Keresés

Részletes keresés

BIO vagy B10 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 165
Úgy néz ki, hogy mégiscsak lesz valami az imámimportból. Holnap küldöttség érkezik Szudánból. Az imám a szeptember 24-én kezdődő ramadánban már Pesten "szolgálhat".
Sándor Tivadar Creative Commons License 2006.05.05 0 0 164
Már rég volt, de azért:

"Historical experience has shown that those people fear will win, eventually."

A történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy végső soron az nyer, akiTŐL az emberek félnek."
Előzmény: Gavriel (138)
Kagakusha Creative Commons License 2006.05.05 0 0 163

Ez tényleg szép  és nemes dolog.

 

Csak az nem világos, hogy miért akarnak imámot ide hozatni, miért nem mennek ők oda tanulmányútra?

A helyszínen tanulmányozhatnák az iszlám kultúra szépségeit a megvetett nyugati kultúra helyett. :-)

Előzmény: wainnalahulahafizun (162)
wainnalahulahafizun Creative Commons License 2006.05.05 0 0 162
griselle Creative Commons License 2006.02.04 0 0 161

Na ez az!

Ès nem ártana, ha Europa ezen habzószáju reakció után, a sarkára állna és nem utalná át Palesztinának azt a jónéhány milló Eu "segitséget", merthogy ne köpjenek már abba a tányérba amiböl esznek... Sajnos az a gyanum hogy nem fogják a csapot elzárni...

 

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.03 0 0 160

Pontosan.

 

Ès akinek ez nem tetszik, az már ne vegye fel a márciusi szoc. alamizsnát. Sértödjön meg és huzzon el valamelyik igazhitü országba.

Előzmény: wakkere baker (159)
wakkere baker Creative Commons License 2006.02.03 0 0 159

Abban hiszek, hogy minden önjelölt próféta okoskodása és minden, magát kizárólagosnak hirdető "szent könyv" csak arra jó, hogy elhomályosítsa az igazságot.

 

Nekem az az európai, aki Európában elfogadja az európai normákat és tiszteletben tartja azokat az értékeket, amelyek ezt a földrészt mondjuk akármelyik arab országhoz képest működőképessé és élhetővé teszik. S nem akarja ezeket a normákat felülírni valamilyen vallási parancsra hivatkozva és mindenekelőtt nem várja el tőlem, hogy az európai normáimat félretéve elfogadjak olyan szabályokat, amelyek ellentétben vannak ezekkel a normákkal. Az iszlám normái nem azonosak az európai normákkal. Ezért az iszlámnak és követőinek az iszlám világban a helyük, nem itt.

Előzmény: Hattay (158)
Hattay Creative Commons License 2006.02.03 0 0 158

Wakkere baker, te miben hiszel? Onmagadban? Szegenykem... Ja, es ki az europai szamodra? Valaszolj mar neha a neked feltett kerdesekre, ne csak okoskodj.

Előzmény: wakkere baker (154)
griselle Creative Commons License 2006.02.03 0 0 157

Mások hitét/vallását karikaturázni sztem a jó izlés határain kivül esik.

 

Mindazonáltal, aki ilyen habzó szájjal reagál rá, az a karikaturisának ad igazat.

 

A dán lap karikaturája a dán határok között maradt volna, ha mondjuk csak ott helyben kikérik maguknak a moszlimek. Elérték viszont, hogy most már minden napilap leközölte... hehehe, öngól :)))))

Előzmény: Kagakusha (155)
wakkere baker Creative Commons License 2006.02.02 0 0 156

aki egy Mohamed prófétát a turbánjában bombával ábrázoló rajzra pokolgépes merénylettel fenyegetőzve reagál, az azoknak ad igazat, akik az iszlámra jellemzőnek

találják a karikatúrát.

 

Donc, voilá - ahogy a művelt arab mondaná...

Előzmény: Kagakusha (155)
Kagakusha Creative Commons License 2006.02.02 0 0 155

"Mohamed-karikatúrák: elbocsátották a France Soir főszerkesztőjét
NOL • Népszabadság Online • 2006. február 2.
Elbocsátották csütörtökön a párizsi France-Soir című lap igazgató-főszerkesztőjét a Mohamed prófétáról készült karikatúrák miatt.

A lapban szerdán jelentek meg azok a gúnyrajzok az iszlám vallás alapítójáról, amelyek először tavaly szeptemberben a dán sajtóban láttak napvilágot. Mint a lap munkatársai közölték, Jacques Lefranc főszerkesztőt a tulajdonos Raymond Lakah egyiptomi mágnás bocsátotta el.

A karikatúrák közlése éles reakciót váltott ki a francia külügyminisztériumból. A tárca közleményében, bár hangsúlyozta, hogy a véleménynyilvánítási szabadság kedves Franciaországnak, leszögezte: a külügyminisztérium elítél mindent, ami sérti az egyének hitét vagy vallási meggyőződését.

Az ügy különösen kényes Franciaországban, mivel itt él Nyugat-Európa legnagyobb, mintegy 5 milliós muzulmán közössége.

A szatíra elviselésére szólította fel egy német parlamenti párt vezetője a világ muzulmánjait. Volker Beck, a Zöldek parlamenti ügyvezetője a netzeitung internetes újságnak nyilatkozva csütörtökön úgy vélte: aki egy Mohamed prófétát a turbánjában bombával ábrázoló rajzra pokolgépes merénylettel fenyegetőzve reagál, az azoknak ad igazat, akik az iszlámra jellemzőnek találják a karikatúrát.

(MTI)"

wakkere baker Creative Commons License 2006.02.02 0 0 154

Előbb mész te disznótorra, minthogy muszlim legyek. Európai ember ne alázza már meg magát azzal, hogy muszlimnak áll.

"valóban Gázába vagy Szudánba akarod telepíteni a 15 millió európai muszlimot"

Bárcsak megérném azt a napot, amikor megtörténik. Mert addig feszítitek a húrt, amíg megtörténik. Az a mocskos hazaárulás, amit a dániai testvéreid produkáltak, jól mutatja, hogy ti nem tartoztok Európába.

Előzmény: wainnalahulahafizun (153)
wainnalahulahafizun Creative Commons License 2006.02.02 0 0 153
A személyes jellegű megjegyzésemre nem jött válasz. Muszlim lettél vagy sem? Te mondtad, hogy az iszlám "minden primitív ember vallása"! Amúgy valóban Gázába vagy Szudánba akarod telepíteni a 15 millió európai muszlimot, mert a Jylland Posten leközölt 12 nem túl PC karikatúrát? Miért nem Dániába?
Előzmény: wakkere baker (152)
wakkere baker Creative Commons License 2006.02.02 0 0 152

Minek nektek onnan imám? Miért nem költöztök inkább en bloc Szudánba, ha ott annyira szép a muszlim világ? Menjetek haza, Európa nem a ti otthonotok.

 

Ami meg azt az imámotokat illeti, óriási lesz ha egy olyan "tanító" irányít majd az életben itt Budapesten, aki még az életben nem látott folyó vizet. Magyarul fogalma sincs az itteni élet problémáiról. Úgy látszik, ti sem egy korszerű európai iszlámot akartok (persze erről amúgy is csak a hülye hiszi, hogy létezhet). Remélem akkor kap vízumot, amikor Oszama bin Láden testvéred.

 

A karikatúrák után pedig európai muszlimot nem érhet más, csak megvetés és gyűlölet. Aljas árulók vagytok és ki kéne telepíteni titeket Gázába vagy Szudánba, hogy ne mérgezzétek tovább Európát. És akkor nem kéne imámot sem hozatni.

Előzmény: wainnalahulahafizun (151)
wainnalahulahafizun Creative Commons License 2006.02.02 0 0 151
Akkor ezek szerint te is muszlim vagy. Bocs, ez egy olyan magas labda volt, amit nem hagyhattam ki. Egyébként már régóta foglalkoztat, hogy az, hogy a Magyar Iszlám Közösség Szudánból hozatna imámot, miért úgy csapódott le benned, hogy az az ember biztosan fundamentalista. Mit jelent az, hogy fundamentalista? Számodra nyilván valami negatív dolog, de miért is az? Valahol Szudánt egzotikumnak nevezted, ez lenne az igazi baj?
Előzmény: wakkere baker (150)
wakkere baker Creative Commons License 2006.02.02 0 0 150

Valóban. Az iszlám minden primitív gondolkodású ember vallása, nem csak az araboké.

Előzmény: Hattay (149)
Hattay Creative Commons License 2006.02.02 0 0 149
 Wakkere baker, hany muszlimot lattal mar eletedben? Hannyal beszeltel szemelyesen? Kit utalsz tulajdonkeppem? A muszlimokat (legyen az indonez, magyar vagy afgan) esteleg az arabokat vagy mind igy egyuttveve?? A beszolasaid alaptalan gyulolkodesre epulnek, raadasul minden muszlim topicban ott vagy, hogy kedvedre hoborogj barmifele hatterismeret nelkul. Tedd csak! Mindenestre kivanom, hogy egyszer hulljon le a halyog a szemedrol, es vilagosodj meg. A muszlim vallas nem az araboke!!!!!!
Előzmény: wakkere baker (144)
griselle Creative Commons License 2006.02.02 0 0 148

al-Quaida-nak nagyon is megvannak Europában az emberei, csak nem tudjuk hol, sajnos akkor derül ki mikor már megtörtént valami. Ez egyrészt az europai strucc-politikának köszönhetö, másrészt annak a  demokrácia alapelvében rejlö ténynek hogy csupán gyanu alapján, konkrét bizonyiték nélkül nem lehet sem eljárást inditani sem elitélni.

Gyakran, aki nem aktiv tagja a szervezetnek, azért mégis szimpatizáló, aki szükség esetén takar, besegit, (hamisan) tanuskodik.

Egy példa: évekkel ezelött egy ügyvédi irodában volt dolgom Pesten, a várakozók között volt egy ex-Judoszláviából menekült házaspár, teljesen szolid kinézésü, rendes öltöny, nyakkendö, fejkendös csuhás asszony, kicsi gyerek.... Leülve, a férfi nadrágja feljebb csuszott, kilátszott a zoknija, melyen Bin Laden arca vigyorgott a világra.... félreértés nincs, a neve is rá volt irva.

Világos hogy egy zokni miatt nem lehet senki ellen pert inditani, sem kitoloncolni az országból. De valahogy elképzelhetö, hogy ha adott helyzetben az illetö válaszut elé kerül, merre huz a szive...

 

Ilyen államok Európában Anglia, Spanyolország, Franciaország, Belgium, Németország és kismértékben Ausztria is.

 

No ebböl a szép listából kimaradt Olaszország, ahova hajó hajó után érkezik. Èrdekes módon, amint az elsöfoku menekülttáborból továbbirányitják a menekülteket, azonnal érkeznek a további "szállitmányok".  Nem elöbb és nem késöb.... nem különös?!  Az is "furcsa véletlen" hogy a terrorizmus gyanujával vádolt imámok ügye mindig ugyanannak az ügyésznek az asztalára kerülnek, és az illetö ügyész mindig felmenti öket... Arrol nem is beszélve hogy a baloldali ellenzék választójoggal kecsegteti ezt a csöcseléket....

Előzmény: Kagakusha (147)
Kagakusha Creative Commons License 2006.02.02 0 0 147
"Népszava Online - Belpolitika 2006. február 1. szerda | 21:41
A titikosszolgálati államtitkár szerint nincs veszély, de fokozott a figyelem

Biztonságpolitikai szempontból elemezni kell annak a lehetséges következményeit, ha az al-Kaidának valóban sikerül felállítania egy európai sejtet - írja jelentésében a Nemzetbiztonsági Hivatal arra utalva, hogy a szervezetnek régóta célja egy európai csoport létrehozása. A titkosszolgálati államtitkár szerint indokolt a fokozott figyelem, de veszély nincs.


Új kihívást jelent a terrorelhárító szervek számára annak lehetősége, hogy az al-Kaida akár egy európai sejtet is létrehozhat a jövőben. Mindezt a Nemzetbiztonsági Hivatal azzal kapcsolatban jegyzi meg legfrissebb jelentésében, hogy tavaly évvégén egy belga származású nő hajtott végre öngyilkos merényletet az iraki Bakúba városában.

Az NBH jelentése szerint: "az európai származású, muzulmán hitre áttértek toborzása hatást gyakorolhat a terrorellenes küzdelem alapjaira, új gondolkodásmódra, elhárítási mechanizmusokra lehet szükség. Az al-Kaida tagtoborzásának új iránya hazánkban nem érzékelhető, így nem növelte meg Magyarország veszélyeztetettségét - áll a jelentésben.

Lapunk megkereste az ügyben Tóth András titkosszolgálati államtitkárt, aki elmondta: a terrorizmussal foglalkozó szakemberek Európában azért fordítanak az albán, illetve a koszovói régióra megkülönböztetett figyelmet, mert ott egyszerre vannak jelen szociális és nemzeti feszültségek, emellett érezhető a muzlim fundamentalizmus térhódítása is.

Ezek együtt kedvező táptalajt adhatnak a terrorizmusnak. Mint mondta: részben történelmi okokból, részben a jelentős muzlim vendégmunkás népesség okán, több nyugat-európai országban is kénytelenek a megfelelő szervek figyelmet fordítani azokra a fundamentalista csoportokra, amelyekben kialakulhat terrorista tevékenység szándéka.

Ilyen államok Európában Anglia, Spanyolország, Franciaország, Belgium, Németország és kismértékben Ausztria is. Tóth András a korábbi magyarországi biztonsági intézkedésekre vonatkozó kérdésünkre nem kívánt részletes választ adni, de annyit mondott: "ezeket az idő igazolta, arányosak a fenyegetések mértékével".

Népszava Online"
peterakiss Creative Commons License 2006.02.02 0 0 146

Nem ismerem a dán karikaturákat, hol láttad?

 

Szerénységem közölte őket a fejkendő fórumon.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9101093

 

Ha ragaszkodsz a te saját, önálló internet felderítésedhez, ezeken a site-okon találtam őket.

 

http://www.di2.nu/files/Muhammed_Cartoons_Jyllands_Posten.html

http://www.newspaperindex.com/blog/2005/12/10/un-to-investigate-jyllands-posten-racism/

 

Előzmény: griselle (145)
griselle Creative Commons License 2006.02.01 0 0 145

Elég lenne, de az emberek figyelmetlenek, bombáznak bennünket a hirek, másnapra minden feledve. Kevesen gondolkoznak, hidd el..... Azért találom jónak ezt igy szembesitve felállitani.

Nem ismerem a dán karikaturákat, hol láttad?

Előzmény: wakkere baker (144)
wakkere baker Creative Commons License 2006.01.30 0 0 144
Elég leközölni a mindennapi híreiket, hogy az ember tisztában legyen ennek a hordának a valódi természetét illetően. Lásd dán karikatúrák.
Előzmény: griselle (143)
griselle Creative Commons License 2006.01.29 0 0 143

Tartalommal egyetértek.

Minden ujságnak elsö oldalon kéne közölni.

 

Előzmény: Gavriel (141)
Édy Endre Creative Commons License 2006.01.27 0 0 140
(Vazz, ilyen sok stilisztikai és helyesírási hibát!)
Előzmény: Gavriel (138)
griselle Creative Commons License 2006.01.27 0 0 139

Szerintem is meg kéne tenni.

Bár.... érdekes dolgokat fedezhetnél fel.....

 

Volt egy ismerösöm akivel hivatalos ügyek miatt keveredtem ismeretségbe, helyes, szimpatikus srác, de külsöre nem nagy durranás. Sokféle üzleti ügye között törökökkel is üzletelt, sokfélébe belefogott, sok szalmaláng dolga volt, közben a házassága szétment, szal az a tipus aki nem találja a helyét a világban. Aztán 1x ragyogva mesélte hogy áttért muzulmánnak, hogy öt hogy fogadták, hogy ünnepelték stb, a török üzleti ügyei is fellendültek ezután.... Tudtommal azelött nem volt nagyon hivö, ebben a lelkesedésben is valahogy az volt a benyomásom hogy tán a mamája se örült neki annakidején mint ezek az uj "testvérei" ez volt neki a nagy szám, nem az uj "hite".... nomeg föllendült az üzlet.....

Előzmény: Törölt nick (119)
griselle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 137

Kedves ikaljan, jól látod te a lombokat ami eltakarja a kilátást....... de erre nem érdemes kitérni.

 

1- ehhez is csak annyit: könnyebb 1-röl kettöre jutni, ami 100%os emelkedés, mint 100ról 101,7-re, ami "csak" 1,7%. Hogy álltál anno a matekkal ? :))

Az arab országok nagyrésze pedig az olajból él, a teve és a saját f..ülét vakargatva. De a technologia, a know-how amikor nem europai, akkor amerikai és viszont.

 

2- errata corrige: a bevándorlóknak nem csak a száma növekedett meg, illetve nem a megnövekedett számmal van a baj.....  egymásról a véleményünk szinte azonos, én az enyémet nem irom ide.

 

3- nézöpont csaknem közös, csak annyit: ne feljtsd el hogy a statisztikákat sokx strumentalizálják, aszerint ki mért és honnan nézi. Mindig kell a tényekkel, más hirforrásokkal összehasonlitani.

 

4- a Fazekas meg a borsodi iskola szintkülönbségét a borsodi magyar gyerek éppugy megszenvedi, tehát nem lehet hasonlati alap. Söt, fogadni mernék hogy több bevándorló van Bp-en mint Borsodban... Tehát semmi faji vagy vallási diszkriminálás ebben nincs, bármilyen sajnálatos tény. Hogy hozhatsz ilyen béna példát?

 

4- (nálad) / 5- (nálam) Persze hogy van aki már otthonról beszéli a nyelvet, ezek az ex gyarmatokról jöttek. Akinél viszont a 3ik generáció se beszéli a nyelvet, micsoda véletlen! azok föleg arabok, és milyen érdekes! pont a fanatikus népség gyerekei mert az import imámokhoz küldik öket iskolába, nehogy véletlenül kinyiljon a szemük és netán integrálódjanak!

 

Magdi Allamnak is igaza van, Oriana Fallacinak is. Sorry.

 

 

 

 

Előzmény: ikaljan (124)
Édy Endre Creative Commons License 2006.01.26 0 0 136

Szia!

 

Az általam olvasott könyvekben is majd' mindenütt szó van arról, hogy felmerül mindig a szükségessége a kapuk megnyitásának, mivel a véleményalkotás, ami állítólag csak egy ideig volt önálló, utána már nem, merőben emberi találmány; avagy a fuqahák is tévedhetnek, meg ők is csak emberből vannak.

 

Találtam a guglin egy jó forrást erről a témakörről, amiből te is kiolvashatod - bár szerintem nagyon is tisztában vagy vele -, hogy a kapuk lezárása olyan döntés, ami bár egykor véglegesnek tűnthetett, mára már néhányak (sokak?) számára újra és újra felmerülő igényként jelenik meg. Mert szerintük nem indokolható, hogy miért van szükség az olyan ortodoxiára, ami megnehezíti a hívők számára a saját értékrendjük és a mások általi értékrend közötti kapcsolat keresését.

 

http://www.islamfortoday.com/sardar01.htm

 

Gy.

Előzmény: wainnalahulahafizun (121)
Édy Endre Creative Commons License 2006.01.26 0 0 135

Szia, ikaljan!

 

Jelenleg a más személyekkel való közösséget vállalás mikéntje egyedül az azt vállaló illető lelkiismeretére van bízva. Amennyiben úgy dönt, hogy csatlakozik, majd később meggondolja magát, mert valami miatt nem jön be neki a közösségi szellem, vagy ehhez hasonlók, akkor szabadon kiléphet és a közösség emiatt nem szankcionálhatja őt semmiképpen - hacsak úgy nem, hogy a közösségen belüli szankciókat nem léptetik életbe, amik viszont nem állhatnak ellentétben az itteni felfogással. Másutt másképpen működik ez. Tehát ha az illető kilép, mert ehhez ugyebár joga van, akkor a közösség - még akkor is, ha az általuk preferált valásos értelmezés szigorú szankciókat vet ki az aposztatákra - nem tehet hivatalosan semmi lépést, ami a döntésében korlátozná az illetőt, avagy hátrányos helyzetbe hozná. Miképpen birkózik meg a közösség tehát olyan közegben a saját értékrend és az ott meglévő értékrend összeegyeztetésével?

 

Szándékosan kihegyezett példa ---> Ha az aposztata olyan közösségbe lépett be, amely az ortodok és keményvonalas elveket tartja mérvadónak és innen lép ki, mert úri jókedve úgy tartja, akkor vajon az aposztáziáért járó szankció - ami elvileg kiszabható - és az itteni értékrend szerinti szankciómentesség tekintetében a közösség vajon a saját értékrendje szerinti eljárást kívánja követni, avagy elfogadja, hogy másutt más szabályok érvényesek?

 

Köszi!

 

Gy.

 

Előzmény: ikaljan (89)
peterakiss Creative Commons License 2006.01.26 0 0 134

Fatwával fenyegetőzni? Olyat már hallottam, hogy valaki baltával, uzival vagy kalasnyikovval fenyegetőzött, de hogy vallásjogi döntéssel (ugyanist a fatwa azt jelenti) még nem!!!

 

Salman Rushdie lakóhelyét a mai napig titok fedi, és rendőri védelem alatt áll, mert Ajatollah Khomeini nem fenyegette meg egy vallásjogi döntéssel.

 

Hitoshi Igarashi professzort, aki Rushdie-t japánra fordította,  1991-ben ölték meg a Cukuba Egyetem területén, a japán muszlimok nagy újjongására. Ajatollah Khomeini vallásjogi döntésének ehhez valószínűleg semmi köze nem volt - mert a fatwája nem fenyegetett senkit.

 

Ettore Capriolot és Willam Nygaardot megkéselték (de túlélték). Ők is Rushdie-fordítók, de a támadáshoz valószínűleg semmi köze Khomeini fatwájának.

 

Mushir-ul-Hasszant, a delhi muszlim egyetem helyettes rektorát úgy megverték, hogy korházba kellett vinni. Valószínűleg ehhez semmi köze nem volt annak, hogy helytelenítette Ajatollah Khomeini fatwáját.

 

Előzmény: wainnalahulahafizun (128)
peterakiss Creative Commons License 2006.01.26 0 0 133

Tévedés. A brit kormányzatnak már a 18. században működött egy, a gyarmatokkal foglalkozó minisztériuma Colonial Secretary néven.

 

"Colonial Secretary" nem egy intézmény, hanem egy kabinet-beosztás (gyarmatügyi államtitkár).

 

A 18. sz-ban csak 14 éven át létezett: 1768-től 1782-ig, és csak az amerikai gyarmatokkal foglalkozott. Mikor az USA kivívta függetlenségét, a beosztást megszüntették. Először a belügyminiszter (home secretary), majd a hadügyminiszter vette át a gyarmatok irányítását. Csak 1854-ben jött létre ismét az önálló gyarmatügyi államtitkári poszt.

 

 

 

Előzmény: wainnalahulahafizun (125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!