Családilag és idegileg vagyok labilis. A lelkem eladtam az örödgnek, most éppen az országot árusítom, úton-útfélen árulom a hazát, de nincs rá vevő. A szerncse az, hogy ebben az országban még vannak olyan igazi szív és nem szájmagyarok, mint például Te, akik tudják hol az igazság és szavazatukkal, vagy ha azzal nem, majd zászlós, "veszen az ez+az" felvonulásokkal megmentik Mária országát.
utánanéztem, nem szavazok ilyen jobboldalra, nem riadok meg a tényektől, de magyarnak érzem magam, olyannyira hogy fel sem merült bennem, hogy ne lennék az:)
Nézd, ha magyar vagy és nem csak magyarul beszélsz, ne mondd meg nekem, kire szavazzak. Igazából nem a jobboldallal, hanem pont az ilyen gondolatokkal, van problémám:(
Az szsdsz pihe könnyű? A legnagyobb súlya van, mind a gazdaságban, mind a politikában és sajnos a magyarellenességben is!:( Ha magyar vagy és nem csak magyarul is beszélsz, akkor szavazz a jobboldalra!
Ahogy látom a két kisebb párt hasonlóan az itt elhagzottakhoz pont azt próbálja kihasználni, hogy a két tömegpártunk nem nagyon lát ki a saját kis párt-szemellenzője mögül és saját magukon kívül nem nagyon látják már az országot.
A tökéletesen megfelel és a nyugodt szívvel tudnék mellé egy X-et rakni között elég nagy a különbség. Mint már írtam is, demokráciánk igencsak serdülő korban van, szóval valószínűleg türelem kérdése, de gondoltam, mint probléma felvetem.
Olyan párt sosem lesz, ami neked tökéletesen megfelel. Pláne nem lesz olyan, ami a másik 9.99999 milliónak is ugyanígy megfelel. Marad tehát amit a Fábry is mondott, aki nem fideszes, csak a legkevésbé rosszat választja.
"Érzelmi megitélés helyett..."Haha, jóvicc...Mintha bki mezei akárkinek lehetne bmi fogalma valódi, pl.: közgazdasági kérdésekről..Engem a legjobban a "szakértő-kormány" idézgetése háborít fel, há kérdem én, milyen van még???? Ha olyan qrva nagy szakértés van, akkor hogy lehet "másikoldalról" ellen-szakérteni?? Senki nem érzi, hogy ez mekkora nonszensz? Ez a 2x2néha5 kategória. Szóval nem hiszem hogy érzelmeken túl bki értelemmel tudna közelíteni akár a leg-egzaktabb kérdésekhez is, jóhiszeműen.
"es nem az erzelmi megiteles alapjan kellene utalni valamelyik partot, hanem akkor mar tudatosan" Ez nagyon tetszett:)))) De pont arról van szó, hogy normális ember már nem képes komolyan venni a hazai politikai életet, jómagam próbálok nem odafigyelni. Nem kell ahhoz párt SZMSZ-t olvasni, hogy tudjam ki szimpatikus. A tudatos utálattól meg egy kicsit kiráz a hideg...
"letunt tevut muzeuma" Jó együttesnév! Vagy lemezcím.:-)))
Nézd, akkor ne szavazz, majd mi fanatikusok eldöntjük, hogy a Fidesz vagy az MSZP uralkodjon rajtatok (és rajtunk) :-))
MIEP-Jobbik: Tulajdonkeppen a legnagyobb bajom veluk az, hogy osszetevesztik a nacionalizmust - hazaszeretetet a xenofobiaval - idegengyulolettel, ami nem vet rajuk jo fenyt. A masik aspektus pedig az, hogy bennuk sem latok az eg vilagon semmi szakertelmet. Az egyetlen amihez talan ertenenek a rendorseg es a katonasag. Egy natur militarista partot pedig nem szivesen tamogatnek.
Centrum: Kb ugyanaz a bajom veluk, mint az MDF-el, keves bennuk a tettero, tobbet kellene szerepelniuk, es kampanyban kellene hangoztatniuk a terveiket, amelyeket jobban bele kellene itatni a koztudatba, es konkret programot letenni az asztalra. Egyebkent veluk szimpatizalok ma a leginkabb elsosorban azert, mert Kupa Mihalyt ertelmes embernek tartom, es ugy gondolom, hogy o lenne az egyetlen vezeregyeniseg a politikaban aki kepes lenne hatekonyan mukodtettni egy allamot. Meg filozom rajta, hogy rajuk szavazzak-e.
MSZP: szerintem nincsen semmi kiforrott elkepzelesuk, hogyan kellene iranyitani az orszagot, es keptelenek reformokban gondolkodni amikor kell (marpedig ma kell, az egeszsegugynek es az infrastrukturanak mindenkeppen). Szerintem kulturalt part lehetne belole, ha joval tobb ember lenne kozottuk aki tehetseges kozgazdasz, es nem rest dolgozni az orszagert.
SZDSZ: Szamomra tul liberalisak, meg szimpatikusak is lennenek, de folyton onfenyeznek, es kozben ok is csak kampanyidoszakban jonnek ra, mit is kellene tenni. Egyebkent van olyan ember kozottuk aki szimpatikus, de hat a tobbseg... Vannak dolgok amikkel veluk tudok egyeterteni, de nem hiszem, hogy mindenhol a liberalizmusnak kellene ervenyesulnie.
MDF: Veluk mostanaban nincsen kulonosebb bajom, csak az, hogy nincsen bennuk tul nagy tettero. Amiota a fideszhivok leleptek egesz kulturalt lett a part. De ez keves, sajnos partprogramjuk nincsen, pedig az biztosithatna nekik az 5%-ot. Lenne teruk lepni, mert a fidesztol szerintem elegen szakadtak el.
Fidesz: Negyuk kozul nekem ok a legkevesbe szimpatikusak. Programjuk lenyegeben nincsen, es kizarolag az erzelmekre probalnak hatni, es mindent megigerni. A kritikajuk finoman szolva destruktiv, hiszen nincsen semmi koncepciojuk meg az MSZP-hez kepest sem. Az sem tetszik, ahogyan jatszadoznak a hataron tul elokkel, valamint mindegyik fejes, de foleg Ader ugy gondolja, hogy o a legnagyobb babjatekos a vilagon. A botranyok amikbe keveredtek (vizsla, kenyszeritett es ellenorzott allamfovalasztasi szavazatok) finomanszolva sem uriemberekhez melto.
MIEP-Jobbik: Tul radikalisak. Szerintem ezt nem kell ecsetelnem.
Munkaspart: A problemam veluk az, hogy nem marxistak, hanem poszt-Kadaristak. Ami hiba. Egy igazi kommunista parttal meg tudnek is szimpatizalni (hangsulyozom, nem sztalinista es nem leninista, hanem marxista parttal), hive vagyok annak, hogy egy orszagot meg lehet szervezni, de ahhoz nagy koponyak kellenek, es az, hogy azert Marxot ugy ertelmezzek, hogy azota bizony eltellt mar tobb, mint 150 ev. Tovabb is kell lepni. A munkaspart mar nem mas, mint egy letunt tevut muzeuma.
Akkor én látens mdf-es vagyok...:))) vagy csak olvasnak engem...de jóóóó.... ...már legalább tucatszor feltettem a kérdést, egyetlen fideszes sem válaszolt rá...miért?