Keresés

Részletes keresés

zeneoktatasbudapest Creative Commons License 2016.03.10 0 0 20

Üdv mindenkinek! Itt megvásárolható homeopátia könyvek: Bóna László homeopátiás könyvek megrendelése

 

patella2000 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 19

Pl. a Homeogene9 miket is tartalmaz:
http://bolthely.hu/arcanum/id/01011_Homeogene_9_bukkalis_tabletta_60x__Tjelzes
a tabletták hatóanyagtartalma: (a részletek a homeopatia.info.hu oldalról valók)
Arum triphyllum 3C 0,667 mg     = indián retek
Arnica montana 3C 0,667 mg     = hegyi árnika
Bromum 3C 0,667 mg               = bróm
Spongia tosta 3C 0,667 mg        = égetett tengeri szivacs
Atropa belladonna 3C 0,667 mg  = nadragulya
Mercurius solubilis 3C 0,667 mg = alapanyaga a Hahnemann által kidolgozott, fekete higanyoxid feloldásával vagy tiszta higanyból készülő, 85% higany fémet tartalmazó szer.
(az ennél kisebb mennyiségben, védőoltásokban jelenlévő Hg miatt szokás tiltakozni anno, amikor éppen vm fertőző betegség szezon van...)
Pulsatilla vulgaris 3C 0,667 mg   = kökörcsin
Phytolacca decandra 3C 0,667 mg = amerikai szőlő
Bryonia dioica 3C 0,667 mg = piros földitök

 

Tehát ezekből extrem kicsi mennyiségek. Ebben bizony hinni IS kell, és a szervezet immunrendszerét mindenféle más módokon is erősíteni, támogatni, hogy a hurutos betegségek a magától-is-meggyógyuló 7-10 napnél rövidebb idő alatt múljanak el. :)

DE: előre, mindenféle módon, a gyógyulás útján, az egészség felé! :)

Előzmény: hanna85 (17)
patella2000 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 18

Nem, a gyógyszerben nem kell hinni. Az színtiszta vegyészet. A gyógyszer pl. valamilyen baktérium sejtfalát pusztítja, vagy valami hormont tartalmaz, ami annak megfelelően hat, vagy vízkiürítést szabályozza, ezért sokat kell pisilni, vagy  antihisztamin, ami megfelelően kapcsolódva a receptorokon..... stb.stb.stb. Ha nem hiszel benne, akkor is dolgozik...

A homeopátiás szerek jellemzője, hogy extrém módon felhígított valamiket tartalmaznak, és ezekben bizony kell hinni, hogy a placebo hatás is érvényesüljön, és az esetek több mint 50 %-ában hassanak... ( 50 %: valami vagy hat, vagy nem)

Előzmény: afintha (15)
hanna85 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 17

Nem hinném, hogy jobban kellene hinni egy homeopátiás szerben. Persze a hit alapvető fontosságú, főleg, ha betegségről van szó. Meg egyáltalán, bárminél. Fontos a pszichés oldal, hinni kell abban, amit csinálsz. De szerintem a homeopátiás szerek nem attól fognak hatni, hogy hiszel bennük.

Más típusú szerek ezek, mint  a megszokott gyógyszerek.

Én a Homeogene9-t próbáltam, ami torokfájásra való. Más a hatása. Nem olyan, mint amikor beveszek egy antibiotikumot, és mindenféle mellékhatása van. Ezt csak beszedtem és másnap jobban  éreztem magam.

Persze nem csodaszerről van szó egyáltalán. Én rögtön elkezdtem alkalmazni, ahogyan kicsit is kezdett fájni a torkom, és szerintem gyorsan hatott, szóval nem tudott súlyosbodni a betegség.

vbabra Creative Commons License 2010.11.11 0 0 16

Ezt én sem nagyon értem, miért kellene jobban hinni egy homeopátiás szerben, mint akármelyik más szerben.

Nem mondanám, hogy egyikben sem hiszek, mert nyilván, valamilyen szinten azzal a tudattal mész el az orvoshoz, illetve szeded be a felírt készítményeket, mert abban bízol, hogy meggyógyulsz tőlük. De nem gondolnám, hogy különösebben hinni kellene benne.

Szóval szerintem semmivel nem összetettebb egy homeopátiás gyógyszer, mit bármelyik másik. Én például idén tavasszal próbáltam ki először a Homeogene9-t, és nem hittem benne jobban, mint mondjuk egy sima c-vitaminban. És segített! :-)

 

peterfizora! Gyerekeknek is adható, igen, már újszülött kortól. Én is az interneten olvastam utána, mert érdekelt a dolog. Aztán megkérdeztem a háziorvosunkat, s ő is megerősítette, hogy adható. Ráadásul, könnyen meg is eszik, mert édeskés íze van.

afintha Creative Commons License 2010.11.09 0 0 15

Mit jelent az, hogy osszetettebb dolog a homeopathias szerszedese a gyogyszerhez kepest?

Mihez kell tobb odafigyeles?

MIert kell hinni a homeopathias keszitmenyben? A gyogyszerben nem kell hinni?

Előzmény: Zetorforever (14)
Zetorforever Creative Commons License 2010.11.09 0 0 14

Te képviseled a másik oldalt ahogy látom, amúgy én is ilyen voltam,de a tapasztalatok azt mutatják hogy a homeopátiás szerek is nagyon használnak. Jól kell választani, plusz a homeopátia szerintem sokkal összetettebb dolog mint egy sima gyógyszer szedése. Ahogy hallottam,meg megfigyeltem azért ez sokkal nagyobb odafigyelést követel + nem árt hinni is benne hogy működni fog mert ha valamire azt mondjuk hogy nem fog működni akkor az nem is fog...annyira "rástresszelünk"!

Előzmény: szancseeka (13)
szancseeka Creative Commons License 2010.11.05 0 0 13

Én nem hiszek ebben a homeopátiás cuccban, semmi értelme.

Megint egy olyan dolog ami ki akarja a zsebünkből szedni a pénzt. Én nem is próbáltam még ki, de nem is valószinű, hgoy fogom.

Csak azt tudom mindenkinek ajánlani, hogy keressen egy normális orvost és akkor nem kell ilyenekkel szenvedni.

peterfizora Creative Commons License 2010.11.05 0 0 12

Szia VKOrsi érdekelne mióta kezelik a gyereketeket homeopátiás módszerrel, illetve mikor vagy hogyan döntöttetek emellett? én nem rég álltam neki, eddig amiket olvastam, és ahogy használom meg vagyok elégedve. Próbálok minél többet megtudni róla, ti honnan szerzitek a legtöbb információt? Pozo én utána fogok járni ennek a kiadványnak, örülök h megosztottad. Valakinek lenne esetleg valami különleges sztorija, vagy akármi ezzel a gyógymóddal kapcsolatban? nagyon érdekelne...

Csivir Creative Commons License 2010.06.24 0 0 11

Sziasztok!

Egy tényleg JÓ homeopátiás orvost keresek Budapesten. Kérném, ha ismertek valakit, jártok valakihez és jó tapasztalataitok vannak, írjátok meg nekem, hol találom az illetőt.

Annak is örülnék, ha rossz tapasztalatot osztanátok meg, hogy azt az orvost elkerülhessem.

Köszönöm,

csivir

pozo Creative Commons License 2006.01.28 0 0 9

Bocs, de úgy látom, hogy nem ismered a homeopátiás szerek gyártási folyamatát.

 

A homeopátiás gyógyszer olyan szer, ami nagyon alacsony dózisban hat és amelyhez ahhoz, hogy ezt a tulajdonságát megszerezze, át kell esnie egy sor hígításon és egymást követő "dinamizálásokon", amit potencírozásnak neveznek.

Magát a hígítási műveleteket egy lamináló kamrában végzik, ahol a levegőt szűrik (30 liter levegőben max.100 részecske).

Rendkívül szigorú a gyártási technológia! Tehát rossz, vagy ártó információkat véletlenül nem lehet előidézni, meg nem is egyszerű. Szándékosság pedig az allopátiás gyógyszerekre és éppoly igaz lehet, mint a homeopátiásokra.

 

Javaslom, szerezz be a homeopatikus szereket tartó patikákban egy homeopátiával

kapcsolatos kiadványt (ingyenes). Nem írhatom ide a kiadó nevét, csak annyit, hogy egy homeopatikus szereket előállító francia cég kiadványa. Ezt elolvasva sok mindent másképp láthatsz.

 

 

Előzmény: KukacAV (8)
KukacAV Creative Commons License 2006.01.26 0 0 8
" Itt információ átvitelről van szó"

Galla Miklós jut eszembe, amikor az esőtáncról elmélkedik. ("Az esőtáncot nem kell gyakorolni? Na és ha gyakoroljuk, akkor nem ered el az eső? Akkor ez nem azt jelenti, hogy nem jól járjuk? Honnan tudja az eső, hogy amit most táncolunk, az csak a próba, és nem az igazi?")

Szóval adott egy pohár víz (bocsánat: homeopata gyógyszer). Benne a cukor "információjával" (emlékével?). Namost ha a cukor ilyen mennyiségben meg tudja jelölni a vizet egyfajta információs lenyomattal, akkor mi a garancia arra, hogy semmi más nem informálta a folyadékot? A példabeli vízben pontosan annyi cukor (cukor-információ, bármit is jelentsen az) van, mint arany, arzén, vizelet vagy uránium - hogy miért, azt szerintem még általánosban megtanulhattuk matekórán. Mi van, ha valaki hárommal korábban már megdelejezte a vizet, valami ártó anyag információjával? Mondjuk keresztül engedte a veséjén? Vagy kezelés előtt agymossák a vizet, hogy elfelejtsen minden korábbi rossz emléket? Honnan tudja szegény víz, hogy neki csak a cukorra szabad emlékezni, ugyanakkor a gyártósor edényeiből belekerült anyagokra nem?

Nem egyszerűbb-e feltételezni, hogy az MTA-nak van igaza?

Egy kedves ismerősöm nem tudott teherbe esni évekig, végső elkeseredésében Budapestre kezdett járni és irtózatos összegeket fizetett egy dokinak, mert az emberi hangon beszélt hozzá, végighallgatta és mellesleg elárulta a nagy titkot: "a hagyományos orvostudomány csak rút összeesküvők átverése, a homeopátia bezzeg...".

A hölgy azóta sem esett teherbe, viszont sokat emelte a doki életszínvonalát. Eh, nagyon nem jó, hogy egy csomó pénzt adtok az ilyen hókuszpókuszokért... :(
Előzmény: pozo (6)
VKOrsi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 7
nekünk van homeopata gyerekdokink, ha gondolod, írj egy mailt, és megírom az elérhetőségét.
Előzmény: pearson (-)
pozo Creative Commons License 2006.01.26 0 0 6

Nem jól közelíted meg a dolgot, Te materiális szinten gondolkodsz. Itt információ átvitelről van szó. Talán egy példa: van két magnószalagod, az egyik üres, a másikon gyönyörű zene van. Ezek után semilyen fizikai vagy kémiai módszerrel nem tudsz különbséget tenni a két szalag között, pedig van különbség...

A kimondott szó sem anyagi természetű, mégis, ölni lehet vele...

A homeopátia művészet, csak nagyon kevesen értenek hozzá jó színvonalon, erre szerintem születni kell.

A rosszul megválasztott szer nem segít, s bizony lehetnek mellékhatásai is, ezt magamon is tapasztaltam.

Reformkori nagyjaink (Kossuth, Széchenyi, Deák) homeopátiával kezeltették magukat -sokszor sikerrel, amint ez Kossuth leveleiből is kiderül.

Előzmény: KukacAV (2)
pearson Creative Commons License 2006.01.10 0 0 5

sajnálom...igazán örültem volna, ha témában jártas, és főleg ilyen gyerekdokikat ismerők rátalálnak erre a topicra.

 

na mindegy...

KukacAV Creative Commons License 2006.01.09 0 0 4
A maga módján hat, akár a kézrátétel: elég, ha az alany szilárdan hisz benne.

De persze nem akarom szétoffolni a topicot, ha valakinek használ a csapvíz, én csak örülök. (Gondolom, a kereskedők is. :))
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.09 0 0 3
Egszerű: ha van elég hatóanyag egy gyógyszerben, akkor mellékhatása is lehet, ha nincs, akkor nem hat...

Akkoriban röhögtem, mert munkatársam kiszámolta, hogy a csomagoláson megadott hígításban egyszerűen egy molekulányi hatóanyag sem lehetett abban a homeopátiás izében, szerben. :-)

Megjegyzem, mi is kipróbáltuk a gyerek kedvéért egy kellemetlen probléma miatt, de nem használt. Ez önmagában semmit sem jelent, de a fentiekkel együtt nekem már eleget.
KukacAV Creative Commons License 2006.01.09 0 0 2
Elnézést, én komolyan segíteni akartam. Egy kanál víz, benne 0,00000000000000000000000000000000000001 molekulányi (!) cukorral hidd el, hogy nem gyógyít meg. Ellenben egy csomó pénzt költesz rá.

Volt egy rokonom, aki férje halála előtt rettenetes pénzekért vett cápaporcot, mivel - figyeld a logikát - a cápa nem szokott rákos lenni, ergo ha megesszük, mi is kigyógyulunk belőle. És ezt ő komoly emberektől olvasta.

És mindig akad egy héja, aki komoly arccal, féltudományos halandzsával, saját magára aggatott titulussal ("holisztika-diplomás kézrátevő professzor") lenyúlja azokat, akik nem tudnak különbséget tenni a gyógyszerek és a csodadoktorok között.

Előzmény: pearson (1)
pearson Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1

nem, bocs, de szvsz vmivel kevered. vannak ilyen képesítéssel rendelkező háziorvosok, ill. vannak olyan gyógyszertárak, amelyek ilyennek minősülnek, merthogy az ilyen készítményeket is tartják és rendelik.

 

jó lenne, ha lenne érdemi hsz, különösen szülők, mert hasznos és szükséges témának tartom.

Előzmény: KukacAV (0)
KukacAV Creative Commons License 2006.01.09 0 0 0
Annyit tudok, hogy ha vonzódsz az ezotériához, hiszel az emelt díjas gyógyító telefonhívásokban, akkor a homeopata szerek is segíteni fognak, egyszerűen a placebó hatás miatt. A hatásban komoly szerepe van annak, hogy gyakorlatilag csapvízért kell kemény ezreket fizetned, csak mert az eladó rettenetesen profin kommunikál.
Előzmény: pearson (-)
pearson Creative Commons License 2006.01.09 0 0 topiknyitó
Ld. a leírást.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!