Keresés

Részletes keresés

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2 perce 0 0 170994

Sorost és a nyílt társadalom alapítványt nem csipheti egyetlen illiberalis autokrata berendezkedésű állam sem, hiszen az egyik a tűz a másik a víz. Soros a civil társadalom szerepében látja a hatekony demokráciákban zalogat, míg az illiberalizmus pápai szerint a civileknek csak annyi a szerepük, hogy egyszer megválasszák őket és utanna, mint uralkodó elitet magukra hagyják a kormányzásban és a vezetésben.

Előzmény: berkut14 (170986)
berkut14 Creative Commons License 2 perce 0 0 170993

off

 

a zsidóság a világ sója.)))))

 

ahogy egy amerikai zsidó mondotta volt ".. a zsidók jobbak , mint a többi amerikai

 

so simply

 

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (170990)
Draco Domesticus Creative Commons License 5 perce 0 0 170992

Ez a rabbi első olvasatra nagyon megértőnek és bölcsnek tűnik - de mire jut a végén.

 

"De akik tőlünk mentek el és váltak bűnösökké, azokat nekünk kell gyászolnunk, ezért nem jó úgy beszélnünk róluk, ahogy Köves tette." "Köves Slomó, immár nem képviseli a magyar zsidó közösséget."

 

Szóval nem jó arról beszélni, hogy akik tőlük mentek el és bűnösökké váltak, másoknak fájdalmat és gyászt okoztak? Közösségen kívülieknek, azok, akik maguk is megtagadták ezt a közösséget, egy ideológia nevében?

 

Azt, hogy "ellenfeleink gyilkosok szellemi utódai, mi pedig az áldozatok örökösei vagyunk" mindkét fél elmondhatja, vörös és fehér is, akkor a bölcs és megértő ne akarja megszabni, hogy ki gyászolhat és ki emlékezhet.

 

 

 

 

 

Előzmény: Kód 001 (170976)
berkut14 Creative Commons License 5 perce 0 0 170991

off

 

én se csípem a pedofil Woody Allent. meg a Polanskit.

Előzmény: berkut14 (170989)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 5 perce 0 0 170990

Nagyon érdekes a Wiki vonatkozó szocikke az antiszemitizmus "történelméről"

Idéznék belőle:

 

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Antiszemitizmus

 

A középkori világkép központi elemének, a kereszténységnek egyik alapja a zsidó vallás volt. Ugyanakkor az új és a régi vallás közötti szellemi-logikai kapcsolatok jelentős ellentmondásokat rejtettek magukban. A kereszténység szent könyve, a Biblia ószövetségi részében a zsidók mint Isten kiválasztott népe szerepeltek, és a kereszténység központi alakja, Jézus, születése tekintetében maga is zsidó volt. Ugyanakkor az Újszövetség világosan dokumentálta, hogy az „ortodox” zsidók, vallási vezetőik többségének irányítása mellett, üldözték és megölték a korai keresztényeket – magát Jézust, a keresztény tanok szerinti Messiást is – és ellenségei voltak az új vallásnak (Szent István vértanú, Szent Pál története).

Mindez hivatkozási alapot adott ama középkori és a zsidókat hátrányos színben feltüntető nézetnek, miszerint az „ortodox” hit mellett makacsul kitartó, Jézust álprófétának hívő és így elítélését az izraelita vallás tanai szerint helyénvalónak tartó zsidók voltaképp egy politikai, s mi több, szakrális színezetű gyilkosságban – az Isten Fia megölésében – vállalják megátalkodott módon az utólagos bűnrészességet. Ennek erőteljesebb, egyértelműen antiszemitizmusnak nevezhető formája volt az a középkori nézet, miszerint a zsidók kollektívan (esetleg, utódaikban is) bűnösök Jézus Krisztus megfeszítéséért. E nézet ráadásul a Biblia tartalmával is alátámasztható: Jézus elítélésekor a zsidó főpapok Máté evangéliuma (27. bekezdés 25. sor) szerint ugyanis azt kiáltják a „kezeit mosó” Pilátusnak: „Vére rajtunk és fiainkon”.

A zsidókat a középkori keresztény társadalom ezért kiközösítette magából, elkülönített városnegyedekbe (gettókba) kényszerítette őket, és kora középkori szórványos előzményektől eltekintve zsidók tömeges meggyilkolása először az első keresztes háború alatt történt (főként a Rajna-vidéken), melynek következtében Nyugat-Európa zsidósága Közép- és Kelet-Európába vándorolt. A 18–19. században megjelenő emancipációpárti megközelítés szerint a zsidóság hosszú üldöztetésnek volt kitéve a középkorban, bár vallásgyakorlásuk nem ütközött olyan nehézségekbe, mint a fizikai megsemmisítésnek kitett eretnekeké, illetve a középkori jogállapotok eltértek a kor modern, liberális államának felfogásától. Főleg a megerősödő városi polgárság lépett fel zsidóellenesen időnként, akik igyekeztek megszabadulni a konkurenciától (ennek magyar példája a soproni zsidók 1490-es bebörtönzése vagy 1526 utáni kiutasítása), ugyanakkor a katolikus egyház, az államhatalom és helyi birtokosok is több esetben a zsidó lakosság védelmére keltek, bár ezt elsősorban érdekből (a zsidóság adózási potenciálja miatt) és nem a toleranciától vezérelve tették.

 

 

Könnyű volt kikialtani a zsidóságot bűnbaknak de az már nem jutott át a keresztény hívek fejébe, hogy isten választott nepekent ez a szerep, Jézus megolese lett szanva nekik és ez eleve így lett elrendelve. Jézus pedig csak úgy tudta szerepet betölteni, elvenni a világ bűneit a keresztent, hogy "meltoztattak" őt megfesziteni.

Tehat a kereszténység hálával tartozik a zsidóknak mert puszta léte következik Jézus kereszthalalabol amely Isten akarata volt és eleve elrendeltetett.

 

Előzmény: berkut14 (170985)
berkut14 Creative Commons License 10 perce 0 0 170989

off

 

hát..Izraelben nem csípik Sorost.

Előzmény: Kód 001 (170988)
Kód 001 Creative Commons License 10 perce 0 1 170988

Egyetlen "mű" sem úszta meg az "antiszemita" jelzőt, ami bármilyen módon kritizálta volna a zsidókat.

 

De azért fura lenne, ha őket csak "hódolat illetné, nem pedig bírálat".

 

Még a Soros plakátok is antiszemiták voltak - egészen addig, amíg maga Netanjahu nem nyilvánította  kóserré.

 

De hát a bolsevik mozgalom és a zsidóság kapcsolatáról számtalan elemzés volt már. 

Előzmény: berkut14 (170984)
berkut14 Creative Commons License 20 perce 0 0 170987

off

 

"..az antiszemitizmus a hülyék szocializmusa.."

 

August Bebel  vagy Viktor Adler

 

p.s. majd Mara megmondja...))))

berkut14 Creative Commons License 30 perce -1 0 170986

kb.olyan stílusban mint vikiék.nem szégyen a jobbtól tanulni.

 

csípik O.V.-t az oroszok. a trójai faló az EU-ban.

Előzmény: berkut14 (170982)
berkut14 Creative Commons License 30 perce -1 0 170985

off

 

zsidó belviszály volt.

 

Pilátus mosta kezeit. mit érdekelte őt ezeknek az izgága zsidóknak a problémája.)))))

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (170983)
berkut14 Creative Commons License 30 perce -1 1 170984

off

 

egy  zsidó rabbi szerint egy kicsit antiszemita az említett mű.)))))

 

 

de nehogymán egy rabbi mondja meg a tuttit. egy magyar honfinak.

Előzmény: Kód 001 (170981)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 30 perce -1 1 170983

És a zsidók meggyilkolták.

Ez most egy idézet volt idezojelek nélkül antiszemita kulturkeresztenyektol akik edeskevesse ismerik a Bibliát.-;)

Előzmény: Draco Domesticus (170977)
berkut14 Creative Commons License 30 perce 0 1 170982

off

 

 

mi becsületes magyar honfik letöröljük Soros mosolyát.

 

már az oroszok is elkezdtek sorosozni. (új magyar ige)

Előzmény: berkut14 (170980)
Kód 001 Creative Commons License 30 perce -1 3 170981

"Tehát akkor nezeted szerint a zsidóság és a bolsevizmus az összekapcsolódott?"

Szolzsenyicin "Együtt" c. művében elég alapos és mélyreható igzolásait találhatod ennek.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (170978)
berkut14 Creative Commons License 30 perce -1 2 170980

off

 

a kommunizmus  - zsidó vircsaft .

 

ja meg Wall streeti zsidó , vérszopó bankárok.

 

 

 

berkut14 Creative Commons License 45 perce -1 1 170979

"Például az élesztő... (azért ez jut eszembe, mert tegnap éppen sikerült egy jó kovászos kenyeret sütnöm). De vannak olyan mikroorganizmusok is, amelyek el tudják pusztítani a gazdatestet, ha annak nem elég jó az immunrendszere.

 

 

kedves topictárs !

 

na ez a másik gyöngyszem. ))))

 

tíszta szolzsenyici gondolatok. az öreg mester is így vélekedett.

 

Előzmény: Draco Domesticus (170975)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 45 perce -1 1 170978

Tehát akkor nezeted szerint a zsidóság és a bolsevizmus az összekapcsolódott?

Ahogy én ennek utánna guglizok találok egy csomó írást amelyben feligazsagokkal operálnak és egyes tényeket felnagyitanak vagy elferditenek. És ezekből ilyen  és hasonló következtetéseket sikerül levonni:

 

Bolsevizmus! Szovjetunió! Komintern! Milyen borzalmat és rettegést keltő, milyen sötét és titokzatos szavak? Világforradalom! Vajon kik csinálják és kiknek az érdekében? Rejtélyek, amelyekre mindeddig hiányzott a tárgyilagos, a világos és határozott felelet. Ha a nemzeti mozgalmak a bolsevizmus ellen irányuló felvilágosító harcukban a zsidók szerepére is rámutattak, zsidó liberális oldalról nyomban megjött a felháborodott tiltakozás. Fehst professzor könyve most végre száraz tényeket, adatokat, számokat sorakoztat fel, amelyeket nem lehet cáfolni, nem lehet elfogult, rosszindulatú, felelőtlen demagógiának bélyegezni. Fehst professzor adatai maguktól beszélnek és jóformán semmiféle magyarázatra sem szorulnak. Fellebbentik a fátyolt ezek az adatok a 20-ik század legborzalmasabb nemzeti tragédiájáról.
Werner Sombart írja a proletár-szocializmussal foglalkozó munkájában, hogy a Szovjetunióban a zsidók uralkodnak a tatárok segítségével az oroszok felett. Ennek az igazságnak kérlelhetetlen bizonyítéka Fehstnek ez a munkája. A bolsevizmus a zsidók műve, a világforradalom hazug jelszava mögött pedig a nemzetközi zsidóságnak Messiást váró hitéből táplálkozó vad és mindenre elszánt világuralomra törekvése húzódik meg.

Én nem hiszem, hogy a bolsevizmus a zsidók műve és abban sem, hogy bármilyen messiavaras szerepelt volna a mozgalom képviselőinek a fejében. Ők "messiásnak" az uralkodó osztály eltorleset gondolták, hogy ez hozza majd meg a várva várt emberi jólétet és igazságosságot. Ez pedig válasz volt a tőkés osztály által generált embertelensegre.

Az uralkodó osztályok ipari forradalom után generált embertelensegre és mértéktelen este, a munkásosztály nyomora bőven elég válasz arra, hogy miből táplálkozott ezeknek az embereknek a hite. Zsidó messiavaras már nem kell a magyarázatba. Egyébként az emberi hülyeség határtalan ahogy sokan pedzegettek. A társadalmi osztályok egymás kárára történő túlkapások idorol időre előfordulnak és nem tudunk tőle megszabadulni. A mértéktelenseg és az önzés.

A jelenkori populista mozgalmak előretörése is egy válasz, például Soros György szerint és én egyetértek vele.

A globalizmus igereteiben történő csalatkozásra adott társadalmi válasz. A mostani populistak után is fog jönni majd egy visszarendeződés, sok gazdasági szakember szerint félő, hogy nem kapitalista, hanem szocialista irányba és közben a populizmus pedig velünk marad. A lényeg, hogy ez a ciklikussagw végigkíséri az emberi történelmet és emberi mivoltunkban gyökerezik nem pedig egyes népek és fajok tulajdonsagaiban és szandekaiban.

Előzmény: Zsebihal18 (170971)
Draco Domesticus Creative Commons License 45 perce -2 2 170977

Jézus zsidó volt, de nem az élelmesebbek közül való. Eszébe sem volt új vallást alapítani, azt megcsinálták mások, és  gondoskodtak róla, hogy jól bevált mitológiai elemek felhasználásával befolyásolják azt a temérdek gojt.

Előzmény: berkut14 (170974)
Kód 001 Creative Commons License 1 órája -2 3 170976

Glavi baba ne produkáld magad. Marx egy zsidó utópista gondolkodó volt, a korai munkásmozgalom vezetői jórészt szintén zsidók voltak - Mo is.

 

Zolirabbi épp a napokban cáfolja e téren is a hazugságaidat.

 

Ej, már megint felsültél....Ez se a te napod.

 

https://24.hu/poszt-itt/2019/11/12/radnoti-rabbi-slomo-horthy-posztitt/

 

"Pedig a Tanácsköztársaság vezetőinek jelentős része zsidó volt, ami a bűnök elkövetőit semmi alól nem menti fel, számunkra viszont bír jelentőséggel....

 

....Kutatható, hogy 1918–1919 eseményeit, különösen a Tanácsköztársaságot a közvélemény egy része a zsidók hatalomra kerüléseként fogta fel (vörös terror = „zsidó terror”); erre épített az önmagát ellenforradalminak nevező propaganda később.

 

A 29 népbiztosból és helyetteseikből 18 volt zsidó származású, majd a többszöri kormányátalakítás után két személy kivételével a kabinet minden tagja.

 

 

A zsidó sajtó utólagos védekezése is az volt, hogy „ők nem zsidók”.

 

Szent és ősi hagyomány, hogy a zsidó közösség az egykori, távozó hívét mindig visszavárja, sajátjának érzi, így is helyes. Ha vér tapad a kezéhez, senki, ők sem moshatják le róla, de érezhetik, hogy közülük való, tőlük eltávolodott ember az elkövető.

És ezek az emberek zsidók, ha nem a maguk számára, számunkra mindenképpen. Ha tetszik, ha nem. Tőlünk távolodtak el, aztán bűnösökké váltak."

Előzmény: Glavius (170972)
Draco Domesticus Creative Commons License 1 órája -1 3 170975

Például az élesztő... (azért ez jut eszembe, mert tegnap éppen sikerült egy jó kovászos kenyeret sütnöm). De vannak olyan mikroorganizmusok is, amelyek el tudják pusztítani a gazdatestet, ha annak nem elég jó az immunrendszere.

 

Kínáé elég jó volt ahhoz, hogy a köztük élő kisebbség ne jusson vezető szerephez. A kínaiakon nehéz túltenni családi összetartás és faji öntudat dolgában. Van pár ezer évnyi alapozásuk. Ha kiválasztott népről hallanak, bölcsen mosolyognak - és magukra gondolnak.

Előzmény: Zsebihal18 (170973)
berkut14 Creative Commons License 1 órája -1 2 170974

off

 

"A kommunizmus zsido mozgalom volt, fuggetlenul attol, hogy temerdek goj is a kovetoje lett.

 

sőt ! még Jézus is zsidó volt.  nahát ...(((((... minden híreszteléssel szemben nem magyar.

 

azért jó forumozni ,mert ilyen gyöngyszemekre akad az emberfia. )))))))

Előzmény: Zsebihal18 (170971)
Zsebihal18 Creative Commons License 1,5 órája -2 2 170973

Kinaban sem lett volna kommunizmus nelkuluk. Az udvari torteneszek nem fogjak kifejteni neked. Nem akarok elettanbol peldakat hozni, hogy egy apro organizmus hogyan befolyasol egy maganal sokkal nagyobbat.

Előzmény: Glavius (170972)
Glavius Creative Commons License 1,5 órája -2 1 170972

Ha a kommunista mozgalom zsidó lett volna, akkor soha sehol nem tudott volna uralomra jutni, hiszen a zsidók mindenütt kisebbségben voltak.

Szerinted a mostani kommunista országokban, Kínában, Észak-Koreában, Vietnamban vagy Kubában zsidó uralom van?

Előzmény: Zsebihal18 (170971)
Zsebihal18 Creative Commons License 2 órája -2 2 170971

Sok zoldseget leirtal, Kacsam, de hat manapsag ezt kotelezo hinni. A kommunizmus zsido mozgalom volt, fuggetlenul attol, hogy temerdek goj is a kovetoje lett. Meghozza azert, mert zsidok nelkul soha nem alakult volna ki es nem terjedt volna el. Annakidejen erre meg buszkek is voltak, most meg, ha visszaidezem a sajat szavaikat, akkor antiszemita vagyok. Ilyen a vilag ¯_(ツ)_/¯

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (170969)
Zsebihal18 Creative Commons License 2 órája -1 1 170970

Egy Torquemada veszett el benned. Vagy inkabb kelt uj eletre.

Előzmény: Bromhold (170965)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2 órája -3 1 170969

https://m.magyarnarancs.hu/lelek/auschwitz_nem_puszta_masolat_ernst_nolte_tortenesz-57892?fbclid=IwAR3eqoWp3hVIByeCLSu0RRYtkPJPpelzkZoIjazPjszjohtRx_bcjFUP6Fw

 

EN: Auschwitz nem csak a "gulág" egyszerű kópiája volt, mint ahogyan a nemzetiszocializmus sem értelmezhető a bolsevizmus puszta másolataként. Mind "Auschwitz", mind a "gulág" rendelkezik önálló gyökerekkel: Auschwitz a német antiszemitizmusban, amelyben jóval az első világháború előtt megjelent a megsemmisítés igénye, és a nemzetiszocializmus a XIX. század német nacionalizmusában, valamint a természettudomány (akkor) modernnek tekintett tendenciáiban is megelőlegeződött. A "gulág" vagy a vörösterror és "Auschwitz" között csak azért létezik kauzális nexus, mert Hitler és legfontosabb követői a "gulág" és annak potencális németországi kiterjedése láttán gyűlölettel, félelemmel és keserűséggel reagáltak. A második és legalább ennyire fontos előfeltétel az ideológiai összefüggések közé tartozik: a bolsevizmusnak "zsidó jelenségként" való interpretációja.

 

 

Számomra elgondolkodtató amit ír. Hiszen a saját környezetemben az idősek körében és a politikai élet egyes képviselőinel is azt tapasztalom, hogy a kommunista gyűlöletuk zsidógyűlölettel párosul. A két legfőbb baj a zsidok és a kommunisták, kommunisták és zsidók. Ez olyan mélyen benne van a magyar társadalomban, hogy napi szinten lehet tapasztalni. Még szavunk is van rá, szalonzsidozas. Valamikor a zsidóság, mint faj és a bolsevikek, mint társadalmi csoport össze lett kapcsolva az emberi fejekben és ennek máig tartó hatásai vannak.

A jelenkori magyar politikai vezetés sorra emeli a szobrokat azoknak a politikusoknak akiknek antiszemitizmusa történelmileg egyértelmű teny. Sokan tiltakoznak ez ellen, közéjük tartozik Ungvary is. Eközben a kommunizmus buntetteit hirdetjük, nagyon helyesen.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (170966)
berkut14 Creative Commons License 3 órája -5 1 170968

arrról írtam , hogy topictársaink nem ismerik  az orosz alvilág/börtön kultúrát. nem is kell.

 

ez a kultúra sokkal inkább benne van az oroszok életében , mint nálunk.

talán az olaszoknál a maffiához hasonlítható.

 

ezért írtam , hogy nem értik , hogy mi történt a kiskatonával.teljesen hibás gondolkodásuk van. amikor szexualitással hozzák kapcslatba.

 

 

az orosz társadalom és politika  nagyon erőszakos és nem szabad. mimdig is az volt. most is az.

 

tiszta hobbesi leviatán . nem véletlen a film.

 

berkut14 Creative Commons License 3 órája -4 1 170967

off

 

kedves Mara !

 

ne hivatkozz arra hogy ki történész (szakmabeli) meg ki nem.

 

Spinoza üvegcsiszoló volt. Roussseau is egy senki volt. Marxról már ne is beszéljünk.)))))

 

elolvastam

 

sehol nem írtam , hogy Nolte általad leirt nézeteivel  egyetértettem.

 

köszönöm beírásod.

 

 

 

 

Előzmény: Bromhold (170965)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 3 órája -3 1 170966

Ungvary bár mesterének is tekinti, de pont az általad említett sorokban nem ért egyet Nolteval és ezt le is írja.

Pl. itt:

 

https://m.magyarnarancs.hu/konyv/egy_rendkivuli_eletmu_ernst_nolte_tortenetfilozofiajarol-56774

Előzmény: Bromhold (170965)
Bromhold Creative Commons License 7 órája -4 2 170965

"lásd Ernst Nolte sorsát 1987 óta.

 

http://www.kommentar.info.hu/attachment/0001/648_kommentar-1604-07-ungvary.pdf

 

84

Ungváry Krisztián

AKIVEL IGAZTALANUL BÁNTAK EL

Ernst Nolte (1923–2016)"

................................................................................

Zarolag ehhez  ^   a tartalmadhoz, hogy Te osztod Ungvary azon allaspontjat, hogy Nolteval a nemet-es nemzetközi törtenesz Zunft "igaztalanul bant" "el" abban a kerdesben, hogy Nolte un teziseiben azt allitotta, hogy a nemzetiszocialoizmusnak a bolschewizmus volt a mintaja, es azt allitotta Nolte hogy a nemzetiszocializmus egy valasz volt arra hogy a bolschewikok mit tettek stb,  no meg egy kis adalek:

Ungvary irja, es extra pl Götz Alyt is emliti (Götz Aly ez egyik legnevesebb nemet törtenesz egy kivallo nemzetközi reputacioval)  >

"Ungváry Krisztián
AKIVEL IGAZTALANUL BÁNTAK EL
Ernst Nolte (1923–2016)


Az előa-dás második állítása, amely a rendezőknél még jobban kiverte a biztosítékot: Auschwitz szörnyűsége egy „technikai innováció” ...  Ezzel arra célzott, hogy a kommunista diktatúra táboraiban a hagyományos módszerek mi-att nem tűnik nyilvánvalónak a megsemmisítő szándék, amit azonban teljes mértékben feltételezni lehet. Ebből következik Nolte azon állítása is, amely szerint Auschwitz nem szinguláris jelenség. Nem egyedi, és főleg nem összehasonlíthatatlan. …

Götz Aly, Christian Gerlach és társaik a náci diktatúra részkérdéseiről írt tanulmányaikban kimutatták, hogy annak működését az ideológiai premisszák mellett nagyon is racionális döntések hatá-rozták meg. Különösen Aly volt az, aki ideológia, racionalitás és modernitás kérdésében meglepő felfedezésekkel szolgált."

Oh, Nolte nemcsak azt irta hogy a gazkamrak azok csak a bolschewikok 1917-es forradalma alatt es a polgarhaboru alatti tettehez kepest (ugye visszament Nolte az allitolagos kerengö oroszorszagi  hirekhez a 20-as evek elejere, hogy az azokban tett tettek voltak Hitlernek az allitolahods mintaja) nem mas mint csak egy technikai innovacio, hanem meg evekkel kesöbb (1993-ban)  ugy is minösitette a gazkamrakkal valo emberölest, hogy a gazzal valo emberöles a naci KZ-kban egy human elkaras volt, ez a Nolte szerinti innovacio humanitasbol lett motivalva, mert ez altal a nacik alltali innovacioval egy humanus  -fajdalom nelküli-  halal volt lehetseges, ehy ilyen humanus halal lett biztositva a zsidoknak.

Götz Aly Nolte ezen tartalmat es kifejteset arra hogy Nolte szerint a nacik embersegesek, humanusok voltak, ez a motivacio vezette a nacikat a hazkamra-innovacional- egyszerüen csak  egy groteszk thezenek nevezi.

Ezenkivül Götz Aly a fenti 1993-as Nolte-kiegeszitest nyilvanvalo hülyesegnek/Unsinn (az Unsinn-t nem tudom hogy forditsam, csak a hülyeseg ugrott be most)-  nak minösiti, egy fölhaborito erzelmi durvasagnak/unerhörte Gefühlsrohheit Nolte reszeröl.

No, ezt  ^  Ungvary miert nem talalta meg Prof. Götz Alytol?

(A lennti idezet megtalalhato a kepeken, amik a komplett cikket tartalmazzak Prof. Götz Alytol)

Dagegen wäre noch nichts zu sagen, doch behauptete er, in Frageform leicht verhüllt: "War nicht das Archipel Gulag ursprünglicher als Auschwitz? War nicht der Klassenmord der Bolschewiki das logische und faktische Prius des Rassenmords der Nationalsozialisten?" Um das zu untermauern, erklärte Nolte die Gaskammern zum bloßen technischen Anhängsel. 1993 verstieg er sich in seinem Buch Streitpunkte gar zu der grotesken These, den Erfindern der Gaskammern sei es nach deren eigenem, durchaus wörtlich zu nehmendem Bekunden um ein "humanes" Verfahren gegangen, mit dem "ein schmerzloser Tod intendiert" gewesen sei.

Derart offensichtlicher Unsinn, in dem sich noch dazu eine unerhörte Gefühlsrohheit gegenüber den Überlebenden ausdrückte, machte den prinzipiell richtigen Versuch zunichte, den Holocaust vergleichend zu historisieren.

PS.: summa summarum, en Noltenak a nezeteit nem tudom osztani mint Te, de meg Ungvary minösiteset sem, azt  hogy igaztalanul vettek elö Noltet a nemet-es nemzetközi törteneszek anno a süketelese miatt.

Nolte a halalaig 1986. nyara ota ujjabb es ujjabb lapattal ratett tendenciaval a süketelesere. Nem ki lett zarva, sajat magat zarta ki ez az eredetben  közepiskolai tanar, aki latint es o-görögöt tanitott közepiskolaban, ez, aki nem törtenesz volt, es minden alkalommal magyarazni kell mint Ungvarynak most, hogy hogyan is kellene/kell ertelmezni azt amit Nolte itt süketelt.

No, erdekelne nagyon hogy Ungvary Ur hogyan magyarazna meg ezt a Nolte szerinti super innovaciot a fajdalom nelküli halalra, amit Nolte szerint a naciknal az emberiesseg/humanistas motivalt.

Előzmény: berkut14 (170388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!