Keresés

Részletes keresés

betonszarkofág Creative Commons License 2006.01.31 0 0 117
fradt= fáradt
Előzmény: betonszarkofág (116)
betonszarkofág Creative Commons License 2006.01.31 0 0 116
Hiába fradt, most nem mehet el szabadságra, kifiléznék érte.
A kampány közepén elbújna az MSZP kamányarca?
Egyébként néhány hete volt síelni egy teljes hetet.

Az elmúlt két napban láthatóan nagyon sokat hibázott.
Megosztó dolgokat mondott, kizökkent a szerepéből.

Lehet, hogy egy közeli ismerőse lebűnözőzte és nem fogott vele kezet?
Előzmény: Törölt nick (115)
cserép virág Creative Commons License 2006.01.31 0 0 114

 "Nichts dauert evig, auch der schönste....................:"

 

Nichts dauert evig-ist richtig!

Wer ist aber der schönste?

Csak nem a gyurcsány?

Juj!

Előzmény: originalqszi (17)
antikominista Creative Commons License 2006.01.31 0 0 113
Az előzőt csak azért ollóztam be, hogy lássék, nem csak jobbról van bírálat...
Egyébként nem csak fáradtnak és csapongónak, hanem ebből adódóan türelmetlennek is tűnt. Felszínre tör belőle néha az agresszió. Például tegnap amikor lehurroga a képviselőt, hogy figyeljen és ne beszélgessen, vagy ma reggel a Napkeltében elég durván leszólta a Betlent, mert az fel merte tenni azt a kérdést amit egy ellenzéki képviselőnek megígért....
De beszólt a "blikkes" riporternek is, mert kényelmetleneket mert kérdezni a nem teljesített ígéretekről. Úgyhogy valami nincs rendben és ez a kormánykoalíciónak nem túl jó a választások előtt.
Szerintem O.V. még csak most fog feléledni, a rá jellemző módon, ugyanis őt a harc nagyon élessé teszi.
antikominista Creative Commons License 2006.01.31 0 0 112


(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.

Tesz-Vesz Ferenc

Tóta W. Árpád (worluk@mail.index.hu)
2006. január 31., kedd 8:00


Na lássuk akkor, mi nem a populizmus. Hogy hogyan évértékel egy miniszterelnök, ha demokrata és felelős hazafi, valamint előre megy, és nem hátra, ahová a polgári szocializmus fából vaskarikája veti árnyékát. Lássuk, amennyi a pokoli szeszéllyel összevissza dobált ragok közül kihámozható; Medgyessy Péter utóda ugyanis ha útelágazodáshoz nem is érkezett hétfőn, bizony odaverte a kocsit minden lámpaoszlophoz, ami a tagolt beszédet illeti.

A populista ígérgetéssel szemben Gyurcsány olyat nem állít, hogy jövőre minden jobb lesz. Már most minden jobb ugyanis. A kormánycélok, mondja, alapvetően teljesültek - és itt meg is állunk azonnal. Kormánycélt mond és nem választási ígéretet, mert ügyes fiú ő. Ha választási ígéretet említene, akkor ugyanis azzal kéne folytatnia, hogy egyrészt Medgyessy Péter az újkori magyar történelem legvaskosabb ígéretlistájával szuszogott be a hatalomba, másrészt volt akkora tökfej, hogy rögtön nekilátott megvalósítani, harmadrészt meg azt a listát mégis inkább hagyjuk. Én csak azért nem teszem be ide, mert akkor kilógna a cikk az internetből.

nem ígérget, hanem lerajzol egy elég jókedvű Tesz-Vesz-Magyarországot
A kormánycél, az más. Az nem nyolcszáz kilométer, hanem öt fél autópálya. A kormánycél akkor derül ki, amikor bejelentik, hogy megvalósult. Amikor kiplakátolják, hogy megcsináltuk. A kormánycél a múltra vonatkozó ígéret.

A miniszterelnök tehát nem ígérget ezúttal, hanem lerajzol egy elég jókedvű Tesz-Vesz-Magyarországot, ahol most jó lenni nyugdíjasnak. Ahol nem áldozat orvosnak, szociális munkásnak, tanárnak lenni. Ebben az országban az orvos, a tanár - tételezem fel a jó hírek hallatán - filléres anyagi gondokkal nem küszködik, ezért másod- és harmadállásra sem kényszerül, hanem teljes tehetségével a hivatásának él. A nyugdíjas meg már szinte unja a téliszalámit. Minden karácsonyra azt kap.

Akiknek mégis rossz, azokat őszintén sajnálja Gyurcsány, tudja ő, milyen az élet a táplálkozási lánc alján, volt ő is anyámkatus katonája. Vannak a történelemnek vesztesei. Az ő dolguk most az, hogy elhiggyék, lehetne ennél rosszabb.

De nem volna helyes "elvenni az ország kedvét". A közhangulatot rongáló szabotőrök szégyellhetik magukat. Nem azt mondja, hogy keressenek egy jó erős kötelet meg egy szöget, de azért feltételez némi romlottságot a defetistákról, akik csak a rosszat látják. De azt szóról szóra elismétli, hogy ne azt kérdezd, mit tesz érted a haza, hanem hogy te mit teszel a hazáért. Lehet, hogy van egy kincstári lózungkészlet, és kormányváltáskor azt is át kell adni hiánytalanul? Meg különben is: Orbán produkciója nem vesz el semmit a jókedvemből, sőt. Köszönöm az aggódást mindenesetre.

A demokratikus, nempopulista miniszterelnök is hozott magával példányokat a lakosságból. De ő nem olyan, hogy leereszkedve előre megírt siratóénekeket próbáljon el a jégkockán tárolt, preparált választóval. Nem, nála a példakép egyáltalán nem szól, hanem ül a karzaton, komolyan néz maga elé, és hallgatja, milyen sikeres mintapolgára ő a hazának, és hogy az ő lényéből valahogy áttételesen az következik, hogy az az emberke odalent maradjon hatalmon.

Csak semmi radikalizmus és felfordulás.
Egy Munka érdemrendet azért megérdemelnének. Viszont ezek után óvatosabban kéne kommunistázni.

Van valami végtelenül groteszk abban, ahogy a Magyar Szocialista Párt miniszterelnöke kiáll, és világosan fogalmaz: nincs út a szocializmusba, Magyarország csak a polgáraira számíthat. És ezt támadásnak szánja a rendszerváltó Polgári Szövetség ellen. És még csak nem is véletlenül. Itt semmi sem az, aminek látszik.

Csak semmi radikalizmus és felfordulás, mondja Gyurcsány az átfogó reformokról. Tesz-Vesz-ország tegyen-vegyen tovább. Tizenöt éve tesz-vesz, és Bokros Lajos óta kerüli a felfordulást. Nekünk ez a jó. Igaz, hitelből, mert a rendszer maga veszteséges, de megéri. A mintapolgárok meg reméljék erősen, hogy a kormánycéloknak ennél több értelmük lesz.

Az emberek épp mostanra fáradtak bele a pártcsatározásokba, állapítja meg végül a miniszterelnök. Fene az időérzékét. A pártok most inkább menjenek haza tévézni, és ne fárasszák az embereket. Vagy legalább legyenek sportszerűek. Közös lista, valaki? Vége

az oldal tetejére
betonszarkofág Creative Commons License 2006.01.31 0 0 111
A Magyar Hírlap szerkesztőségi vezércikkében írja le ugyanazt, amit tegnap Gyurcsány beszéde közben én is megállapítottam: a miniszterelnök belefáradt.

Biztonsági kűr
Álláspont

Mielőtt még bármit mondanánk Gyurcsány Ferenc tegnapi parlamenti felszólalásáról, jó lenne tisztázni, mi is volt ez a beszéd. Nevezhetnénk évértékelőnek, de nem az volt, egy esztendő helyett a kormányfő négyről beszélt, ami az ő szempontjából logikusnak tűnhet, ekkora merítésben könnyebb találni annyi eredményt, hogy az értékelhető mennyiségnek tűnjön. Ebből kiindulva írhatnánk kampánybeszédről is, ám ehhez túlságosan is keveset hallottunk arról, mi fog történni ebben az országban, ha a szocialisták (mindegy, hogy egyedül vagy társsal) ismét kormányt alakíthatnak. Miként nem támadt az a benyomásunk sem, hogy egy lendületes, feltétlenül győzni akaró párt feltétlenül győzni akaró frontemberét látjuk, mert tőle nem azt várjuk, hogy kampányidőszakban megpróbálja lebeszélni a pártokat a csatákról. Bár azt el kell ismerni, hogy Gyurcsány legalább a négypárti választási lista felállításáig nem ment el.

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=100787
kutato Creative Commons License 2006.01.31 0 0 110
elfáradt.. kiégett..leégett:))) s :((((
Előzmény: zogu (107)
papuc Creative Commons License 2006.01.31 0 0 109
Gyurcsi nemsokára nagyon fürge lesz.Miazhogynagyonis!
Előzmény: zogu (107)
szanyó Creative Commons License 2006.01.30 0 0 108
Orbán vityko
Előzmény: -2006- (90)
zogu Creative Commons License 2006.01.30 0 0 107

 

 

Fitt... de csak -elina.  :D

grisin100 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 106

"Szerencsét Lenke.":-)))

 

 

 Ez volt oviba a neved?

  Olyan "nagyokat" nem is mond6 senki mint Orbi!

  Emléxel még Petrosevics (nem tuti) Annára?

  Na ő még nagyobbat mondot mint Vicctor! (nem jutott be a parlamentbe)

 

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 105

 

Itt a kis gazdid, őt már vezetni kell, mert egyedül nem találja a vészkijáratot...

Előzmény: Törölt nick (104)
grisin100 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 103

"most látszott"

  

 

   A szemed is be volt meszelve nyuszika!!??

   S magadhoznyúltál: puhapöcsileg!!

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 101
Akkor miért beszélsz ostobaságokat?
Előzmény: mibi (99)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 100
Az előbb mondtam, hogy nem így működik.

Pl.
Horn a 36%-os társasági adó mérékét egyik napról a másikra 18%-ra csökkentette.

Most számold ki, hogy mekkora volt a kiesés úgy, hogy az eredeti bevétele 100 egység volt!
Előzmény: mibi (98)
mibi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 99
I already came back. It was worthwile and fun. I have seen a lot, I have learned a lot.

Bameg!
Előzmény: Törölt nick (95)
mibi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 98
1. Ha jelenleg van mondjuk 4 millió munkavállaló után tb befizetés (van ennyi?), aminek az összege 100 egység, akkor egy kb 30 %-os tb csökkentés után az utánuk befizetett tb 70 egység lesz. Ahhoz, hogy a 100 egység legyen a teljes befizetés ismét, ahhoz 6 millió munkavállaló után kellene befizetni tb-t. A feltételezés annyi, hogy a tb jelenlegi szintentartásához 100 egység befizetés kell + a 4 millió és a 6 millió után az egy főre eső fejenkénti átlagbefizetés azonos.

Egyszerű matematika:
4 millió úgy aránylik a 6 millióhoz, mint a 70 egység a 100 egységhez.

Ez az alap, amit aztán lehet különböző korrekciós tényezőkkel "finomítani", de nehezen lehet a reális növekedéshez eljutni.

2. Alapjában véve nagyon sok dologgal egyetértek, ami a jobboldalról, azaz az MDF részéről elhangzik. Amivel nem értek egyet az a bolsevik "polgári" oldalról, azaz a Fidesz részéről hangzik el.

3. Senki nem irigyli az ingyengyógyszert és a többi kedvezményt az idősektől. Pont azt írtam, hogy egy ilyen tb-járulék csökkentés után esélye nincs a gyógyszerkedvezmények megadásának.

Hozzátenném még, hogy miközben szívem szerint minden idős és arra rászolgáló embernek mindent megadnék, ami kell nekik a kényelmes és nyugodt élethez, azt is tudom, hogy ez nem realtás. Nem a "gonosz" kormány miatt, hanem a gazdasági realitások miatt.
Előzmény: Törölt nick (93)
messelg Creative Commons License 2006.01.30 0 0 97
Varga Misi nem készített költségvetést, mert a híres kétéves költségvetés miatt. Könnyű így p...fázni.
Előzmény: mibi (84)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 95
Te már elmentél, vagy még az országban vagy?

Vagy nem értetted meg talán az eszmehírdető szavát?

Ha még itt tartózkodsz, akkor a bunkómagyarból melyiket vállalod?
Előzmény: mibi (89)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 93
Te is elfáradtál, hogy nehéz megérteni?

Ez nem úgy működik, hogy ha 30%-al csökkentem az alap szorzóját, akkor a végeredmény 30%-al kisebb lesz és viszont!

Egyébként nem kell vele foglalkoznod, akármi hangzik is el a jobboldalról, az semmiképpen nem lesz jó, aztán akármit tesznek is a baloldalról, neked az mindenképpen jó lesz.

Ez abszolut nem fér össze az ingyengyógyszer és egyéb agyament jóléti intézkedésekkel.

Én úgy gondolom, hogy nem találok kivetnivalót az idős emberekről történő olyan módon való gondoskodásról, hogy a gyógyszerért, amire szüksége van, ne kelljen pénzt adniuk!
Remélem, mire Te megöregszel, akkor eltörlik!
Előzmény: mibi (86)
grisin100 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 94

Itt 1 fáradt Orbi !! :-)

Gyurcsány is fáradt de nem ennyire!

Előzmény: -2006- (92)
-2006- Creative Commons License 2006.01.30 0 0 92

Orbán Viktorban bízom!...Gyurcsiban nem! -> fáradt

:-)

Előzmény: prenotalis (91)
prenotalis Creative Commons License 2006.01.30 0 0 91

...hát már te sem bízol a választásokban ?

:)))

Előzmény: -2006- (90)
-2006- Creative Commons License 2006.01.30 0 0 90
...mondjon le!
mibi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 89
Úgysem értik meg! Szerintük a tökös magyar gyerekeknek a kocsmában a helyük és az egyetlen nyelv, amit meg kell tanulniuk a bunkómagyar jó sok káromkodással, bameg!
Előzmény: Storgendibal (81)
prenotalis Creative Commons License 2006.01.30 0 0 88
:)))
Előzmény: zogu (73)
mibi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 87
Egyrész igaz, másrészt meg mindehhez hozzátartozik, hogy még a párt-főügyész se merte bevállalni azokat a baromságokat, amivel Gyurcsányt támadják. Lassan Gyurcsánynak több papírja lsz Polttól, miszerint nem követett el törvénysértést, mint ahány jogerős ítélet született a Fidesz egyes prominenseivel szemben.
Előzmény: szanyó (85)
mibi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 86
"A járulékcsökkentés is csak azért fáj nekik, mert nem nekik jutott elöbb eszükbe.



Nem fogja megoldani a munkanélküliséget, de csödbe sem viszi az országot, viszont nagyon erös injekció lesz a gazdaságnak!"

Erre azért a mantrázáson túl számításokat is illene bemutatni. Ha Orbánék javaslatát nézzük, akkor a tb járulékok teljes összege mintegy 30 % csőkken ha a jelenlegi alkalmazott réteget vesszük alapul. Ahhoz, hogy ez a kiesett 30 % visszatőltődjék a foglalkoztatottak számát úgy 20- 25 %-kal kell minimum megnövelni (optimista becslés!), ami 6-700 ezer új állást jelentene a meglévők megtartása mellett. Azaz, az elképzelés önmagában nem áll meg a lábán, csak akkor lehetséges a tb csökkentése, ha más adókat jelentősen emelnek, vagy visszafogják a tb kiadásait. Ez abszolut nem fér össze az ingyengyógyszer és egyéb agyament jóléti intézkedésekkel.
Előzmény: Carcass (68)
szanyó Creative Commons License 2006.01.30 0 0 85
Nem lenne teljes a kép, mert Polt Petike megakadályozott minden orbánista bűncselekmény kivizsgálását.
Előzmény: mibi (83)
mibi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 84
Kijaza Varga Misi? Csak nem az a nímand, aki egyszer azt hitte, hogy pénzügyminiszter, de a világ csodájára eddigi egyetlen pénzügyérként egyetlen bank sem tart igényt szolgálataira?
Előzmény: Carcass (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!