Keresés

Részletes keresés

partner113 Creative Commons License 2021.03.23 0 0 13

Igazán egy vagy  kátszemélyes előadásokra alkalmas.

Láttam ott  néhány igen jó produkciót.

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2021.02.05 0 0 12

No nem ez a Spinoza-ház

földikutya Creative Commons License 2006.11.08 0 0 11

E heti tapasztalat: a jegyen azt írja, hogy aznap estére érvényes jeggyel az éttermi fogyasztásból 10% kedvezmény jár. A fogyasztáskor kiderült, hogy csak étel+ital együttes fogyasztása esetén él a kedvezmény.

 

Nem arról a 100 forintról van szó - de akkor azt tessen a jegyre írni. Vagy semmit. De ez így erősen átverős.

gabi0826 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 10

Akkor íme, egy kedvcsigázó kép a Brontë nővérekről (Polgár Csaba, Vári-Kovács Péter és Friedenthal Zoltán)

 

 

Polgár Csaba, Vári-Kovács Péter és Friedenthal Zoltán
Előzmény: földikutya (9)
földikutya Creative Commons License 2006.02.24 0 0 9

Igen, a műfajt magát nem.

De ez a Bronte tetszik, ezt valszeg megnézzük.

Előzmény: gabi0826 (7)
SpinozaHáz Creative Commons License 2006.02.22 0 0 8

Kedves Földikutya!

 

Köszönjük észrevételed. Nagyon hasznosnak tartok minden kritikát, amiből tanulva jobbá tehetjük a helyet.

 

A hőmérséklet kérdés nehéz dolog, mert mindenki máshogy érzi, van aki szerint túl meleg, valaki szerint hideg van, így nehéz eleget tenni a kívánságoknak, de igyekszünk.

 

Örülök, hogy gyakran jársz hozzánk és nézegeted honlapunkat, remélem a jövőben is megtartod jó szokásod!

 

Szia

 

 

gabi0826 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 7

Gondolom, olvasni fogják a bejegyzéseket, tanulságokkal szolgálhatnak.

Magát a zenés műfajt nem szereted?

Előzmény: földikutya (6)
földikutya Creative Commons License 2006.02.20 0 0 6

Szia,

köszi, hátha lesz foganatja :)

 

Pont a kuplé teljesen hidegen hagy - de a honlap bent van a kedvencekben, minden hónapban átböngészem.

 

A kosztot is kérdezted az elején: amit eddig ettem, mind finom volt (kedvencem a sajtleves). Mindig úgy megyünk, hogy munka után rohanás, kb 6:40-re beesünk, és drukkolunk, hogy gyorsak legyenek a fiúk, legyen idő enni. Sikerülni szokott :)

Ide kapcsolódó javaslat/kérdés: szendvicset nem leetne az étlapon tartani? Egyébként úgy emlékszem, régebben volt is, valami többemeletes finomság rémlik.

Előzmény: gabi0826 (5)
gabi0826 Creative Commons License 2006.02.20 0 0 5

Kedves Földikutya,

 

továbbítottam az észrevételedet! A Bacher-estek egyikén magam is voltam, nekem is nagyon tetszett, sajnos a továbbiakra nem jutottam el.

 

A kuplékirályra nem lenne kedved/kedvetek eljönni?

 

Üdvözlettel:

 

Gabi

Előzmény: földikutya (4)
földikutya Creative Commons License 2006.02.20 0 0 4

Kedves Gabi,

 

ha ilyen lelkesen reklámozol, remélem, hogy hatni is tudsz a működtetőkre:

én Bacher-estekre járok rendszeresen, mert ő nagy kedvencem. A terem viszont olyannyira hideg (és nem csak alapból túlhűtött, hanem süvít be végig a hideg levegő), hogy az sokat levon az élvezetből. Legutóbb febr. végén az előadás kezdete előtti percekben többen kimentek még kabátot venni. Voltam már úgy nyáron is, hogy az előadás végére szabályosan átfáztam, és már csak arra figyeltem, hogy a fogam ne kocogjon hangosan.

 

Ettől eltekintve nagyon klassz hely, remek ötletnek tartom, és sajnálom, hogy pl a déli koncertekre nem jutok el.

Előzmény: gabi0826 (3)
gabi0826 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 3

A kuplékirály

avagy: Vencel, mikor veendsz el?
- énekes bohóság egy részben -


http://kuplekiraly.tar.hu

 

Következő előadások:
2006. feb. 26., 19h00
2006. márc. 20., 19h00

 

„Volt egyszer egy sovány, szőke kis számtantanár:
Fogadalmat tett, mint egész ifjú ember már:
Hogy ameddig meg nem nősül legénykorán át,
Megőrizi szüzessége fehér himporát.
Csak a lakodalomon, Ullallá! Ullallá!
Jár le a fogadalom! Ullallallalá!”

 

Mélyen tisztelt és nagyérdemű, házas és házatlan, ifjú és örökifjú közönségünk!

 

A kuplékirály és az epekedőkÖsszetrom-trom-trom-trom-trombitálunk boldog-boldogtalant erre a békebeli kabaréra, ahol a kuplékirálynak tisztelt Weiner István örökeleven slágereiből mindenki megtalálja majd a kedvencét! Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba csiklandós vígjátéka gyógyír szerelmi bánatra gyufaivás helyett, elkalauzol nászéjszakánkon és a frontvonalon egyaránt. Zongoraszó mellett kísérjék figyelemmel az epekedő Vencel és az utána epekedők sorsát, élvezzék a Színművészeti Egyetem tavaly végzett zenés színészeinek kedvteli játékát, és meglátják, hogy az előadás után fülükben ragadnak a dalok, és rendületlenül szólnak otthonaikban, a folyosón, az utcán, mint a grammo-grammo-grammofón!

 

* * *
Weiner István örökbecsű kupléit egybecsirizelte: Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba
A kuplékat zeneileg kongeniálta: Zöld Csaba
Játsszák: Holecskó Orsolya, Peller Anna, Zöld Csaba, Peller Anna, Holecskó Orsolya

gabi0826 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 2

Hacsak és Sejó

- kabaré szünet nélkül -


http://hacsak.tar.hu

 

Következő előadás:
2006. feb. 24., 19h00

 

A társulat„Milyen kicsi a világ! Legalábbis kettőnknek...”

 

Nagyon mulatságos, kicsit mélabús, de mélyen tanulságos történet a korabeli kabaré két, jelenünkbe cseppent bumfordijáról. A színdarabbá összeálló jelenetek mind izgalmasabb egymásutánját végzetes kérdés feszíti: vajon kikezdheti-e korunk hősének, Hacsaknak virulens életigenlését az időtlen hülyeség Sejóvá testesült esszenciája?


És vajon kit domborít ez az elbűvölő nő?

 

* * *

Írta: Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba
Játsszák: Győrei Zsolt, Schlachtovszky Csaba, Szegő Adrienn

 

gabi0826 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 1

Legénytoll

- ifjú jelesek irodalmi kabaréja -

 

Következő előadások:
2006. feb. 27., 19h00
2006. márc. 26., 19h00

 

A produkció plakátjaEz az irodalom nem nagybetűs Irodalom. Ha nagyszájú, sem nagyképű. Ha elszánt, sem álszent. Nem perget olvasót, és nem kerget olvasót. Szövegek, amelyek végre lekívánkoztak a papírról, hogy nézőt lássanak. Elevenek, leleményesek és színpadikusak. Írók, akik az olvasóktól nyerték ezt a rangot. Sok díj mögöttük, sok könyv, sok bemutató – nem ez számít. Csak az, hogy ezek a szerzők: örömszerzők. Amit írnak, az szíven üt és rekeszizmon talál. És talál, amit tálal.


A muzsika: fütyölnivaló. Nem tapogatózó, vak tusa a taktusa, a dallama pedig kész trallala. Magától serken, mint fű a réten, mint szellő, ha fú a téren, magától pelyhedzik, mint legénytoll az állon.


S mindehhez a legfontosabb faktor: az aktor, hiszen egy jó kabaréban minden szerep főszerep. Szemtelenül, meglepően és magkapóan frissek: bátrak játszani magukkal, egymással, s a publikummal. Amit ehhez tudniuk kell, már a kisujjukban van, de még nem jött ki a könyökükön.


Mindez együtt: másfél óra búbajt feledtető bűbáj. Térdek csapkodása, és véknyak fogása. Tetőtől talpig élvezet, fenékig tejfel. Egy újszülött, aki nem kér a régi viccekből, akibe ódzkodás helyett csak vadóckodás szorult, aki olyan pimaszul, teli tüdőből fiatal, ahogyan egykor, igen régen mertek és bírtak fiatalok lenni a kávéházak vidám törzsvendégei.


Ennyi minden elfér a Spinoza zsebkendőnyi színpadán, és még egy zongora is hozzá. Öt szék, és más semmi. Öt szék, öt hang, öt tehetséges ifjú ember – csak ötlet akad ezer! Lélekmelegítő kedvteli és esteli mulatság, az egyszerre színház- és kávéházban.

 

* * *

Írták: Cserna-Szabó András, Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba, Havasi Attila, Keresztesi József, Kiss Ottó, Tasnádi István és Varró Dániel
Zene: Szemenyei János, Zöld Csaba
Szerkesztették: Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba
Játsszák: Peller Anna, Szemenyei János, Szőcs Artur, Tompos Kátya
és Zöld Csaba

gabi0826 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 0

Brontëk

- lápi idill két napban -

 

A 2006. február 25-i bemutatóra a jegyek elkeltek!


 

Következő előadások:
2006. március 4., 19h00
2006. március 23., 19h00

 

A produkció plakátjaAz abszurd humort csillogtató egyfelvonásos színmű 1848 tavaszán játszódik a yorkshire-i lápvidék magányos majorjában, ahol Brontë Patrik tiszteletes három gyermekével él bezárkózva. Az apa máig nem heverte ki azt a megrázkódtatást, hogy felesége a három gyermek világrahozatala után meghalt gyermekágyi lázban, ezért gyűlöli saját nemét – eszébe sem jut, hogy gyermekei szintén fiúk lehetnek. Leánynak neveli és öltözteti mindhármat: a mártíromságot szomjazó Annát (aki Táncsics Mihállyal levelezik), a regényes szerelemre epekedő Emíliát és a kiábrándult, keserű Saroltát – és minthogy magányukat nem töri meg soha senki, a félreértés immár több mint két évtizede rögzült.


 

Mígnem egy szép napon a dacos Sarolta kiküzdi, hogy Emíliával Brüsszelbe mehessen tanulni. Ott megismerkedik az érett korára is gyámoltalan iskolaigazgatóval, Monsieur Hegerrel, aki anyja kívánságára nősülni kénytelen, ezért minden belépőnek megkéri a kezét. Sarolta persze igent mond. A lápra muszájból visszatérő testvérpárt az elszánt iskolaigazgató női ruhában követi, és ezzel az eddigi, öltözködés meghatározta rend felborul.


 

Emília szembesül férfi mivoltával, és a felismerés, hogy saját maga felelős kudarcba fúlt életéért, korai halálba taszítja. Sarolta a megvetett Heger oldalán, keserűen távozik, míg Anna tovább raboskodik, virrasztva várja Táncsics újabb levelét.
A melodrámai alaphelyzetet a darab tragikomikus jellemekkel, megveszekedetten hajtogatott rögeszmékkel, és jól poentírozott helyzetekkel teszi groteszkül komikussá. Az írószertől eltiltott leányok hímezik a regényeiket, míg apjuk szüntelenül arra gondol, mire nem gondol három védtelen szűzzel összezárva a mocsár közepén. Mulatságos, de fanyarul mulatságos vígjátékot kínál a lápi idill egy órában a közönségnek.

 

* * *

A darabot ezúttal, a szerzők rendezésében, a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves zenés-színész osztály (osztályvezető tanárok: Ascher Tamás, Novák Eszter) növendékei adják elő: Friedenthal Zoltán, Herczeg Tamás, Polgár Csaba, Tarjányi Tamás, Vári-Kovács Péter.

 

Írta és rendezte: Győrei Zsolt - Schlachtovszky Csaba
Dramaturg:
Rákóczy Anita

 

gabi0826 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 topiknyitó

Spinoza - színház, kávéház és étterem

1074 Bp., Dob utca 15.
http://www.spinozahaz.hu
Telefon: 413-7488

 

A 70 fő befogadására alkalmas színház főleg igényes kabaréműsorokból építi fel repertoárját. A színházhoz kapcsolódó étteremben előadás után jóízűt lehet vacsorázni.

Ön is írja meg őszinte véleményét az ott látható előadásokról vagy a konyháról!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!