Keresés

Részletes keresés

TibaltCosmic Creative Commons License 2021.03.11 0 0 7211

Szerintem nincs ezzel semmi gond, ha nincs gyereked sokkal egészségesebb környezetet tudsz teremteni magadnak! :) Nem kell másokhoz alkalmazkodnod...

islamorada Creative Commons License 2012.01.09 0 0 7210

En 33 voltam, a ferjem 42 / 10 eves hazassag utan/ amikor gyerekunk szuletett. En nem ereztem kesonek! A ferjem sem! 10 kerek evig nagyon jo kotetlen szorakozos, utazos eletunk volt, jol osszekovacsolodtunk es  orommel vartuk az uj eletformat, a nagyjabol 20 evig tarto "szolgasagot" ami alatt a felneveleset ertettuk, szepen felkeszultunk arra hogy most egy darabig a kolokrol fog szolni az elet! Hat csak azt tudom mondani hogy egy elmeny volt, nagy elmeny volt a 20 ev minden perce, kar lett volna kihagyni es kar lett volna elobbre hozni mert idosebben hatalmas turelmunk, erdeklodesunk es idonk volt hozza! Konyvbol neveltuk, illetve ez volt a foglalkozasom es ugy probaltam nevelni ahogy valaha tanultam az iskolaban, nagyon jol bejott, nem voltunk majomszeretetu szulok, ha valamirol ugy gondoltuk hogy nem tesz neki jot akkor nem engedtuk, megmagyaraztuk neki hogy miert nem lehet es lezartuk a temat, ha tetszett neki ha nem, ritka volt az engedmeny hogy na, megis! De mindenhova elvittuk, bemutattuk a vilagot, a benne levo dolgokat, dedelgettuk, jatszottunk vele, sosem felejtem el amikor a tanarno mondta hogy mit irt rolunk az iskolai dolgozataban 10 evesen, hogy jellemezd a szuleidet, hat olyan meghato volt hogy a mai napig emlegetjuk, szerintem minden gyerek azert ha nem is beszel rola tudja hogy mit tettek erte amiert semmifele koszonetet nem varnak, / ezt is kifejtette a dolgozatban, olyan edes volt!  

Az is jo volt hogy addigra megengedhettuk magunknak hogy otthon maradhassak vele az elso evekben.

Szoval nem maradtal le semmirol..........Aki meg elobb szul, jo fiatalon az meg fiatal marad meg aranylag ha mar felnevelte, kezdodhet az elet ujra ha marad eleg ereje ujra kezdeni  a kotetlen eletet. Nekunk "lejart", ujra is kezdtuk noha meg egy hazban elunk. Ha most kezdenem sem szulnek fiatalon, a 33 ev pont jo volt ra. Raadasul igaz az hogy a gyerek fiatalon tart, a ferjem meg most is 10-15 evvel nez ki fiatalabbnak, ram meg eppen valaki mondta amuldozva amikor a fotomat meglatta hogy azt hittem hogy a lanyode! Ez persze tulzas, ezzel csak azt akartam mondani hogy a kesoi gyerek nem tor meg! Ellenkezoleg!  Feldob!

Előzmény: Werger (7195)
vikiviki Creative Commons License 2011.12.24 0 0 7209

Miért is? Évekig jártunk tánccsoportba az első gyerek 6 hónapos korától. Este 7től kb. 10ig. Nem mondom, hogy nem izgultam, hogy anyám vajh mit csinál a deddel, de ennyi szerintem minimum járt nekünk:) A szilveszteri buliba, ahová meghívtak, körbenéztünk éjfél után 3-kor. A gyerekesek még javában ropták, a gyerektelenek meg rég elhúztak aludni. Hja, az edzettség kérem, aki hozzászokott a nemalváshoz...:))

Előzmény: Törölt nick (7207)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.23 0 0 7208

Persze, mert a gyerekes ismerősök leprásak vagy majdnem azok... : )))

Előzmény: Törölt nick (7207)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.23 0 0 7207

normálisabb egyének eleve nem hívják meg a gyerekes ismerősöket sehová, én sem tenném.

egyszerűen tudomásul kell venni, hogy a gyerekes-gyerektelen egy éles határvonal és ha a hagyományos szórakozunk-társasági életet élünk-összejárunk életformában maradunk, akkor a két csoportnak sok köze nincs egymáshoz.

 

Előzmény: vikiviki (7202)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.12.02 0 0 7206

engem nem farasztott,az en agyam nagyreszet ez toltotte ki,en farasztottam vele masokat,most mar tudom:)

Előzmény: Törölt nick (7205)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 7205

Biztos személyiségkérdés. Amikor az enyéim igazán kicik voltak, akkor megvolt az anyukakör, akikkel összejártunk délelőtt a játszótereztetés miatt, és ha netalántán anyám havonta egyszer vigyázott a gyerekekre és el tudtunk menni valahova, valakihez, eszembe se jutott volna pelenkás témákkal fárasztani _magamat_. : )))

Előzmény: Gabiiiiii (7204)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.12.02 0 0 7204

szerintem meg nincs..Jol emlekszem,mikor az agyam 90%-at az kototte le,hogy mit evett a gyerek,szart-e es milyen allagut,es slussz...Mas temam nemigen volt,csak hogy felult-e es  ha igen miert,ha nem,meg miert nem,milyen cuki rugit vettem neki es ramosolygott a szomszedra..

 

Tudom,hogy ez atmeneti,de ezt eleg nehez toleralnia annak,akinek nincs gyereke:)Ö)

 

JObb ilyenkor nem farasztani ezekkel a gyerektelen baratot,mert abbol tuti a bartsag felbomlasa lesz

Előzmény: Törölt nick (7203)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 7203

Én is azt mondom, hogy ez a konfliktus csak rá van húzva a gyerekre...

Előzmény: vikiviki (7202)
vikiviki Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7202

Hát, nem tudom... Van pár barátnőm, akiknek később lett gyereke, mint nekünk. Megértették, ha egy ideig nem tudtunk valahová menni, vagy nekik kellett "lehetetlen" (értsd nem este 6 utáni:) időpontokra jönni, esetleg beszélgetni csak babakocsitolás közben, ne adj Isten gtalkon tudtunk. Senki nem sértődött meg azon, hogy juj, mi már nem vagyunk annyira fontosak, vagy jaj, nekik kell alkalmazkodniuk, mert természetes volt. Aztán nekik lett gyerekük, és én is megértettem, hogy mondjuk a két héttel azelőtt lebeszélt időpontot az utolsó egy órában lemondták, mert igen, közbejött valami. 

Szóval nem hiszem, hogy feltétlenül konfliktust kell látni ott is, ahol nincs. Tény, hogy a gyerekteleneknek, vagy később, a nagyobb gyerekeseknek alkalmazkodni kell a kisbabás-kisgyerekes családokhoz, de ez az idő normál esetben átmeneti, a legkisebb gyerek 4-5 éves koráig tart max. 

Előzmény: Törölt nick (7201)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7201

Sokszor azt gondolom, holgy ez a gyerekes-gyerektelen konfliktus mnesterséges kategorizálás, szerintem konfliktusok akkor is lennének, ha nem lenne gyereke egyiknek se, vagy ha mindkettőnek lenne... : ))) Csak más lenne a hivatkozási alap.

Előzmény: vikiviki (7200)
vikiviki Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7200

Ünnepek totál jogos. Egy felnőttnek sokkal könnyebb alkalmazkodni, mint egy gyereknek: nincs fix alvásideje, nem húsz perc elkészíteni felöltöztetni, nem hisztis, ha x órán keresztül kell várnia valamire, stb. 

 

Az ebédes példát nem értem... Aznap találta ki, hogy gyertek ebédelni? Ez nem túl bölcs dolog, lévén aznapra az embernek már van programja. Vagy máskorra? Akkor meg szintén nem érten, hiszen ha valakit meghívok, és nem jó pl. a hétfő, akkor meghívom keddre vagy jövő hétre, nem?:) De amúgy az érthető, hogy ha mondjuk délben szoktak lefeküdni a dedek, akkor ne jöjjenek a vendégek egy órakor....

 

Amúgy azt totál megértem, ha valaki 30 alatt még nem akar gyereket. Számtalan barátnőm van, aki 30 fölött szült először, tényleg sok előnye van. Viszont 35 fölé, ha az apajelölt megvan, és amúgy akar gyereket, nem érdemes menni egészségügyi kockázatok miatt...

Előzmény: Werger (7198)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7199

Szerintem a mozis példánál elég önzően viselkedik a húgod, az ünnepes rendet viszont meg tudom érteni.

(Nekem is három gyerekem van.)

Előzmény: Werger (7198)
Werger Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7198

"A mindenre"

 

Csak néhány példa.A feleségemmel mennénk moziba,de a hugom is meghívott bennünket ebédre.Montduk neki hogy megvan a jegyünk majd mozi után meglátogatjuk,erre a válasz az nekem nem jó mert 3 gyerekem van,és nem érek rá rátok várni.Szóval dobjunk el mindent és rohanjunk hozzá,mert ő kitalálta hogy látni akar bennünket.

 

Vagy pld évek óta hozzájuk megyünk elöszőr az ünnepek alatt,mert neki van 3 gyereke,és  ehez alkalmazkodni kell.

 

Tudoom hogy ez nevetségesnek tűnik,de millió és millió ilyen példát tudnék felsorolni a hosszú évek alatt ez igen unalmas és bosszantó tud lenni.

 

A gyerek nagyon jó dolog de nem hiszem hogy azért mert valakinek gyermeke van az kifogás,vagy mentség lehet bizonyos dolgokra.

 

Megvan az elönye is és a hátránya is annak ha valaki 30 alatt szül gyermeket.Mi a tudatos gyermektervezés mellett döntöttünk de ettől még nem vagyunk rosszabbak mint akiknek már van csemetéjük.

Előzmény: vikiviki (7196)
netszkvid Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7197

Mas meg vilagot jar a huszas eveiben szabad "hippikent", amikor meg nincs karrier nyomas rajta (no ez 35-40 evesen mar tuti nem megy). Ez valasztas/preferencia  kerdese.

 

Werger, ismeros ez fajta nyomas -plane, ha mondjuk a kornyezet kereszteny konzervativ-, akkor ha nincs gyerek nem vagy teljes jogu allampolgar. Van azert vilag ezen a kornyezeten kivul is, hidd el semmirol nem maradtok le (az viszont tuti, hogy kisgyerekes csaladoknal idobol es penzbol is kevesebb van, ez egy ilyen eletfazis)

Előzmény: vikiviki (7196)
vikiviki Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7196

Mi az a mindenre? Csak mert ha nem tudnak ide vagy oda elmenni, mert ott a gyerek, az azért jogos ám:) Másik viszont, amire nem árt gondolni, hogy a női termékenység brutálisan romlik 35 év felett.... Meg a fene akar 40 évesen még éjszaka háromszor a legszebb álmából felébredni. Én letudtam a gyerek-project nehezebbik felét most, 34 fölött meg majd élvezem, hogy kirándulhatunk meg beszélgethetünk nagyokat együtt és mindenki végigalussza az éjszakát:)

Előzmény: Werger (7195)
Werger Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7195

Sziasztok!

 

Szerintem a mai világban nem gond ha egy nő késöbb (30-40felett)szül gyermeket.Mi a feleségemmel 33 évesek vagyunk,gyermekünk még nincs.Természetesen tervben van,de elötte szeretnénk egyfajta biztonságot magunknak.pld:saját lakást.Mind a ketten rengeteget dolgozunk ezért.

A kedvesem attól szokott kiakadni hogy a gyermekes családoknál (a mi köreinkben legalábbis)mindig mindenre a kifogás az az hogy mert nekem gyerekem van.Már már ugy érezzük magunkat ,hogy azért mert nincs csemeténk a süllyesztőbe kerültünk.

 

Mindenki akkor válaljon gyermeket amikor képesnek érzi magát arra hogy a jövőben csak neki éljen.(ez az én személyes véleményem)

 

 

artcus Creative Commons License 2011.11.10 0 0 7194

Amikor ő 60 lesz te 45.

 

Gondolkozz!

 

Persze, ha anyát keresel....

Előzmény: fürgeszarvas863 (7171)
artcus Creative Commons License 2011.11.10 0 0 7193

n

Előzmény: fürgeszarvas863 (7181)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.06 0 0 7192

Nem illúziókkal, hanem igazi elkötelezettséggel, de igaz, kiment a divatból ez. : )))

Előzmény: Abbbby (7191)
Abbbby Creative Commons License 2011.11.06 0 0 7191

nem tudom, meg szeretné-e adni, ezt ő tudja és majd eldönti. miért jobb, ha illúziókkal mész bele egy kapcsolatba, mint hogyha tisztában vagy azzal, hogy mi történhet és milyen valószínűséggel?

Előzmény: Törölt nick (7189)
Firedog Creative Commons License 2011.10.26 0 0 7190

 

40 év alatt duplájára nőtt az emberiség

Az első egymilliárd emberhez ötvenezer év kellett, a hetedikhez már csak 12. India a következő évtizedekben ráver Kínára, Afrika demográfiai robbanás előtt áll. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.20 0 0 7189

Én a magam részéről házasságot kötni és gyereket vállani "örökkétart" típusú elképzelésből szeretnék (illetve, így is tettem), míg a halál el nem választ... : ))) Természetesen valójában örökké az sem tart, de ha normális módon folynak a dolgok, akkor elég sokáig...

Persze, ha úgy mész bele egy gyerekvállalásba, hogy a kapcsolatok többsége nem tart örökké - akkor valóban mindegy, hogy milyen a helyzet.

 

Amúgy: de, lehet jó a kapcsolat úgy is. Csak tudomásul kell venni a korlátokat. Pl. ebben az esetben sietni a gyerekvállalással - ha esetleg nem örökbefogadni akarnak. Tehát ennek a kapcsolatnak az ára vagy az azonnali gyerekvállalás, vagy az örökbefogadás vagy az elfogadása annak, hogy nem lesz gyerek.

 

Szerinted a tanácskérő ezen árak bármelyikét meg szeretné adni? Különösen egy olyan kapcsolatért, ami nem "ellenállhatatlan". Lehet, hogy jó lenne. De azért ilyenből sok van.

Előzmény: Abbbby (7188)
Abbbby Creative Commons License 2011.10.20 0 0 7188

Miért ne lehetne jó egy kapcsolat, ha a nő az idősebb? lehet, hogy nem tart örökké, de ez a legtöbb kapcsolattal így van... gyereket meg örökbe is lehet fogadni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.03 0 0 7187

44-45 éves lesz.

Előzmény: fürgeszarvas863 (7185)
fürgeszarvas863 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 7186

Inkább olyan embereket kerestem, akik voltak vannak hasonló kapcsolatban. Érdekelt volna, hogy náluk miét ill. miért nem működött a kapcsolat. Kollégáimat kérdeztem ma, egyiküknél van 7 év korkülömbség és házasok már tizen x éve.

De lehet bizonytalanság, vagy nem? :))

Egyenlőre meglátom, hogy alaku. Be fogok számolni a +,- dolgokról.

Előzmény: Tóthika (7184)
fürgeszarvas863 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 7185

Nekem a majd az kb 4-6 év múlva jönne el.

Előzmény: Törölt nick (7183)
Tóthika Creative Commons License 2011.10.03 0 0 7184

Azért kicsit furcsa számomra, hogy egy számodra vadidegen valaki - aki véletlenül éppen benézett ide - tanácsa alapján döntöd el, próbálkozz-e a hölgynél. Ez már nem is bizonytalanság, inkább olyan, mintha megerősítést kerestél volna.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 7183

A 10 év meg a 15 különbség. ... Ő már tényleg nem húzhatja sokáig a gyerekezést. Neked mi a MAJD?

Előzmény: fürgeszarvas863 (7181)
botsinkai Creative Commons License 2011.10.02 0 0 7182

Nem éri meg foglalkozni vele...

Előzmény: fürgeszarvas863 (7181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!