Lupoli ma két gólt lőtt a bajnokságban és ezzel jelenleg a Derby County házigólkirálya. 5+3 meccs / 5 gól (ha jól számoltam). A legtöbb meccsen csak 60-70 perceket játszott és így érte el az 5 találatot. Remélem jövőre, vagy max két év múlva jön vissza az Arsenalhoz!
Kicsit megkésve, de beírom, hogy közben lejátszottak egy tarcsimeccset, amin Lupoli ismét betalált, úgyhogy behúzhatunk a neve mellé még egy strigulát.
Azért szeretem az angol csapatokat mert legalább van ahol a fiatal olasz fiatalok rutint szerezhetnek és utána az olasz válogatottat a csucsra vezethetik. Lupoli + Rossi ez még csak a kezdet.
ForZa egyébként:) Nagyon kíváncsi volnék rá, hogy Wenger mikor hajlandó már végre egyszer-kétszer szerepeltetni pl: Fa-Kupa v bajnki meccseken 10-15 percekre... Most pl, h nincs csatárunk sztem nyugodtan be lehetne tenni ennyi időre, még ha tudom, h fizikailag gyenge is. De ahhoz, h erősödjön és közben ez ne menjen a teljesítményének rovására télleg komolyan kéne számolni vele.
A mindössze 18 éves Arturo Lupoli korosztályának egyik legtehetségesebb labdarúgója. 2004 nyarán érkezett az olasz Parmától az Arsenalban. A Parma ificsapatában 20 mérkőzésen 40 gólt szerzett, amivel felhívta magára a figyelmet. Az olasz U16-os és U17-es válogatottban szintén eredményes volt (19 mérkőzésen 15 gól). 2004 nyarán leigazolta őt Arsene Wenger az Arsenalhoz. Elsősorban még a tartalékoknál szerepel, de néhány mérkőzés alkalmával a felnőttek között is szerepet kapott már.
2004/2005-ös szezon - tartalékbajnokság: 20+2 mérkőzés / 19 gól - U18-as bajnokság: 7 mérkőzés / 7 gól - FA ifjúsági kupa: 2 mérkőzés / 1 gól - első csapatban 1 FA kupa mérkőzés / 0 gól, 3 Ligakupa mérkőzés / 2 gól
2005/2006-os szezon (eddig) - tartalékbajnokság: 12 mérkőzés / 16 gól - első csapatban: 2+2 Ligakupa mérkőzés / 1 gól
Miután legutóbbi tartalékbajnoki mérkőzésen két gólt is szerzett, ezzel elérte az 1,0-ás gólátlagot az Arsenal tarcsiban (41+2 mérkőzés / 43 gól). Régóta figyelem őt és csodálom gólerősségét, de most láttam eljönni az alkalmat arra, hogy topicot nyissak számára. Kíváncsian várom, hogy a jövőben meg tudja-e állni helyét a profi labdarúgás élvonalában, valamint, hogy az Arsenalban hosszútávon számolnak-e vele. Jelenleg 2008-ig szól a szerződése. Egyenlőre a bajnokságban még nem mutatkozott be, de szerintem jövőre (vagy esetleg már idén) annak is eljön az ideje.