A szennylap Polt megvásárlását sejteti, mert nem a Párt kénye-kedvére hozta meg legutóbbi döntéseit. Ezzel persze indirekt módon elismeri, hogy a legfőbb ügyész eddig nem igazán pártatlanul munkálkodott. Ez aztán a jogállam, a független ügyészség. Szánalmas.
Zamecsnik: a szakmát nem tudja megvezetni a fideszes politikus Szakmai hibát követ el, vagy pedig egyéb okok mozgatják azt a jogászt, aki egy elévült cselekmény miatt tesz feljelentést, noha ismeri az eljárás akadályát. A többi között erről beszélt lapunknak Zamecsnik Péter ügyvéd azután, hogy a napokban több Fideszes politikus is bűncselekményt emlegetett a Nomentana Kft esetében. Súlyos tévedésről és alaptalan állításokról beszéltek lapunknak nyilatkozó jogászok azután, hogy a fideszes Répássy Róbert a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: ha a Nomentana Kft. cselekménye nem lett volna bűncselekmény, akkor az elévülést sem kellett volna vizsgálni, hiszen ami nem bűncselekmény, az nem is tud elévülni.
Zamecsnik Péter ügyvéd ezzel kapcsolatban azt mondta: az elévülés a büntetőeljárást akadályozza, vagyis a hatóság nem is kerülhet olyan helyzetbe, hogy a tényállást, a bűncselekmény gyanúját vizsgálhassa. Kiemelte, hogy ennek ismeretét már a jogi egyetem első félévében megkövetelik, így csak a "nem jogász kívülállót" lehet "megvezetni" ezzel.
Egy másik ismert, ám az ügyben névtelenséget kérő ügyvéd ugyancsak megemlítette: elévülés esetén nem vizsgálják, hogy a cselekmény megtörtént-e vagy sem, így minden alapot nélkülöznek Répássy szavai. Magyar György ügyvéd pedig a napokban utalt rá: az elévülés úgymond előkérdés, nem pedig tartalmi.
A Magyar Nemzet címe - "Nomentana-ügy: elévült a bűntett" - félrevezető csúsztatás, amely akár súlyos érdeksérelmet is okozhat. Az illetékes főügyész egyébként szintén felhívta a figyelmet: az alapügyben nem vizsgálták, történt-e bűncselekmény, mivel az első vizsgálat már megállapította: az eset elévült, így a további elemzés is okafogyottá vált.
Kénytelen volt Polt úgy dönteni, ahogy döntött, hiszen elemi szintű jogszabályokat még ő sem kerülhet meg következmények nélkül. Azt a gyanúsítást, hogy megvásárolták, még a maszop sem merte volna kiejteni a száján, mindössze elfogultsággal vádolták. A fidesz mostani magatartásával kapcsolatban az a magyar közmondás jutott eszembe, hogy "a legalázatosabb kutyába rúgnak a legnagyobbat". Mindenestre Polt ezt nem hagyhatja szó nélkül.
Orbán: Polt elárult minket, pellengérre vele a MN-ben! Rogán: Na de főnök, gondolj Kayára, Vargára, Schlettre.. Peti sokat segített nekünk... Deutch Für: Alaposan elemezve a helyzetet, én Viktorral értek egyet.... Pokorni: Dehát ez butaság, azt fogják mondani, hogy szerintünk Polt megvehető és ezt mi tudjuk a legjobban...
Orbán: Már nem emlékszem, mit mondtam az elején?.... Az a döntés!
Nyilvános beismerés csak a lázálmaidban létezik. A ballib szajkózta eddig állandóan, hogy Polt fideszes, a zavaró mellékkörülményeket mindig gondolsan ignorálták (pl. Gresham ügybeli döntés). Most amikor az MNO ír valami negatívat, akkor jössz ezzel az összesküvés elmélet dumával. Komolyan röhejesek vagytok.
Ami szomórú, hogy kedves fideszes polgári politikusok és a mértékadó konzervatív jobboldali MN, ez a véleménye az ügyésségről, az igazságszolgálétatás független letéteményeséről...
Ez genyoság Polt minden húzásátol függetlenűl... remélem, Polt egy kicsit megfingatja őket valahogy, már csak úgy becsületből is... ((Postabank remix))
Ja és ha az ügyésszég kilóra megvehető, mi lesz egy esetleges választási kudarc (MSZP-SZDSZ kormány alakúl) után, a népet kilóra vették, a Vál.bizottságot kilóra vették...
"Én csak aztat nem értem, hogy a szadin kívül mindenki támogatta. Ha jól sejtem, azóta már hatályos is. Vajon mi késztetné arra Polt Pétert, hogy egy biztos, már zsebben lévő juttatásért pendlizzen a szociknak? Ennek így semmi értelme nincs. Hacsak az nem, hogy milyen szépen megvilágítja a FIDESZ-nek és holdudvarának erkölcsi állapotát..."
Akkor értem. A Fidesz azért szavazta meg azt a luxusjuttatást, hogy Polt ne sértődjön meg. Mert, ha ő egyszer kinyitja a száját, ha ő egyszert elkezd beszélni...
A Fideszben megoszlanak a vélemények arról, jó ötlet volt-e a Magyar Nemzetben azt sugallni, hogy a kormányoldal "megvásárolta" Polt Péter legfőbb ügyészt. Polt fizetése egy múlt év végi törvénymódosítás következtében nem csökkenhet már 1,3 millió forint alá.
Nem gondoltam volna, hogy a Fidesz ilyen nyilvános beismerést tesz. Ezzel számomra gyakorlatilag elismerték, hogy Polt a fideszes ügyeket azért tusolta el, mert direkt irányításban volt OV-tól és most, amikor már annyira nyilvánvalóan nem tud mit kezdeni a fideszes kinlódással, akkor bekiabálják, hogy a szocik megvásárolták. Ők csak tudják, hogy PP megvásárolható vagy sem.
Kedves Fidesz rajongók!
Ezek után itéljétek meg az elmúlt ügyeket. Ezek után itéljétek meg a Defend, a Kaya Ibrahimos ügyeket, a Kulcsár ügyet, a stadion beléptető ügyet, vagy a Postabankos ügyeket. Lehet szépen helyére rakni a mozaik darabkákat, hogy összeálljon a teljes kép a Fideszről és a vezérkaráról.