Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 299
Éljen tehát a "liberális piacgazdaság"!!!

Dehát nem erről van szó egyelőre! Az áremelés az áremelés és kész. Vagy fizetjük, vagy megfagyunk télvíz idején, mert a hagyományos fűtésnek már lőttek a városokban. Itt viszont még nem történt meg az áremelés, csupán a gáz minőségével (vagy nyomásával?) van baj.

Majd, ha megjön a számla, folytatom!
Előzmény: geszthi (290)
il-Mago Creative Commons License 2006.02.24 0 0 298
kampány van. még el sem indult az igazi kamunick-dáridó. jönnek majd a munkájukat vesztett építőmunkások, a gázár miatt aggódó családanyák, meg a kisnyugdíjasok. meg persze a sikeres mezőgazdák, európai támogatásból meggazdagodott kisvállalkozók, és tutira megjelennek kovács pisti szülei is. meg a pártházak környékéről 'tutibiztos' pletykákkal rendelkezők, valamint az egész további állatsereglet. taglaljam? pont, mint négy éve.
Előzmény: geszthi (296)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 297
Nem haragszom de nem marhaság. A kibúvok a marhaságok, ha nem haragszol!

Miért lenne "liberálisabb", ha a "liberálisok" írnák elő a mi-t, a hogyan-t, a mikor-t, a miérte-t, a miképpen-t és a mimódon-t a nemzet saját jelképeinek használatához?

Alsónadrágról pedig ugyebár csak azok ejtettek szót, akik Amerikán szocializálódtak.
Előzmény: Újlaki (288)
geszthi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 296
Kamunickek is eltunhetnenek a francba!

Nick: faligaz
Email: küld
Weboldal:
Bemutatkozás: öreg kisnyugdíjas
Hozzászólások (15)
Előzmény: faligaz (295)
faligaz Creative Commons License 2006.02.24 0 0 295
 Jobb lenne ez a félőrült (táncos) bűnbánatot gyakorolna. Ennyi összelopott vagyon után még van a képén bőr kiállni az emberek elé. Bár a magyarok agyát sikerült kimosni, ezért nem tudnak ill. nem akarnak gondolkodni. Milyen az értelmiségi ebben az országban? A spiclik mellett aláírást gyüjtenek, nem itélik el. Persze amikor a Csurkára fröcsögtek, nem hallottan hogy gyülytik az aláírást. Ha történész lennék megkapirgálnám őket is, mert biztos ők is cpicliskedtek, vagy erkölcsi  N U L L Á K. Milyen lesz a magyar felnövekvő fiatalság akik ilyent látnak.  Az én időmben gyerekek kiközösítettük az árulkodókat, megvetettük, ezért én ma is megvetem a spicliket és azok mellett kiálókat. Mondhatom, mert megettem a kenyerem javát, átéltem mindent, de soha nem tudtak volna ilyenre rászedni, pedig mindenki tudta, hogy nem tartozom a az elbutított bandába. Anyagilag megsínylettem jutalom, fizetésemelés az a jó elvtársaknak járt, ennyi.
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 294
Gyurcsány szerepe akkor nő meg, ha "kisebb nyomás" mellett jóval nagyobb lesz a gázszámlánk.

Persze, ha Gyurcsány a gázkartellt szolgálja helyettünk, akkor szerepköre is megváltozik. Miniszterelnökből ügynökké avanzsál.
Előzmény: Újlaki (287)
il-Mago Creative Commons License 2006.02.24 0 0 293
Igen tisztelt olvtársak csak azt felejtik el a 'liberális világbirodalom rémképétől" rettegve, hogy míg most van itt egy Gyurcsány takarodj! c. topik, és ha áprilisban a szájuk íze szerint alakul a választás, akkor hamarosan felválthatja ezt egy Orbán takarodj! című az ellenkező oldallal szimpatizáló kedves olvtársak szórakoztatására, addig egy baráti körben elsuttogott Takarodj Kádár! pláne Takarodj Szálasi! mondat után a kedves olvtársakat olyan gyorsan vitte volna el a politikai rendőrség, hogy kedves olvtársak mélyen tisztelt családjai talán most sem tudnák, a kedves olvtársak hol vannak eltemetve. Szóval fel lehet izgulni a Budapestet védő hős nyilasokra, vagy a felszabadító Vörös Hadseregre, de általában, mikor az általuk képviselt diktatúrák elfészkelték magukat, az élvezet elmaradt. Tessenek elmenni a Terror Házába, és körbenézni. Mondom, körbe. Nem ér ám csak egyik fele nézni!

Maradtam tisztelettel,
Pártpreferencia Nélküli Állampolgár
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 292
Verz!

Nem tudjuk, hogy mi valósult volna meg belőle! És már soha sem fogjuk megtudni. Annyiban nem utópia, hogy nem nagyokosok ötölték ki íróasztaluk mellett, a társadalomtól teljesen elzárkózva, hanem egy teljesen spontán képződött, közösségi akarat volt, ami mellé a moszkovita kommunistákon kívül, szinte az egész ország odaállt. Az elképzelésnek nem volt előzménye, hanem a kor, amelyikben fogant, az adta az ihletet hozzá. Én akkori viszonyok figyelembevételével teljesen reális változásnak látom. Ma már persze nem lehet egy ilyen elképzelést megvalósítani.
Előzmény: verz (285)
geszthi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 291
Lehet mashonnan is venni (csepfolyositva 3x annyiert), meg epiteni a tarozokat 150milliardert ha nem tetszenek a ruszkik.
Előzmény: Újlaki (287)
geszthi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 290
Majd ha ennyi lesz ilyen rovid ido alatt , akkor lehet aggodni. Igaz ott is a budoskomcsik miatt van...:-)))
Előzmény: zividivi (284)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 289
Találkoztam keresztény kereszténnyel is, meg szociálisan valóban érzékeny szocialistával is. Találkoztam valóban liberálisan gondolkodóval éppúgy, mint demokratikus demokratával, vagy értelmes értelmiséggel. Minden tiszteletem az ilyen embereké.

Tudod, mi az érdekes ezekben a találkozásaimban? Valamennyi a perifériára lett szorítva, a keresztény, meg liberális, meg szocialis, meg a szakértelmükre büszke pártokban/pártoktól.

Tudod, hogyan élte le utolsó éveit Siklaky István? És a többiek?

Polgár pedig szerintem valójában nincs is az országban. Részben teljesen likvidálta az egész "osztályt" az osztályharcos kommunizmus, részben pedig, akit polgárnak nevez a fáma, az legfeljebb városlakó, vagy éppenséggel világpolgár. De az az öntudatos polgári réteg, amely képes és tudja irányítani a maga és az ország sorsát, szerintem ma már nem létezik. Pártcsinovnyikok törvényszerűen nem rendelkezhetnek saját akarattal. A Párt ugyanis nem demokratikus, hanem arisztokratikus intézmény.
Előzmény: Újlaki (283)
Újlaki Creative Commons License 2006.02.24 0 0 288
"... A "liberálisan korrekt közbeszédben" viszont minden nyilas, ami egyszerűen csak nemzeti. Kezdve a kokárdától az Elnöki trikolorig, minden..." - E egyszerűen marhaság, ha nem haragszol meg érte. Ez retorikai fogás, csal éppen semmi alapja nincs. A liberális gondolkodás csak azt nem fogajda el, ha valaki elő akarja írni a többieknek, hogy mit és hogyan kell csinálni, mondani, gondolni. Még amikor a FIDESZ felrakatta a kokárdát március 15-től április 4-ig a híveire, akkor is csak azt mondta minden józan ember, hogy a nemzeti jelképek nem zokni vagy alsónadrág, hogy minden nap hordjuk.
Előzmény: zividivi (286)
Újlaki Creative Commons License 2006.02.24 0 0 287
Ha kisebb a gáz nyomása a csőben, akkor jóval kevesebb gáz jön időegység alatt a csőből, különösen a vezetékek végén. Ez viszont nem újdonság: amikor a 80-as években votl egy nagyon hideg tél, akkor is alig tudta a cirkó felmelegíteni a radiátorokat. Ha nagyobb a fogyasztás, mindig csökken a nyomás, mert a vezeték átmérője véges, a gáz áramlási sebessége szintén. Amit nem tudok, hogy ha kisebb a nyomás, mennyit mér a gázóra, azaz átvernek-e ilyenkor bennünket. De ez már végképp nem Gyurcsány és Moszkva kérdése.
Előzmény: zividivi (284)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 286
A nyilasokkal senki sem rokonszenvez. (Még Szabó Albert és Bácsfi Diána sem talán.) A "liberálisan korrekt közbeszédben" viszont minden nyilas, ami egyszerűen csak nemzeti. Kezdve a kokárdától az Elnöki trikolorig, minden.

Persze, vannak tények, igazságok is, amik zavarják a "liberális" világbirodalmat, és emiatt az igazság maga is "nácizmusnak" számít náluk. A nácimódra való viselkedés már kevésbé zavarja a birodalmat, azt kisajátította magának és rehabilitálta a saját számára.
Előzmény: Újlaki (281)
verz Creative Commons License 2006.02.24 0 0 285
Amit itt leírsz nagyon szép, csak kár, h nem valósítható meg: utópia!

Alapjában a szocializmus-kommunizmus eszméi is ezek (lettek volna), és látjuk, mi lett belőlük. Sőt, tovább megyek, még a nácik alapeszméinek jó része (persze a nem árják kirekesztésére vonatkozókat nem számítva) is nagyon szépek és vonzók voltak. Nemhiába dőlt be nekik még sok értelmes ember is!
Előzmény: zividivi (280)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 284
Ha megjön a gázszámlám, megtudom, mekkora fűtőértére számítják ki a fogyasztást. Csak közlöm, hogy egy levest kétszer annyi ideig főz meg a család, mint korábban. Lehet, hogy a levegőért fizetünk gázárakat?
Előzmény: geszthi (279)
Újlaki Creative Commons License 2006.02.24 0 0 283
Részben igazad van, és ez szomorú; mármint nem az, hogy igazad van, hanem a tények szomorúak. Azért kihagytad, hogy soha nem volt keresztény, aki annak vallja magát (itt msot egy pártra gondolok), soha nem volt polgár, soha nem volt magyarabb, mint bárki más az országban (ez a magyarabb amúgy is egy marhaság). A náci eszközöket használó liberálisokkal vitatkoznék, de hát mindenki maga formálja a véleményét.
Előzmény: zividivi (282)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 282
Álcázott világban élünk, senki sem az, mint aminek mondja magát. A "szocialista" bőszebb kapitalista a született kapitalistákánál, a "liberális" valójában náci eszközöket használ, a hatalom teljesen elszakadt az alattvalóitól, akit lenáciznak, soha sem volt náci, szóval, csupa szómágia az egész politika.
Előzmény: Újlaki (278)
Újlaki Creative Commons License 2006.02.24 0 0 281
Egy párt néhány vezetője az, aki még csak nem is nyilas, csak szeretné a nyilasokkal titokban vagy nyíltan rokonszenvező - reméljük - nagyon szűk réteg szavazatait is megkaparintani. Ez tény, ezt itthon is látja és tudja mindenki, meg odakint is tudhatja, akit érdekel a amgyar belpolitika.
Előzmény: Personal_Jesus (-)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 280
1956-ban egészen más világ volt. Egészséges és egységes volt a nép, jobbnál jobb elképzelések születtek abban az időben, amelyek ha megvalósulnak, ma egészen más élet lenne Magyarországon.

1,) Nem akartak lemondani a szocializmusról. A SZU elnyomását és befolyását akarták megszüntetni, de nem akarták a "régi rendszer" apparátusát visszaállítani.
2,) Kapitalizmust akartak, ám annak egy egészen sajátos, de valóban liberális formáját. Az volt a spontán elképzelés, hogy a gyárakat, földeket mintegy részvénytársaságot üzemeltetik. Részvényesek pedig az ott dolgozók lettek volna, akik vezetőiket saját maguk közül választhatták volna meg. Az adózott jövedelmet is vagy fejlesztésre, vagy szétosztásra használhatták volna fel a részvényes dolgozók.
3.) Igen erős volt a szakszervezet akkoriban. Nem úgy, mint manapság.
4,) nyitni akartak nyugat felé is.

Semmiféle anarchia veszélye nem fenyegetett. Mielőtt bejöttek az orosz tankok, éppnehogy konszolídálódott a helyzet.

A liberalizmussal semmi bajom. Amit ma ezen a néven művelnek az országgal, annak semmi köze sincs a liberalizmushoz.
Előzmény: verz (277)
geszthi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 279
"Gyurcsány egy piti hazaáruló, aki választási győzelme érdekében (melynek fontos részének tekintette az elrabolt könyvek hazahozatalát) csontig benyalva a gazdának azt bizonygatta, hogy ő egy hithű Moszkva-barát"

Lehet verni a fene bator magyar mellett de akkor kuss legyen ha a gaz ara felmegy, vagy nem lesz!


Gázügy: bekérették a nagyköveteket
Index/MTI 2005. december 29., csütörtök 11:46

A külügyminisztériumba kéretik csütörtökön az orosz és az ukrán nagykövetet a magyarországi földgáz-ellátás biztosításával kapcsolatos kérdések tisztázására - közölte a külügyi tárca szerdán. Ugyanekkor a gazdasági miniszter közleményt adott ki, amelyben ismét megnyugtat mindenkit, hogy a lakossági gázellátás nincs veszélyben. Ezzel szemben az orosz Gazprom nem garantálta, hogy eljut a magyar-ukrán határra a gáz.

57 százalékos kiesés volt a mélypont
2006. január 2., hétfő 17:31

Egyes pillanatokban a szokásos mennyiség alig több mint negyven százalékára csökkent az Ukrajnából érkező gáz mennyisége, jelenleg a kiesés 33 százalék körül stabilizálódik.

Jön a gáz, de nem stabil a rendszer
Index 2006. január 3., kedd 17:07

Hazánk épít egy saját stratégiai tározót, amelyben 1,2 milliárd köbméternyi gáz tárolható. Ezt eredetileg, egy, már a parlament előtt lévő törvényjavaslat szerint 2012-re kellene elkészíteni, de ezt - a mostani válság tanulsága miatt - előrehozzák 2010-re. Ezt a tározó piaci szereplők bevonásával és finanszírozásával épülne meg, mondta Kóka János. A törvény elfogadása után kiírják a pályázatot a beruházásra, és ha 2010-re elkészül, akkor abban annyi gázt tárolhatnak, amennyi a kereskedelmi tartalékokon kívül, a teljes gázimport leállása esetén is elég lenne 20 napra.

Megint kevesebb gáz jön
január 18. szerda 13:06 [MTI]

A Gazprom az oroszországi nagy hidegre való tekintettel csökkentette a Magyarországra érkező gázszállítást, de ez nem okoz krízishelyzetet a gázellátásban
Előzmény: Törölt nick (273)
Újlaki Creative Commons License 2006.02.24 0 0 278
Sose voltak azok, de most ők az elsők, akik el szeretnék felejteni, hogy valaha is kapcsoaltba voltak hozhatók ezzel a mozgalommal.
Előzmény: zividivi (276)
verz Creative Commons License 2006.02.24 0 0 277
Miért, szerinted, ha győz az 56-os forr., akkor mi történik utána? Anarchia lesz. Visszajönnek a nyilasok? Nem, akkor is hamar konszolidált - valószínűleg USA-barát - hatalom alakul ki. Persze, sokkal jobban élnénk most, de talán még nagyobb "liberalizmusban". Akkor ez nem zavarna?
Előzmény: zividivi (275)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 276
A kapitalista Oroszország is a kommunitákból alakult ki. Akárcsak minálunk.
Előzmény: Újlaki (274)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 275
Nem tudok se jobbat, se rosszabbat. Egyelőre betonból épített gettót maga köré a "liberális" hatalom, áttörésére nincsenek eszközeink. 1945-1998 között sem lehetett áttörni a hatalom falait. (1956 is csak rést ütött rajta, amit néhány kivégzettel, bebörtönzöttel, megkínzottal és néhány millió megfélemlítettel gyorsan betömtek!) Meg kellett várni, amíg kimúlik a dög. Az a bajom, hogy a falak megmaradtak. Azt ugyan sejteni lehet, hogy egyszer leomlanak, de nem vagyok csillagjós, hogy az idejét tudjam.

Egyelőre marad a néma ellenállás, távolmaradás, vagy szavazás a kis pártokra. Bármelyikre! Egyik sem juthat be. Az MDF és az SZDSZ is valószínűleg csak az MSzP és a Fidesz hátán. Meg esetleg az a párt, amelyik képes lezsírozni az üzletet Gyurcsánnyal, vagy Orbánnal.
Előzmény: verz (272)
Újlaki Creative Commons License 2006.02.24 0 0 274
Ha neked Moszkva kommunista, akkor tényleg baj van nálad odabent. Oroszországban a legvadabb vadkapitalizmus dúl éppen.
Előzmény: Törölt nick (273)
verz Creative Commons License 2006.02.24 0 0 272
Akkor jöhet a Csurka meg a Jobbik? Vagy tudsz jobbikat?
Előzmény: zividivi (271)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 271
Nem mondom, a Te zavarosságod is zavar. Orbán, mint a "'liberalizmus" ellenfele? Nem azé, csak a hatalmi pizicíóban csücsülő, vöröscsillagos lobogóból amerikai csillagos zázlóba öltözött főmuftiké. Meglehet, sokan azt hiszik, hogy Orbán és Gyurcsány a választék. Olyan választékok ők, mint a késő kádári idők kettős jelöltjei.
Előzmény: verz (270)
verz Creative Commons License 2006.02.24 0 0 270
Én meg felsorolom, mi zavart nálad (csak a t az itt nem a múlt idő jele):

az ELMÉD!

Te diktartúrában szeretnél élni (mert a "liberalzmust" - bár fogalmad nincs róla, mi az, ki nem állhatod), mégis zavar a német nagybirodalmi rémálom, meg a vörös birodalom? Akkor mi nem zavarna? Egy orbáni diktatúra jöhet? Vagy jobb szereted Csurkát?
Előzmény: zividivi (269)
zividivi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 269
Szezont kevered a fazonnal! Háborút a nácizmussal. Civileket a katonákkal. És fogalmad sincs arról, hogy mi zavar engem. Várj! Felsorolom:

1,) Zavart a Német nagybirodalmi rémálom.
2,) Zavart a Vörös birodalom működése közben.
3,) Zavar a "liberális" világbirodalom rémképe.

Akit pedig legfeljebb csak az első zavar, az nem a gazemberségek ellen küzd általában, hanem birodalmilag csatározik embertársaival.

Tudod, az egészben az a legijesztőbb, hogy a Náci birodalom végérvényesen a történelem szemétdombjára került, a vörös birodalom már csak annyiban létezik, amennyit belőle a szereplői, illetve a szétverői megtartottak, ám a harmadik utópia valós veszély azok számára is, akikről hozzászólásodban említést tettél.

Nem az én elvbarátaim a nácik, hanem a "liberális" világbirodalom elvbarátai a vörös hóhérlegények, és mindketten megpróbálják a világot felesleges iszapbírkózásra kényszeríteni egy idejétmúlt, letünt birodalommal, hogy észre ne vegye senki, mennyire azonos mindhárom sereglet.

Én sajnos észrevettem. Nem csoda, hogy verbálisan máris besoroltatok legelső ellenségem hadseregébe. Csakhogy reám nehéz lenne rámhúznotok a náci zubbonyt, bárhogyan is eröltetitek. Kilógok valamennyi uniformisból.

Nektek sem áll jól! De csak viseljétek, amíg a történelem engedélyezi.
Előzmény: geszthi (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!