"Egy másik dolog is feltünt. Meg van adva dollárban és Euro-ban is az ár, de forintra átszámolva ha $-ban fizetek sokkal olcsóbban jövök ki mintha €-val fizetnék"
Én úgy tudom a kártyatársaságok mindent dollárban számolnak el.
Én egy shareware programhoz szeretném megvenni az USA-ból a regisztrációs kódot. Bankkártyával fizetnék. Magát a programot le lehet netről tölteni.
Amikor elindítottam a vásárlást megkérdezi az email-címemet, az országot és a szállítási címet, illetve a bankkártya adatokat..
Furcsa módon amikor Magyarországot választom ki, akkor valami 17,5% adót is bele akar számolni pluszban, amíg van olyan ország amit kiválasztva nem számolja ezt hozzá. Az ilyen kódot nem simán email-ben küldik? Ha igen akkor ugye mindegy melyik országot választom ki a listából.. ???
(semmit sem akarok postáztatni, csak a kódot akarom megkapni emailben).
(USA-n belül az irányítószám+állam ha nem stimmel akkor hibát jelez, így azt nem tudom hogy vajon az usa-n belül felszámolják-e ezt.)
Egy másik dolog is feltünt. Meg van adva dollárban és Euro-ban is az ár, de forintra átszámolva ha $-ban fizetek sokkal olcsóbban jövök ki mintha €-val fizetnék (forintszámláról)..
Igen, legalábbis én úgy tudom. Persze sokat hallani erről arról, hogy itt vertek át valakit, meg ott nem volt jogtiszta, de azért a legtöbbel nincs semmi gond.
Kis segítség kéne:azt tudom,hogy ha amcsiból 100 dolcsi körül rendelek akkor 10ezer körül van a vám+áfa.De ha 8-900 dolcsi körül van a rendelés akkor is ennyi a vám vagy arányosan növekszik? Fontos lenne,elére is köszi!
Ha az én válaszom is megfelel hát én megkérdeztem az én esetemet.
Eleve ott sincs sok lehetőség, hogy kit kérdezel meg mert csak egy szabvány levelező modul van.
Ennek megfelelően kaptam egy szabvány választ, hogy hova szállítanak (ez már elötte is tudtam) és kész:
Részlet:
"...software, PC and video games and toys to the following countries:
* Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Iceland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Republic of Ireland, Spain, Sweden, Switzerland and the United Kingdom (England, Northern Ireland, Scotland and Wales) ..."
Tényleg érdekel, hogy mi miért nem vagyunk elég jók.
Ja és jártam a szoftver kiadók oldalán is.
Ott már nem kérdezősködtem, de megnéztem a viszonteladók listáját.
Az már több országot tartalmazott, pl.: Csehet és a Törökök is ott voltak , de Mo. nem.
Lehet, hogy én beszélem be magamnak a hátrányos megkülönböztetést, de erről az a benzinkúti tábla jut eszembe amit az osztrák-olasz határnál láttam (osztrák oldal) és 3 nyelven, magyarul, románul és szlovákul kívolt írva hogy a lopás feljelentést von maga után.
Gondolom a tapasztalat, de ha ez alapján itélnek meg minden magyart akkor régen rossz. :(
Valószínûbb, hogy van egy lista, hogy mi az, ami az ”EMEA” országokba nem mehet. Ugyanez igaz a tisztességesebb teljesítményû számítógépekre (nem PC vagy midrange) is
Lehet, hogy igazad van. Amiről írtam, már több helyen olvastam, hallottam róla. De ez nem mond ellent a Te feltételezésednek. (Egyébként ez a gyakorlatban hogyan néz ki? Az NSA odaszól az Amazonnak, hogy ez az üzlet most nem jöhet létre?)
Akkor mivel magyarázod, hogy a 2-3 éves security könyveket elküldi az Amazon, a friss, pár hónaposokat meg nem? Árban ugyanaz, méretben ugyanaz, csak hát a tartalom...
Nem hiszem, hogy COCOM-light. Egyszerűen a Magyar Posta annyira esetleges szolgáltatást nyújt, hogy nem égeti az online store azzal magát, hogy az általa tisztességesen feladott küldemény nem érkezik meg. Neki kínos, ha az ügyfél panaszkodik. Nem rontja a hitelét azzal, hogy Magyarországra küld. És ezzel sok külföldi cég így van. :(
Nem hiszek a technikai okban. Tavaly rendeltem egy csomó szakkönyvet az Amazontól Négyre simán felvette a rendelést, további háromra azt mondta, hogy ”ezek a tételek Magyarországra nem szállíthatók”. Mivel egy kollégám akkor épp Genfben volt, megadtam szállítási címnek Genfet, de úgy, hogy azt is én fizetem. Oda minden további nélkül elpostázták, aztán onnan a srác feladta normál postai küldeményként. A másik négy is rendben megjött, direktben, ide. Úgy tûnik, mûködik egyfajta ”COCOM Light”, ami ha meg nem is akadályozza, de legalábbis megnehezíti bizonyos technológiai információk ”Balkánra jutását”...