Keresés

Részletes keresés

Vanessa_ Creative Commons License 2008.04.24 0 0 166

Szia.)

 

köszönöm, jobban. Fizikailag teljesen, lelkileg azert sok idö kell meg. Egyebkent pont a minap kerult a kezembe a talpacskåjårol keszult lenyomat. Rådöbbentem, hogy egy valodi angyal låbnyoma van a tulajdonomban. Ugy ment el, hogy nyomot hagyott a földön is, nem csak a lelkunkben:) Azert ez csudaszep:)

Előzmény: Elizabeth (165)
Elizabeth Creative Commons License 2008.04.24 0 0 165

Remélem, jól vagy.

Előzmény: Vanessa_ (132)
beali Creative Commons License 2008.02.25 0 0 164

Halihó!

Vannak érvek pro és konra.

Személyes tapasztalat: 35 évesen szültem a lányom (már van egy kamasz fiam). Nálunk generációkon át kb. 20 év a korkülönbség anyai ágon, így most a 74 éves jó kondiban lévő nagymamám örömmel éli át a dédiséget.

A napokban belémnyilalt: ha a lányom is későn szül akkor én 70 évesen NAGYON jó szellemi és fizikai kondiban kell hogy legyek, hiszen segítségre, szeretetre lesz szüksége.

A gyerek a karriernél sokkal fontosabb (kéne hogy legyen)!!!

 Persze sokaknak csak évek múlva adatik meg mindenféle ok miatt...de most nem erre gondoltam.

Ennyi.

 

Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.17 0 0 163
Håt a szomszedok, vagy akårki mås kedveert ne is vållaljon. Ha vållal, akkor sajåt meggyözödese vezesse oda es ne a kulsö ålsågos elvåråsok. A måsoknak szult,-vållalt es nem sajåt lelki indittatåsbol szuletö csemeteknek nincs jo dolga. Egyreszt sosem fogsz rå ugy nezni, hogy Istenem... Megkaptam az elet egyik ,-ha nem a-legnagyobb ajåndekåt, hanem ugy tekintesz rå, mint szukseges "rosszra".
Előzmény: fahreinheit (162)
fahreinheit Creative Commons License 2008.02.17 0 0 162
Szia!

Tudod,teljesen egyetértek veled!
Külön azért megjegyezném,hogy a statisztikai adatok amiket végeztek az a 20-30 év közöttiek arányában volt több Down szindrómás gyermek.
Van egy ismerősöm aki 34 éves férfi boldog párkapcsolatba él,de azt mondta,hogy:- Azért nem fog gyereket csinálni mert a társadalom az egyház a rokonok és a szomszédnéni ezt "várja" el tőle,mert akkor nem ember az ember ha nincs gyereke????
Előzmény: jégkirálynő (145)
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.08 0 0 161
Ezt csak alåtråmasztani tudom. Rettegtem a szuråstol, föleg mikor meglåttam a tu meretet. Aztån meglepödve tapasztaltam, hogy egyåltalåban nem fåjt.
Előzmény: ereik (160)
ereik Creative Commons License 2008.02.08 0 0 160
Nyucus és hallottam, hogy Kecskemétem csinálnak 3D-s ultrahangot, nem túl drágán, állítólag az szinte mindent megmutat. Egyébként 100%, hogy fognak magzatvíz vizsgálatot végezni. Én 37 évesen szültem a fiamat és minden eredményem jó volt, mégis a korom miatt kötelező volt a magzatvízvizsgálat. Nagyon féltem tőle, de szinte hihetetlen, egyáltalán nem éreztem semmit.
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.07 0 0 159
Na kicsit utånalestem, mert a mehlepenyvizsgålat sokkal komplikåltabb mint a magzavizes, hogy mi is a legkoråbbi idöpont itt es miert. 18.-het elött azert nem csinåljåk, mert nem elegendö meg a magzatviz. Legalåbb is, itt ez a sema. Minden 34-ev feletti kismamånak felajånljåk mindket vizsgålatot, attol fuggöen, mekkora a terhessege. ´Sosem fogom megerteni, hogy otthon miert kell ezt kerni? Hiszen nem hinnem, hogy az ållamnak drågåbb egy ilyen teszt, mint a majdani halmozottan fogyatekkal szuletö babåk ellåtåsa, tåmogatåsa. Arrol nem is beszelve, hogy idöben kiszurhetök lennenek legalåbb a  komolyabb rendellenessegek. Ha nekem azt mondjåk, hogy a gyerekemnek 7-ujja van, vagy hasonlo, vigan megszulöm. De a Down korral nem szembesitem sem öt, sem magunkat.Viszont jo lett volna tudni mår 12-hetes korban, es nem most vårni a veteltetesre 18,5-hetesen....
Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 158

A Down-szindrómával - úgy tudom - együttjár a szívbetegség, ahogy sok más is, csak kinek milyen fokban, ez a különbség.

Nálunk is a sztenderd eljárás az általad ismert (sőt én is így csináltam), csak - későn jutott eszembe rákérdezni, meg nem is voltam határozott a vizsgálatot illetően - elmondta a doki, hogy valójában nem is tudja, miért ilyen későn adják a beutalót a védőnők. (Én is vidéken vagyok, nagyon vidéken.)

A lényeg, aki akarja a vizsgálatokat, előre tájékozódjon, s legyen határozott, nagyon is.

 

Előzmény: Vanessa_ (157)
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.07 0 0 157
Köszönöm a jokivånsågot, böven rånkfer. Gondolom akkor otthon kicsit måsok az idöpontbeli szabålyok, itt az åltalam leirtak szerint csinåljåk. En vegigmentem az összes lehetseges teszten, a mehlepenytesztet kiveve. Egyutt adnak ållitolag teljes eredmenyt, de valo igaz, hogy nålunk a Down szindroma gyanuja merult fel, ezert is kertuk a magzatvizvizsgålatot is. Egyebkent az afp sem lett jo, de ettöl fuggetlenul a genetikai ultrahang szerint semmi egyeb fejlödesi rendellenessege, /nyitottgerinc es tsai/ nem lett volna. Viszont a Down szindroma melle tarsult egy szivbillentyuprobelma is.
Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 156
A magzatvízvizsgálatot meg lehet csináltatni sokkal előbb is, (ha jól tudom, már a 12. héten is), csak kérni kell. (35 év fölött ingyen van. Nem kell megvárni, amíg a tanácsadáson az eszükbe fog jutni.) Amúgy 99 %-os biztonsággal ad eredményt, és csak 3 genetikai rendellenességet vizsgál, ebből egyik a Down. (A másik kettőre nem emlékszem, de ott elmondják, melyik.) Tehát a genetikai vizsgálat eredményétől függően simán lehet a másik kb. párszáz? genetikai  rendellenessége a gyermeknek, vagy simán lehet szívbeteg stb. Teljes bizonyosság soha nincs, az ember mindig csak a legjobbat reméli. Én meg a legjobbakat kívánom nektek.
Előzmény: Vanessa_ (155)
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.07 0 0 155

Figyelj!

Jogodban åll ragaszkodni ahhoz, hogy megcsinåljåk a mehlepenyvizsgålatot. Ebben biztos vagyok, es ezert fizetned sem kell, mert az eletkorod indokolttå teszi. Ne hagyd magad leråzni. Egyåltalån nem szukseges dråga magånklinikåra menned, az eletkorod jogosit erre a vizsgålatra. A Nupp teszt/az ultrahangos tarkoredömeres/ nem biztonsågos. az en eredmenyem pl tökeletes lett. Ha ujra kezdem, csakis biztosra megyek. Azonnal a mehlepenyvizsgålattal kezdem. En nem elek Mo-n, viszont a magzatvizvizsgålatot kiveve, az összes többi diagnosztikåra hazamentem. A kombinålt teszt egy lopikula. Fölösleges a köröket futni. Beszelj az orvosoddal, vagy a vedönövel es hatårozottan ållj ki amellett, hogy te akarod a mehlepenyvizsgålatot. Nincs joguk megtagadni.

Előzmény: nyucus (154)
nyucus Creative Commons License 2008.02.07 0 0 154
már 14 hetes vagyok. a 12-hetes UH-on nem csináltak nyaki redő vizsgálatot. se...mire a beszélgetésre megyek 17-18 hetes leszek. kifutok az időből....de ez senkit se érdekel, mert nem vagyok gatdag és ő a 6. gyermek lenne.
egyébként nagyon köszönöm a segítségedet..
Előzmény: Vanessa_ (153)
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.07 0 0 153

Szia:)

 

A legelsö elvegezhetö vizsgalat ami 100%-os eredmenyt ad, az a mehlepenymintavetel. 12-hetes terhessegnel tudjåk csinålni. Mehetsz meg kombinålt tesztre is de nekem az teljesen jo eredmenyt adott, s mellette sajnos a kicsi Down szindromås. A kombinålt tesztet is a 12-14 hetben vegzik, de szerintem megbizhatatlan. 16.-heten  csinålnak egy negyes tesztet. Nekem annak az eredmenye mår sajnos rossz lett. Akkor döntöttem el, hogy megcsinåltatom az omniocentezist, vagyis a magzatvizvizsgålatot. Azt a 18.-hettöl csinåljåk, legalåbb is nålunk. Ennek a tesztnek is 100%-os a biztonsåga, mert a magzat genjeit, koromoszomåit vizsgåljåk. Viszont ha javasolhatok, a lehetö legkoråbban menj el a mehlepenytesztre, mert pokoli a bizonytalan vårakozås. es megpokolibb az, amikor mår erzed a kicsi mozgåsåt, låttad ultrahangon, megszeretted, majd kiderul, hogy beteg. Ha en meg egyszer terhes lennek, egeszen biztosan a mehlepenyvizsgålattal kezdenem, mert utåna vagy teljes nyugalomban vårhatom ki a szulest, tudva, hogy a baba tökeletesen jol van, vagy meg idejekorån tehetek az ellen, hogy egy mår kialakult embert kelljen elvetelnem. Az indokokat olvashatod a regebbi hozzåszolåsokban. Mindazonåltal elöre ne rettegj, hiszen teljesen ertelmetlen. Bizz benne, hogy minden rendben lehet es remelem ugy is lesz:)

Előzmény: nyucus (152)
nyucus Creative Commons License 2008.02.07 0 0 152
Jó reggelt! Én ápr.ban leszek 40 éves. Febr. 28.-án megyek genetikára. Nagyon félek az eredménytől!!! Nem tudom melyik vizsgálati módszer a legbiztonságosabb, anyai vérből magánlaborban, vagy a magzatvízmintavétel, de végül is ez utóbbi mellet döntöttem. Sose gondoltam volna hogy ilyen lassan megy, mert 20 nap múlva még csak első megbeszélésre kaptam időpontot. Ezek után nem tudom a vizsgálat mikor lesz meg, és mennyit kell az eredményre várni? De nagyon félek, hogy valamit találnak.
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.07 0 0 151

Jo reggelt!

 

Ket ember verrel kiizadt döntese amit teszunk. Mindig szerettuk egymast, de most ugy erzem, soha ennyire. Közben pontosan tudjuk, hogy a kicsi mindig velunk marad. Fizikai valojaban nem, de a lelkunkbe beegette lenyet. Veszunk egy kisfat. Ö lesz a mi kicsikenk. Igy fizikailag is lesz kihez szolni, kit dedelgetni.Talan az idö egyszer segit es enyhiti ezt a maro fajdalmat ami most bennunk izzik.

Előzmény: jégkirálynő (148)
jégkirálynő Creative Commons License 2008.02.06 0 0 150

persze: egy meg egy az kettő.

 

ily egyszerű az élet.

Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.06 0 0 149
Az aki megítéli és gyilkosnak nevezi az :a más nemi szervével a csalánt típusú emberke,aki önmaga is uú tenne csak...
Előzmény: jégkirálynő (148)
jégkirálynő Creative Commons License 2008.02.06 0 0 148

 "De önzö modon inkabb leszek gyilkosa magzatomnak, minthogy egy szenvedesekkel teli, majd magånyos eletre iteljem."

 

erre sokan talán ráharapnak majd, de megértelek, és  én egy (talán) egészségest búcsúztattam el amiatt, hogy úgy gondoltam, hogy nem lesz lehetőségünk felnevelni...ami azért be is bizonyosodott, mert a másik az abortuszom után visszavonult

 

légy gyilkos a mások szemében, de csak az legyen a fontos, aki esténként Melléd göndörödik

 

közösen kell NEMválallni...................ÉRTE

Előzmény: Vanessa_ (147)
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.06 0 0 147
Jo ejszakat:)
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.06 0 0 146
Valoban igy van. Nem csak benne fogom siratni, hanem egy eletre magamban is, hiszen kötödöm hozza. Ö a Down szindroma melle kapott egy sulyos szivbillentyuproblemat is. Nincs jogom szenvedesre itelni es mi is elgondolkodtunk azon, mi lenne vele, ha mi mar nem vagyunk. Mi lenne a testvereivel? Hiszen az ö felelösegukke is valna. Van-e jogunk erre itelni öket es öt, a kicsit... Mara eldöntöttuk, hogy az abortusz mellett döntunk. Minden percben siratjuk, megsem dönthetunk maskent. Hogy vallalunk-e ujabb jövevenyt? En tennem. A ferjem kizartnak tartja. Van a csaladban egy Down szindromas fiucska. 18-eves es 3 eves gyermek szintjet sem eri el. Majdnem suket, alig lat. A csalad rament erre a nehez keresztre. Az edesanya imadja fiat, s mert fogyatekos ezerszeresen probal megadni neki mindent, beleertve szeretetet is. Közben eszrevetlenul a masik ket egeszseges gyermek hatterbe szorult. Egyikuk  talpon maradt, a masik elzullött. A beteg fiu semmit nem tud ezekröl, el a sajat kicsi vattaval belelt vilagaban. Par eve eljutottak addig, hogy nem kell pelenkazni. Hatalmas dolog ez eseteben. En keptelen lennek vegignezni ezt a sajat gyerekem eseteben. Masenal is megvisel, de a sajatommal kizart, hogy ep esszel kibirnam. Önzö vagyok? Lehet. De önzö modon inkabb leszek gyilkosa magzatomnak, minthogy egy szenvedesekkel teli, majd magånyos eletre iteljem.
Előzmény: jégkirálynő (145)
jégkirálynő Creative Commons License 2008.02.06 0 0 145

olvaslak, és folyamatosan tolulnak fel mindenféle érzések bennem...:(

 

tehát második párod, elsőből három csemete, boldog családélet....és most kopogtatott volna "a közös" manó, akit kiszűrtek...most vetessük el, vagy nem? próbálkozzunk még? van-e még esélyünk egészséges gyermekre?

 

szerintem igen, de amikor a másodikbaba egészségesen fogan meg, Őbenne fogod megsiratni a közös elsőt, akit elvetettetek...most ezzel nem azt mondom, hogy tartsátok meg...egyszerűen nem vagyunk abban az állapotban, hogy egy Down-kóros manó lelkébe belelássunk....én csak egy barátosném mindennapi életküzdéseit  érzem, amikor egy autista gyermeket kapott a Teremtőtől...és nem az a legnagyobb "gondja", hogy hogyan is kezelje az egyre inkább felnőttkorától félő kamaszát, hanem az a legnagyobb kinja, hogy ha Ő nem lesz már, akkor ki fogja a Manócskáját terelgetni az élet útjain...ki lép a helyébe, aki minden rezdülését ismeri már 18 éve, ki teheti teljessé az Esőmanója életét?...ez vhol olyan, mintha a híd alá kitenné az ember a szeretteit:(((

 

gyilkosság az abortusz. ebben nics vita részemről. én is az voltam.

 

ám lehet, hogy el kellene gondolkodni azon, hogy mi a fontosabb:hogy a testünk belőlünk növő pici virágja nélkülünk is boldoguljon majd(nem tud!), és teljes életet éljen majd(mert mi akartuk a létét)... vagy az, hogy mindenáron gyermeket akarunk, mert azt bizonyosfajta összetartó kapocsnak hivják, és anélkül nem érezzük TELJESNEK a kapcsolatot..........sem mi, sem a közmegitélés

 

 

Előzmény: Vanessa_ (142)
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.06 0 0 144
Tulajdonkeppen mikortol szamit valaki öregnek a gyermekvallalashoz? Mondjuk 50-evesen en sem hiszem, hogy vallalnam es nem magam, hanem a gyerek miatt. Van igazad abban amit irsz. Az idösebb korral egyuttjar egy mas latasmod, talan mas ertekrend is. Nem biztos, hogy ez hiba. Akkor valik csak azza, ha a gyerek kenytelen mindent szo es ellenvelemeny nelkul elfogadni amit a szulö mond. Ha a szulöben nincs kompromisszum es megujulasi keszseg. Nalunk mint irtam 3 gyerek van. a legkisebb es a legnagyobb, söt a közepsö es a legkisebb közt is nagy a korkulönbseg. Erdekes volt megfigyelni magam amikor a kicsi szuletett es összehasonlitani azzal az enemmel, amikor a ket nagyobb. Sokkal higgadtabban, nyugodtabban es turelmesebben eltem meg az anyasagot mint korabban. S nem utolso sorban azt is erdekes volt latnom, ahogy a ket nagyobb gyerek viszonyult es viszonyul ma is a kicsihez. A ket nagy eleg sokat veszekedett kiskoraban. Viszont a kicsit ugy ovtak mindentöl es mindenkitöl, mint a tigrisek. Nincs ez maskent ma sem...
Előzmény: gyomnövény (19)
jégkirálynő Creative Commons License 2008.02.06 0 1 143
ez a minimális mértékkel mérve is alsóhangon legalább 10pontos meglátás:(
Előzmény: bolháskutya (129)
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.06 0 0 142

Nagyon remelem, hogy en is beszåmolhatok majd hasonlo sikertörtenetröl. Mår csak tul kell lennem ezen a remålmon testileg es föleg lekileg, aztån elkezdhetem meggyözni a ferjem, hogy megis tegyunk meg egyetlen probåt.

Az elsö ket gyerekem fiatalon szultem, Az elsöt 21, a måsodikat 24-evesen, mig a legkisebbet 34-evesen. Fura belegondolni, hogy amikor a legkisebbel teherbeestem, akkor milyen öregnek ereztem magam a szuleshez. Ma pedig 40-evesen bevållalnåm egy ilyen borzalom utån is a következöt. valoszinuleg az ember låtåsmodja nagyon sokat våltozik az evek sorån.

Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.06 0 0 141
Az én nagyim 40 és 48 éves kora között még 3 gyermeket szült az utolsóval 47 évesen lett állapotos,okosak egészségesek lettek.Pedig a legfiatalabb nagybátyám 1950-ben született.
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.06 0 0 140
Minden esetre vigasztalo. Nagyon remelem, ha ezen tulleszunk akkor nålunk is våltozik a ferjem ållåspontja.
Előzmény: ereik (139)
ereik Creative Commons License 2008.02.06 0 0 139
Nekem volt egy rokonom, akinek 44 éves korában született a 2. gyermeke, egészséges, tavaly érettségizett fiatalember lett és a mamája még mindig nincs nyugdíjban.
Vanessa_ Creative Commons License 2008.02.06 0 0 138
Ez maximålisan egyetertek. Azert vannak hatårok.
Előzmény: kingusz (137)
kingusz Creative Commons License 2008.02.06 0 0 137

60 éves korban gyereket vállalni csak azért, hogy éljem át azt, hogy milyen anyukának lenni az tisztán örültség.Ez tulajdonképpen önzőség, mert csak amgára gondol, és nem arra, hogy az a gyereke, hogy fog felnőni. Ebben a korban már bármikor beállhat egy halál és akkor a gyerekkel mi lesz? Erre senki nem gondol, hogy anya nélkül kell majd felnőnie, a jobbik eset ha örökbe fogadják.Hát én mindenképpen nem voksolok mellette.

Előzmény: Lyselle (131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!