Keresés

Részletes keresés

BéDéKá Creative Commons License 2012.03.11 0 0 183

Orbán Viktor borítékja

Súlyos bűnöm: közreműködtem abban, hogy Orbán Viktor hosszú éveken át folyamatosan megtévessze a magyar levélírókat. Ezrekkel hitette el, hogy a feladó nevét nagyobb betűvel kell írni, mint a címzettét.

Ha már régóta csak emaileket írsz és nem tudod egészen pontosan, hogyan is kell egy hagyományos postai borítékot megcímezni, akkor beütöd a Google keresőbe, hogy boríték címzése vagy levél címzése. Az első találati oldalon felbukkanó kis képtalálatok között a legelső egy hosszúkás boríték, nemzeti színű sávozással a sarkában. Magyar lelked felujjong: hát hiszen nem is gondoltad, hogy borítékot címezni nemes hazafias cselekedet. Ha pedig a feladó nevét is meglátod, egekig csap nemzeti büszkeséged. »tovább

BéDéKá Creative Commons License 2006.09.18 0 0 182
Hogy ne csak Orbán részesüljön a jóból: Gyurcsány Ferenc, némileg ugyan késlekedve, Kósa Lajos és Demszky Gábor kampánynyitója után, maga is megtartotta nagygyűlését. A szocialisták táborát sokként érte a pártelnöki posztra is aspiráló minisztelenök őszintesége, amikor e szavakkal tárta fel a valóságot Teljes szöveg: http://pillangosziv.balla.biz/pillangosziv/0609/pillangosziv-gyurcsany.htm
schpenoth Creative Commons License 2006.03.01 0 0 181
Amíg nem kapják meg a direktívát nem merik megérteni.
Előzmény: fort lami (180)
fort lami Creative Commons License 2006.03.01 0 0 180
Azé ennyi idő alatt megérthették volna, legalább a másik lettőt ! :))))
Előzmény: schpenoth (178)
schpenoth Creative Commons License 2006.03.01 0 0 178
:-)))))

(szerintem a "Monteverdi" egy hétre lefagyasztja az agyukat)
Előzmény: fort lami (177)
fort lami Creative Commons License 2006.02.28 0 0 177

Tisztelt Szijjártó képviselő úr !

 

Pár dologra felhívnám nagyrabecsült figyelmét !

 

A " London Go " az egy, az angol fővárost  buzdító felirat volt az olimpia színhelyének kiválasztásakor.Nem pedig a Berlingo coupe változata.

 

Monteverdi nem az utolsó serpa kávézó a Csomolungma oldalában.

 

Az üdítős üvegeken szereplő "Akciós áron" nem beltag a Gyurcsány-féle rézágyú öntödében. Kár lenne megint pofára esni.

 

És közölje nagyrabecsült főnölével, hogy kap egy PC kormányt, mivel azt nyilatkozta, hogy készen áll a kormányzásra.

Használati útmutatót viszont nem küldök. Abban úgyis otthon vannak.

 

üdvözlettel

a postamaci

( ugyanitt első osztályú futócipők )

Előzmény: mammamija (173)
Powersystem Creative Commons License 2006.02.28 0 0 176
Előzmény: Powersystem (175)
Powersystem Creative Commons License 2006.02.28 0 0 175
Annó nyitottam erről egy topikot csak a jobbos kartácsok nem nagyon fogták a lényeget!
Előzmény: toloba (171)
gizibácsi Creative Commons License 2006.02.28 0 0 174
Az ilyen nyilatkozatokra mondta anno a Hofi: -vagy egy írta sokáig, vagy sokan írták, mert ritka nagy baromság
Előzmény: mammamija (173)
mammamija Creative Commons License 2006.02.27 0 0 173
Kétféle gondolkodásmód, két egymástól gyökeresen különböző szemléletmód érvényesül az anyaország közéletében a határon túli magyarokkal kapcsolatban.
Az egyik gondolkodásmód a Magyar Szolidaritás programja: minden magyar felelős minden magyarért. A Magyar Szolidaritás jegyében minél szorosabbra fűzzük a magyar-magyar kapcsolatokat, annál erősebbé válik nemzeti közösségünk.
Ezzel szemben a másik szemléletmód tehertételnek tekinti a határon túli magyarokat, folyamatosan az anyaországba özönlésükkel rémisztget, amint tette ezt a 2004. december 5-i népszavazást megelőző hamis és félelemkeltő kampányában. Ezt a szemléletmódot képviseli Hiller István mai nyilatkozata, amely arculcsapása az egész magyar nemzeti közösségnek, az anyaországi és a határon túli magyaroknak egyaránt.
A Fidesz korábbi rendezvényein részt vevő határon túli magyarok közül sokan jelezték, hogy örülnének, ha részletes tájékoztatást kapnának saját maguk, illetve családtagjaik, barátaik részére arról: milyen jogszabályi feltételekkel lehet részt venni külföldről vagy külföldön a magyar választásokon. Ennek az elvárásnak igyekeztünk megfelelni, ezért adtunk tájékoztatást levélben az érdeklődőknek. Ez egyébként minden magyarországi párt, az egész magyar demokrácia érdeke, hiszen mindenkinek joga van tudni, hogyan vehet részt a parlamenti választásokon.
Budapest, 2006. február 27.
Szijjártó Péter,
a Fidesz szóvivője
Kiadó: FIDESZ

ezt az álszent bagázst! megáll az ész....
toloba Creative Commons License 2006.02.27 0 0 171
Túl a határon
MSZP: bűncselekmény a Fidesz-levél Gyüjtobe vele!
2006. február 27. 15:17
Utolsó módosítás: 2006. február 27. 15:22 Nyomtatható verzió
Az MSZP elnöke szerint bűncselekmény alapos gyanúját veti fel, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nem magyar állampolgárokat levélben a magyarországi választásokon való részvételre szólított fel.

A Büntető törvénykönyv szerint, aki a választásokon jogosultság nélkül szavaz, az bűncselekményt követ el - közölte Hiller István szocialista pártelnök, hozzátéve, hogy olyanok is kaptak levelet, akik még soha nem vettek részt Fidesz-rendezvényen.

Hiller István több kérdést is megfogalmazott az eset kapcsán a Fidesznek. Megkérdezte: küldtek-e ilyen levelet? Honnan szerezték meg a címeket? Igaz-e, amit a címzettek közül többen gyanítanak, hogy határon túli magyar diákok adatait magyarországi iskoláikból gyűjtötték össze?


http://hvg.hu/itthon/20060227fideszlevel.aspx?s=hk
fort lami Creative Commons License 2006.02.25 0 0 169

Parlamentet !

bocs

Előzmény: fort lami (168)
fort lami Creative Commons License 2006.02.25 0 0 168

"Fidesz rendelt tőlem egy tanulmányt a kárpátaljai sajtóról. Megírtam. De akkor nem kellett semmit aláírnom, mert fizetni elfelejtettek."

Na ezen csak te csodálkozol

 

Ha valaki veszi a fáradságot és beüti a nevemet a Googleba"

Ott most kerülik a számítógépet, mint egyszerú képviselő a parlamentet.

Előzmény: BéDéKá (164)
1226 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 167
Ez azért elég csúf dolog!
Előzmény: Törölt nick (166)
vasmadár Creative Commons License 2006.02.25 0 0 165
talán már megalakult a fidesz lakásmaffia tagozata is??? ...így biztosít lakást a külhoni rá szavazóknak?? ...ez a falábú törpe nem semmi :)))
Előzmény: Törölt nick (162)
BéDéKá Creative Commons License 2006.02.25 0 0 164

Kösz, hogy továbbra is foglalkoztok velem és a témával. Bár néhány hozzászólásért nemigen jár köszönet. Ám mindig a beszélőt, írót minősíti elsősorban az, amit ír és mond; nem pedig azt, akiről írja és mondja. Ha elfogynak az érvek, akkor jön a lájtos vagy keményebb anyázás, illetve esetemben inkább apázás :) Lelke rajta mindenkinek.

 

Talán használható infók a továbbiakhoz:

1) a levél nyilvánvalóan nekem szólt, borítékon a nevem, címem, a megszólításban utalnak a határon túliságomra. nekem szólt, de nem tudták, hogy pontosan ki vagyok. nem egy idegennek szánt levelet kértem tehát ki magamnak, hanem egy nekem szóló személyes üzenetet, amelynek az írója-küldője azonban a személyemről téves információkkal rendelkezett.

2) Hogy én soha fel nem iratkoztam semmilyen Fidesz-listára és soha nem kértem infót-levelet-bármit, az bizonyos. Ám Fidesz-(közeli) rendezvényen valóban voltam! Ha jól emlékszem, 8 éve. Előadónak hívtak meg, a kárpátaljai magyar könyvkiadásról beszéltem itteni nyári táborukban. A Pro Minoritate alapítvány volt a rendező. Fizették az útiköltséget, tiszteletdíjat. Nyilván ehhez aláírtam, kitöltöttem valami ívet. Sőt! Ugyanez az alapítvány vagy 13 évvel ezelőtt támogatta akkori folyóiratomat. Sőt! 94-95 tájékán a (részben még liberális) Fidesz rendelt tőlem egy tanulmányt a kárpátaljai sajtóról. Megírtam. De akkor nem kellett semmit aláírnom, mert fizetni elfelejtettek.

3) A címem azonban inkább más helyről van meg nekik. Benne vagyok egy csomó könyvalakban is megjelent jegyzékben: mint lap- és könyvkiadó, szerkesztő, mint ilyen-olyan szervezetek tagja, vezetője (ma már egyik sem vagyok, de voltam).  Bizonyosra veszem, hogy a címemet valami régi listáról vették. Erre bizonyítékom a következő:

4) Az irányítószám!!! Ungvár írányítószáma jó sok éve (talán 8-10?) a következő: 88000.  Ötjegyű. De! De Ukrajna létrejötte után még évekig a szovjet hatjegyű irányítószámok voltak érvényben (később párhuzamosan a kétféle), Ungváré ez volt: 294 000. Nos, a nekem címzett borítékon pedig ez áll:

94000

Szerintem a következő történt. Aki az adatbázist kezelte, vagy aki alapján a levelek címzését előkészítette, tudta, hogy Ukrajnában ötjegyűek az indexek, de azt is láttá, hogy a nevemnél (mint talán sok kárpátaljaiénál) a régi hatjegyű szovjet szám szerepel. Nosza, levágta az első számjegyet (mint telefonszámról a körzetszámot, ah helyi a hívás; logika: a 2 biztosan Ukrajnát jelölte a régi számban)

Szerintem ez történt.

5) Ha valaki veszi a fáradságot és beüti a nevemet a Googleba, azonnal megtalálja a honlapomat, és ott kb. 50 másodperc kell az elérhetőségeim megtalálásához, ahol természetesen a jó irányítószámmal szereplek.

6) Ami a dologban teljesen értelmetlen, hogy miből-honnan-miért gondolják a Fideszben bárki kárpátaljai, szlovákiai magyarokról, hogy szavazati joggal rendelkezhetnek? A tájékozatlanságuk ekkora - vagy tudván tudták a dolgot, de más, hátsó szándékuk volt? Mi lehetett ez a szándék? Vagy egyszerűen azt gondolták, hogy megéri ötezer levelet kiküldeni, ha abból 50 valóban szavazóképes? Nem tudom. (A választási csalásra való felbujtás szerintem naiv feltételezés.)

7) El tudom képzelni, hogy más, tőlem eltérő beállítottságú emberek egy ilyen levélből egészen másféle "felhajtást" kanyarítanak. Én kikértem magamnak a dolgot, de például szakmabeli beregszászi komaasszonyom jó kis magyar tipródást tudna ebből kanyarítani a lapjában: hogy lám, mi remek dolog lenne, ha most szavazhatna, de hát az a rettenetes decemberötödike, az a szörnyű MSZP, brühühű, stb. De lám, van, aki ilyenkor is gondol ránk, és mi persze vele vagyunk, ha ténylegesen nem is, de lélekben szavazunk rá, nanáhogy! - Pár ilyen cikk a helyi sajtóban, amire aztán ott hivatkozni lehet lakossági fórumokon vagy propagandaanyagban - bizony ütőkártya sokak szemében. Pláne ha ráígérik, hogy ha ők nyernek, akkor négy év múlva mindezek már valóban szavazhatnak.

 

Hát ennyi. Ma már nem jövök, további jó mulatást. 

 

axial Creative Commons License 2006.02.25 0 0 163
Egyáltalán nem érdekli, ő a fórum esze, nem foglalkozik kicsinységekkel.
Előzmény: Törölt nick (160)
1226 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 161
Aki nem kapott még levelet az ne nyugtalankodjon, mert most a beduinok címjegyzékén dolgoznak! :)
fort lami Creative Commons License 2006.02.25 0 0 158

Na bumm !

Orbán felszólítását kihasználja a lakásmaffia. Bejelentkezik ezzel a szöveggel, nem fizet, viszont beköltözik.
Törvényesen lakik ott, kitenni nem lehet ,már csak ki kell szekálnia a 4 éve rosszabbul élő jobbos kisnyugdijast.

Nem veszélytelen eksön.

Előzmény: Tgyta (157)
Tgyta Creative Commons License 2006.02.25 0 0 157

Orbán írt külföldi állampolgároknak. Rendben van. Szíve joga, hogy írjon. Valamilyen úton-módon megszerezte nevüket, címűket, hogy szavazzanak. Szavazzanak a Fideszre, vagyis Őrá, hogy hatalomhoz jusson. Hatalomhoz jusson minden áron. "Orbán  olyan határon túl élő emberek szavazatait is kérte, akik nem magyar állampolgárok, nem szavazhatnak törvényesen a magyarországi választásokon" (Szerepel a hírekben) Viszont a választási törvény – többek között – kimondja, hogy: „az áprilisi országgyűlési választásokon kizárólag a Magyarországon lakóhellyel rendelkező választópolgárok vehetnek részt a külképviseleteken. (...)  A választási eljárási törvény nem teszi lehetővé, hogy a külföldön élő, de magyar lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehessenek a választáson.”

 

Ha mindazok, kik ennek ellenére eleget tennének Orbán kérésének, akkor valószínűleg bűncselekményt követnének el, hiszen nem rendelkeznek állandó magyarországi lakhellyel. Még egyszer, Orbán a levélben bűncselekmény elkövetésére buzdította a címzetteket?

 

Hogy miért írom midezeket? Mert ma délelőtt megkörnyékezett kb. 8-10 főböl álló csoport, hogy némi ellenszolgáltatás ellenében – történetesen fizetik egy évig a lakás havi rezsi költségének a kétszeresét –, ha a választások idejére bejelentkezhetnek. 

 

Ennyit, erről a fondorlatos  Orbán féle választási tisztaságról.

 

 

 

damm Creative Commons License 2006.02.25 0 0 156

Weöres Sándor

 

ORBÁN

 

Alva jár az Orbán,

Tornyot visz az orrán,

Trombitások ülnek benne

Három szekér polyván,

-- Hú! -- trombitások

Három szekér polyván.

 

Fújják egyre többen,

Polyva szerteröppen,

Rémes álmot lát az Orbán

Polyva-fellegekben,

-- Hú ! -- rémes álmot

Polyva-fellegekben.

axial Creative Commons License 2006.02.25 0 0 155
Értem már. Ő is rosszabbul él.
Előzmény: kia podesta (154)
kia podesta Creative Commons License 2006.02.25 0 0 154

egy fenét... fórumbeíró szaksegéderő a szentkirályiból, alias szupermarhalaca, és 50-100 Ft / hozzászólásért keccsöl...

Tudod, neki is rosszabb lett...

Előzmény: axial (144)
axial Creative Commons License 2006.02.25 0 0 153
Eredetileg nem kérték.
Előzmény: radial (149)
radial Creative Commons License 2006.02.25 0 0 152
Azért az nagyon aranyos, kapnak a Fidesztől egy kedves levelet, és Rakamazon reklamálnak látványosan. Hatásos, logikus, célszerű.

Előzmény: radial (149)
Krausz Nátán Lipót Creative Commons License 2006.02.25 0 0 151
"Ez jó. A Fidesznél reklamáltál már?"

Reklamoztam persze, valasz nem jott. Most mondjam le az aprilisi charter-gepet?
Előzmény: radial (148)
schpenoth Creative Commons License 2006.02.25 0 0 150
"Egy fia level nem jott..."

Nem vagy eléggé honfitárs. Még gyakorolnod kell.
Előzmény: Krausz Nátán Lipót (147)
radial Creative Commons License 2006.02.25 0 0 149
Azok kikérték maguknak.(nem a Fidesznél.)

Előzmény: axial (146)
radial Creative Commons License 2006.02.25 0 0 148
Ez jó. A Fidesznél reklamáltál már?(Nem az MSZP-nél.)

Előzmény: Krausz Nátán Lipót (147)
Krausz Nátán Lipót Creative Commons License 2006.02.25 0 0 147
"Szerinted? Szerintem sokan megadták a Fidesznek a nevüket, a címüket.
Fidesz rendezvényeken van jelenléti, támogatói lista."

Igen, igen, magam is megadtam nevemet cimemet, es mi van? Egy fia level nem jott (tel-avivban tudomasom szerint senki nem kapott), a vezer mar nem szeret minket.

Hat ezt erdemeltem en, ezert voltam ott minden gyulesen, hogy most igy leszarjon a vezir? Kire szavazzak most mar, a kommcsikra talan?
Előzmény: radial (145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!