Szerintem hibátlan kormány nincs, ez az adósságszaporulat kétségtelenül felróható nekik, de ezen kívül más nem nagyon, és ez jó.
Jelenleg még meg tudunk birkózni vele, és én nagyon bízom a jövő nemzedékben, hogy ők sem bénábbak nálunk, és meg fogják oldani. Valahogy ez átment a gyakorlatba, hogy állandóan féltjük a fiainkat , csak tökéleteset akarunk adni nekik, nehogy mán valami megoldandó problémájuk legyen. Legyenek erősek egészségesek és képzettek, és akkor lehet, hogy amitől most féltjük őket számukra egyszerű eset lesz.
Kérdés nincs, de szerintem itt a lényeg hogy a törvényi előírthoz, hogy viszonyul a megadott...
((1998-tól két évig kevesebb a végén több, 2002-től végig több...))
(((lásd a táblázatokat felettük, láttad:)))
((((könnyebb pl. 50k nyúgdíjból 83k-t csinálni... kicsit nehezebb 83k-ból 119,5k-csinálni, ha azt vesszük ez mennyi kiadással jár, tudod kis összeget látványosan lehet növelni, de a nagyot már csak hatalmas ráfordítással, lásd TB költségvetés stb, mondjulk 2M nyugdíjas 50K mind, 100Milliárd - 166Milliárdra... az meg 239,04 az egyik + 66milliárd a másik 73 milliárd, ha ők is 166% emelnek 275Milliárd azaz 109Milliárd plusz, vagyis majd 2x anniba került volna ugyan olyan % emelés... na mindegy nem tudom értelmesebben elmagyarázni:)))
Na az a 166% vs. 144% az kissé csaló így kiragadva, mert a 166% az előzőhpz viszonyít... 144% a 2002hez... így kissé elbaltázotta kormánypropi, mivel a fogyelmet arra nem hívja fel, hogy a 166 az kb az aminek törvényileg lenni kell, a 144 meg jóval magasabb azza "többet adtunk"
ez egyébként a grafikonok feletti táblázatból kiderül :)
Ebből a szövegből (ami ráadásul szimpla hazugság) könnyen kitalálható. :))
"A vegyes nyugdíjrendszeren belül a magánnyugdíj pénztári rendszert gyengítő kormányzati lépések a fiatalok hitét is megrendítette abban, hogy mai járulékaik és tagdíjuk fejében kiszámítható ellátást kapnak idős korukban."
szvsz a magyarorszag.hu portált nem kéne ilyen párt- és kampánycélokra használni. ezeket a szarságokat nyugodtan nyomhatnátok a meh.hu/kormany alá, ott van a helye.