Keresés

Részletes keresés

tutoro Creative Commons License 2016.08.12 0 0 27

Sziasztok!

Most olvastam "figyelmeztetö2"mindkét hozzászólását és én aki szintén megjártam a CICD nevű szervezetet teljesen minden szavával egyetértek.Amit ott a magyarokkal tesznek az szinte teljesen felfoghatatlan.Ahogy az előttem szóló is írta teljes mértékben kihasználnak,megaláznak ahol és amikor csak tudnak.A pénzt miután befizetted onnantól csak dolgoztatnak szinte egész nap.A tapasztalatom mivel én is végigcsináltam egyszer ugyan az mint amiket a "figyelmezteto2"részletesen leírt.Én is csak azért csináltam végig mert már túl sok volt a pénzbeli és munkabeli befektetésem ahoz hogy ott hagyjam őket.De hatalmas árat kellet fizetnem érte az agyon dolgoztatáson és rendszeres megaláztatásokon kellet felülemelkednem minden nap.Ez lelkileg rettenetesen megterhelő volt.Nem is tudom mi ennek a szervezetnek a célja mert másik ember segitése biztosan nem.Az egész napi kemény munka után amiért jo ha enni kapsz mehetsz is délután wc-t vagy egyéb más undoritó helyet takaritani.Folyamatosan nyomás alatt tartanak stresszelnek.Persze ahogy az elöttem iró is irta csak minket magyarokat.A többiek vidáman élik életüket valamilyen alibi munkával mert a nehéz munka az rád vár.Persze az szintén igaz hogy a végén kiderül hogy csak neked nincs meg a pénzed az utazáshoz mert nem dolgoztál eleget.Aztán ahogy ugy érzik hogy mindent kihajtottak belőlled elkezdődik a stresszeltetés egy ujabb lépcsöje hogy elérj hogy magadtol hazamenj.Az én tapasztalatom is az hogy ez egy munkatábor ahol még a személyiségedett is meg akarják változtatni de legalább megtörni.

Örülök hogy van aki figyelmezteti a magyarokat akik esetleg gondolkoznak azon hogy oda menjenek.Ehez most én is csatlakozom hogy megerösitsem az ö irását mert minden szava sajnos igaz.A CICD LELKITERROR SZERVEZET amit mentálisan sérült gonosz meghasadt ,megkeseredett bosszuszomjas "emberek"vezetnek.És ahol csak a seggnyalással,megalázkodással,besugással tudsz érvényesülni de ha magyar vagy még ugy se.

MAGYAROK NEM MENJETEK A CICD-be.Életem legrosszabb élménye volt.

figyelmezteto2 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 26

MÉGEGYSZER HANGSULYOZOM A CICD EGY HAZUGSÁG!!!!!!Magyarok ne menjetek oda.Amit itt alattam leirtak már vártam hogy mikor jelenik meg.Aki ezt irta Flora aki jelenleg is a CICD-nek dolgozik és az ö dolga hogy beszervezzen magyarokat persze komoly fejpénzért vagyis abbol él hogy hazudik.Igy neki kell a hazugsagokat is elfedni és megprobálni megcáfolni.Amit elöször irtam sajnálatos modon minden igaz Kicsábitanak azzal hogy ott megtanulsz majd angolul de csak dolgoztatnak egy perc idöt se hagyva arra hogy esetleg tanulhas.Kertészkedés nincs is mert azért nem fizetnek semmit az ö érdekük az hogy amennyit csak lehet dolgoztassanak és közben lelkileg ugy megtörni hogy magadtol hazamenj mielött kimehetnél Afrikába vagy Indiába.Az egész ott töltött idöd alatt ugy bánnak veled mint egy utolso rongy emberrel.Az emberi bánasmod legalja amit ott müvelnek.Persze nem mindenkivel.A külföldiek vagyis akik nem magyarok azok tulajdonképpen nyaralnak ott ök persze hogy jol érzik magukat a te munkádbol.Folyamatosan érzékeltetik veled hogy egy senki vagy hülye vagy csak dolgozni vagy jo.Mert itt csak az az okos aki tud angolul igaz mást nem tudnak se számolni se megoldani bármilyen egyszerü felmerülö problémat.De minek is erre vagy te itt a magyar rabszolga.

Én csak figyelmeztettek mindenkit aki joindulattal nyitott szivel segiteni szeretne mint önkéntes az tegye valahol máshol.Itt csak kiábránditanak ,megkeseritenek ,kihasználnak ,átvernek és a segiteni kész jo emberekböl kiölnek minden joindulatott.Ha még is ugy dönt valaki hogy bedöl a profi hazugságoknak a fizetett hazudozoknak az nyugottan tegye de hidd el meg fogod bánni.Érdeklödhettek is az alattam iro hazugnál is de ö azt fogja mondani amit hallani akartok.Szép képet fest majd a szervezetröl miközben egy viperafészek.Amint kimentettek és befizetétek a nem kevés 700 fontot fejenként akár mehettek is onnan el vagy vár rátok a rabszolga munka.Ami kicsit se tulzás.Az éheztetésröl pedig annyit hogy az ételt lopnod kell hogy egyáltalán képes legyél dolgozni.Folyamatosan rosszindulatu aljas ,kétszinü ,gerinctelen emberek vesznek majd körül akik minden percedet megkeseritik .Ez nem az a hely amire egy önként segiteni kész tisztaszivü ember gondol ahol segitik és szeretik egymást az emberek söt ez annak a teljes ellentéte.NE HIDJ A HAZUGSÁGOKNAK.Ha valoban segiteni szeretnél másokon ne a CICD-it válaszd keres valamilyen más szervezetet ahol valoban értékelnifogják a segitö szándékodat és a jo szivedet,

EZEK BÜNÖZÖK csak a belöled kinyerhetö pénz érdekli öket.Nem véletlenül körözi az összes vezetöjüket az INTERPOL.

NE LEGYÉL AZ ÁLDOZATUK. Hidj nekem csak jot akarok nincs más érdekem csak az hogy megvédjem a joszivü segitö embereket.NE ENGED HOGY TÖNKRE TEGYEN EZ A BÜNÖZÖ BANDA.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 0 0 25

Mint a College for International Co-operation and Development (CICD) önkéntese szeretnék tisztázni néhány dolgot, ami ezen az oldalon elhangzott és valótlanságokat tartalmaz. Hogyan is tudnám ezt megtenni? Igen, elmesélem az én történetemet.

2011-ben találtam rá a szervezetre és fel is vettem velük a kapcsolatot. Kiderült számomra, miután beszéltem a magyar kapcsolattartóval, majd a promóciós iroda vezetőjével, hogy ezt szeretném csinálni, tetszik ez a lehetőség és hamarosan csatlakoztam a 18 hónapos programhoz és 2012 tavaszán meg is érkeztem Angliába.

Az első 6 hónapban az ösztöndíjprogram keretein belül kerestem meg a tandíjamat, valamint az erre az időszakra való teljes ellátásom, egészségbiztosításom díját is, és minden egyebet. Elhangzott az is, hogy ez rabszolgamunka és munkatáborban élünk. Valóban van, akinek fizikai munkát kell végezni, mivel a használt ruhagyűjtést illetően a konténerek felújítása, a ruhák bezsákolása, valamint a kerti munka az, de kikérem magamnak, hogy rabszolga munkának nevezzék ezt és lehetséges, hogy utána kellene nézni, hogy milyen is volt az élete a rabszolgáknak, milyen is volt az élet a munkatáborban és ezek alapján kellene ilyen jelzőket használni! Itt szeretném megjegyezni, hogy ezen időszak alatt ugyanúgy részt veszünk a közösségi munkában (konyhai teendők, közös helységek kitakarítása, stb.) és itt mindig kiválasztunk valakit, aki elkészíti a teendők elvégzésével kapcsolatos listát, figyelemmel kísérve az előző beosztást. Ezért nem kellene olyan valótlanságokat állítani, hogy a magyarok csak a mellékhelyiség takarításával vannak megbízva!

Fontos dolog az étkezést is megemlítenem itt, mert az is elhangzott, hogy éheztetnek bennünket. Hogy is van ez? Kapunk reggelit, ebédet, vacsorát, valamint ezenkívül ha megéhezel, akkor be tudsz menni az étkezőbe, ahol mindig találsz ennivalót. A főétkezésekkor mindig felszolgálunk gyümölcsöt, zöldséget, meleg ételt, esetenként desszertet és emellett éhezünk?

Mielőtt csatlakozik valaki hozzánk, mindig van vele egy személyes megbeszélés, amikor is a promóciós iroda vezetője elmondja részére, hogy fel kell készülnie egy nagy lépésre, mert itt egy közösségben fog élni, ahol sok országból vagyunk, be kell illeszkednie és amennyiben valaki nem beszél angolul, akkor ő azt a feladatot is vállalja, hogy ezalatt az időszak alatt ezen hiányosságát is pótolja. A CICD ehhez tud adni támogatást, az itt levők tudnak neki segíteni, de ez mindenkinek a saját feladata, hogy mire megkezdi a programot, akkorra ne legyen problémája az angol nyelv használatával.

Amikor is megkezdjük magát a programot, akkor mindegyik csapatnak lesz egy vezetője, aki a „teacher” angolul, de én nem használom a tanár megnevezést rá, mert valóban – az esetek többségében – nincs tanári diplomája, hanem egy olyan személy, aki megjárta Afrikát, vagy/és Indiát és ezen ismeretek alapján készít fel bennünket a kint tartózkodásra, mert sokan vannak, akiknek ez lesz az első harmadik világbeni országban történő utazása. Ez alatt az időszak alatt kiválasztjuk a projektet, országot, ahova menni szeretnénk és azt a 2-3 embert, akivel együtt kívánjuk tölteni ezt az időszakot. Megismerjük az országot, felkészülünk a projektben ellátandó feladatainkra, megszervezzük az utazásunkat és minden ezzel kapcsolatos dolgot. Nagyon fontosnak tartom megjegyezni azt, hogy senki sem fog veled ordítozni, sokkal több feladatod adni, „hülyének” nézni, mert Te magyar vagy és azért ne tegyünk már olyan meggondolatlan kijelentéseket, hogy számolni se tudnak az itt levő emberek...

Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Malawiba, Chilangomában a DAPP NHQ-ján töltöttem 6 hónapot, ahol is 2 projektbe kapcsolódtam be. A könyvtár-projekttel végigjártuk a környezetünkben levő iskolák könyvtárait, ahol segítettünk a könyvtár átláthatóbbá tételében, programokat szerveztünk a diákoknak, érdeklődőknek, hogy minél többükkel megszerettessük az olvasást. A „We do more teachers!”-projektben pedig a frissen végzett tanárok tréningjeit, munkába állásuk első lépéseit segítettük. Volt szerencsém egy iskolával nagyon jó kapcsolatot kialakítani. Segítettem a tanároknak a mindennapokban használt poszterek, térképek, stb. elkészítésében, diákoknak meséltem Magyarországról és tényleg mindig nagy örömmel mentem hozzájuk, ők pedig nagy örömmel vártak.

Szabad időnkben itt is szerveztek részünkre programokat (például szafari egy környezetvédelmi parkba, közös kirándulás az összes önkéntesnek, akik Malawiban voltak) és mindig figyeltek arra, hogy ne eshessen semmi bajunk a kint töltött időszak alatt.

Az afrikai önkéntes munka után Angliában és Magyarországon tartottam prezentációkat, hogy minél több emberhez eljuthasson a hírünk és miután befejeztem a programot úgy döntöttem, hogy itt maradok Angliában és a továbbiakban is ezzel kívánok foglalkozni.

Úgy gondolom, hogy csak az az ember tudja megfelelően értékelni a szervezet által felajánlott lehetőséget, önkéntes munkát Afrikában, vagy Indiában, angliai felkészüléssel egybekötve, aki végig is csinálja a programot és nem csak itt tölt hosszabb-rövidebb időt, majd tovább áll, mert hogy ő nem ilyen lovat akart. Biztosan vannak más lehetőségek is, de a CICD esetében, amennyiben rendelkezésedre áll a beiratkozási díj összege, az úti költség Angliába, valamint némi zsebpénz a mindennapokra (személyes dolgok beszerzésére gondolok), akkor ennek fejében tudsz csatlakozni programjaink egyikéhez (5, 12, 18 és 24 hónaposak), mely előtt az ösztöndíjprogramban meg tudod keresni a tandíjat és eljuthatsz Afrikába vagy Indiába, megismerhetsz egy teljesen új életformát és nagyon sok új ismeretet adhatsz át, szerezhetsz!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, akkor várom jelentkezésedet a flora.endre@gmail.com e-mail címen, valamint még jobban megismerhetsz bennünket a következő web oldalon: http://www.cicd-volunteerinafrica.org/

Szabó Emil Creative Commons License 2016.07.03 0 0 24

Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi oldal felhívását:

http://hulladekvadasz.hu/allj-kozenk-legy-te-is-csapattag/

figyelmezteto2 Creative Commons License 2016.06.22 0 0 23

CICD EGY HAZUGSAG Mindenkit figyelmeztetek aki szeretne kulfoldon onkentes munkat vallalni hogy a CICD-nevu szervezethez meg veletlenul se menjen . Magyarkent csak dolgoztatni akarnak aztan megprobalnak kitteni ha valamit szovateszel vagy ha ugy erzik eleget dolgoztal nekik.Minden mas nemzet aki oda megy elorebb van helyezve nalunk.Megegyszer irom mi csak dolgozni kellunk oda mert a tobbi nemzet fiai-lanyai nem tesznek semmit.A tobbiek es az egesz szervezet a te dolgoztatasodbol fog elni.Enni szinte alig kapsz szabadidod nulla.Tanulni angolul egy szot se fogsz mert folyamatosan csak dolgoztatnak mint egy rabszolgat.A tobbieknek akik nem magyarok persze nem kell tenniuk semmit csak szinte nyaralnak.A penzedet ami amugy is csak virtualis meg azt is ellopjak elszamoljak es furcsa modon azt fogod tapasztalni hogy neked aki egesz ido alatt dolgoztal nincs vagy alig van meg a penzed amivel ki tudnal menni Afrikaba de aki nem csinalt semmit viszont nem magyar annak meg talan tobb is van.Azzal hirdetik magukat hogy "college"de egyetlen kepzett tanaruk sincsen.Csak ontelt nagykepu hatalomvagyo es meglehetosen buta emberek akik tanarnak hivatjak magukat de meg szamolni se tudnak.A tananyag pedig egyszeruen nincs.Letoltenek egy filmet a youtobe-rol ami eleve nem aktualis mert vagy 5-10 evvel ezelotti tortenet es neked arrol kell irnod egy eloadast persze folyamatosan szapulnak hogy hulte vagy mert nem tudsz angolul.Mert ahogy mondtam tanulni se idod se energiad ne lesz.Onfentertonak mondjak magukat de erdekes modon minden amit meg kell csinalni es nehez vagy gusztustalan azt veletlenul eppen magyarnak kell megtenni.Ha takaritasrol van szo te biztos lehetsz hogy a wc-t fogod kapni mig masok a folyosot porszivozzak vagy epp nem csinalnak semmit mert nekik nem is szolnak erte.Bezzeg ha te nem vagy ott mar uvoltenek.

A banasmoduk embertelen .Az egesz olyan mint egy munkatabor ahol semmilyen jogod nincs.Nem szolhatsz nem vedheted meg az igazad kulonben mehetsz haza es ugrik az osszes penzed.Mert fissza nem fizetnek semmit es amit ott kerestel az persze csak virtualis.Ha rakerdezel valamire szinte mindig csak hazugsag a valasz.Tele van aljas kisebsegi komplexusban szenvedo emberekkel akik barmiert feljelentenek a vezetoknel hohgy ok elorebb juthassanak.A vezetok legtobje pedig ketszinu tudathasadasos skizofren idiota.Amiket itt is irnak a hirdetesukbe ne hidj el semmit hazugsag mert akik hirdetnek azok is fejpenztkapnak erted ha csatlakozol hozzajuk.Hidd el en voltam ott es nagyot csalodtam.Azt hittem segito es megerto emberek koze megyek de csak hazug rablokat es hatalomvagyo penzsovar rabszolgatartokat talaltam ott.Az egesz csak egy fedoszervezet valamilyen nagyobb penzmosashoz vagy hasonlo buncselekmenyhez aminek ez a jotekony kulso csak egy megtevesztese.Ha szansz ra idot meg fogod talalni a neten hogy a szervezet legfobb vezetojet az interpol is korozi mar evek otta sikkasztasert.Tehat amit ott kapsz az csak az hogy elveszik a penzed dolgoztatnak eheztetnek tanulasrol ne almodozz se angolul se mast nem tanitanak ott .Magyarok keresetek mast .Ha jo lelku vagy kihasznalnak es tonkretesznek mas nemzetek javara akik csak lustan es butan nyaralnak a te munkadbol.

Juccc90 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 22

Sziasztok,

Szabadabb szeretnék lenni, ehhez kérem a segítségeteket.

Juci vagyok, 23 éves, születésem óta mozgássérült. Elektromos tolókocsit használok. Nemrég sikerült Budapesre költöznöm egy II. kerületi Rehabilitációs Központba. Eddig nem tehettem meg, de itt tanítanak utcán közlekedni. Sajnos csak heti egyszer van lehetőségem gyakorolni. Ezt kevésnek érzem, ezért keresek vállalkozó kedvű embereket, hogy hamarabb elérjem a célom, és egyedül mehessek "világgá". :)

Ha van, kedved és időd segíteni nekem írj a kisfajuci(kukac)citromail.hu címre.

Előre is köszönöm a segítséged.

Juci 

Rekavolunteer Creative Commons License 2013.04.09 0 0 21

Sziasztok!

En most pont reszt veszek egy onkentes munka projektben Angliaban, ha valakit erdekel, tudok bovebb informaciioval szolgalni, barki irhat erre a cimre.

E-mail: rekacicdvolunteer@gmail.com

feherandrea Creative Commons License 2012.07.05 0 0 19

Ha szeretnél  külföldön önkéntes munkát vállalni, és tanulni, az angliai College for International Co-operation and Development várja jelentkezésed! A 14,18, 24 hónapos felkészítő programok keretén belül 6 hónapot tölthetsz Afrikában vagy Indiában, az általad kiválasztott projektben: AIDS prevenció,  gyermeksegélyezés, gyermek és felnőtt oktatás, mezőgazdaság, használt ruhaértékesítés. A program során mind gyakorlati, mind elméleti tudásra fogsz szert tenni, mellyel felkészülsz  az önkéntes munkára. A  One World University Mozambique-al együttműködve pedig A-certificate diplomát szerezhetsz, mely tanusítja a területen szerzett jártasságod.

A program lehetőséget ad arra, hogy világot láss, nyelveket tanulj,életre szóló élményeket és tapasztalatokat gyűjts, melyeket a későbbiekben is kamatoztathatsz. Különleges előképzettséget nem igényel a program, alapszintű angol nyelvtudás viszont ajánlott.

Amennyiben elmúltál 18 éves, rendelkezel középfokú végzettséggel, nyitott vagy az új kultúrákra, emberekre és kalandokra, köztünk van a helyed.

A részletekkel, kérdéseiddel kapcsolatban jelentkezz az alábbi címen:  cicdandrea@gmail.com

Sango.Marosi Creative Commons License 2012.01.31 0 0 18

Önkéntes munka és tanulási lehetőség a Dániában és Afrikában!

Szeretnél külföldön élni, dolgozni és tanulni?

Szeretnél elmenni önkéntesnek Afrikába?

Szeretnél segíteni másokon?

Szereted a kihívásokat?

Szeretnél új dolgokat, embereket és kultúrákat megismerni?

Szeretnél nyelveket tanulni?

Szeretnél kalandozni a világban?

Szeretnél új életet kezdeni?

Ha igen, akkor gyere Te is Dániába önkéntesnek! Több program közül is választhatsz, és, amennyiben sikeresen elvégzed valamelyiket, akkor lehetőséged nyílik Afrikába utazni és segíteni az ott élő embereknek.

A programba csak 18 éven felüliek jelentkezhetnek, de a részvétel nem iskolai végzettséghez kötött. A választott program elvégzése után diploma szerezhető.

Jelenleg én is egy ilyen programban veszek részt, szóval amennyiben érdekel ez a lehetőség, a makechange@drh-holsted.org ímélcímre írj, hogy fel tudjam Veled venni a kapcsolatot és tájékoztathassalak a részletekről!

domi.africa Creative Commons License 2011.12.30 0 0 17

A CICD egy iskola Angliában, ami lehetőséget ad arra, hogy fél évet kint tölthess Afrikában vagy Indiában és ott dolgozhass az általad kiválasztott projectben( TCE, HOPE, Farmers Club, Child AIDS, Clothes and shoes…)Két programunk van, egy 18 hónapos  illetve egy 24 hónapos.(+ösztöndjprogram)  A program keretében felkészítenek azokra a dolgokra, amelyekre szükséged lehet a kinti munkád során, mint elméleti, mint gyakorlati szinten. Tudj meg többet az iskoláról és a projectekről:
http://www.humana.org/
http://www.cicd-volunteerinafrica.org/
email:
domi.africa@gmail.com
Februárban Budapesten tartunk tájékoztatót, részletesebb információk később)” 

manony Creative Commons License 2011.09.15 0 0 16

Halihó!

Egy olyan kérdésem lenne, akik egy kicsit is jártasabbak az önkéntességben, hogy létezik olyan külföldi önkéntesség, ami nem idői korlátok közé van szabva? Úgy értem, hogy pl. nem 1 vagy 2 éves programban szeretnék részt venni, hanem pl. 4 hónapos időtartamra szeretnék vállalni, vagy akár olyan, hogy nincsen megszabva előre, hogy meddig leszek önkéntes. Amennyit úgy érzek, hogy bírok.

Számomra (egyelőre) egy kicsit ijesztő a 14 és 24 hónapnyi önkéntesség. Úgy tudom elképzelni magam önkéntesként, hogy szabadon dönthetek mikor fejezem be (nyilván nem célom három hét után sarkon fordulni). Létezik ilyen önkéntes program?

Egyelőre gondolkozom (és már egy ideje) a külföldi önkéntességen. Szívesen tennék jót, segítenék másoknak. Csak nem tudom, hogy kezdhetnék neki, és ahhoz, hogy döntésre jussak, több információra lenne szükségem.

Bármilyen ötletet, gondolatot, információt szívesen fogadok, amiket előre is köszönök!

anomano

Vilagturista Creative Commons License 2011.08.29 0 0 15

Szükség van Rád is

Önkénteseket keresünk Afrikába, Indiába!

Ha úgy érzed, hogy segíteni szeretnél, de nem tudod, hogy hogyan indulj neki, jelentkezz bátran. A CICD segítséget nyújt Neked abban, hogy tényleg ott segíthess, ahol szükség is van erre. Nyelvtudás mindig jó ha van, de nem feltétel. Tehát ne szomorkodj, ha úgy érzed, hogy túl kevés az angol nyelvtudásod. Ez nem lehet akadálya az önzetlen munkádnak.

A CICD-nél eltöltött idő alatt lehetőséged lesz angolul tanulni, illetve a meglévő angol tudásod erősíteni.

Hogyan néz ki a program?

Két év fejlesztő-munkás képzés – elméletben és gyakorlatban

A 24 hónapos program a következőkből tevődik össze:

6 hónap Nemzetközi Kapcsolatok képzés Angliában

3 hónap munka, megtakarítás és készülődés

3 hónap felfedező utazás Afrikába vagy Indiába

6 hónap munka Development Instructor-ként Afrikában vagy Indiában

6 hónap tanulmányok és újságírásmédia

Az első csapat 2012 májusában kezd!

Különleges szakképzettséget nem igényel!

Ha 18 év feletti vagy és szereted a kihívásokat, nagy a teherbírásod és a kitartásod, akkor a helyed köztünk van!

További információ itt: www.cicd-volunteerinafrica.org vagy a www.humana.org weboldalon.

Ha kérdésed van írj, és megbeszéljük a részleteket: volunteer.cicd.india@gmail.com

Viktor

Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Creative Commons License 2008.12.25 0 0 14
Önkéntes munkalehetőség Pécsett ingyenes képzéssel: Legyél telefonos ügyelő a Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálatnál!

A jelentkezők alkalmasság esetén 80 órás speciális képzésen vesznek részt, mely 40 óra önismereti csoportfoglalkozásból, 20 óra elméleti képzésből és 20 óra gyakorlati részből áll. Sikeres vizsgatétel után gyakorlott ügyelők melletti hospitálás következik, mely a felkészülés része.

A tréningen való részvétel ingyenes, cserébe másfél évre szóló önkéntes szerződést kell aláírni.

A képzés 2009. februárban kezdődik, intenzív hétvégi elfoglaltságot jelent.

Várjuk 18-65 év közötti, pécsi vagy Pécs környéki férfiak és nők jelentkezését, akik
Jó kommunikációs képességekkel rendelkeznek,
Segíteni szeretnének bajba jutott gyerekeknek, fiataloknak,
Sok szabadidővel rendelkeznek,
Szeretnének egy színvonalasan képzett, jó közösség tagjai lenni
Szívesen dolgoznának önkéntesként.

Szakképzettség nem feltétel!

Jelentkezés:

Érdeklődni, jelentkezni 2009. február 10-ig lehet a pecs@gyitosz.hu e-mailcímen.
snr_torrente Creative Commons License 2008.11.09 0 0 13
A Humana People to people nevű szervezethez kapcsolódó önkéntességről jót még nem hallottam. :S
Az önkéntesség első részében erősen rabszolga-szerűen kell Angliában vagy Dániában dolgozni, azaz használt ruhát gyűjteni, vagy fedél nélkül újságot árulni. Ha nem hozod az elvárt szintet (azaz egy nap alatt eladott újság stb), akkor nagyon terrorizálnak. Emberek egóját nagyon leamortizálják, sokan kikészülnek. Ezek után lehet utazni Afrikába. Persze én ezt csak hallottam.
Előzmény: mia0416 (11)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.17 0 0 12
na ez már valami, igazán önkéntességes:

http://worldwidevoluntary.blogspot.com/

www.cicd-volunteerinafrica.org
mia0416 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 11

Akit érdekel, olvassa el az alább következő rövid tájékoztatót magyar nyelven:

Legyél önkéntes Afrikában vagy Indiában!
Nem tudod, mi legyen Veled az elkövetkezendő időszakban? Szeretnéd megtalálni Magadat a világban? Vagy egyszerűen csak nagy Benned a tenni akarás? Van egy lehetőség, hogy segíts Magadon, és egyben másokon is. A CICD-vel Önkéntesként eljuthatsz Afrikába, esetleg Indiába.
Ha:
- elmúltál már 18,
- van benned akarattal egymásbaoldódott lelkesedés
- ha rugalmas természetű vagy
akkor jelentkezz! 14 hónap alatt teljes ellátással, tanulással, és számos országból érkezett emberrel együtt lehetőséged lesz beleszagolni egy olyan világba, amit eddig csak elképzelni tudtál. A 14 hónap során dolgozhatsz:
- HIV/AIDS prevencióban
o óvszerhasználat,
o higiéniaoktatás
- óvodai, iskolai programok szervezésében
- környezetvédelemben
o természetes energiaforrások hasznosításában
- szociális munkában az utcán élő gyerekeknek
- oktatásban
Ha szeretnél többet megtudni a képzésről, az itteni élet mibenlétéről, a www.humana.org oldalon olvashatsz kedvedre, vagy jelentkezz bátran a
marie@cicd-volunteerinafrica.org

mia0416 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 10
http://onkentesbloghu.blog.hu/2008/10/13/onkentesseg_1
snr_torrente Creative Commons License 2008.07.09 0 0 9
Látom elég halott ez a fórum, azért hátha: valaki ismeri az Európai önkéntes szolgálat-ot (EVS)?
vgera Creative Commons License 2006.03.18 0 0 8
Köszi. :-))
Előzmény: marv (7)
marv Creative Commons License 2006.03.18 0 0 7

Próbálj meg információt beszerezni a gergoinafrica(kukac)yahoo.co.uk vagy a simenyikata(kukac)yahoo.co uk címeken.

Ők voltak kint Afrikában önkéntesként a CICD Humana People to People szervezeten keresztül.

A szervezetről és tevékenységéről a http://www.cicd-volunteerinafrica.org címen is tájékozódhatsz, és itt beszámolókat is olvashatsz az önkéntesektől.

Előzmény: vgera (6)
vgera Creative Commons License 2006.03.15 0 0 6

Ha van olyan, aki volt a harmadik világban önkéntes szolgálatot teljesíteni, akkor legyen oly jó és írja le a tapsztalatait!

Előre is köszönöm.

freesleep Creative Commons License 2006.02.20 0 0 5
a www.nonprofit.hu-n elég rendszeresen keresnek önkénteseket, meg a nagy civil szervezetek, a greenpeace, nane, amnesty honlapján is.
Mad árka Creative Commons License 2006.02.20 0 0 4

Több helyen várnak olyanokat, akik szimplán csak törődnek a kutyákkal, tehát pl. elviszik őket sétálni vagy játszik velük egyet. Most nem vagyok otthon, s itt irdatlan lassú a net, de majd linkelek oldalt. A www.allatmenhely.lap.hu -n sok ilyen hely van, anno én is onnan szemezgettem.

Amúgy jó ez a topik, sokszor gondolkodom ilyeneken. Biztos valami "antigazdaságos", halálra ítélt vér folyik bennem, de sokszor lenne kedvem segíteni itt-ott, tényleg a segítség és nem pénz kedvéért. Ilyen az állatokkal foglalkozás vagy valami kerti munka stb. Réges-régen csináltuk barátokkal, s élveztük.

Előzmény: stamina (3)
stamina Creative Commons License 2006.02.20 0 0 3
Végülis miért ne?

Bár érdekes elképzelni magamat, ahogy ott állok a ketrecben etetőtállal a kezemben tuctanyi kóbor kutyával körülvéve, akik csaholva ugrálnak körülöttem az ételt várva. :)
Mad árka Creative Commons License 2006.02.20 0 0 2
Állatmenhely érdekelne? Nem mintha lenne "kapcsolatom" akárhová, csak én ezeket szoktam figyelni.
Előzmény: stamina (-)
ironclad Creative Commons License 2006.02.19 0 0 1
Szia!
Nézz körül itt:
http://onkentes.lap.hu/
Előzmény: stamina (-)
fokhagymabors Creative Commons License 2006.02.19 0 0 0
önkéntes nullázó
stamina Creative Commons License 2006.02.19 0 0 topiknyitó
Külföldi fórumokon olvasok időnként arról, hogy az emberek a szabadidejükben önkéntes munkákra jelentkeznek. Nekem van fölös szabadidőm és érdekelne, hogy Budapesten tudtok-e ilyen lehetőségekről?

Egyelőre csak az érdekelne, hogy milyen területek közül lehet választani.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!