Szerintetek várható változás most, hogy az igényes EstFm egykori igazgatója lett a Danubius igazgatója január 1-től?
Reménykedtek-e pozitív változásban a Danubius Rádióval kapcsolatban, szerintetek igényesebb, hallgathatóbb lesz-e most, a Bartucz Úr megjelenésével?
a határidő persze február 10 volt és én kábé 2héttel jelentkeztem és elküldtem az emailt is a sikertelen hanganyagok beszúrása után is.No answer,no answer.Csak a szokásos.
Protekció a világ
Minek kellett a megasztárba is 6éve szerb zenekarral rendelkezőnek nyerni?Minek kellett a groovehouse volt háttérénekesnőjének és a freezer együttes két fiútagjának is az elsők közt lenniük a döntőbe?Miért nem szerepelhetett szinte senki protekció nélkül?Na vajon?
Aha, így értem... Nos, ha egy uccsó tippet elfogadsz tőlem, és adsz még egy sanszot a BP Rádiónak, akkor szerintem érdemes a kora reggeli óráktól kezdve (akár a délelőttbe nyúlóan, ha teheted) hallgatni a műsort. Nem tudom pontosan mikor kezdődik... Csak egyszer kapcsolj át fél órára a Tilos helyett; meglátod, hogy mennyire... ! ;-)
Fialáról elsősorban a televíziós ténykedése (pl. az Élesben című élő talk show) ugrik be elsőre, én nem vagyok fan aki ismeri az életművét :-) Ez a Szélsőközép dolog eddig kimaradt mert hétköznap reggelente általában a Tilost hallgatom, nem fanatizmusból, inkább megszokásból...
A "Messziről jött ember" elég régi koncepció, meg nem tudnám mondani, hány éve megy már ebben a formában... Ezek szerint mégsem ismered annyira Fialát és a műsorait. ;-)
...és reggel/délelőtt a "Szélsőközép" ? Azért arra nem mondhatod, hogy jópofizás! Mutass még egy ilyen (vagy csak hasonló) műsort!
Szerintem a rádió nappali programja nem sokban különbözik bármelyik másiktól. Hírek, zene, station id, zene, jópofizás, zene, stb... Amit ki lehetne emelni az a "csak magyar zene" koncepció, de ezzel engem nem tudnak megnyerni.... Viszont ami kifejezetten szórakoztató volt az a "Messziről jött ember" Habár elég furcsa amikor Fiala szó nélkül kidobja a telefonálót az adásból... De ez biztos hozzátartozik a stílusához. Mindenesetre ehhez a műsorhoz érdemes odatekernem máskor is....
Sok a felesleges és hülye pofázás, sok a politika, kevés a zene, azok is kereskedelmi rádiós szinvonalon. Az operák, nóták, meg hasonlók meg nem érdekelnek!
Kellene egy EstFm/Café(a néven kivül ugyanaz) szinvonalú ORSZÁGOS rádió, ami az IGÉNYES modern zenét kedvelőknek szól.
Elkerülte figyelmemet!Viszont az EST FM főszerkesztője,már nem lehetett Bartucz László,mert az ominozus rádió 2003.Január 1.vel megszünt.Bartucz Lászlót,meg 2003-ban választották az EST médiához tartozó Est taxi igazgatójává.
Viszont a Kossuth és Petőfi adókon is van,érdekes müsor,és e két rádió országosan fogható!
Nézd, ha elintézed nekem,hogy itt Nyugat-Mo-n a kocsiban tudjam a C-t+a Cafét hallgatni, adok neked egy milliot. Mert én ter.képviselő vagyok, ezért lenne fontos, nekem a kocsim a munkahelyem.
Vagy ennél jobban hogyan irjam le, okostóni? Talán le is kottázzam, hogy felfogd?
Még valami az EST FM 2002.December 31.ével megszünt,Bartucz László meg 2003.-ban lett a EST Média igazgatója!Tehát akkor már nem volt EST FM!Egyébként anno hallgattam az EST FM-et én is!
Fiala nem kizárólag politizál. Sőt. Inkább moralizál. Nézd meg az értelmező szótárban mi a különbség. Fialával kapcsolatos véleményed többi részére inkább nem reagálnék, a magyar többség véleménye szól belóled. Semmi gond. Jó munkát, területi képviselő úr!
Örülök is, hogy igényes vagyok. Azt nem mondtam, hogy büdösparaszt vagy, viszont enyhén szólva is megmosolyogtató, ahogy egy régóta poshadó pocsolyát szeretnél kristálytiszta tónak kikiáltani. Annak nem különösebben örülök (illetve nem vagyok rá büszke), hogy nálad igényesebb vagyok: nem nehéz ugyanis "lepipálni" bárkit is zenei ízlésben, aki a Danubiust próbálja akármilyen szinten is éltetni...
Hogy hány éves vagyok? Sok. Tisztán emlékszem a '86-os, '87-es német nyelvű Danubiusra. Tudod mik mentek nap mint nap? Akkor elmondom, jó? Bros, Sabrina, Bad Boys Blue, London Boys, Fancy és a leggagyibb italo-pop, eurodance zenék. Na jó, néha becsúszott egy kis Alphaville, nagy ügy. Ez neked igényes? Kicsit rövid a memóriád... New wave, vagy bármennyire is periférikusabbnak mondható zene még véletlenül se volt hallható! Ömlött az akkori szenny akkor is. Pedig ha valamikor tobzódott a zenei világ, az a '80-as évek volt! Basszameg, még Depeche Mode vagy Cure sem volt, pedig nagyobb kultusza volt itthon (is), mint a TNT, Kozmix és hasonló elbaszott egy-két nyári pop-projekteknek.
"És volt rétegzene(rock, jazz, metal)az esti műsorsávban, voltak nagyon jó beszélgetős műsorok, koncertközvetíatések!"
Hm, rétegzene a Danubius rádióban? Nem hinném... Mondd a műsor nevét konkrétan. Esténként slágerlisták voltak.
Hahaha... Muris ez a pattogásod :-). És még mókásabb, ahogy naiv módon bízol bármiféle pozitív, előremutató változásban. De én nem vagyok ellendrukker: hajrá! Hajrá kultúra. (Csak sajnos kultúrha lesz belőle... illetve marad).
Hát persze, hogy a rádióm, meg az antennám a rossz... De te meg nem hallottál olyanról, hogy vételkörzet, ugye? Ezek az adók Bp 30-40kmes körzetében hallgathatóak, erre már nem, itt csak a Dan, a Sláger meg a helyi gagyi adók vannak, azok is csak a városok környékén.
A BP rádióról meg annyit, hogy ahol 1 másodperc politika van adásban, az nálam alapból felejtős, utálom a politikát! Nem tudom mit esztek ezen a Fialán egyébként, egy idióta hisztizsák, akinek ha olyan kedve van rába*sza a hallgatóra a telefont. Ezt nevezem aztán kultúrának...
Két eset lehet: vagy én vagyok túlságosan igényes, vagy Te vagy túl igénytelen. De hidd el: a Danubius a büdös életben nem volt igényes. Igényesen válogatott zenék?! Mondd csak, az mitől igényes, ha van egy wurlitzer, amibe bele van pakolva uszkve 4-500 dal, és azt játssza random a számítógép?
Persze, biztos én vagyok a büdösparaszt, meg az igénytelen bunkó, mert merem szeretni a normálisabb popzenét, te meg az intellektuell, örülj neki, hogy te ilyen kva igényes ember vagy!
Hány éves vagy? Mert ha emlékszel a 87-98 közötti Danubiusra, na arra aztán egyáltalán nem áll az igénytelen jelző! Ott nem 4-500 szám volt adásba, meg minden műsornak volt külön zenei szerkesztője! És volt rétegzene(rock, jazz, metal)az esti műsorsávban, voltak nagyon jó beszélgetős műsorok, koncertközvetíatések! Ezeket ma melyik ORSZÁGOS rádióban találod meg? És arányban volt a beszéd a zenével.
Igaz akkor még a Magyar Rádióhoz tartozott, nem a profitszerzés volt az első, de keményen rámentek a műsorok szinvonalára, ezért volt olyan jó, mégis ezek ellenére hatalmas profitot termelt. Aztán 98-tól magánkézben van, na onnantól lett olyan, amilyen most és erre már valóban igaz amit irsz, hogy igénytelen!
Először is a kérésem mindenkihez, hogy maradjunk a TÉMÁNÁL, a Fialát a Budapest Rádiót és a média igénytelenségét ne itt tárgyaljuk ki, ezekre van jópár topik!
És ne szarozzunk le mindenkit alapból, még nem tudhatjuk mi lehet a Danubiusból! Az előző főnököt azért rugták ki, az amerikai Mark Hopeot, mert egyre csökkent a Danubius hallgatottsága, annyira lement a "színvonal" kutyába, igen, még a Danubiushoz képest is nagyon gagyi lett, már a cicababa, kopaszbunkó réteg is kezdett Slágert v. mást hallgatni. Épp ezért vették fel a Bartucz Urat, aki azt estMédiát(és ezzel együtt az estFMet is) sikeresen menedzselte, pedig azok közül egyik sem mondható igénytelennek!
Na, szuper! :-) Végre egy nyitott ember! :-) Kiváncsi vagyok a véleményedre... Bár este nem leszek itt, de majd referálj, hogy tetszett! És ha tudod, hallgasd este is, asszem 9-től Fiala lesz (ma volt, de hogy holnap is lesz, azt nem tudom...)
Ui.: ha nem is fog leszakadni az égbolt, de egyéni hangot fogsz hallani, legalábbis szerintem. Különösen a reggeli/délelőtti műsort ajánlom ("Szélsőközép"). Azért adhatsz több napot is... ;-)
Tökéletesen egyetértek. Báb az összes. Különben ez mindenhol így van, nem csak a médiában. Minden nyomorult multicégben úgy táncolnak nyakkendős közép- és felsővezető majmok, ahogyan a tulajdonos csattintgatja az ostorát... Ja, és arra a szánalmasnak is csak jóindulattal nevezhető válaszra, miszerint azért játsszák naponta (sokszor többször is) a sok kommersz szennyet, "mert erre van igény", Szegő Tibor zseniálisan frappáns hasonlata jutott eszembe:
"...az, hogy a szarra millió légy repül, még nem jelenti azt, hogy a szar jó is..."
És ami még nagyobb baj: a plebsz megzabálja. Gondolkodni képtelen bábok a hallgatók többsége. Mindaddig, amíg van széles tömeg, amely nagykanállal eszi a moslékot, amit naponta raknak eléjük, addig lesz kiszolgáló menza is.
Szinte biztos hogy nem lesz változás a Danubiusban. Ne feledjük hogy ez egy kereskedelmi rádió, külföldi tulajokkal. Ők leszarják az értékek közvetítését, ez nekik nem kulturális misszió hanem egy üzleti vállalkozás. Az ilyen-olyan igazgatók és szerkesztők csak bábok. Érdemi változást nem tudnak eszközölni mert az meglátszana a hallgatottsági adatokon, természetesen negatív irányban. Ha feltesszük a kérdést az illetékes uraknak hogy miért csak a jól bevált klisék alapján készült zenék mennek akkor azt kapjuk válaszul hogy: "mert erre van igény" És miért van erre igény? Mert az emberek többsége csak ezt ismeri, nincs felmutatva alternatíva számukra.... 22-es csapdája effektus...
De a legegyszerűbb ellenszer a hallgathatatlanság ellen: cd avagy kazetta... :-) Kissé lehet ugyan uncsi, de gagyi soha. És itt az internet: tessék letölteni zenéket, hadd apadjon csak a nagy mammutkiadók zsebe! Végnélküli zeneáradat...
Képzeld, voltam én is területi képviselő, sales-es, ügyfélmenedzser vagy aminek hívni akarod. Elbaszott ezredvégi szakmák... :D És jé, nekem bejött, még a Tilos, Civil, Fiksz is... Lehet hogy a rádiód vacak, gyenge a vételi érzékenysége. Kukába vele és szerezz egy fasza antennát! :-)
Én ismerem a BP Rádió "előtörténetét" is, ami a Szegő Tibor programigazgatása alatti időszakot jelenti. Gondolom, Szegő Tibort nem kell bemutatnom. Meghonosított egy szellemiséget, ami mondjuk úgy, nem volt "piacképes". Próbálta átmenteni az egykori Bridge-t. Igényes volt, na. Értelmiségi műsorok, valóban igényes zenékkel. Rétegzenékkel. Más kérdés, hogy elkezdett "hígulni". Szily Nóra nyafogása és a témák pl. már engem is idegesítettek. De maradtak jó műsorok. Ma is létezik különben egy jó műsor, ajánlom Neked: "Bakelit" címmel van esténkén; Bajkay Ágnes a zenei szerkesztő. Hol hallani még ezen a szűk rádiós piacon pl. dark/neofolk zenéket?
És ugye Fiala este 9-től. De jó a "szélsőközép" is reggelente. Hallgass bele, mit veszíthetsz? ;-)