Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

spooner Creative Commons License 2006.02.23 0 0 14
Na meg elég gondolni arra az aranyköpésre, hogy ha kicsi az EGO-d, toldd meg egy jó verdával... Mert hát elkanyarodott a világ arrafelé, hogy a plázacicák igencsak megnézik, milyen kocsiba tolják be a formás popójukat. És hát ha valaki mellett ott feszít egy csini kis buksza, akkor meg is kell mutatni, hogy megnyerte a lottó ötöst, azzal, hogy beült mellé. Legyen az egy 1.3-as suzuki swift (mert hát van akinek erre futi, így ez a menő verda, bár őket sem szabad bántani emiatt), vagy akár a manapság oly menő BMW M3.
Ilyenkor gázadás, ugráló fordulatszámmérő, mert csóri vas éppen élvezi, hogy az egyes fokozatban kapirgál a gumi, aztán mehet a menőzés. No itt szokott baj lenni nem gyengén, mert addig ártalmatlan tud lenni a flaszterolás, míg "könyököt ki, kettesbe be", csak amikor már valakinek az megy az agyára, hogy lehet agyontuningolni egy mi autónkat, akkor sejteni lehet, hogy a 180-as órát igen csak ki akarja akasztani a 800kg-os légsúly kategóriás gépsárkányával.
A megoldás: Az ilyen sietős dolgában lévő drájvert el kell engedni. És ha az a helyzet áll fenn, hogy a mögöttünk haladó tükörben villogó kocsinak nem éppen a szabad utat akarjuk megadni, hanem esetleg a két kocsi közötti féktávolságot akarjuk megnövelni azzal, hogy a jobbos pedált tőre nyomjuk, akkor valszeg magunkon is el kéne gondolkodnunk:)))))!!!!

Üdv Spoon
Pityorka Creative Commons License 2006.02.16 0 0 13
Ebben van valami. Néha magam is elgondolkodom ezen. Egyre jobban pörgünk, egyre gyorsabb, jobb kocsi kell, de nem tudjuk, hol a határ.Gyakran olvasok némely topicokban olyan beírást, hogy: a sok nyomorult szutyukis dévós és más tucatautós hülye. Mi értelme van ennek? MInt az oviban: az én ótóm jobb, mint a tiéd bibíííííí...
Amúgy az új pözsó tényleg ronda, azzal az ordító, nagy szájával. Minden márka igyekszik arculatot teremteni.
Előzmény: G-fourty (-)
spooner Creative Commons License 2006.02.16 0 0 12
Helló mindenkinek!!!

Érdekes topicot nyitottál, néhány gondolat megszületett hozzá az én fejemben is!!!

Ha arra gondolunk hogy miért van így, sok tényező egyszerre ad rá választ!
A mozi tele van halálos irammal, a pénztárcák egyre jobban hangolódnak ilyen-olyan tuningokra a fiatalok körében, mivel ők nem akarnak egyen kocsiba, hanem inkább egyedi kocsiba akarnak ülni.
A gyártók is el akarják adni a terméküket, és hát kitalálták hogy 2006-ban mi érdekli a néha esztelen pénzes fiatalokat, legrosszabb esetben pénzteleneket, akik tényleg az összeszegelt 2-es golffal képzelegnek az utakon...
Bár nem vagyok még túlkoros, és szeretem a kocsikat, én is voltam 18, amikor szemellenzősen nem is érdekelt más, csak a száguldás, meg a járulékos egyebek, amit kocsival lehet csinálni.
Az ótókat nem szabad bántani, mindennek az oka a pedálokat kezelő sofőrjük
Komis Creative Commons License 2006.02.16 0 0 11

Üdv Mindenkinek!

"Azért, mert agresszív hülye bunkók is közlekednek vele (nagy többségben)sajnos? Arról az autó nem tehet"

Egyetértek veled! Nem az autó önmaga válik agresszívvé számunkra, hanem azok teszik azzá,akik 'tipizálás' miatt veszik, használják.

Én is fóbiás vagyok évek óta.:-( Félek a lila Ladáktól, sárga Trabantoktól, stb..

A kalapos és fejkedős kocsivezetők sem kedvesek, sőt elkerülendők.. A legjobban VW Golf nációtól tartottam és tartok most is. A roncs Ladákból átült egy ŐRÜLT, FÉKEZHETELEN generáció a roncs Golfokba. A kocsi mozgó tetanusz, de még megy mert viszi a nimbusza, csakhogy a fék már nem nimbusz szerint fog!

Őket mindig előzékenyen elengedem, mert az elborult agyukkal nem közlekednek, hanem ámokfutnak az úton.

A másik a 'dizájn', amely izlések és pofonok tárháza. Cápák, skorpiók, gonosz manók... mindenki mást lát benne, de minden autó tudat alatt egy archoz hasonlít!

Mégis nagyon furcsa látni, hogy 1-2 hónapos VW-k kiégett izzókkal (félszemmel) közlekednek.. Rontja a dizájnt és rontja a kedved a VW-t vásároló 'tipus' emberekkel szemben..

Mielött elvágnám magam, kijelentem nem vagyok VW gyűlölő!:-)

Csak velük jött össze annyi tipikus gondom, ami fóbiává vált... Én kerülöm őket...

Előzmény: Sabc (2)
G-fourty Creative Commons License 2006.01.19 0 0 10

Egyetértek. Az arányokkal és a divattal van bajom nekem is. Lassan az autók maradék emberi arca is eltűnik és egyre inkább az embereknek lesz autóarcuk.

Előzmény: \X/VR6 (8)
G-fourty Creative Commons License 2006.01.19 0 0 9
VW Polo
Előzmény: Sabc (7)
\X/VR6 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 8
Én nem érzem hátránynak, ha agresszív egy autó formája. Az sokkal inkább elkeserít, hogy alig van normálisan kinéző, klasszikus formatervű autó a piacon.
Előzmény: G-fourty (5)
Sabc Creative Commons License 2006.01.17 0 0 7
Ha nem vagyok indiszkrét, neked milyen autód van?
Előzmény: G-fourty (5)
arzachel Creative Commons License 2006.01.17 0 0 6

Azért ez az agresszivitás csak a Lajtán innen ekkora probléma.Normális közlekedéskultúrával rendelkező népeknél ez nem probléma.

még van 105 évünk,nyugi.

G-fourty Creative Commons License 2006.01.17 0 0 5
Vannak olyan dizájn elemek amik agresszívek. Pl a lámpákra ráhúzott felső motorháztetőív, vagy ilyesmi. Ez jellemző a bmw-re (is). A Volvo-ra pl nem jellemzők ezek a jegyek. Ettől mondjuk nem tetszik, de legalább nem olyan idegesítő.
Előzmény: Sabc (2)
G-fourty Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4
Ezt mondjuk nem csodálom. Én is megálltam tőle a fejlődésben aztán most problémáim vannak.
Előzmény: Dimage Dani (1)
G-fourty Creative Commons License 2006.01.17 0 0 3
Jah, ez nem jutott eszembe. Ezt még nem sikerült átcsótányosítaniuk.
Előzmény: vba (0)
Sabc Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2

Íme megint egy hülye sztereotípia. A BMW mitől agresszív? Azért, mert agresszív hülye bunkók is közlekednek vele (nagy többségben)sajnos? Arról az autó nem tehet. Nekem van BMW-m (is), mégsem hiszem, hogy agresszívebb lennék a 2700 köbcentis BMW-vel, mint az 55 lovas 1.6 D Passattal. Semmiről sem az autó tehet, hanem a vezetője.

Dimage Dani Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1
Komoly problémáid vannak...
Kiskoromban valamiért a kereklámpás Fiat Ritmotól féltem.
vba Creative Commons License 2006.01.17 0 0 0

Vegyél Beetlet! Az mosolyog:)

G-fourty Creative Commons License 2006.01.17 0 0 topiknyitó
Megláttam ezt a megint rettentően új Golfot ami az "5 perce" kijött előzőnél és sokkal rettentően újabb, és úgy gondoltam, hogy most már szóvá teszem ezt az ügyet.
Akárhova nézek újabban, csak ordító, agresszív, fogvicsorgató de legalábbis mogorva elejű (és hátuljú) autókat látok.
A Peugeot-k ordítanak.
A VW-k és alfák ragadozómadár kinézetűek.
Az Opelek sivárak (kívül belül) és minimum mogorvák.
A BMW-k agresszívek (mondjuk mindig is azok voltak).

Konkrétan tele a tököm, hogy akárhova nézek egy vicsorgó autó mered rám, nyomul a seggemben és hogy minél újabb egy modell annál jobban vicsorog. Ettől leszünk jól.
A technika pedig egyre fejlettebb de fogy a kőolaj. Ebből mi következne? Hogy csökkentjük a fogyasztást. Ehelyett mi van? Háromszor annyi az autó, a fogyasztás ugyanakkora és kétszerannyi a lóerő. Ez a technika fantasztikus diadala egyre újabb és egyre vicsorgóbb karosszériákban amelyekben egyre több újabban egyre vicsorgóbb ember ül és közben sír, hogy szar a világ.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!