Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 10

Szuper film!

spacehippie Creative Commons License 2006.07.05 0 0 8
Maszturbálás-deviancia? A deviáns az nem a tömegekétől eltérő viselkedésmód? A tömegek verik pedig, férfi, nő egyaránt.
Előzmény: MazdaGazda (-)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.02.08 0 0 7

Nyilvánosan vagy társaságban mindenképp. Amúgy csak nem filmvászonra való, szerintem - de persze sokkal inkább, mint az élveboncolás.

De azóta - Santino kollégának hála - árnyaltabb képet kaptam a filmről.

Előzmény: Via Galvani (1)
MazdaGazda Creative Commons License 2006.02.08 0 0 6
Köszönöm az infókat (és a véleményed)!
Előzmény: santinocorleone (5)
santinocorleone Creative Commons License 2006.02.08 0 0 5

Nekem sikerült megnéznem a szemlén, és amint vége lett, rögtön tudtam, hogy ez a film lesz az idei fődíjas. Nem vagyok oda a szó szoros értelmében vett művészfilmekért, bár eleve az ilyen irányú kategorizálástól is a hideg kiráz. Ez a film minden elemében meglepő és újszerű, és talán pont ettől ilyen nagyszerű. Az emberről szól, arról, hogy miből is áll az ember - ez minden értelemben értendő, kívül-belül. Kimondott agresszió nincs a filmben, annál több finom humor és megdöbbentő elem.

Durva kisarkítás lenne az mondani róla, hogy a maszturbálásról, a hányásról vagy a vérről szól -mert ennél sokkalta összetettebb- pedig igazából mindegyikről. Szerintem mindenképpen olyan film, amit látni kell. Magasan kitűnik a hazai filmek közül, mind vizuálisan, mind a történet, a mondanivaló és a színészi alakítások tekintetében is. Szóval mindenki nézze meg, azt ajánlom, és utána fanyalogjon. Nem mondom, hogy életem legjobb filmje volt, de hogy az elmúlt évek egyik legjobb magyar filmje -nekem mindenképpen- azt bátran kijelenthetem. Nem mondom, tényleg felkavaró és néha gyomorforgató, de mindez csak erősíti a mondanivalóját.

godofthetemple Creative Commons License 2006.02.08 0 0 4
Nézd meg a filmet, azután mondj róla véleményt. Talán.
Funk Creative Commons License 2006.02.08 0 0 3
mert kakas mar a f@szba
Előzmény: Via Galvani (1)
sznob2005 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2
Nekem nem jött be a film.
Via Galvani Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1
A maszturbálás miért is "deviáns"?
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2006.02.07 0 0 0
0
MazdaGazda Creative Commons License 2006.02.07 0 0 topiknyitó

Az Index ismertetője alapján, sok más művészfilmhez hasonlóan, ez is a deviáns viselkedésformák meglehetősen expresszív ábrázolásával "tűnik ki" (maszturbálás, agresszió ezerrel).

Az én finom kispolgári lelkem nem veszi be az ilyesmit.

De hátha nem igaz :)

Láttátok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!