Keresés

Részletes keresés

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.01.13 0 0 161
Hát, aki az állammal üzletel, az államnak dolgozik, annak a "közvagyonból" fizetnek. De Ørbán saját magának utaltatott, és ezt, ha jogilag súlyosan téves minősítés is, a legegyszerűbben a "lopás" szóval lehet minősíteni.
Előzmény: véralkoholszint (158)
morticia addams Creative Commons License 2006.01.13 0 0 160
Egyik sem dolgozott és nem is talált fel soha semmit,ami ellenértéke lehetne a vagyonának

ez igen vicces, fôleg, ha azt nézzük, hogy Orbán mennyit és mit dolgozhatott össze, legalább a saját szakmájában.
elismerem, kizárólag képviselôi vagy miniszterelnöki fizuból nem olyan egyszerû ugyanakkora vagyont összeszedni. és ezt nagyon jól tudta ô is:)
Előzmény: véralkoholszint (158)
morticia addams Creative Commons License 2006.01.13 0 0 159
hát ja. a korrektség kedvéért, viszont: ôk azt állítják, 13.300 -al fizetek többet, én meg mondtam 12.000-ôt. az eltérés tehát végül is nem nagy.
csak egy a bibi: ez a plusz 12.000-es összeg nekem az internet-elôfizetéssel együtt jött össze:-)
Előzmény: Libera nos, Domine! (157)
véralkoholszint Creative Commons License 2006.01.13 0 0 158

Valamennyi a vállalkozása révén -ez igaz- de valamennyien KÖZVAGYONBÓL GAZDAGODTAK meg!!!

Egyik sem dolgozott és nem is talált fel soha semmit,ami ellenértéke lehetne a vagyonának!

Előzmény: Libera nos, Domine! (151)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.01.13 0 0 157
Az ember a számokból induljon ki, és ne a Fidesz Korcs hamisítványaiból.
Előzmény: morticia addams (154)
glad Creative Commons License 2006.01.13 0 0 156

A Fidesz mondani való egyik vakvágánya az, hogy az emberek többségében nincs már az a naivság, hogy egy politikus az szegénynek kell lennie hisz a közt szolgálja. Robin hood se járja már az erdőt.

Persze én se szeretem azt, amikor szét lopják az országot és sajna ezt jobbról balról megteszik egyaránt, de a másik végletet se akarom megérni amikor az ország pénzügyminisztere olyan lesz akinek nincs semmilye se.

Mert ha egy pénzügyi vezető gazdag az kettőt jelenthet:

a, Nagy gazember aki hülyére lopta magát.

b, Ért a pénzhez (és így talán az országéhoz is) ezért megszedte magát.

Ellenben egy "csóró" pénzügyes:

a, szerencsétlen hülye, akire a családi kasszát se biznék.

b, Nagy gazember aki hülyére lopta magát és ráadásul még bűnöző is mert sikeresen eltitolta hogy van mit a tejbe apritani.

Még mindig az első eshetőség a jobb.

morticia addams Creative Commons License 2006.01.13 0 0 155
a legszebb pedig mindenképpen az otthonkás néni. csak nem a pesti panelprolikat sikerült volna megszólítani??:-)
morticia addams Creative Commons License 2006.01.13 0 0 154
meccsoda felfordult világ ez. (habár rohadtul letoyom, kin hánymillás smukk vagy öltöny van.)

a közüzemi számlás dumán viszont elgondolkodtam: ugyan nem kalkuláltam ki, meg azért én is káromkodom rendesen a magam cehhjei fölött minden áldott hónapban, de a saját számláim történetéhez képest azért testvérek közt is kicsinyt túllô a célon. kb. '99 óta nagyjából ugyanannyi a rezsim -az igazsághoz tartozik, hogy azóta kikerült a körbôl a rohadék Matáv(mindegy, hogy ma T-Comnak nevezi magát)-, de akkor meg ezzel a ténnyel együtt is, a növekedés cirka 12 000/hó.
ez persze baj, hogy így van (kinek nem?), de akkor sem értem a kalkulációt.

lehet, hogy az a baj velem, hogy nem vagyok elég reprezentatív példa?
Előzmény: Libastop (150)
facsigafa Creative Commons License 2006.01.13 0 0 153
Bocsáss meg, de olyan vagy mint egy belsőzseb !
Előzmény: Törölt nick (126)
morticia addams Creative Commons License 2006.01.13 0 0 152
hát olyan elsô BLIKK-es, az igaz...:)))
Előzmény: rutilus (148)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.01.12 0 0 151
Veres, Gráf, Kóka, Gyurcsány. Tudtok még a kormányban több a közvagyonból multimillárdossá vált gengsztert, vagy csak ez a négy van?

Egyikük sem a közvagyonból, hanem saját vállalkozásaiból gazdagodott meg. Ellentétben Orbánnal.
Előzmény: Törölt nick (126)
Libastop Creative Commons License 2006.01.12 0 0 150
Ja barátom, ilyen világ ez! Ma a szegény burzsuj kívánta meg a gazdag komcsi vagyonát!:DDDDD
Előzmény: morticia addams (146)
sz Creative Commons License 2006.01.12 0 0 149
ez a "kóka aggya oda a helikopáterét a mentőknek" nagyon szánalmas. a te trabantoddal, jaguároddal vagy audiddal se lehet fekvő beteg szállítani - hogy a picsába rakod bele?

komolyan mondom, basszátok meg, ha nem a jobboldal nyer, itt a sok agyatlan elszabadul majd, nem egy hidat zárnak le, hanem az összeset...
Előzmény: Törölt nick (147)
rutilus Creative Commons License 2006.01.12 0 0 148
Csak ebből hiányzik még a munka is. Attól olyan összefércelt.
Előzmény: morticia addams (146)
morticia addams Creative Commons License 2006.01.12 0 0 146
nahh, kezembe került végre a cucc, be lett dobva a postaládába, ahogy kell.

elsô blikkre: szánalmas.
valami ilyesféle lehetett a burzsujokról szóló komcsi propaganda is.
zorki Creative Commons License 2006.01.11 0 0 145

Amúgy nálam a 95000 forintos szám ütötte ki a biztosítékot (víz-, csatorma. szemét-).

Csak arra azért nem számoltam ki, mert csak ketten vagyunk és az nem lenne mérvadó. A fűtésnél meg nem számít.

Csak halkan jegyzem meg, ismerek olyan kisvárosokat, ahol maguk tartják fenn a vízművet, tizenöt éve mindig az infláció alatt emelnek, ellenben bármikor összeomolhat a vízszolgáltatás, mert semmi pénzük sincs fenntartásra.

Arról már nem is beszélek, hogy az elmúlt tíz évben épült szennyvíztisztitók közül van egy csomó, ami már semmit sem tisztit, ellenben szennyezi a környezetet.

Ha ezt választjuk, akkor a gyermekeink vízszolgáltatását tesszük tönkre.

Előzmény: zorki (144)
zorki Creative Commons License 2006.01.11 0 0 144

200-250 köbméter földgáz ára (34 MJ/köbméter átlag mellett) 13000 forint.

A kettő együtt ugyi nagyjából 25 000. Ha már precizek akarunk lenni.

Pontosan tod, hogy sokkal többen vannak akik 1500 alatt fogyasztanak, mint akik 3000 ezer felett.

De jó szívű vagyok!:D  Vegyük a tiedet átlagnak az is minusz tízezer.

Előzmény: véralkoholszint (137)
véralkoholszint Creative Commons License 2006.01.11 0 0 143

"az államadósság valóban rohamosan csökkent, bár nem akkora mértékben, mint előtte, a Horn-Kuncze kormány idején. "

No,te közgazdászzseni!

Miből is csökkent a hornék alatt az államadósság? Abból,hogy a lakosság életszínvonala jelentősen,a nyugdíjak reálértéke 12 %-al csökkent,meg eladtak mindent,a teljes energiaszektort, 114 állami gazdaságot stb. A privatizációs bevételük 1200 milliárd volt akkori értéken!

Orbánék alatt is arányaiban legalább annyival csökkent az államadósság! De! De közben nőtt az életszínvonal, a nyugdíjak reálértéke több mint 20 %-al nőtt és nem adtak el vagyont csak 300 milliárdért 4 évvel későbbi értéken!

Mecsoda különbség!!!

Előzmény: Libera nos, Domine! (105)
véralkoholszint Creative Commons License 2006.01.11 0 0 142

Tudom,tudom... A 12 Állami Gazdaság!:-)) Orbán alatt a privatizáció a mostani negyedét érte csak el!

Ez a 12 ÁG nudli ahhoz a 114-hez képest,amit a hornék adtak oda bagóért saját maguknak!

Erről énekeljél inkább!

Előzmény: Törölt nick (111)
véralkoholszint Creative Commons License 2006.01.11 0 0 140

Nézd lehet a részleteket vitatni, a stiglicet színezni!

Egy tény! A multik állítják elő a GDP többségét, a kisvállalkozások és magánszemélyek pedig fizetik az adót többségét!

Ráadásul a multik a jövedelem "kiszivattyúzások" rvasz módját is alkalmazzák! Külföldi cégüktől drágán behozzák a gépet,berendezést,anyagot és amit itt termelnek azt meg bagóért viszik ki! Nyereség nuku! Adó nuku!

Az IBM,amelyik lelépett Fehérvárról néhány év alatt SZÁZMILLIÁRD adókedvezményben részesült! Aztán lelépett! Nem multiellenes vagyok! Szükség van rájuk is! De azért álljon meg a menet!

Előzmény: pirosnarancs (132)
BoRó Creative Commons License 2006.01.11 0 0 139
Az elmúlt 3 és fél év kormányzati teljesítményéről kellene beszélgetni, nem az idióta Fidesszel riogatni.
Előzmény: Libera nos, Domine! (135)
véralkoholszint Creative Commons License 2006.01.11 0 0 138

"Mi átlag 1700-1750 köbméter gázt fogyasztunk havonta!"

Elnézést! ÉVENTE!

Előzmény: véralkoholszint (137)
véralkoholszint Creative Commons License 2006.01.11 0 0 137

Mi átlag 1700-1750 köbméter gázt fogyasztunk havonta!

Nálunk ez annyit jelent,hogy 2002-höz képest közel 30.000 Ft-tal több volt a számla 2005-ben! Ne a legalacsonyabb fogyasztást vedd! Nem az az átlag! Átlagosan szerintem megáll a 35.000!

Egyébként a 3000 köbméter feletti tartományban több mint 65 %-os a növekedés 2002-höz képest!

A vérnyomásgyógyszerem 2002-ben 310 Ft volt, most 698 Ft.

A víz -és csatornadíj is minden évben az átlagos inflációt jelentősen meghaladó mértékben növekedett,nem beszélve a tömegközlekedés díjáról,ami kimagaslóan emelkedett!

Az áramdíj ÁFÁ-ját 12 %-ról 25 %-ra emelték,ami most visszamegy 20-ra,de ezzel együtt is az áramdíj emelkedése jelentősen meghaladta az átlagos infláció növekedését.

Az autópálya matricák ára is min. az infláció duplájával emelkedik évente!

Mit akarsz még?

Egyedül az élelmiszerek ára nem emelkedett az EU-csatlakozás miatt,mert a magyar gazdát egy egyenlőtlen versenybe belekényszerítették és minden szemét árút beengedtek,miközben Németh Imrének kizárólag az volt a feladata,hogy ne adja oda a gazdáknak,ami törvényesen jár nekik.A szoclib kormány ebben a tekintetben is "rárontott" a nemzetre!

Előzmény: zorki (127)
BoRó Creative Commons License 2006.01.11 0 0 136
Megnéztük a Multik vs. magyar vállalkozások topicban. A 100 legnagyobb magyarországon működő vállalat közül a többségi külföldi tulajdonúak 2003-ban mindössze 46 ezer főt foglalkoztattak zöldmezős beruházás keretén belül - a 4 millióból.
Előzmény: pirosnarancs (132)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.01.11 0 0 135
Van-e még bűnözői csoportosulás a Fideszen kívül, amely veszélyt jelent a Magyar Köztársaságra? Ugye nincs? Hát kivel lennénk elfoglalva?
Előzmény: BoRó (129)
BoRó Creative Commons License 2006.01.11 0 0 134
Miért kellene utána néznem? Pl. Orbánék csak az első évükben csökkentették az államadósságot, ahogyan a kolléga állította? Ugye, hogy nem?
Előzmény: bormester (130)
adslmester Creative Commons License 2006.01.11 0 0 133
0 !!
Előzmény: Libera nos, Domine! (-)
pirosnarancs Creative Commons License 2006.01.11 0 0 132
Ez azert szerintem nem teljesen igy van. Az teny, hogy a multik kiviszik a profitot, de nezd meg, hogy mennyi embert foglalkoztatnak es azok mind be vannak rendesen jelentve es azok utan kemenyen adoznak. A hazai simlis kft-k nagyresze pedig minimalberen hajtja a dolgozoit. Ez mekkora adokieses szerinted?
Előzmény: véralkoholszint (128)
véralkoholszint Creative Commons License 2006.01.11 0 0 131

Ezt I. Meggyesitől kellene megkérdezned!

De ebben -kivételesen- biztosan igaza van! Korrupcióra utaló jel -ami szdsz-hez köthető- számos van!

4-es METRO még sehol,de a reklámjára már haveri cégek több mint 500 milliót kaptak

autópályák 2X-es áron készülnek,mióta szdsz-es a GM minisztere (Csillag-Kóka)

Bp-en feloszlatták a kÖzbeszerzési Bizottságot,amikor kifogásolni merte,hogy néhány kandelábert többmillióért csináltak

az 1-es villamos felújításakor 1 db. kábeltartó oszló 1 MILLIÓBA került

közel 3 milliárdért újítottak fel km-enként egy útszakaszt.indok: drága a járdasziget!:-))))

a 4-es METROt az oroszok az államadósság fejében megcsinálták volna.Demszkynek nem kellett! Miért? Mert abból neki és bandájának semmi sem jutott volna!

stbstbstb.

Előzmény: Törölt nick (109)
bormester Creative Commons License 2006.01.11 0 0 130
Ez nem handabanda, te nézz utána.
Előzmény: BoRó (118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!