Én most kaptam egy SMS-t, hogy aszongya: Szoros a verseny, szavazz Bocskor Bíborkára. Nos, ő szegény már kiesett, tehát ne dőljetek be az ilyen SMS-nek:-))
Sziasztok, az előbb kaptam 1 politikai reklám smst, melyben arra buzditanak, hogy menjek el szavazni 1 bizonyos partra: "szoros a verseny, a Te szavazatodon múlik a.... Szavazz ....-re! Küldd tovább!" érdekes, mert elvileg titkos a számom, amire számomra ismeretlen telszámról jött az üzenet. Ezek után felhívtam a küldő telszámát, amelyen 1 bácsi jelentkezett, aki elmondása szerint a kertben metszi a fákat és nekem biztosan nem küldött semmit mert nem ismer. Másrészt mivel nála a tel, más nem férhetett hozzá. Akkor most mi van?! Kampánycsend?!
Ők elég vastagon fideszes győzelmet igérnek, kérdés hogy mennyire megbízható a becslésük, és mennyire tükrözi inkább a saját vágyaikat.
Például egy 2002-es sima 60-40 arányú MSZP győzelemmel pesti választókerületet simán beállítanak a billegő bizonytalanok közé, pedig ekkorát nemigen változhatott ía szavazók véleménye.
Mottó : a nyugdijasok zöme tisztességes , akik megérdemlik a tisztességes nyugdijat !
( sajnos a nyugdijasok is kiszolgáltatott hekyzetben vannak, egyetlen reményük a nyugdij )
Kedves Mindenki !
a magyarok számára ideális választási eredmény elérése érdekében irom le javaslatomat .
Mo-on a NYUGDIJASOK DÖNTIK EL A VÁLASZTÁST !
ez nagy baj, és azért van igy , mert az aktiv, dolgozó réteg megosztott.mig a nyugdijas egységes , arra szavaz, aki többet igér neki ( nagyobb emelés, 19.000.-Ft egyszeri jutattás stb. ), ezért arra kérek mindenkit , aki aktiv korú ember, csak olyan pártra szavazzon , amely nem igér semmit a nyugdijasoknak ( bárki kerül hatalomra, adnia kell a nyugdijasoknak is, de az tehesse az ország teherbiró képességének megfelelőp mértékben ).
A nyugdijasok zöme Kádár nosztalgiában él, ( nagyon finoman fogalmaztam ), rasszista ( Orbán cigány ) ezért szavaz ellene, irigy, főleg a fiatalokra, azok sikereire ) és ezért szavaz az MSZP-re , pedig az MSZP a mult rendszer ellentéte. Ismert : Rablóból lesz a legjobb pandúr, ami aktuálizálva azt jelenti ( higgyék el ) kommunistából lesz a legvadabb kapitalista ( lásd: Gyurcsány, Kóka ).
a nyugdijas sajnos azt sem tudja megérteni, hogy ami többletet kap, azt a dolgozó fiától vevszik el, igy nem lesz boldogabb a 19.000.-Ft-tal , vagy hasonlóval.Egy komoyl országban szükség van a nyugdijasokra, de nem ők döntik el a választást.
4 éve a baloldal a 19.000.-Ft miatt nyert, az a javaslatom, ez ne ismétlődhessen meg, márpedig mindenki rájött a nyugdijasok választó-erejére, ezért mindenki a nyugdijasoknak fog igérgetni a többségi, dolgozó emberek kárára.Na ezt meg kellene előzni.
Kérek mindenkit, ezekről világositsa fel családjának nyugdijas tagjait, talán eredményre vezet.
1. Az elmúlt hetek történései azt mutatják, hogy addig jó a FIDESZ-nek, amíg meg nem szóla Orbán :-)
2. Azért az nem igaz, hogy csak romlott volna az ország helyzete az elmúlt másfél évben, és hogy Gyurcsányék nem tettek semmit. A dumakormány szlogen-t már a FIDESZ se használja, mert már ők is érezték, hogy hitelteltelen.
A fidesz 2002 óta folyamatosan kampányol kezdve a nemzeti konzultáción át a petíciók gyűjtéséig. Gyurcsány is kampányol ezt senki sem tagadja de nem kéne már úgy csinálni mintha a fidesz nem törné magát folyamattosan.
"Zsebsólyom motivációja és presztízsének latolgatása számomra mellékkérdés, amikor azt látom, hogy konzultációja után OV kijött és elkezdte hinteni a választások kitűzött napját.
És amin a vonatkozó paktumtopicban anno még heherésztek, mára valósággá vált.
Most a véletlen egybeesés a tematizált magyarázat.
Sólyomot lehet, de engem ne nézzenek madárnak.
A fidesz trójai falovaival tele volt és tele van a közélet Schmittől, Polton, a Kontroll csoporton és a polgári "civil" körökön, a kuratóriumok civil szervezetein át egészen a Vizsláig."
Nagyon sajnálom, hogy olyanokkal vitáznom, akikkel amúgy a legtöbb témában egyetértek, de mit tegyek, én nem vagyok alkalmas a fekete-fehér világkép befogadására, folyamatában és összeségében szoktam értékelni a dolgokat. A Fidesz trója falovairól szóló hasonlatod találó, ül, én is így látom, csak azt vitatom, hogy Sólyom is ebben a csapatban játszana. Egyszerűen annyira nem passzol az egyéniségéhez, egész eddigi életútjához, hogy én elhiszem azt, hogy nem súgott. Most őszintén: olyan nehéz elhinni, hogy OVi direkt kíván ilyen látszatot teremteni, hogy lehúzza a maga szintjére azt az embert, akit sokan tisztelenek a ballib oldalon is? Valahogy egyáltalán nem siet cáfolni a dolgot, pedig elvileg ez neki is érdekében állna...
Ez érdekes. Részlet a választási eljárási törvényből:
"(5) A külképviseleten a magyarországi szavazás napján, helyi idő szerint 6 és 19 óra között lehet szavazni. Azokon a külképviseleteken, ahol az időeltolódás a közép-európai időhöz képest -1 vagy -2 óra, a helyi idő szerinti 6 óra és a közép-európai idő szerinti 19 óra között lehet szavazni. Az amerikai kontinensen létesített külképviseleteken a magyarországi szavazást megelőző napon, helyi idő szerint 6 és 19 óra között lehet szavazni."
Na jó, de kire? Vagy csak az országos listára? Mo-i lakhelye szerinti körzet jelöltjére is? Mi van ha nincs Mo-i bejelentett lakhelye? Mi van ha van Mo-i bejelentett lakhelye?
"Kizárt dolog, hogy Gyurcsány még két céget ellopjon, vagy Orbán Tokaj-Hegyalja után a Tátrát is ellopja"
A Fidesz és az MSZP az előző választáshoz képest sokkal előrehaladottabb felkészültségi állapotban van, önmagához és a többiekhez képest is, ugyanakkor a Fidesznek elég nagy tehertételt jelent Orbán Viktor kiszámíthatatlansága - mondta Kéri László politológus csütörtökön az MTI-nek. 2006.01.19 16:02 MTI
"Ilyen hosszú kampány még nem volt Magyarországon, hiszen az szociológiai értelemben már tavaly július 8-án, a Gyurcsány-Orbán vitával elkezdődött. Azóta mindkét politikus szereplései kampányszerepléseknek tekinthetőek. Ezt igazolja az is, hogy soha ilyen hamar nem termelték ki, a 176 választókörzet jelöltjeit" - fogalmazott Kéri László.
A politológus annak kapcsán beszélt erről, hogy a köztársasági elnök április 9-ét és 23-át jelölte ki az országgyűlési képviselő-választások időpontjául. Mint hozzátette, ez papírforma, hiszen mindenki erre számított. Kiemelte: az az érzése, hogy a Fidesz-kampány nincs túl jó állapotban. Szerinte Orbán Viktor tavaly novemberi, három és fél év után tett parlamenti felszólalása óta hat súlyos hibát követett el, és tett még súlyosabbá egy már meglévő kommunikációs hibát.
"Az energiaszektor vezetői nem álltak vele szóba, vitatható szerepet játszott az EU-költségvetési vita idején, a repülőtér privatizációjakor, a Financial Times-szal folytatott szópárbajban, Kerényi Imre megítélésében, valamint a Magyar Vizsla-ügyben is" - sorolta.
Megjegyezte ugyanakkor, Orbán Viktor tehetséges politikus, és négy évvel ezelőtt, a két választási forduló között bebizonyította, hogy rendkívüli teljesítményre képes.
Kéri László az MSZP kommunikációs hibájának nevezte, hogy nem határolódott el azonnal Kende Péter minap megjelent, Orbán Viktorról írt "penetráns" könyvétől, emellett néhány helyi jelölésnél, például Békés megyében és Kiskunhalason "országos zaj keletkezett".
"Meglep ugyanakkor az MSZP vezetésének korábban nem látott egységessége, nincs kibeszélés, még Szekeres Imre és Szili Katalin is beállt a sorba" - fogalmazott Kéri László. A politológus szerint nagy meglepetés már nem érheti a választópolgárokat, "kizárt dolog, hogy Gyurcsány még két céget ellopjon, vagy Orbán Tokaj-Hegyalja után a Tátrát is ellopja".
Mint mondta, az SZDSZ-nek és az MDF-nek egyaránt iszonyatos erőfeszítéseket kell tennie ahhoz, hogy észrevegyék, valójában azonban a két nagy párt fogja uralni a kommunikációs teret.
Élesbe fordultak - április 9. a nagy nap: kiélezett kampány várható (Bővebb cikk a témában)
"Mind négy parlamenti párt elfogadja a köztársasági elnök döntését, amellyel Sólyom László április 9-re tűzte ki a választások első fordulóját, az SZDSZ és az MDF külön üdvözölte a korai időpontot.
MSZP: a kampányban az ország érdekét kell szem előtt tartani (Bővebb cikk a témában)
"Azt szeretném, hogyha a kampányban barátok, szövetségesek és riválisok egyaránt azt tartanák szem előtt, hogy van közös felelősségünk az országért, és egyetlen lehetséges magatartás (...) az egymásért és egymásnak mutatott tisztelet" - mondta a kormányfő csütörtökön.
Fidesz: a rövid kampány a lényeg (Bővebb cikk a témában)
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség tisztelettel tudomásul veszi Dr. Sólyom László köztársasági elnök úr mai bejelentését, nevezetesen, hogy Elnök úr április 9-re tűzte ki a 2006-os országgyűlési képviselőválasztások első fordulóját.
MDF: kínos nagyon! (Bővebb cikk a témában)
"Az időponttal kapcsolatban a köztársasági elnök úr megválasztása óta egyetlen pártelnökkel egyeztetett, Orbán Viktorral, aki nemrégiben azt nyilatkozta, hogy 125 nap múlva, április 9-én lesz a választás. Ha szándékos, ha véletlen ez az egybeesés, mindenféleképpen kínos".
Kuncze: az SZDSZ felkészült a választásokra (Bővebb cikk a témában)
"Mostantól kezdve élesbe fordult a választási felkészülés, indul a kampány" - mondta Kuncze Gábor. Ettől függetlenül a liberális párt vasárnap tartja küldöttgyűlését, ahol véglegesítik a választási programot, "ezek szerint ez egyúttal egy kampánynyitó rendezvény is" - tette hozzá.
Április 9-én lesz a választások első fordulója (Bővebb cikk a témában)
Sólyom László köztársasági elnök április 9-re tűzte ki a 2006. évi országgyűlési választások időpontját. Ezzel hivatalosan megkezdődik a választási kampány. A második fordulót április 23-án tartják.
Zsebsólyom motivációja és presztízsének latolgatása számomra mellékkérdés, amikor azt látom, hogy konzultációja után OV kijött és elkezdte hinteni a választások kitűzött napját.
És amin a vonatkozó paktumtopicban anno még heherésztek, mára valósággá vált.
Most a véletlen egybeesés a tematizált magyarázat.
Sólyomot lehet, de engem ne nézzenek madárnak.
A fidesz trójai falovaival tele volt és tele van a közélet Schmittől, Polton, a Kontroll csoporton és a polgári "civil" körökön, a kuratóriumok civil szervezetein át egészen a Vizsláig.
Sólyom László a dátumok kihirdetésekor elmondta: az első fordulóban a külképviseleteken április 2-án, az amerikai kontinensen létesített külképviseleteken április 1-jén lehet szavazni.
Az országgyűlési választások második fordulóján Magyarországon és a külképviseleteken egységesen április 23-án, vasárnap lehet szavazni. Az amerikai kontinensen létesített külképviseleteken a választások második fordulójában a választás napja április 22.
Nemrégiben volt egy felmérés (a privatbankar.hu-n olvastam), hogy nemcsak a vállalkozói szférában általában, hanem a nagyvállalkozói körben (magyar és külfüldi vállalatok is) támogatottság szempontjából magasan vezet a Fidesz.
Tudnék én is idézni olyan felmérést, amely meg pont ellenkezőjét hozza ki. Pl. a GKI konjuktúraindexét.
Az Európai Unióban sem véletlenül dobták vissza a konvergencia tervet azzal, hogy köszönik szépen, inkább várnak szeptemberig, mert akkor már új kormány lesz. Ez a kormány már ennyire elveszítette a szavahihetőségét a külföldi pénzügyi körökben is.
Ez a Fidesz olvasata. A másik olvasat meg az, hogy "a célok jók, csak az odavezető út nincs még eléggé kidolgozva, gyúrjátok még egy kicsit, de tisztában vagyunk azzal, hogy nálatok választási kampány lesz, ami alatt képtelenség ezt összehozni, ezért ráértek szeptemberben, bárki is lesz akkor kormányon."
Ha annyira berágtak volna, jogukban állt volna retorziókat alkalmazni, de nem tették. Az már csak hab a tortán, hogy Járai helyettese erre kiáll, és felelőségre vonja Brüsszelt, hogy "miért nem tetszettek minket jól megbünteni?" Hát normális ez? Szerinted minek neveztek volna egy hasonló beszólást 2002 tavaszán az akkori kormánypárt tagjai?
Én egyelőre ott tartok (és szerintem Brüsszel, meg a gazdasági vezetők jó része is), hogy amit Gyurcsány elkezdett, az jó, csak irtó kevés, mert a választások előtt ilyen kevéssel már nem volt lehetősége többre, viszont el lehet hinni neki, hogy a választások után beválallja azt, amit muszáj. Orbán közgazdasági lázálmai, tőke ellenes, privatizáció ellenes kirohanásaitól viszont borsódzik a hátam, (hogy az egyéb politikai tevékenységét most ne is minősítsem).
Konkretizálok: a jobboldali médiában nem lehet látni, hallani Orbánt kritizáló mondatokat, az ellnoldalt gyalázó csúsztatásokat inkább. A Demokrat = polgári körök rendezvénynaptára, Bencsik lassan már szenté akarja avatni Viktort, a hirtv.hu legfőbb hírforrása a fidesz.hu, és akkor még nem is említettem Orbán újságrikkancsi kitérőjét, soroljam még?
Az úgynevezett baloldalon (ahova a független újságokat is soroljátok) egy újság van, aminek konkrét pártkötődése van, a Népszava, de még ott se nyalják ki Gyurcsány seggét. A többi vagy független, vagy van valamilyen véleménye, de ez nem megy az objektivítás rovására. Ennyi.
"A legnagyobb piaci kockázat az, ha ne adj isten kormányváltásra kerül sor, ugyanis ha teljesen jóindulatúak vagyunk, akkor is csak azt mondhatjuk, hogy nem lehet tudni mit fog tenni a Fidesz. ha meg komolyan vesszük Orban legutóbbi időszakban tett megnyilvánulásait, akkor a külfőldi befektetetők menekülőre figják venni a figurát."
Te tényleg elhiszed ezt a hülyeséget? A helyzet éppen ellenkezőleg áll. Nemrégiben volt egy felmérés (a privatbankar.hu-n olvastam), hogy nemcsak a vállalkozói szférában általában, hanem a nagyvállalkozói körben (magyar és külfüldi vállalatok is) támogatottság szempontjából magasan vezet a Fidesz.
Az Európai Unióban sem véletlenül dobták vissza a konvergencia tervet azzal, hogy köszönik szépen, inkább várnak szeptemberig, mert akkor már új kormány lesz. Ez a kormány már ennyire elveszítette a szavahihetőségét a külföldi pénzügyi körökben is.
Polt Péternek soha nem is volt tekintélye, én Sólyom helyében megsértődnék, hogy egy polcra helyezed őket...
Maguktól eszükbe se jutott volna Orbánéknak Sólyomot jelölni, ők egészen addig Mádl újraválasztását forszírozták (érthető okokból), amíg szegény sokadik próbálkozásra végre el tudta hiteni, hogy nem kéreti magát, neki tényleg elég volt 4 év... Ez csak ügyes húzás volt, hogy beálltak az MDF mögé (hivatalosan ők jelölték, mert a Védegyletnek erre nincs joga), amikor látták, hogy esély nyílik beleszólni egy olyan dologba, amihez egyébként joszerűen semmi közük. Az MSZP házhoz ment a pofonért...
Lehet azt mondani, hogy nem kellett volna elfogadnia a posztot azután a kutyakomédia után, amit a FIDESZ csinált a gombnyomagatásból, de gondolj bele: Életműve megkoronázása az, hogy gyakorlatban alkalmazza azt, amit elméletben megalkotott. Túl nagy volt a kísértés... De ez még nem jelnti azt, hogy Orbánék ezzel lekenyerezték volna. Lehet, hogy Orbán csak azt jelezte a bejelentésével, hogy ők ezzel számolnak. Ezzel sokat ártott az elnöknek, mert ezzel látszatot teremtett. Hogy ez a céljai között szeepelt -e, vagy csak melléktermék, ő tudja.