Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 26
Kövér ott volt.
Előzmény: drzyx (7)
atli Creative Commons License 2006.01.27 0 0 25
Főleg, mivel a mű végén hazalopják a széket!:)))
Holabög Rém Creative Commons License 2006.01.27 0 0 24

Az öregember és az öregasszony boldogan hal meg, mert életük feladásával igazolják, hogy mennyire hisznek - küldetésükben.

Lengyel valószínűleg az SZDSZ halálát vizionálja. Kérdés, hogy a szadi bodog lesz-e ettől.

Előzmény: EG (13)
EG Creative Commons License 2006.01.27 0 0 22

én nem írtam volna oda Törőcsik nevét, mert nem segít a metafora megértésében, inkább elmesélem azoknak akik nem látták a darabot, hogy miről van szó. 

Előzmény: Törölt nick (18)
kalmarkalman Creative Commons License 2006.01.27 0 0 21
Már? Még mindig.
Előzmény: Turulmadár (-)
Tapicska forgalmista Creative Commons License 2006.01.27 0 0 20

Ne csináld már, hogy nem akarod megérteni!

Miért kell, akár még ilyen módon is, belekeverni két művészt a politikába, amikor ők ezt nem akarnák.

Előzmény: EG (17)
tüzes fal Creative Commons License 2006.01.27 0 0 19
Teller Edét kihagytad, ő sem volt ott.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 18
Azért nem kicsit túlzó az SZDSZ-ben összegyűlni vélt esszenciát a maguk nemében kimagasló Törőcsik és Garas patinájához mérni.
Előzmény: lábatlan (15)
EG Creative Commons License 2006.01.27 0 0 17

ki lehetne más az Öregasszony mint Törőcsik ?  én simán eljátszatnám az Öregembert Iglódival, vagy Kállaival, de az Öregasszony, ma Magyarországon a Törőcsik szerepe.

Előzmény: peaso25 (14)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 16
Addig rendben, hogy pl. én is műveletlen bunkó vagyok és magamtól nem értettem a dolgot, de itt Lengyel 1 perc csillogásért beszopatott két közmegbecsülésnek örvendő embert a szakma környékéről is.
Előzmény: EG (12)
lábatlan Creative Commons License 2006.01.27 0 0 15
És miért kellett a két nemzetszínészét nevén nevezni, miért nem volt elég az öregember meg öregasszony? Jahogy metafora, akkorseértem. Belerángatta őket a glosszájába értelmetlenül. Monnyonle.
Előzmény: EG (13)
peaso25 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 14
jó, és ez miért válasz arra kérdésre, hogy miért nevekkel együtt kódol LL?
EG Creative Commons License 2006.01.27 0 0 13

A két öregember nem éli túl a darabot. Akinek itt fel kellett volna háborodni az az SZDSZ.

EG Creative Commons License 2006.01.27 0 0 12

dear Turulmadár,

Elnézést, hogy nem politizálok.

A "Székek" egy metafora. A két öregember  a Ionesco darabban azt gondolja, hogy tud valami a világról amit mindenkinek meg kell tudnia, mert ez a kulcsa mindennek, és azt hiszik, hogy figyel rájuk valaki, de a székek valójában üresek. Szerintem dekódolható.

Fine Tune Creative Commons License 2006.01.27 0 0 11

Az egyik 8%-ról vizionál, a másik egy nemlétező előadásról.

Szvsz, Fodor túllépve a kábszerpropagandán, már dealerkedik ott a szadeszben:)

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 10
Kövér ott volt, mutatták. De hiába pásztázott a kamera, Orbánt sehogy se tudta megtalálni.
Via Galvani Creative Commons License 2006.01.27 0 0 8
Új topik, új fikázások. Engem néha szórakoztat.
JEFFREY Creative Commons License 2006.01.27 0 0 9
Orbán Szobathelyen volt az egyetlen vidéki Holocauszt Muzeumban a megemlékezésen, Kövér meg a Parlamentben, több Fidesz-MPSZ Parlamenti képvíselővel.Én vártam, hogy az az egyetlen Parlamenti Képvíselő(Fonagy János), aki túlélője a Holocausztnak is szót kap ezen az első Nemzetközi Megemlékezésen, hogy ugyanazon házban, ahol születtek a Zsidóellenes Törvények, a mai  Törvényhozásban egy túlélő is aktiv részvevője a Demokratikussá vált III.Magyar Köztársaságnak.Szép lett volna.
drzyx Creative Commons License 2006.01.27 0 0 7
már azt hittem a parlament holocaust megemlékezéséről hiányoltad az Orbánt meg a Kövért, de megnyugodtam, nem őket hiányoltad...
pert1 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 5
A Lengyel összekeverte a Dunaújvárosi Táncszínházat a Nemzeti Színházzal, a Törőcsiket meg egy balerinával. Már csak az a kérdés, hogy az SZDSZ-t melyik párttal keverte össze?
szuperlaszlo Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4
Hazudnak reggel, délben, este. Azt hiték egyesek, hogy maguk mellé tudják állítani a népszerű jelképeket. A forgatókönyvet megírták a bértollnokok előre. A Népszabadság automatikusan leközölte. Ma így megy ez.
LeRoi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3

ezt így mind sikerült?

bravó

Előzmény: Törölt nick (1)
Turulmadár Creative Commons License 2006.01.27 0 0 topiknyitó
Huszadszor olvasom az általam nagyra becsült Lengyel László: Tudtukmertüktettük című cikkét a Népszabadság Hétvége mellékletében (január 21.). Hiába olvasom, huszadszorra se értem. Az írás szerint "a magyar liberálisok hétvégi küldöttgyűlésén Ionescu darabját, A székeket játsszák. Az öregasszonyt Törőcsik Mari, az öregembert Garas Dezső alakítja."

Az egyik lehetőség, hogy Lengyel László információja téves: ilyen előadás nincs és nem lesz; sehol, soha szóba se került. A másik lehetőség, hogy a szerző mindezt csak képletesnek, fantazmagóriának szánta. Vagyis: "mintha" így lenne. De akkor ezt miért nem jelzi, és egyáltalában hogyan kerül egy "minthába" két konkrét név?

Ezért a leghatározottabban közlöm, nem tudtuk, hogy a magyar liberálisok hétvégi közgyűlést tartanak; az előadással kapcsolatban pedig azt, hogy nem tettük.

A kérdés már csak ennyi: Lengyel László hogy merte mindezt a nevünkkel kapcsolatba hozni?

Törőcsik Mari

A Népszabadság Hétvége mellékletében döbbenten olvastam Lengyel László Tudtukmertüktettük című cikkét, tanulmányát vagy mi a fenét. Azt írja, idézem: "A magyar liberálisok hétvégi küldöttgyűlésén Ionescu darabját A székeket játsszák. Az Öregasszonyt Törőcsik Mari, az Öregembert Garas Dezső alakítja." Továbbiakban egy elemzés következik a gyűlésről. Néztem ezeket a sorokat. Fölmerült bennem, lehet, hogy meghülyültem! Hiszen én nem voltam ott. Ilyen előadásban sem én, sem Mari soha nem játszottunk. Tovább bámultam a sorokat! De nem, sehol egy idézőjel, kurziválás vagy egy "mintha" szócska. Pont van! És kész! - Lehet, hogy a szerző ironizálni akart? Lehet, hogy így van, de akkor két eset lehetséges: vagy én nem tudok olvasni, vagy Lengyel László nem tud írni. De lehet, hogy L. L. mindezeket nem tudta, viszont le merte írni. Ez nem volt helyes tett!

Kérdésem a Szerkesztőséghez: már a Népszabadság is itt tart?

Garas Dezső

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!