Keresés

Részletes keresés

Teljesen Átlagos Vadtulok Creative Commons License 2006.02.22 0 0 39
Mert a mocsok, tetves MSzP nem hazudik, ugye?

"Magyarország GDP-je 2002-ben 134,7 milliárd dollár, az adósság 31,5 billió dollár.
Magyarország GDP-je 2004-ben 149,3 milliárd dollár, az adósság 58,9 billió dollár.
27,4 milliárd a többlet, ami azt jelenti, hogy az MSZP-SZDSZ páros az adósságot 87%-al emelte meg."

Ezek a zsenik, a k. anyjukat, a csalás művészei, ti meg kajáljátok két pofára.
Előzmény: Gördülő Kő (38)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.21 0 0 38

"100 forint gazdasági eredmény mellé 150 forint hitelfelvétel tartozik."

No még egy utolsó kísérlet, debileknek.

Induljunk ki abból, hogy a GDP 2005-ben 22.000 milliárd Ft (most az egészen pontos számtól tekintsünk el, a megértés szempontjából nincs jelentősége, amint annak sem, hogy momentán a GDP éves növekedése 4% - ez csupán annyit jelent, hogy várhatóan idén a GDP 22.880 milliárd Ft lesz). Tegyük fel, hogy a pillanatnyi államadósság 40 milliárd Euro (ebben benne van apai-anyai és a növekedése 6 %, tehát jövőre várhatóan jön 2,4 milliárd Euro lesz a többlet.) Vagyis ebből, ha valaki utánaszámol az jön ki, hogy 22.880 milliárd Ft érték előállításához 600 milliárd Ft hitel felvételére van szükség. Az arány tehát durván: 100 Ft érték előállításához 3 Ft hitel felvételére van szükség. Orbán tehát szokása szerint megint belehazudott egy ordasat a pofánkba.

Előzmény: Törölt nick (21)
JEFFREY Creative Commons License 2006.02.21 0 0 37
Ha jól értettem a Fidesz Kommunikácíót, akkor márcíus 15.ig Orbán Országépítő(hat, vagy nyolc helyszin) összeröffenés keretében áll elő már részletesebb Programmal is.Fűreden a munkahelytermtés, kisvállakozok Szechenyi Terv 2 volt a téma, annak sarokpontjai számok és megoldásí javaslatok.Hogy a következő állomáson mely terűletek lesznek azokat még nem tudom.Mivel a Fidesznek márcíus 18.án van a Kongresszusa, ahol elfogadják a végleges Programot, mely az Országépítő témáiból tevődik össze, s a Kongresszus részvevői összekötött formában(könyv, füzet, brosura) kapják meg és bárki számára elérhető lesz ezekután, aki kíváncsi rá.Na majd azokután tudsz véleményt formálni.Amit én az MSZP Kongresszusán  Program cimén hallottam, az inkább egy nagygyűlésí tematikának felel meg, megoldások nélkűl.Nem beszélve arról, hogy összefoglalt írásos formában meg nem található meg.Várják a Fidesz, hogy mivel áll elő, s akkor majd ők is ugyanazt mondják a Kampányban, hogy nekik is ez a Programjuk és akkor miért ne maradhatnának, mert a Fidesz sem tesz mást mint ŐK.Na ez a taktika volt Tony Blair befutásának is a taktikája, anno a Konzervativokkal szemben.Nálunk talán azért nem lesz nyerő, mivel négy év gyalázatos teljesítménye azért itt lengedezik az ország felett, s nem híszem, hogy a Média és sajtófölény el tudja fedni.Igaz nagyon igyekeznek, hísz Gyurcsány már nem is foglalkozik a Kormányzással(ami szokatlan), csak futkos egyik mikrofonálványtól a másíkig és olyan űgyekben nyílatkozgat, ami nem a Miniszterelnők dolga.De ha ezt a normálisabbja is beveszi, akkor az az ország erkölcsi, morális állapotát tükrözi, s ami jőn e hazára az nem sorscsapás, hanem őnpusztitás, amit a demokrácíákban mindenki egyéni felelősége alakit.Nincs kire mutogatni, ha tévedett valaki.
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.21 0 0 36
"ha Gyurcsány és kukkolói valahol hallanak valami részlet a megoldásí javaslatokból"

Rosszkor, rossz helyen mondod, amit mondsz:

Nem a Gyurcsányék csapata kukkolta meg a szervert.

"Valahol hallottam, hogy a nagy probléma "

Én is hallottam. A szomszédom keresztlányának másodunokatestvérének komájától, aki a piaci kofák hírközlő egyesületének tagjait fésüli minden második héten. Forrásnak megfelel.

" Orbánék és háttércspata másféléve dolgozik a Kormányzás 2006 Programon, ami minden terűletre vonatkozik, ami azt híszem nem csak a gazdasági-fiskáli szempotokat méri fel, hanem a társadalmi összefűggéseket is fígyelembe veszi, mint egy rendszert."

Biztos. Csak a jegyzőkönyv ki ne kerüljön, mert megint a bíróságon kell bzonyítani, hogy nem volt taggyűlés.

Az viszont tény, hogy a FIDESZ azt mondta, hogy azért nem hozza nyílvánosságra programját, nehogy a szocik lenyúlják.

A szocik meglépték lépésüket: most már szabad a gazda, lássuk a bölcseleteket.
Amit idáig hallottam tőlük, az még közgazdasági, társadalmi viccnek se jó.

Előzmény: JEFFREY (35)
JEFFREY Creative Commons License 2006.02.21 0 0 35
Matolcsi György és csapata, mely egy Konferencíán is elhangzott, ahol a mostani Kormány csokosai, függetlenek és nemzetközi gazdasági és pénzűgyi szakemberek is voltak.Nem cáfolták az adatokat,(csak belpíacra hülyitik a jónépet a mértékadók a kormányoldalon, igen erős médiaháttérrel), mert a magyar államháztartást befektetői papirokkal finanszirozzák, valamint még a beruházások egy részét is.Valahol hallottam, hogy a nagy probléma az, hogy a multi külföldi cégek  a munkaerőpiac 15-20%-át szivja fel, és a profi 80%-át birtokolja, de ennek a profitnak csak a 40%-át forgatja vissza(adó, járulék, fejlesztés) szintjén a másík 40% kimegy az ORSZÁGBÓL, addig a hazai kis-közepesek a munkaerőpiac 70-80%-át szívja fől, mig a profitjuk 15-20% a túladoztatás miatt.Na ezért nem mindegy a Patrióta gazdaságpolitika, s a hazai kis-és közepesek megsegítése, tőkeinjekcíóval és tehercsökkenéssel.Ha ma a hazai kis-és közepeseket, csak, nem jobban, hanem úgyanolyan terhek terhelnék, mint a külföldi nagy Multikat, nem beszélve a monopoliummal rendelkezőket, akkor az már elmozdulás lenne az eladosódás megállításához, s a terhek csökkentése pedig a gazdaság fellendüléséhez, nem beszélve a munkanélküliség és a foglalkoztatási adatok javulásához. Orbánék és háttércspata másféléve dolgozik a Kormányzás 2006 Programon, ami minden terűletre vonatkozik, ami azt híszem nem csak a gazdasági-fiskáli szempotokat méri fel, hanem a társadalmi összefűggéseket is fígyelembe veszi, mint egy rendszert.Na már most az van, ha Gyurcsány és kukkolói valahol hallanak valami részlet a megoldásí javaslatokból, akkor Gyurcsány keres egy mikrofonállványt és hangoztatja, mint szoci Tervet, de szeríntem maga se tudja mit beszél, csak hablatyol, s ezek után abban a témában a médiában kérdezik a Fidesz valamely előadóját, akkor nagy pofával előállnak, HOGY GYURCSÁNY IS EZT MONDJA? MEG A KORMÁNY ELKÉPZELÉSE IS EZ, s ezzel azt a látszatott keltik, mintha a szociknak lenne egyáltalán renszerbe foglalt elképzelése.Mindenkit megnyugtatok, hogy nincs.Az a zagyva össze-vissza bejelentések nem tartoznak egymáshoz, csak a laikus nagyközönség híszi el, mert a vízcsabból is ez folyik, s az Ellenzék csekély médiafelűlettel nem tud áttörni.Na ez ennek a Csipolai modszernek a lényege.Remélem nem kell a Marió és a Varázslót elemeznem. 
Előzmény: Törölt nick (21)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.21 0 0 34
Látom, az orbánfanok még azt is nagy lekesedéssel fogyasztanák, ami Orbán tápcsatornáját a másik irányból hagyja el. Csak előbb megmagyaráznák, hogy az valamikor tűzdelt őzgerinc volt, áfonyamártással. Csak aztán az obánmelegítette "sörrel" ne koccintsatok, mert magyar ember sörrel nem koccint!
netizen Creative Commons License 2006.02.21 0 0 33
te egységsugarú agyhalott, átfogalmazom a kedvedért. a késztermék önköltségi árának 60%-át teszi ki a hitelköltség. ha nem lenne ilyen sok hitelvonzata a termelésen, akkor a magyar termékek árszinvonala legalább a fele lehetne a jelnleginek.
Előzmény: Gördülő Kő (31)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.21 0 0 32
Természetesen a növekedésre vonatkoztatva.
Előzmény: Törölt nick (30)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.21 0 0 31
Meg fogsz lepődni! Orbán pontosan ezt állította! Szerinted nem ugyanaz, ha valaki azt mondja, hogy ahhoz, hogy a magyar gazdaság ma 100 Ft értéket előállítson, 150 Ft hitelt kell felvenni, mintha valaki azt mondja, hogy 22.000 milliárd Ft érték előállításához 33.000 milliárd Ft hitelt kell felvenni?
Előzmény: netizen (28)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.21 0 0 30
Ez egy tény.

Akkor is, ha itt rögtön agylobot kapsz.
Előzmény: Gördülő Kő (27)
netizen Creative Commons License 2006.02.21 0 0 29
továbbra sem akarod érteni, pontosabban fogalmaza így óhajtod érteni:
"100Ft bevételhez 150Ft hitel felvételére van szükség". namost ez egy alpári és ordas csúsztatás, ill. hazugság a részedről. ilyenkor választások idején jól látható, hogy baloldalon elharapóznak a szövegértési problémák.
Előzmény: Gördülő Kő (27)
netizen Creative Commons License 2006.02.21 0 0 28
"Nomármost EHHEZ van szükség (szerencsére csak Orbán szerint) 33.000 milliárd Ft hitel felvételére." - nos ez az állítás a tiéd, Orbán ezt abszolúte nem állította. ez az állítás ostobaság, és kizárólagosan a te állításod.
Előzmény: Gördülő Kő (23)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.21 0 0 27

"megismétled még1x ugyanazt az ostobsaságot amit beírtál."

Ezt az ostobaságot én csak idéztem.

Orbán szó szerint ezt mondta: "100 Ft érték előállításához 150 Ft hitel felvételére van szükség"

Ezen nincs mit magyarázni. Ez úgy marhaság, ahogyan van. De ha nektek ez OK, akkor viszont már sokmindent kezdek érteni.

Előzmény: netizen (22)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.21 0 0 25
A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2003. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK VÉGREHAJTÁSA
A főösszegek
1. § Az Országgyűlés a Magyar Köztársaság 2003. évi költségvetésének végrehajtását - a 3. §-ban foglalt adósságtörlesztési kiadások, valamint a hitelfelvételek nélkül -
a) 4 938 219,9 millió forint, azaz négymillió-kilencszázharmincnyolcezer-kettőszáztizenkilenc egész kilenctized millió forint bevétellel,
b) 5 670 639,4 millió forint, azaz ötmillió-hatszázhetvenezer-hatszázharminckilenc egész négytized millió forint kiadással és
c) 732 419,5 millió forint, azaz hétszázharminckettőezer-négyszáztizenkilenc egész öttized millió forint hiánnyal
hagyja jóvá.
2. § A központi költségvetés kiadási és bevételi előirányzatainak teljesítését az 1. számú melléklet költségvetési fejezetenként, címenként, alcímenként, jogcímcsoportonként, jogcímenként, előirányzat-csoportonként és kiemelt előirányzatonként tartalmazza.


Előzmény: netizen (20)
Első Polgár Creative Commons License 2006.02.21 0 0 24

na jó, helyesen úgy kellett volna mondania, hogy 1oo ft pótlólagos értékhez 15o ft pótlólagos hitelfelvétel kell.

de az már nem hangzik olyan jól.

 

Ennek többek között az az oka, hogy beruházunk infrastruktúrába, meg nagyon sokba kerül pl. az állam, meg nagyon sokba kerül pl. az egészségügy.

 

igen, mama, azért kaptam egyest az iskolába, mert nagyon sok volt a lecke

 

Előzmény: Gördülő Kő (15)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.21 0 0 23

Eszemfaszom megáll!!!!! Te tényleg ilyen vagy, vagy csak tetteted magad?

Nem nő 22.000 milliárddal a GDP, hanem pl 2005-ben annyi. Nomármost EHHEZ van szükség (szerencsére csak Orbán szerint) 33.000 milliárd Ft hitel felvételére. Aztán 2006-ban 22.000 milliárd + 4% lesz a GDP, ehhez megint felveszünk (szerencsére ismét csak Orbán szerint) 100 Ft-onként 150 Ft hitelt. Tehát évente ennyivel nőne Orbán szerint az ország hitelállománya. Látod, hogy abszurdum?

Előzmény: Első Polgár (19)
netizen Creative Commons License 2006.02.21 0 0 22
bocs funkcionális analfabétával nem tudodk vitatkozni. megismétled még1x ugyanazt az ostobsaságot amit beírtál. de nem baj. az hogy az index polfórum balos nikkjei nem értik a dolgot azmég nömnagában nem baj.
Előzmény: Gördülő Kő (17)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.21 0 0 21
Márpedig most melléfogtatok kartácsok, mert ezt először valamelyik közgazdász említette egy TV műsorban, mint olyan figyelmeztetést, hogy a gazdasági növekedés önmagában nem ad okot a hozsannázásra, mert ez a gazdasági növekedés nem a gazdaság potenciájából adódik, hanem a hitelfelvételek generálják.

100 forint gazdasági eredmény mellé 150 forint hitelfelvétel tartozik.

Ez önmagában nem lenne baj, ha a hitelfelvétel megalapozná a későbbi erőteljesebb növekedést és ezzel garantálná önmaga visszafizetését, csakhogy a felvett hitelek szőrén-szálán eltűntek a költségvetés útvesztőiben.

Viszont akkor az a pénz hol van, aminek a pótlására hiteleket vettünk fel?
netizen Creative Commons License 2006.02.21 0 0 20
nem. 22000milliárd HUF körül van a GDP, nőni évről-évre úgy 800-900 mrd-dal szokott :)
Előzmény: Első Polgár (19)
Első Polgár Creative Commons License 2006.02.21 0 0 19
miért, szerinted évente 22ooo milliárddal nő a GDP?
Előzmény: Gördülő Kő (17)
Első Polgár Creative Commons License 2006.02.21 0 0 18

jelenleg a kb 85 milliárd eurós GDP mellett a nettó külföldi eladósodottság évente 4-5 mrd euróval nő ( mértéke jelenleg kb 25 mrd euró)

tehát a GDP növeledés (kb 4mrd euró) megegyezik a nemzetgazdasági adósság növekedésével.

a Horn és Orbán kormányok alatt ez a folyamat visszafelé müködött.

Előzmény: Gördülő Kő (15)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.21 0 0 17

Amit te itt kifejtettél, az tipikus példa arra, hogy mi van akkor, ha a hülyeség termékeny talajra hull.

Újra megkérdezem: szerinted most évente 33.000 milliárddal nő az államadósság? Mert Orbán mondatából ez következik.

Meg az, hogy ha mi csak úgy tudunk 100 Ft értéket előállítani, hogy ahhoz 150 Ft hitelt veszünk fel, akkor inkább csukjuk be a boltot! Szerencsére ez koránt sincsen így!

Előzmény: netizen (16)
netizen Creative Commons License 2006.02.21 0 0 16
te nem olyan bonyolult ám ez, mint gondolod. van egy terméked, aminek az előállított önköltségi ára 100 Ft. ezt az önköltségi árat további 150Ft hitel és kamatteher terheli. konklúzió: eladni legalább 250Ftért fogod. A kisikínai ugyanezt 40Ft-ért termeli meg önköltségi áron és neki nincs hitel és kamatterhe. Szállításssal együtt az ő terméke 100Ft. És valóban: a piacon a kínai termék feleannyi mint a tiéd. te tönkremész idővel. ez történt a magyar konfekció és cipőiparral. end sentence.
Előzmény: fort lami (2)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.21 0 0 15

És ez azt jelenti, hogy 100 Ft érték előállításához 150 Ft hitel felvételére van szükség? Na ne röhögtess már, mert még elhiszem!

Korábban megjegyezte itt valaki, hogy ezt azt jelentené, hogy a kb. 22.000 milliárdos GDP mellett évente 33.000 milliárddal nőne az államadósság. Ez még akkor is nonszensz, ha maga Orbán Viktor mondja.

Az más kérdés, hogy a 4 %-os gazdasági növekedés pillanatnyilag 6 %-os adósságnövekedést generál. Ennek többek között az az oka, hogy beruházunk infrastruktúrába, meg nagyon sokba kerül pl. az állam, meg nagyon sokba kerül pl. az egészségügy.

Hogy egy egyszerű példával illusztráljam, akkor talán te is megérted a dolgot:

Tegyük fel, hogy van egy zabhegyező vállalkozásod, amelynek évente 5 %-kal nő az árbevétele. Elhatározod, hogy beállítasz két újabb zabhegyező gépet, de csak hitelből tudod megtenni. A hitelállományod ezáltal mondjuk 50 %-kal megnő. Ez ugyebár nem azt fogja jelenteni, hogy minden újabb 100 Ft előállításához neked 1000 Ft hitel felvételére van szükséged.

Előzmény: Első Polgár (12)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.21 0 0 13

Teljesen igazad van. Az idézet csupán egyetlen mondat, tehát a második idézőjel a fel után van. Vagyis így pontos:

"Ahhoz, hogy a magyar gazdaság ma 100 Ft értéket előállítson, 150 Ft hitelt vesz fel."

Előzmény: Pirimidin76 (11)
Első Polgár Creative Commons License 2006.02.21 0 0 12

a külföldi eladósodottság kb olyan (vagy még gyorsabb) mértékben nő mint a GDP.

Ez tény.

Előzmény: Gördülő Kő (-)
Pirimidin76 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 11
meddig tart az idézet? " - jelet a végén nem látok
Előzmény: Gördülő Kő (-)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.02.21 0 0 10

Orban csak megismetelte ("Egy ujszulottnem minden vicc uj" hirdette egykor a Ludasmatyi) a klasszikus viccet a folyamatos vesztesegeirol panaszkodo Kohnrol:

- Es Kohn ur, akkor hogyan tartja megis eletben az uzletet?

- Ugy hogy vasarnaponkent zarva tartom.

 

gizibácsi Creative Commons License 2006.02.21 0 0 8
Szuperlaci!!!!! Gyere megmagyarázni!!!
wizes Creative Commons License 2006.02.21 0 0 7

Nem friss már hónapokkal ezelőtt mondta, most csak ismételt!!!!

 

Előzmény: Gördülő Kő (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!