Üdvözlöm az idelátogatót! Ezen a fórumon szeretném azon motorokat bemutatni, melyeket egy helyre fixen letelepítve használtak elődeink. Azért hoztam létre ezt a topikot, hogy kötetlenül beszélgessünk mindazokkal akiket ez a téma érdekel vagy netán gyűjtéssel s restaurálással kívánnak foglalkozni.
Sziasztok! Egy ismerősömnek ilyen típusú motorja van, gyertyát már kerítettem hozzá, most viszont a berántója ment tönkre! Kérném a segítségeteket, hol tudnám beszerezni az alkatrészt. Köszönöm, hogy időt szakítasz rám!
Ha érdekel valakitm megjött a válasz! Vízturbina nyitására és zárására való szabályzó egy regulátoros szabályzóval ,amit lapos szíjjal hajtottak meg .Egyik laposszíj a turbina nyitására-zárására másik a regulátor hajtására szolgált .A regulátor szabályozta a turbina fordulatszámát és nem engedte túlfutni .A képeken látom .hogy ez egy vízszintes "FRANCISZ"turbina lehet
Székesfehérvári vagyok. Szokott a közelben is lenni olyan kiállítas, ahol stabilmotorokat látgatok? Alkatrészt hol tudok vásárolni? Karburátorra lenne szükségem benzin üzemű MIA-hoz....
Van valakinek olyan stabilmotorja, (hozzá nem értőként feltételezem: MIA), amelyik benzines (gyújtógyertyás), és csak a kipufogó szelepje van 'direktben' megvezérelve? Mert a szívó szelep: kényszerműködésű.... (a beszívott levegő nyitja be....) ??