Keresés

Részletes keresés

Patriarsije Prudi Creative Commons License 2010.01.30 0 0 195
Meghalt a véreskezű parancsnok, a Hamasz Izraelt vádolja
2010.01.30. 12:07

A terrorszervezet bosszút esküdött.

A Hamasz terrorszervezet Izraelt vádolja egyik katonai parancsnokának meggyilkolásával. A szervezet értesülései szerint Mahmúd al-Mabhouh-t, aki a Hamasz egyik fegyveres szárnyának, a Kasszám Brigádoknak fontos tagja volt, január 20-án ölték meg izraeli titkos ügynökök Dubaiban. A férfi a ’80-as években két izraeli katona elrablásáért volt felelős, akiket később meg is öltek. Emellett több Izrael elleni támadás és öngyilkos merénylet kitervelésében is részt vett.

A Hamasz-parancsnok temetését Egyiptomban tartották. Öccse, aki nem kapott vízumot az egyiptomiaktól, nem tudott részt venni a gyászszertartáson.

„Először azt hallottuk, hogy természetes módon hunyt el, de az első pillanattól úgy hisszük, hogy a Moszad tette. Izraelt vádoljuk a gyilkossággal” – mondta a halott Hamasz-vezér testvére, Fayeq al-Mabhouh, majd hozzátette: „A nyomozást a fegyveres Kasszám Brigádokra hagyjuk, akik szabadon dönthetnek majd arról, hogyan álljunk bosszút.”

A terrorszervezet vezetőségének egyik tagja Damaszkuszban be is jelentette, hogy bosszúra készülnek. „Ez a bűntény az izraeli megszállás felelőssége, és a mártír, illetve az összes mártír vére nem hiába folyt ki, és a Hamasz fegyveres szárnya válaszolni fog erre a bűntényre a megfelelő helyen és időben” – jelentette ki Ezzat al-Rishq.

Fayeq al-Mabhouh 1960-ban született a Gázai övezetben, de 1989-ben Szíriába költözött és ott is telepedett le. Egyes források szerint Dubaiba érkezésének másnapján ölték meg.

A Hamasz terrorszervezet jelenleg az egész Gázai övezetet uralma alatt tartja. A szélsőségesek külföldi támogatást is kapnak, elsősorban Irántól és Szíriától.
Annak ellenére, hogy a zsidó állam 2005-ben kivonta telepeseit a Gázai övezetből, a terrorcsoport alapokmányában a mai napig szerepel Izrael teljes elpusztításának terve. A szervezet nem volt hajlandó felhagyni a harcokkal és a civilek elleni rakétatámadásokkal.
atv.hu
Patriarsije Prudi Creative Commons License 2009.02.04 0 0 194
Egy izraeli miniszter megöletné a Hamász-kormányfőt
2009. február 4. 09:55


MNO
Iszmáil Haníjének, a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász kormányfőjének megölését helyezte kilátásba szerdán egy izraeli miniszter. Zeév Boim építés- és lakásügyi miniszter az izraeli katonai rádióban úgy nyilatkozott, hogy Izrael gázai hadműveletei következő lépésének „a terrorista Haníje likvidálásának” kell lennie.

„Ez az egyetlen módszer, hogy véget vessünk az Izrael elleni rakétatámadásoknak” – közölte Boim. Az építés- és lakásügyi miniszter a hatalmon lévő Kadima párt tagja, de biztonságpolitikai kérdésekben nem hozhat döntést.

Az izraeli hadsereg korábban a Hamász számos vezetőjét meggyilkolta, köztük az iszlamista palesztin szervezet alapítóját és vallási vezetőjét, Ahmed Jaszin sejket, akivel 2004 márciusában végzett egy izraeli légicsapás.

Az izraeli légierő kedden csempészalagutakat bombázott a Gázai övezetben azután, hogy Ehud Olmert izraeli miniszterelnök súlyos válaszcsapással fenyegetőzött arra az esetre, ha a palesztin területről újabb rakétákat lőnek ki Dél-Izraelre. Az egyiptomi határon, Rafah körzetében lévő alagutakon Izrael szerint fegyvereket csempésznek be a Hamásznak. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a térségben legalább három izraeli rakéta csapódott be, de senki sem sérült meg a támadásban.

(MTI)
Patriarsije Prudi Creative Commons License 2006.02.13 0 0 193
A Hamász kitart Izrael elpusztítása mellett

2006. február 12., vasárnap 17:37

364 olvasás

 

Kitart Izrael elpusztításának célja mellett a palesztin választásokon győztes Hamász. A radikális iszlám szervezet szóvivője a nemzetközi tiltakozásokat semmibe véve kijelentette, a Hamász minden hatalmában lévő eszközt felhasznál arra, hogy eltörölje a földről a cionista entitást, és egy független palesztin állammal helyettesítse.

Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.02.05 0 0 190
Miért is pénzelnék a többi arabok a palesztinaiakat?
Előzmény: RogerWilco (189)
RogerWilco Creative Commons License 2006.02.03 0 0 189
Mi lenne, ha a palesztínai arabokat pl. a többi arab ország pénzelné? Nem, nem a robbantgatókat, hanem mondjuk az infrastruktúra kiépítését, az oktatást, eü-t?? Az Öböl-menti országoknak tavaly olyan 4-500 mrd $ EXTRA bevétele volt - ennek 1%-a is elég lenne a nyugati pénzek többszörös kiváltására.
Előzmény: Geőcze Zoárd (187)
Patriarsije Prudi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 188
Mindenkinek melegen tudom ajánlani Peter Scholl-Latour könyvét: Allah ist mit den Standhaften.

Kicsit hosszú, de megéri.

Előzmény: Geőcze Zoárd (187)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.02.03 0 0 187

Na, tessék, itten vannak a muzulmánok, akikkel szemben nagy-nagy türelmet kell tanusítani.

 

Egyrészt közölték, hogy nekik kell a segély, különben irgumburgum.

Másrészt itten vannak ezek a dán karukatúrák, amelyek igen jók és bizony csípősek.

Ezekre ugye bojkott, meg randalír a válasz.

 

És a hülye ejrópai politikusok ismét megmutatták a gyávaságukat, nem azt mondták, hogy a mi országunkban azt csinálunk, amit akarunk és akinek nem teccik tehet egy szivességet, hanem megpróbálják megbékíteni a hőzöngőket.

 

Meg kellene érteni, hogy semmi nem lesz jó a muzulmánoknak, amit csinálunk....

Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.02.02 0 0 186
A Waldner asszony, az EU-s főnéni azt mondta ma este a Hardtalkban, hogy továbbra is adják a pénzt. És tárgyalni kell, meg tárgyalni kell.... és majd akkor meglátjuk, ha tárgyaltunk, de most még nem vagyunk a szankcióknál. Ugyanezt mondta Iránról is.
Előzmény: Gerenda (183)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.02.02 0 0 185

Nemtom ki ez, de  apolitikához nem ért. Viszont végre beszélhetett a TV-ben, te meg megnyugodtál, mert a tudás hivatalos képviselője szólott.

 

A Hamasz sok ok miatt nem robbantott. Az egyik pontosan az volt, hogy a választások után majd elmondhassák ilyen hasznos idióták, mint ez a prof is, hogy dehát már egy éve nem is robbantottak...

 

A Hamasznak Izrael elpusztítása a célja. És nemigen akar erről lemondani.

Habár, momentán az egyiptomiak komoly kipicsázást helyeztek kilátásba nekik, ha nagyon ugrálnak.

 

Szép is lesz, amikor az egyiptomi és az izraeli erők közös műveletek keretében számolják fel a palesztin bázisokat....

Előzmény: Törölt nick (178)
Patriarsije Prudi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 184
Ha a Hamász nem ismeri el Izraelt, nem alakíthat kormányt?
2006. február 1., szerda 12:16
189 olvasás

A palesztin államfő, aki Kairóban tárgyalt, csak bizonyos feltételekkel hajlandó kormányalakítási megbízást adni a Hamásznak.

Mahmúd Abbász palesztin államfő Kairóban tárgyalt a Hamász győzelmének következményeiről. Találkozójuk után Omar Szulejman egyiptomi titkosszolgálati miniszter, aki már számos alkalommal közvetített a Hamász és a Fatah között azt nyilatkozta, hogy Abbász nem bízza meg kormányalakítással a Hamászt, csak ha annak vezetése elfogad három alapfeltételt.

A palesztin elnök azt követeli az iszlám párttól, hogy ismerjék el Izraelt, hogy mondjanak le az erőszakról, és hogy fogadják el az eddig aláírt megállapodásokat. Szulejman azt mondta, hogy ha nem kötelezik el magukat ebben a három pontban, akkor senki sem fog tárgyalni velük. Nehéz meggyőzni őket, hogy 180 fokos fordulatot hajtsanak végre, de remélem, hogy legalább sikerül elmozdulni ebbe az irányba.

Izraeli értesülések szerint a Hamász vezetése sem teljesen egységes elutasító álláspontjában. A gázai vezérkar készebb a kompromisszumra, míg Damaszkuszban élő politikai vezetője Haled Masal jóval hajthatatlanabb. Nézeteik összehangolására palesztin Hamász küldöttség utazott Gázából, Egyiptomon keresztül Szíriába.

Közben az amerikai és európai segélyek helyettesítése érdekében a diplomáciailag meglehetősen elszigetelt Szíria az Arab Liga államaihoz fordult, hogy ezentúl ők adjanak pénzt a palesztinoknak.


Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)
______________________________________________________________

Na, ez egy frappáns megoldás lenne :-DDDD a szemfüles második és az élelmes harmadik alakítson kormányt :-DDDDDDD
Gerenda Creative Commons License 2006.02.01 0 0 183
Nem "én" gondolok valamire, hanem a BBC. Valóban nem volt teljesen egyértelmű, de az, hogy gyakorlatilag nem tették közvetlenül függővé a segélyeket, nettó aztr jelenti, hogy amíg a hamasz nem vállalja a merényleteket, addig mehet a pénz. Igaz, később látszólag megint húztak egy kicsit a feltételeken, mert nem csak a bbc értelmezte úgy azt a nyilatkozatot, ahogy a linken olvasható, és nyilván sokan frászt kaptak.
De ez a bizonytalankodás a hamasz számára egyértelmű üzenet, akár az oroszok egyértelmű támogatása.
G
Előzmény: Patriarsije Prudi (176)
Patriarsije Prudi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 179
Remélem, ettől egy darabig visszafogják magukat, habár palesztin kutyából sose lesz kóser szalonna.

Vagy majd alapítanak palesztin önrobbantó köröket, a hamasz meg mossa kezeit (mint Pilátus!), hogy: azok nem mink vótunk, kérem szépen... csak tessék nyugodtan tovább tejelni...

Előzmény: Geőcze Zoárd (177)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.01.31 0 0 177
Na, lehet fogadni, hogy hol robban a következő palesztin
Előzmény: Gerenda (175)
Patriarsije Prudi Creative Commons License 2006.01.31 0 0 176
Nemtom, mire gondolsz: a jenkik is meg az eu is kijelentették, hogy a sejkuci vagy fölhagy a robbantgatásokkal és elismeri Izraelt, vagy nuku zsé.

Aztán majd támogatják őket a perzsák.

Előzmény: Gerenda (175)
Gerenda Creative Commons License 2006.01.30 0 0 175
Hát kéremszépen, tévedtem. Persze nem először és nem is utoljára, de hogy ilyen gyorsan, azért egy kicsit meglepett. Vessetek egy pillantást a pár hozzászólással ezelőttiekre, majd utána erre:

http://news.bbc.co.uk/2/low/middle_east/4663742.stm

Apróság, hogy én pofáraesek egy tippemmel, de hogy az EU összesen kb. 24 óra alatt, hm, hiteltelenné válik egy ilyen súlyú kérdésben, azért az nem semmi.
G
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.01.30 0 0 174

Köszi a linket!

 

Ez mindenesetre érdekes lesz...

Előzmény: Patriarsije Prudi (173)
Patriarsije Prudi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 173
Előzmény: Geőcze Zoárd (170)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.01.30 0 0 172
Nagyon helyes.
Előzmény: RogerWilco (171)
RogerWilco Creative Commons License 2006.01.30 0 0 171
meglátjuk, Merkel mit is gondol erről a kérdésről

úgy tünik, azt mondja, hogy egy centet nem küldenek, amíg nem ismerik el Izraelt. A Hamasz pedig pattog, hogy az US és W-Eur ismerje el a "palesztin" nép választását. El is ismerik, csak nem akarnak szóba állni velük. Két küilönböző dolog.
Előzmény: Geőcze Zoárd (170)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.01.30 0 0 170

" Hamaszt "kéri fel" (hehe:-))) az elnökük kormányalakításra.
Abszolút többségük van a parlamentben, még ha esetleg nem is tudják megközelíteni az épületet. A Fatahot nem kell ellapátolniuk, mert minek? Nem számítanak. Csak kisebb lövöldözések voltak."

 

Nem azonosak a céljaik, viszont gátolják egymást.

Mégis, ki a fenát kérhetne fel kormányalakításra az "elnök"? Mellesleg, minek am kormánya is lesz ez? :-)))


"Asszem az izraeli pénzügyminiszter nyilatkozta, hogy gondok lesznek a palesztin közalkalmazottak fizetésével. (Ha jól értettem, a Izrael adja fizetésüket?) A célzás nyilván arra vonatkozik, hogy a közalkalmazottak fizetését sem akarják a Hamaszon keresztül folyósítani, ami valahogy nem teljesen meglepő. Valószínűleg közvetlen kifizetést próbálnak bevezetni."

 

Nem utalják át az adó és vámbevételeket. Gondok lesznek...


"Valószínűleg Irán fog belépni, mint a Hamasz kormány pénzelője, ami még zűrösebbé (és még kevésbé megoldhatóvá) fogja tenni a helyzetet."

 

 

Bizony és ettől a pillanattól fogva Európának is komoly gondja lesz ez a kérdéskör. Az egyik legnagyobb problémája az lezs az EU-nak, hogy Izrael mellé kellene állnia....

"Tehát, még mindig úgy gondolod, hogy nem egyértelműek a következmények az új palesztin kormányt és a "bojkottot" (még ha ez így talán nem is hangzik el) illetően? "

 

Én csak annyit kérdeztem, hogy ki és kit fog bojkottálni. És ezt még nem tudjuk, csak annyi valószínű, hogy a kérdés megoldásának kulcsa Iránban van.


"Ennek a helyzetnek az a specialitása, hogy éles kontúrjai vannak, ellentétben a legtöbb diplomáciai suskussal. Diplomácia esetén diplomaták tárgyalnak, itt viszont az egyik oldalon nem diplomaták ülnek, ezért egyszerűen nem lehetséges átlépni bizonyos határokat. Ahhoz, hogy előrelépés lehetséges legyen, a nem-diplomatáknak meg kellene változtatniuk a státuszukat, diplomatává kellene válniuk. "

 

No, ez igaz is, meg nem is. Azzal, aki fizikailag is jelen van, nem lehet(ne) tárgyalni, majd meglátjuk, Merkel mit is gondol erről a kérdésről. Akivel meg lehetne tárgyalni, az nem látható, bár lehet tudni, hogy ki az. Őt viszont egyre kevésbbbé lehet diplomáciai eszközökkel kezelni...

"Róka fogta csuka, ezért a helyzet befagy. Kizárólag annyi fog történni, hogy a segélyező szervezetek megpróbálják a segélyezést a Hamasz megkerülésével folytatni, amit a Hamasz jobb esetben megpróbál majd csendben tudomásul venni - rosszabb esetben lehetetlenné teszi, hivatkozva arra, hogy ők a kormány. De mindig lesz pár őrült, aki lelövöldözi majd a segélymunkásokat."

 

Vagy rengeteg vér fog folyni és meglátjuk, hogy a Töpfe mire is képes...

Előzmény: Gerenda (169)
Gerenda Creative Commons License 2006.01.29 0 0 169
Nem akarod ezt felülvizsgálni az azóta született hírek fényében? Néhány főbb darab:

A Hamaszt "kéri fel" (hehe:-))) az elnökük kormányalakításra.
Abszolút többségük van a parlamentben, még ha esetleg nem is tudják megközelíteni az épületet. A Fatahot nem kell ellapátolniuk, mert minek? Nem számítanak. Csak kisebb lövöldözések voltak.

Asszem az izraeli pénzügyminiszter nyilatkozta, hogy gondok lesznek a palesztin közalkalmazottak fizetésével. (Ha jól értettem, a Izrael adja fizetésüket?) A célzás nyilván arra vonatkozik, hogy a közalkalmazottak fizetését sem akarják a Hamaszon keresztül folyósítani, ami valahogy nem teljesen meglepő. Valószínűleg közvetlen kifizetést próbálnak bevezetni.

Az USA és az EU egyértelműen kizárja az együttműködést, "amíg" a Hamasz nem tesz le Izrael megsemmisítéséről, a franciák részéről szintén hasonló célzás hangzott el. Az USA jelezte, hogy ha az ENSZ pénzeli a Hamasz vezette kormányt, akkor ott is nehézségek lesznek.

Valószínűleg Irán fog belépni, mint a Hamasz kormány pénzelője, ami még zűrösebbé (és még kevésbé megoldhatóvá) fogja tenni a helyzetet.

Tehát, még mindig úgy gondolod, hogy nem egyértelműek a következmények az új palesztin kormányt és a "bojkottot" (még ha ez így talán nem is hangzik el) illetően?


Ennek a helyzetnek az a specialitása, hogy éles kontúrjai vannak, ellentétben a legtöbb diplomáciai suskussal. Diplomácia esetén diplomaták tárgyalnak, itt viszont az egyik oldalon nem diplomaták ülnek, ezért egyszerűen nem lehetséges átlépni bizonyos határokat. Ahhoz, hogy előrelépés lehetséges legyen, a nem-diplomatáknak meg kellene változtatniuk a státuszukat, diplomatává kellene válniuk.

Ez csak úgy lehetséges, ha lemondanak Izrael megsemmisítéről.
Ez viszont a Hamasz identitásának feladását jelentené, ezért ők sem tudják megtenni, különösen nem rövid idő alatt, mondjuk azonnal.

Róka fogta csuka, ezért a helyzet befagy. Kizárólag annyi fog történni, hogy a segélyező szervezetek megpróbálják a segélyezést a Hamasz megkerülésével folytatni, amit a Hamasz jobb esetben megpróbál majd csendben tudomásul venni - rosszabb esetben lehetetlenné teszi, hivatkozva arra, hogy ők a kormány. De mindig lesz pár őrült, aki lelövöldözi majd a segélymunkásokat.

G
Előzmény: Geőcze Zoárd (144)
Drift Creative Commons License 2006.01.29 0 0 168
Azt mutatja, hogy a palesztínok között jóval több a "cryptoterrorista", mint azt a nyájas olvasók eddig gondolhatták...
Előzmény: Geőcze Zoárd (160)
Callie Creative Commons License 2006.01.29 0 0 167
Ideiglenesen már bevált több helyen.....
Előzmény: Geőcze Zoárd (166)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.01.29 0 0 166
Klassz rend, amit egy terrorszervezet hoz létre, tán exportálni kellene a móccert, hátha máshol is beválik....
Előzmény: Callie (165)
Callie Creative Commons License 2006.01.29 0 0 165

Pedig jó taktika lehetne: nemzetközileg elfogadott tárgyalópartnerré kell tenni a Hamaszt (de anélkül,hogy megváltoztatnák az alapelveiket). Hogyan?

 

Hát rendezzünk egy kis polgárháborús ribilliót,amiben a Hamasz a jó fiú,szépen rendet csinál a hőzöngők között. Köv: tárgyalnak vele - hiszen a rend letéteményese.

Előzmény: drzyx (162)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.01.29 0 0 164

Azt kell inkább látni, hogy mik is azok a politikák, amelyek a háttérből mozgatják ezeket a szervezeteket.

Ez egy világméretű konfliktus csúcsa, amit nyugodtal lehet egy jéghegy csúcsának is gondolni.

Előzmény: drzyx (162)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.01.29 0 0 163

"A Hamasz elött történelmi lehetőség van, hogy a béke irányába induljanak a fejlemények és kieygezzenek Izraellel."

 

Honnan szeded ezeket a marhaságokat? A Hamasz deklaráltan nem akar kiegyezni Izraellel, de ki akarja irtani a zsidókat. Aztán mindenki mást, aki nem arab.

Előzmény: pikdáma (145)
drzyx Creative Commons License 2006.01.29 0 0 162

egyik sem, egyszerűen a mi fogalmi rendszerünkben ezek nem értelmezhető dolgok...

minden és annak az ellenkezője is elképzelhető, ebbe a kultúrkörbe bele kell születni asszem...

Előzmény: Callie (161)
Callie Creative Commons License 2006.01.29 0 0 161

Ez kezd egy véres abszurddá válni. A Hamasz, mint megfontolt, békepárti erő, az egyesülő Iszlám Dzsihád - Al Aksza Mártír - Fatah ellen.......

 

Nem megvezetik ezek a világot ilyen módon? Vagy tényleg ennyire hülyék?

Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.01.29 0 0 160
Ez a Hamasz választási győzelem klassz patthelyzetet idézett elő. Itten vér fog folyni....
Előzmény: drzyx (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!