelés az ingatlan értékének 100 százalékát nem haladhatja meg.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 156
Ne felejtsük el, hogy Gyurcsány 2006 szeptember 18-án találkozott Putyinnal, tehát az őszödi kiszivárogtatás a találkozó előtti napon volt. Ez a tény viszont a Rózsa-Flores verziót erősíti.
Előzmény: Törölt nick (154)
astalavista9 Creative Commons License 2010.09.06 0 0 153
Hű de szigorúnak tetszik lenni!
A Fidesz vezetői éveken át naponta mocskolták, ócsárolták, hazaárulózták vagy kommunistázták a szocikat, érdeklődve várom, ezekből mikor lesz helyreigazítási döntés.
Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.11 0 0 148
Legnagyobb keserűségemre és bánatomra meg kellett ismernem a parttalan gyűlöletet, a feneketlen megvetést. A recski kápóktól csótányiig széles a paletta - de még milyen széles, uramisten!

Hogy rá kellett ébrednem: emberek (...) mivé fajulhatnak.
Amíg élek, harcolni fogok ellenük, minden erőmmel!
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.10 0 0 143
nem érted Te ezt!

Kit érdekel, hogy a Fidesz adta-e végkielégítésként azt a nyamvadt 139 millát vagy a következő kormány egy bírósági perpatvar miatt?


a lényeg a kétezer kettő! a kormányváltás időponttya!




( amúgy ez a légtérből távozásos szöveg q..jóóóó:-DD)
Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.05 0 0 139
Egy jó erős, izmos, ütős Bajnai-csontvázat: távhő drágulás 2011. január 1-től. Tavaly nyáron intézte a Libajnai! Köszi, MSZP, hogy még így utólag betartasz a kisembernek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.30 0 0 136
Nagy államadósságot. Jövőre kezdjük visszafizetni az IMF hitelt. Köszi, MSZP!
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.26 0 0 133

"A Gyurcsány-gombóc tehát megakadt. A kívülállónak olyan érzése van, hogy először az MSZP-nek kell lenyelni vagy kiköpni ahhoz, hogy a baloldali-liberális értelmiség is új utakat és szövetségeseket találjon magának."

 

Ez nagyon frappáns megfogalmazás! Nincs mit hozzátenni.

Előzmény: Törölt nick (131)
meaculpa Creative Commons License 2010.06.05 0 0 122
Mit kaptam az Mszp-től? Depressziót!

Meg a sok nagyokos fórumozót, akik még mindig belőlük élnek
kábelbúvár Creative Commons License 2010.06.02 0 0 118
Tanács-talanságot

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!