Keresés

Részletes keresés

HorneTOM Creative Commons License 2009.09.25 0 0 32

Sziasztok.

 

 Csak annyit szúrnék közbe, mint kivitelező, hogy 3 hónap nem olyan vészesen sok idő, és bár tudom milyen bosszantóak ezek a problémák, túl aprók, és nehéz utólag rámozdulnia a kivitelezőnek. Az hogy van néhány apró gond, nem feltétlenül a fővállalkozó hibája miatt van, lehet hogy hanyag alvállalkozót sikerült összeszedni. Persze ekkor is az ő nyakában a garancia kérdése, természetesen meg kell oldania. Kicsit magam ellen is beszélek, de valóban a legjobb megoldás ha végösszegből néhány százezer forintot megtartunk a hibák kijavítására, ha a vállalkozó egy év elteltével sem jön ki. Erre érdemes már szerződéskötéskor odafigyelni.

 Tehát türelem, és tessék sűrűn hivogatni a illetékes személyeket, lassú lesz a fejlődés, de el fognak készülni a javításokkal. Csak ezek túlontúl pici feladatok, akármilyen nemtörődöm magatartásnak is tűnik.

 :) ..és semmi közöm az említett kft-hez. Én vidéken élek, és itt építünk családi házakat. Higgyétek el: nem egyszerű a másik oldalon sem. A kulcs sztem a sűrű, akár hetente többszöri telefonálás. Így nem felejti el a vállalkozó az aktuálisan folyó (a garanciálisnál nyílván jövedelmezőbb) munkái között sem hogy van még egy kis tartozása.

 

És még valami. Utólag, legyen szó bármilyen problémáról, mindig macerásabb, és drágább a javítás. Ha már építés közben is figyelemmel követhetjük az eseményeket, látogassunk el sűrűn a tetthelyre, és keressük a hibákat mielőtt eltakarja azokat a következő réteg!

 

 

Berni04 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 31
Sziasztok!

Egy valamit fogadjatok meg, hogy a Mester- Építő Kft-től NEM vesztek lakást!

3 hónap alatt a 10 fellelt APRÓBB hibából (rosszul van beszerelve az ablak, beázik az előszobáig a folyosó, rozsdásodik a fürdőszoba radiátor, stb.) csak a víz csepegést sikerült megoldaniuk. A hozzáállásukról annyit, ha kifizetted a lakást, akkor már nem kell a problémáiddal foglalkozniuk.
Ennyit róluk. Az építészvezetőkről meg ne is beszéljünk, úgy beszélnek az emberrel, mintha a seggéből rángatták volna ki.
Nem is fokozom tovább a rossz kedvemet, elég annyi, hogy most derült ki, hogy 3 ablaknál rosszul szerelték fel a párkányt.
Tanuljatok a más kárából.
Berecke22 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 30
Egy jótanács: a beruházó referenciáit ne csak képekben nézd meg, hanem menj el és kérdezd meg a lakókat, hogy mennyire elégedettek! Csak néhány órát vesz igénybe és kiszűrheted a simlis, félmunkát végző, ígérgető, minőségi problémás cégeket! Ne a saját bőrödön tanuld meg, mert drága tanulópénz!
Előzmény: Törölt nick (28)
zsuli83 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29

Én mindenképp az új pártján vagyok, bár mi épít-tettünk és nem vettünk. A fűtés költségek nagyon barátságosak! meg minden új, és (elvileg) 20 évig nem kell a felújításra gyűjteni . plusz ehhez megelőlegező szocpol is volt.

 

Annyit szeretnék hozzátenni az előztte szólóhoz, hogy a gyors építés miatt sokszor nem tud az építési nedvesség (amit a vakolattal betonnal vittek be) távozni, így kellemeteln klímájú lakást kapsz: értsd fullastóan párás levegő. Nálunk is ilyen volt, mert gyorsan költöztünk. NEm hiszem, hogy a szerződés kitértne arra, hogy hogy hány százalék relatív páratartalaom kell legyen a lákásban- Sajna a penész is szereti ezt a nedvességet. Beköltözéskor néhány hétig működtettünk egy páramentesítő gépet (20 liter/nap kapacitásút), és hamar elviselhető lett a levegő. (95m2-es a ház). Penész se lett később se.

Páramentesítő bérlés:

www.paramentesito.fw.hu

 

JUlia

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.30 0 0 28
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy kb 2 hét múlva előszerződök egy lakásra. A vételár adott, ebben szerepelnek burkolatok, konyhaszekrény, szaniterek. Előszerződés után a készültségi fokozatoknak megfelelően kell kitalálnom a módosításokat. Namármost. Van már egy csomó dolog, ami nem nagyon tetszik, pl a szaniterek, a beépíthető készülékek, kád helyett zuhanyfülkét inkább, ilyesmik..
A bankkal is az előszerződés alapján kötök szerződést, elméletileg ők azt a vételárat fogják megfinanszírozni. Mi lesz a különbözettel?
Vagy a végén az utolsó fázisban lévő folyósításkor fognak kompenzálni? Akkor újraszerződünk? Vagy hogy?
Ezt elfelejtettem megkérdezni..
Akinek van ilyesmiben tapasztalata, leírhatná, hogy hogyan járok jobban, kivitelezővel bonyolítani a cserét, vagy vinni, amit szeretnék...
petike23 Creative Commons License 2008.04.04 0 0 27

http://hvg.hu/itthon/20080404_lakopark_buborek_panel_nepszabadsag.aspx

 

Szétpattan a lakóparkbuborék?

2008. április 04. 08:29

Alig néhány éve költöztek be az új lakóparkokba, ám az ott élők harmada máris szabadulna a visszaköszönő panelérzéstől - írta pénteki számában a Népszabadság.

A lap szerint a közepes színvonalú épületek lakói közül egyre többen döbbennek rá, hogy nem azt kapták, amire vágytak.

A házak túl sűrűn sorakoznak egymás mellett, a játszótér és a park alig nagyobb egy zsebkendőnyinél, az ígért közösségi szolgáltatásokból semmi sem lett, a lakások alaprajzi elrendezése pedig gyakorta éppoly csapnivaló, mint a hátrahagyott panelé - állítja az újságnak az Akadémia Szociológiai Intézetének munkatársa.

Csizmady Adrienne szerint az elégedetlenek már most újra költöznének, így az úgynevezett "perem" lakóparkokban a lakóösszetétel várhatóan gyorsan változik az elkövetkező években.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.29 0 0 26
Sziasztok!
(ide is beírom, hátha innen kapok információt)

Látom süllyedt a topik :) de azért felhozom, mert én még csak most tartok ott, hogy szerződnék. Még nem kaptam választ az értékesítőtől arra, hogy lehetne-e pár dologba beleszólni, mint pl egyáltalán nem szeretnék fűrészporos tapétát... vagy nekem nem tetszik a bükk frontfelületű melamingyantás (??? hogy ez pontosan mi, azt nemtom) konyhabútor, és a bükkszínnél már csak a fenyőszínt utálom jobban..
Másrészt pedig a beépített konyhagépek is olyan alapok, amire magamtól nem költenék, hogy ha már lesz konyhám, biztosan az alapsütő helyett légkeverésest választanék... ilyet szoktak engedni?
Életem első lakása lenne :) Nem vagyok rutinos :)
Nálatok hogyan volt?
Cicafül Creative Commons License 2006.05.26 0 0 25
tök jókat írtatok, én egyet értek a bank szerepével, nélunk is próbálkoztak, és a bank szépen elhiteti, h rajta kívül senkitől nem lehet u.úgy hitelt felvenni, stb. tényleg utána kell járni a dolgoknak, mi is megköröztettük párszor, mielőtt aláírtuk a szerződést, mert végül belevágtunk.
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 24

Kötbérről hallottam most szombaton izgalmas történetet: építtető csak akkor adta át a lakást, ha a vevő írásban lemondott a kötbérigényéről (kötbér amúgy is nevetséges összeg, a felét se fedezi a késés miatt felmerülő többletköltségeknek. )

 

Előzmény: 2toth (6)
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 23
Ha lakást veszel, mindenkit hallgass meg!!! Ha csak egyvalaki is azt mondja, hogy ne vedd meg, mert gazemberek, gyalázatos minőségben dolgoznak, stb, akkor NE VEDD MEG. Az egykori ügyfelek tapasztalata sokkal megbízhatóbb, mint a beruházók igérgetései. És nem változnak az idők folyamán, a gazember gazember marad. Nem fog becsületes ügyvéddel dolgozni, hozzáértő és megbízható kivitelezőkkel dolgozni, ha eddig sem tette azt.
Előzmény: drezick (14)
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 22

Nana. Az rendben van, hogy a bank nagyon jól jár, de a szerencsétlen beruházót sem kell sajnálni, aki ha ugy gondolja lelép a milliócskákkal, anélkül hogy kifizetné a kivitelezőket, nem adja át a vevőknek a lakást, stb, stb.

 

Ez a legegyszerűbb módja a gyors meggazdagodűsnak.

Előzmény: Zeee+ (21)
Zeee+ Creative Commons License 2006.04.08 0 0 21

Ki a nagykutya?

 

1. a pénzt a ivitelezésre nem a beruházó adja, hanem a bank (sokszor már a telket is hitelből veszik)

2. a telek nem a beruházóé (100% bani keretjelzálog van rajta)

3. a generálkivitelező kiválasztását a bank hagyja jóvá

4. az adásvételi szerződés szövegét a bank hagyja jóvá (ezért nem lehet benne változtatni)

5. a műszaki terveket és a projektköltségvetést a bank hagyja jóvá

6. a tervekre az önkormányzatok adják ki az építési engedélyt és ellenőrzik is az építkezést

7. a kivitelezés minden egyes szakaszát a banki műszaki ellenőr veszi át, (vigyáz a bank pénzére és a minőségre:)

8. a befizetett pénzünk a bankban van és nekik kamatozik

9. amikor kész aház a banki ellenőr átveszi és jóváhagyja az egészet

10 az önkormányzat kiadja a használatbavételi engedélyt = tehát minden rendben

 

hagyjuk már azokat a "szerencsétlen" fejlesztőket = ők teszik, amit tehetnek...

az egész rendszerben a nagykutyák a háttérben vannak (bank, önkormányzat)

persze ti csak a beruházóval találkoztok (lényegében ő a balek, akit lehet csesztetni)

 

pedig lényegében a bankok az urak (és a felelősek is!!!) minden egyes projektben

nélkülük, az ő jóváhagyásuk nélkül egy szöget nem lehet beverni, egy vesszőt nem lehet mődosítani a szerződésben, egy generálkivitelezőt nem lehet leváltani...

 

a beruházók csak álkirályok (jópénzért adják a nevüket és az arcukat a projekthez)

úgy ugrálnak, ahogy a bankok fütyülnek

persze, ha szépen ugrálnak, akkor szépen is kapnak a koncból...

ha nemugrálnak szépen, akkor pedig elveszik a telket tőlük, elveszik a projektet, elveszik a projektcéget sokszor a banknak 100%-os vételi opciója van a projektcéger is (akkor kié is valójában a projekt???))

 

ha minden szépen lemegy, a hitel vissza lett fizetve busás haszonnal, a vevőket is jól meghitelezte a bank (szintén busás haszonnal) akkor persze már simán hagyják hogy eltüntessék, vagy végelszámolják a projekt céget = ők már jól vannak, mi meg szaladgálhatunk az jóistenhez a garanciális problémáinkkal

 

persze ezekről nem szoktak beszélni

biztos nem illil....

 

 

hát most ennyit

 

Zeee+ Creative Commons License 2006.04.08 0 0 20

Sziasztok!

 

Itt mindenki a beruházók, kivitelezők, ügyvédek felelőségéről beszél....

ez eddig OK is

de ezekben a projektekben nem is ők a nagykutyák

oppy Creative Commons License 2006.03.23 0 0 19

Sziasztok!

 

Egy véleményen vagyok Newbuiltflat kollégával, mivel nagyon jól összegezte a problémák egy részét, és még folytatja, így  én az Adás-Vételi előszerződésről mondanék pár szót.

 

1. Vásárlói tényező

 

Első és alapvető probléma, hogy az emberek nem értenek a joghoz, és ha azt látják hogy xy ügyvédi iroga készítette akkor vakon megbíznak az abban foglaltakban, és csak körülményesen olvassák el, és aláírják.

Nem fordul más ügyvédhez, mert a cég adja a sajátját, és nem kell érte neki fizetni, vagy ha kell, megtakaritás képpen,nem fodag fel senkit.

Ha viszont egy kicsit konyit a joghoz, akkor azért nem fordul más ügyvédhez,és kérdése, vagy problémája van van, a cég ügyvédjéhez küldik és az szépen bevezeti a málnásba, egy két szakkifejezéssel szépen megkavarja és más megfogalmazásban ugyan azt irják a szerződésbe.

Az ügyfél elégedetten távozik, hogy módosították a szerződését, ő nyert, mert átakarták verni de észre vette.

Mikor jönnek a gondok, nagy hanggal veri magát, hogy mi van a szerződésben, és már de rögtön kötbér meg minden.

Lehet hogy perverz vagyok, de szeretem látni a döbbenetet az ilyen ügyfél arcán mikor elárulom, hogy mégsem nyert a szerződés módosítással, mert ugyan azt irták le, csak másképpen.

 

2. Szerződés

 

Az eléd tett szerződés tervezet, soha nem a te érdekeidet védi,az csak arra van,hogy téged hivatalosan és jogszerüen lehuzzanak.

Mert ugye abból indulnak ki hogy az egyszerü honpolgár tök hülye a joghoz, és szépen burkolt szöveggel, többször és több soron lemondasz törvényes jogaidról, és tul sok döntési joggal ruházod fel a kivitelezőt.

Csak néhány csel:

-Átadási határidő csuszás 60-90 nappal, utána minimális, vagy inkább röhejes kötbér.

-Eltérés a beépített anyagok minőségében, szinében, formájában....

- Az ellenörzési jogok lemondása

- Garanciális jogrol való lemondás (Durva, de igaz)

- Átvételi kötelezetség, hibák esetén

És mg sorolhatnám......

 

3.Megoldási javaslat

 

Sajnos 100 % megoldás nincs, mert például van olyan beruházó aki nem enged még egy betüt sem módosítani,mert ő megmutatta már hogy minőségi munkát végez,meg hogy nincs olyan cég aki ekkora fejlesztéseket produkál, ez egy nagyképü és arogáns kijelentés, (Autóker Holding), ilyenkor csak az egy védelmed van, hogy felfogadsz saját műszaki ellenőrt, és ha hibát találsz ( akusztika, hőhid, ez a két dolog amiben biztos hogy hibáznak!!!) azonnal beperled.

 

Soha ne írj alá olyan szerződést,amit nem nézettél meg egy független szakértővel, mert utána nem marad más csak a pereskedés.

 

Mindig legyen saját ügyvéded, és műszaki ellenőröd akkor kisebb az esély arra hogy megvezetnek az új lakásod átadásakor.

 

Én, több mint egy évig dolgoztam egy olyan új szolgáltatáson, amely az eddig leirtakat orvosolni tudja.Nem volt könnyü, mert sajnos, ma Magyarországon nagyon kevés ember van aki ért az építési joghoz.

Szerencsére nekem sikerült megtalálni ezekböl egy párat,nameg egy két elhivatott mérmök kollégát, és így sikeresen megoldottuk a feladatot.Szerencsére ezen nagy építő cégek ügyvédjein is van fogási lehetőség, mert ők sem teljesen értenek az építési joghoz, pontosabban felületesen ismerik és az nekik elég..

Mert ugye a Ptk nagyon vastag és szerte ágazó, és az ügyvédek nagy része nem erre specializálta magát, mert ebben nincs pénz.

Sajnos az emberek nagy része nem tanul mások hibáiból, és nem figyel a médiából folyó figyelmeztetésre, ezért vannak mér talpon ezek a cégek

 

Bocsi ha hosszu voltam,  Ha kérdésetek van, merprobálok röviden válaszolni.

 

ui.:Newbuiltflat, kicsit bővebben kifejtenéd hogy mivel is foglalkozol, akár priviben is...

 

üdv. Oppy

 

 

Előzmény: Newbuiltflat (16)
liliana01 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 18

Vagyonátruházási illeték fizetés és hitel szempontjából nem.

Ha azt vesszük, hogy egy téglaépület amortizációja( a száűmviteleben )  50 év, akkor igen.

Előzmény: Törölt nick (17)
Newbuiltflat Creative Commons License 2006.03.21 0 0 16

...tehát ahogy ígértem, folytatom...

 

A szlogen még mindíg: Az új lakás tényleg jobb, de...

 

...ha nem jön mégsem senki javítani, nem árt ha tudod, hogy téged a tartós használati cikkekre vonatkozó 151/2003  kormányrendelet és konkrétan az új lakást vásárlókat pedig a 181/2003. Kormányrendelet (aki esetleg kéri, annak elküldöm) véd!!!!!!!!!!!! MÉGPEDIG 3 (!) ÉVIG, AMI CSAK TÖBB LEHET, KEVESEBB NEM!!!!!

A baj ott kezdődik, a tündibündi szerencsevadász fejlesztő a nagy lét leszakítva felszámolódik, vagy mivel annyi esze nincs, hogy két sort összeadjon, tönkremegy, becsődöl. Sajnos egy kezemen sem tudnám megszámolni, hány ilyet láttam. De még mindíg fordulhatsz a kivitelezőhöz, mert neki is fennáll a kötelezettsége, de az már egy rögösebb út, lévén jogviszonyban közvetlenül nem állsz vele. És tudod mi a legszebb? Hogy ugyanaz a brigád Himihumi 2 Kft néven átmegy az utcátok túloldalára, és egy új beruházás alkalmával megint lehúz 50-100 családot. TÉNYLEG LEGYETEK ÉSZNÉL!

 

... pár hete egy kerekasztal beszélgetésen jártunk az OLÉH elnökénél és az ott elhangzottak alapján nem sok jóra számítok biztonság területén. Most a nagy sláger a bérlakásprogram, teljesen arra fókuszálnak. A beruházók meg röhögnek, mert nincs az a hülye, aki biztosíték nélkül épít majd szociális alapon, és vár 15-20 évet a megtérüléssel...

 

folytatom...

 

 

 

Newbuiltflat Creative Commons License 2006.03.21 0 0 15

Kedves Drezick!

 

A Mareco Rt. értékesítő cég, ők nem fejlesztenek és nem is kiviteleznek. Számodra fontosabb információk a házak honlapjáról és a plakátokról leolvasható fejlesztő/beruházó (ez a kettő egy és ugyanaz) és generálkivitelező. Az értékesítő cég a kivitelezés minőségi dolgaiban nem játszik szerepet.

 

Hangáthallás:

 

Sajnos a manapság alkalmazott vasbeton pillérvázas szerkezet - legtöbbünk nagy bánatára - nagyon jó hangvezető. Tudod ez az a szerkezet, ahol az oszlopok, födémek, stb. vasbetonból, a falak téglából készülnek. Persze gondos tervezéssel és igányes kivitelezéssel ezek a hátrányok simán kiküszöbölhetőek. És sajna ez a szerkezet az oka a gyakran tapasztalt penészedés is (hőhídnak hívják a jelenséget).

drezick Creative Commons License 2006.03.21 0 0 14

Sziasztok!

 

Először is "Newbuiltflat" ajánlásait én is aláírom, érdemes megfogadni, ha nem akartok olyan helyzetbe kerülni, mint oly sokan más topikok hozzászólói közül. Sajnos még így is sok a kockázat, sosem lehet tudni.

 

Én most járok ott, hogy végleg el kell döntenem - rengeteg keresgélés és monitorbámulás után - hogy új vagy használt építésűt vegyek-e. Jelenleg az új mellett állapodtam meg, de az "ÁTHALLÁS új építésű lakásokban" c. tipik olvasása óta nagyon elkezdtem félni. Sokfajta házban/lakásban laktam már (régi tégla, panel, leválasztott, stb.) s egy kivételével mindenhol gond volt az áthallással.

Véleményem szerint talán ez tudja legjobban kikészíteni az ember idegeit hosszabb távon.

 

De hogyan lehet ezt előre látni/kiküszöbölni egy új építésűnél? Mert az nyilván nem megoldás, hogy naponta az építők nyakára járok és ellenőrzöm, meg fotózom az épülő lakásomat.

 

Konkrétan én a Rózsa udvar projekt (www.rozsaudvar.hu) egyik lakását néztem ki a hetedik kerületben. Utána nézve a projektben részt vevő cégeknek jól hangzik a dolog. De ismerőseim rossz tapasztalatai miatt elég bizalmatlan vagyok.

A Mareco Rt.-ről már amúgy is találtam egy nagyon negatív hozzászólást: arra intett, hogy messziről kerüljem el őket.

 

Ha valakinek van vmilyen infója a cégekről ( a fent említett oldal legfelső menüpontjában), és meg is osztaná velem/velünk, azért hálás lennék!

 

Ha vki nyitna  egy "Rózsaudvar" topikot, azt is nagyon megköszönném (újonc lévén korlátozva vagyok)!

 

üdv

Mindenkinek

t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.20 0 0 13
Cicafül, ha néhány percen belül rengeteg infot szeretnél, www.nlcafe.hu, a fórumkeresőbe beírod, hogy új lakás vagy csak annyit, hogy lakás. Legalább három topik (új lakás építése-help vagy vmi hasonló, erre emlékszem biztosan) volt tavaly év végén, ahol töviről-hegyire kitárgyaltunk mindent, jó és rossz példákat, apróságokat, fontos dolgokat. A kötbér tényleg fontos... Érdemes végigolvasni őket! nem túl hosszúak, de igen tartalmasak.
Newbuiltflat Creative Commons License 2006.03.20 0 0 12

Kedves Mindenki!

 

Szeretnék egy pár dolgot megosztani azokkal, akik új lakás vásárlására adták a fejüket. Mivel meglehetősen nagy tapasztalattal rendelkezem az új lakásokkal kapcsolatban, így talán néhány fontosabb dologra szeretném felhívni a figyelmet.

 

Először is... tényleg jobb az új lakás, de...

 

...ha valaki új lakást akar venni, az lehetőleg olyan fejlesztőtől vegye, aki régóta, és ugyanazon a néven fejleszt ingatlanokat, mert rengeteg szerencsevadász van a piacon, akit csábít a magas haszon, de a becsületindexe a béka s..ge alatt. Az építőipar szele összehordta a szemetet, amit bizonyít a rengeteg körbetartozás is. A régóta piacon lévő cégeknél valószínű, hogy a gyors pénzfialtatás a cél, ők hosszú távon gondolkodnak.

 

... a beruházónál (fejlesztőnél) még fontosabb, hogy ki az épület (generál)kivitelezője. Mert Ő építi az épületet, a fejlesztő csak a lé'-t adja. Rajta múlik a minőség, és rajta múlik az átadás utáni garanciális ügyintézés is. És ha Ő befullad, vagy vége az egésznek, vagy 1 éves csúszással költözhetsz...

 

...ha újba költöznél tehát vedd a fárdságot, és menj el a fejlesztő és a generálkivitelező korábbi házaihoz és beszélj a lakókkal!!!! Kérdezd meg, mi a tapasztalatuk, szerintem készséggel válaszolnak kérdéseidre.

 

... készülj fel, hogy a legjobb esetben is lesznek problémák. Picit reped a fal itt-ott, az elején nem teljesen forró a víz, a kaputelefonod máshova cseng... De sebaj!!! Ha az első két pontomra figyeltél, akkor jönnek és megjavítják, és utána évtizedekig nincs vele gond. Ne feledd, ezeket a házakat marha gyorsan építik, és a különböző rendszerek együtt és nem egymásra épülnek. El kell telnie kis időnek, míg minden együtt muzsikál.

 

Folytatom...

Cicafül Creative Commons License 2006.02.15 0 0 11
ez ígéretesen hangzik. a bokrétások eddig a balusztráddal építtettek, de most váltottak, mert úgy érezték, a mennyiség a minőség rovására ment a végén.

nekünk márciusban lesz a szerződéskötés, ma voltunk megnézni a terepet, már a gödör kiásva, dolgoznak a földmérők.
Előzmény: bandita (10)
bandita Creative Commons License 2006.02.15 0 0 10
En egy kisebb (32 lakasos) tarsashazban vettem lakast, amit szinten a Dunaepszer epitett. Egy eve adtak at, azota sem tudok semmilyen komolyabb problemarol (beazas, peneszedes), ami a tobbi lakasos topikot olvasva jonak tunik.
Persze sok mulik a beruhazon is, azon hogy mit kovetel meg a kivitelezotol, es persze hogy mennyit szan a dologra.
Ugy tunik jol (is) tudnak kivitelezni.
Előzmény: Cicafül (7)
2toth Creative Commons License 2006.02.14 0 0 9
Ha garázst vagy tároló helyiséget vagy még valamit veszel a lakáson kívül, akkor tanácsos külön szerződésbe venni őket, mert nem biztos hogy egyszerre adják át őket és így egyszerűbb a kötbért behajtani.
Előzmény: Cicafül (8)
Cicafül Creative Commons License 2006.02.14 0 0 8
sajna nekünk az nem megy, pedig jó ötlet :)
mindkét szomszédunk garzon az egészre meg nem telik :(

akkor ezek szerint neki kell álljunk a tervmódosításnak az építésszel mielőtt leszerződünk.
Előzmény: Skri (5)
Cicafül Creative Commons License 2006.02.14 0 0 7
bokrétás ház, mesterprojekt, dunaépszer építi. van vkinek tapasztalata velük?
Előzmény: Skri (5)
2toth Creative Commons License 2006.02.14 0 0 6
Saját példánkból okulva, figyelj nagyon a kötbérre. A mi szerződésünk sajnos úgy van megfogalmazva, hogy mindenki másként értelemez, persze úgy, ahogy az neki jó. Nem akarna fizetni kötbért, mert szerintük csak akkor jár, ha a teljes vételárat kifizettük, holott addig nem tudjuk kifizetni (bank), míg nincs lakhatási engedély. Nem a teljes vételárhoz kellett volna kötni, hanem a fizetési ütemezés teljesítéséhez.

Másik, kavarás van a házunknál, ezért a bank nem utalja az utolsó részletet. Persze nem a mi hibánkból, hanem főleg a beruházóéból. Mégis mi szívunk, mert a beruházó addig nem ad át mindent, amíg ki nincs minden fizetve. Az ilyen esetek ellen nem véd semmi.
Skri Creative Commons License 2006.02.14 0 0 5

Szia!

 

Mi kértük az eredeti alaprajz módosítását! Nem is kis módosítást kértünk, mert mi "elvettünk" a szomszédtól is egy szobát!:)))))

Ha lehet akkor ezt még a végleges szerződésnél módosíttasátok, mert bár később is lehet de akkor már pénzbe kerül!

Nekünk legalábbis így volt! Mi úgy voltunk csak hajlandóak aláírni a végleges szerződést, ha ahhoz már az új alaprajzot csatolják!

 

Hol vetettek egyébként lakást és kitől?

 

Sok szerencsét!

 

Üdv:

Skri

Előzmény: Cicafül (2)
Cicafül Creative Commons License 2006.02.14 0 0 4
beleszólhatsz a műszaki leírás tartalmába?
Előzmény: csododi (3)
csododi Creative Commons License 2006.02.14 0 0 3

Ami nagyon fontos hogy:

1. az adásvételi szerződést nagyon részletesen át kell olvasni, mert a fizetési feltételek közt lehet olyan trükk hogy akkor is át kell venned a lakást ha hibák vannak. Ezt nem tudjátok kivédeni mert nem lakhatást gátló hibákra vonatkozik de megkeserítheti a dolgotokat. pl. rossz a parketta, csempe, ferde ajtótok, nincs elektromos dokumentáció stb.

Ezt utólag nagyon nehéz kisajtolni belőlük.

2. a kötbér részre is érdemes odafigyelni, mert szeretik azt csinálni hogy szerződésben beleirják hogy eltolhatják az átadást és arra nem fizetnek. aztán mikor átadják azt szeretik hetekben számolni ha a szerződés szerint eltelt hetek után jár a kötbér.

3. törekedjetek arra hogy építés közben mikor már csak a belső burkolati és egyéb munkák vannak akkor igenis próbáljatok bejutni a lakásba hogy folyamatosan ellenőrizhessétek valóban úgy csinálták e meeg ahogy kértétek, ameddig nem úgy van nem szabad átvenni!

4. ha a szerződéshez adtak műszaki leírást akkor az is legyen eladó által aláírt és ne csak sablonokat hanem konkrét tipusokat tartalmazzon hogy nem lehessen valami ócska kinai kütyüvel kiváltani.

5. fontos tisztábn lenni azzal hogy az átadás utáni javításokat nektek kell hajtani az alvállalkozóktól vagy a cég intézi. sok macera van mindegyikkel, készüljetek rá.

 

A legjobb ha folyamatosan ellenőrzitek az építkezés, és a lakásotok alakulásának menetét, és mindíg jegyzőkönyveztessétek a hibákat!!!!!!!

 

még sorohatnám, de érdemes házas fórumokat végig olvasni, sok infó van ott!!

 

Előzmény: Cicafül (-)
Cicafül Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2
érdekes. úgy gondolom a felmerülő műszaki és egyéb hibák egy/nagy részét még az átadás előtt jegyzőkönyvbe kell vetetni, és csak azután venni át a lakást, ha azokat kijavították.

kérte valaki az eredeti alaprajz módosítását?
Előzmény: Fáradt Vándor (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!