Bizonyos források szerint a filmre nagy hatást gyakorolt a Stanley Kubrick rendezte 1971-es Mechanikus narancs (Clockwork Orange). Elég ha az aluljárójeleneteket vesszük, vagy pedig azt a részt, amikor behatolnak a csaj vérfertőző faterjához, úgy mint egy gazdag ház megszállását. Bizonyos részeknél egyesek Martin Scorsese hatásait is felfedezni vélik. Én mindkét filmet láttam, és ugyanazon véleményen vagyok.
Szvsz lefordíthatatlan. Romp: a hülyegyerekek házfölforgatós hancúrozása; Stomp: lábbal dobog, toporzékol. A címben (és a történetben) meg mindez együtt benne van...
Itt az ideje, hogy újra felhozzam a topikot, nem kéne ilyen hamar elsüllyednie! Pl. ott van a fantasztikus zenéje, a lány jelleme és a többi, ami még említést érdemelne.
Szégyellem magam érte, de én a Szakíts, ha bírsz-ban láttam először, Salma Hayekkal, és bár a film elég gagyi, Russell elég jó volt benne. Aztán jött az L.A. Confidential, utána meg a világ megismerhette a Gladiátort. A Romper Stomperhez képest nagy váltás volt :DD
Én hoztam fel az AH-X-et. Éspedig azért mert ha a skinhedlét hátteréről akarunk filmet látni, az RS sokkal reálisabb. Az AH-X az bizony az a szájbarágós, eröltetően megmagyarázó film.
Ja, végre, valakinek feltűnt, mennyire jó ez a film! Én sajnos még mindig olyan hülye helyzetben vagyok, hogy darabokban láttam, de még egészben nem. Ideg megöl, komolyan, és nálunk a tékákban, kölcsönzőkben nem nagyon szokott előfordulni. De mindig reménykedem a duna tv-ben meg az m1-ben, meg most én is épp azon vagyok, hogy az egyik utazgatós barátnémat rávegyem, hozza nekem haza dvd-n. Ballada, az szentigaz. Sodor a film, és aki ebben látja Russell Crowe-t, megdöbben.
Én most vettem meg a DVD-t, Párizsban, eredeti nyelven, de francia felirattal( franciául nem tudok:)). Nagyon jó szinkronszínésznek kell lenni annak, aki csinálja, mert a hangoknak nagy szerepe van