Keresés

Részletes keresés

Atyus_ Creative Commons License 2016.09.02 0 0 24

Már egy ideje lehet kapni Broadcast minőségű analóg eszközökről is digitalizálni képes megfizethető eszközöket. Ha párosítjuk egy jó állapotú S-VHS stereo magnóval, akkor a legjobb eredményt kapjuk.
Szerintem érdemes eleve HD felbontásba digitalizálni, mert különben a TV-nk vagy a media box-unk fogja megtenni, amit eszköztől függően erősen változó minőséget jelent.
Olcsó eszközöket igen sokszor elmegy a kép-hang szinkron, s a túltömörítés is jellemző rájuk.

heted7 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 23

"De persze csak valós időben lehet vele VHS-ről másolni"
Bármi egyéb eszközzel is így van ez....

Előzmény: ***RS*** (22)
***RS*** Creative Commons License 2015.04.10 0 0 22

Nekem két DVD felvevőm is van. Nagyon klasszul lehet velük VHS-ről menteni. Sok minden egyébre is képes. Megszerkeszthetők a felvételek, (szükségtelen részek kivághatók stb) fejezeteket lehet kreálni, digitális fésűszűrő, TBC stb.

De persze csak valós időben lehet vele VHS-ről másolni. Leszedni valóban csak úgy lehet, hogy át kell írni valamilyen cserélhető médiára. (DVD+-R, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-DL stb)

Előzmény: heted7 (21)
heted7 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 21

Szerintem ma már igen olcsón lehet venni felvenni is képes DVD lejátszót, azaz DVD felvevőt. Ezekkel rém egyszerű a digitalizálás: Play ott, Record itt és kész. Vinyóra (a drágább verziók) vagy DVD-re írja az eredményt. Mondjuk a belső vinyóról általában ismét csak DVD-n keresztül lehet leszedni.

 

Ugyanakkor mérnökként b*ssza a csőröm a probléma :) Ha már megvan az eszközöd, annak mennie kéne. Hogy jó-e a minőség, azt eldöntöd, ha megy, de először azért valaminek kéne lennie...

Előzmény: Iam The Ghost (20)
Iam The Ghost Creative Commons License 2015.04.10 0 0 20

A minőséget úgy értettem, hogy VHS-ről beszélünk... Maguk a felvételek magnón nézve sem túl szépek, de nyílván nem is ez a lényeg, így ha sikerül szaggatott, villogó kép nélkül és hallgatható hanggal (arra nem is gondoltam, hogy csúszhat) digitalizálni, azzal bőven elégedett lennék.

 

De tényleg köszi, hogy megmutattad ezt a kártyát, de ennyi pénzt nem tervezek rá költeni. Egyelőre próbálnám ezt az olcsó megoldást érvényesíteni és ha tényleg annyira rossz lesz a végeredmény, mint azt gondolod, akkor lehet később utána nézek ennek. Ha mondjuk olcsóbb lesz. :D

Előzmény: Kicsilulu (19)
Kicsilulu Creative Commons License 2015.04.10 0 0 19

Most megsértődhetnék, de nem teszem...

Ehelyett inkább kivettem a gépemből azt a kártyát amit én használok és amivel már lehet is digitalizálni:

 

 

Pontosan azért nem írtam konkrétumot az előzőekben, mert nem akartam senkit és semmit reklámozni.

Szóval ennek a kártyának többek között az az előnye, hogy igen jó minőségű DV-AVI-ba lehet vele hardveresen digitalizálni ami vágásnál nem kis előnyt jelent a végtermék minőségére nézve, valamint pl. az is, hogy lockolja egymáshoz a képet és a hangot, ezáltal MINDIG frame pontos egymáshoz a kettő. Az életben nincs olyan hosszú videó, amin hangelcsúszást produkálna.

Ja, és MŰKÖDIK!

 

Hogy jelen pillanatban bruttó 120 ezerért lehet kapni a bótban?

Ehhez tessék hozzászámítani azt, hogy az eredményes VHS digitalizáláshoz még kell egy jó minőségű, keveset futott és jól karbantartott videómagnó, valamint a digitalizálást végző személy részéről megfelelő hozzáértés és ami az egyik legfontosabb: IDŐ, ami nem ingyen van!

 

Természetesen mindenkinek szíve, joga, hogy hogyan menti le a családi emlékeit, de a kérdést felvető olvtárs részéről érdekesnek találom azt, hogy neki igazából mindegy lenne a minőség.

Ha tényleg mindegy, akkor tessék nyugodtan továbbra is azt hinni, hogy egy 4 ezer forintos kütyü az tökéletesen alkalmas erre a feladatra.

Előzmény: heted7 (14)
heted7 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 18

"A másik eszköz ugyanúgy működik (ezért jutott eszembe, hogy azzal is megpróbálom), RCA kábellel összekötöm a VHS-el, másik oldalán pedig USB-vel csatlakozik a géphez. Ez működik egy régi DVI-kazettás videokamerával, de valamiért a VHS-lejátszót nem érzékeli. Gondolom azzal lehet valami gikszer, de nem tudok rájönni, hogy mi... És mondom, próbáltam egy másik VHS-lejátszóval is (amin SCART-csatlakozó van), de azzal se ment, az viszont fura, hogy különböző gépen, különböző lejátszókon se megy."

 

Próbálok ebből okosabb lenni. Jól értem, hogy ez a szitu:

 

A másik kütyüd működik egy videokamerával, de nem működik 2 db VHS videomagnó egyikével sem?

Ha ez a szitu, akkor a következő kérdés: a kamera és a videomagnó ugyanazon a bemeneten csatlakozik a kütyühöz?

 

Ha igen, akkor van egy sanda gyanúm, hogy egyik videomagnó sem ad ki jeled oda, ahova kéne...

Előzmény: Iam The Ghost (9)
heted7 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 17

Hát sajnos az odébb van nekem :(

Előzmény: Iam The Ghost (16)
Iam The Ghost Creative Commons License 2015.04.09 0 0 16

Tatabányán vagyok.

Még megkérdezek majd egy ismerőst, ő jobban benne van a műszaki témában, mint én.

Előzmény: heted7 (15)
heted7 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 15

Hol vagy amúgy helyileg? Látatlanban ez tök nehéz, de ha nem vagy messze, esetleg ránéznék...

Előzmény: Iam The Ghost (13)
heted7 Creative Commons License 2015.04.08 0 1 14

"elvihetném egy külön szakboltba,"

 

Gyanúm szerint lulu pont egy ilyen szolgáltatást akar rád sózni....

Előzmény: Iam The Ghost (13)
Iam The Ghost Creative Commons License 2015.04.08 0 0 13

Van egy EZ VHS Converter digitalizálom is, ez lényegében egy VHS lejátszó, amit össze lehet kötni a géppel és adtak hozzá szoftvert is, ezzel például működik a dolog, de a kép folyton elmozdul vagy vibrál.

Most nem a minőségről van szó, elhsizem hogy vannak profibb megoldások, elvihetném egy külön szakboltba, de van vagy 50 VHS-kazetta és már 1 darabért vagyont elkérnek, én pedig szeretném ezt magam intézni.

A lentebb írt megoldásban bíztam és én már annak is örülnék, ha bármilyen képet kaphatnék, nagyon idegesít, hogy egy látszólag pofonegyszerű megoldás sehogyse akar működni és nem értem a miértjét. Hogy aztán ezt milyen minőségben digitalizálná, amiatt ráérnék később aggódni, elszüttyöghetnék a beállításokkal, de így semmihez nem tudok kezdeni.

Előzmény: Kicsilulu (12)
Kicsilulu Creative Commons License 2015.04.08 0 0 12

A probléma fő oka, hogy sokan elhiszik, hogy olyan eszközökkel mint ez is, lehet digitalizálni.

Veszünk egy ilyet pár ezer forintért, aztán kész is.

De ez nagyon nem így van!

Normális eredmény eléréséhez ennél jóval mélyebben a zsebbe kell nyúlni, és még akkor is ott van az, hogy rengeteg dologgal tisztában kell lenni ahhoz, hogy  örüljünk is annak amit csináltunk, ne csak kínszenvedés és rengeteg elpazarolt idő legyen a ráadásul siralmas végeredménnyel járó munka vége.

 

Ez a kütyü és a hasonszőrű és árfekvésű USB-s társai gyakorlatilag kivétel nélkül alkalmatlanok VHS digitalizálásra, ha egyáltalán meg is valósul maga a folyamat, valami gond mindig van. Elcsúszik egymástól a kép és a hang, nincs hang, nincs kép, szaggat, stb.

Vagy egyszerűen "csak" még az eredeti VHS felvételnél is nagyságrenddel gyatrább minőségű, élvezhetetlen valami lesz belőle.

 

Ha kíváncsi vagy a tuti megoldásra, akkor írj magánban, a mail címem publikus!

Előzmény: Iam The Ghost (11)
Iam The Ghost Creative Commons License 2015.04.03 0 0 11

Nem, mert próbáltam egy régebbivel és egy vadonatújal, amit most vettem mert nem tudtam hogy van már itthon... :)

 

Köszi azért a próbálkozást.

Előzmény: heted7 (10)
heted7 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 10

Nehéz így látatlanban...

 

Az RCA kábel nem lehet sérült a videó és a kütyü között?

Előzmény: Iam The Ghost (9)
Iam The Ghost Creative Commons License 2015.04.02 0 0 9

Nem adtak hozzá szoftvert, csak egy rövid útmutatót, hogy honnan töltsek le hozzá drivert és ajánlotta az AmCap nevű szoftvert, amivel rögzíthetem a bejövő képet.

 

A másik eszköz ugyanúgy működik (ezért jutott eszembe, hogy azzal is megpróbálom), RCA kábellel összekötöm a VHS-el, másik oldalán pedig USB-vel csatlakozik a géphez. Ez működik egy régi DVI-kazettás videokamerával, de valamiért a VHS-lejátszót nem érzékeli. Gondolom azzal lehet valami gikszer, de nem tudok rájönni, hogy mi... És mondom, próbáltam egy másik VHS-lejátszóval is (amin SCART-csatlakozó van), de azzal se ment, az viszont fura, hogy különböző gépen, különböző lejátszókon se megy.

Előzmény: heted7 (8)
heted7 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 8

Helló!

Az eszköz saját szoftvere sem ismeri fel? Ha ez a szitu, akkor szerintem rossz az eszköz. A másik kütyü, amit említesz, hogy csatlakozik a géphez?

H7

Előzmény: Iam The Ghost (7)
Iam The Ghost Creative Commons License 2015.04.02 0 0 7

Sziasztok,

nem tudom mennyire él a fórum ezen része, de megpróbálom itt feltenni a kérdésem.

 

Szóval régi családi videók vannak VHS-en, amit szeretnék átmenteni gépre. Az utóbbi napokban beszereztem egy USB-s kütyüt (EasyCap USB video digitalizáló), ami elvileg arra alkalmas, hogy a hozzákötött külső eszköz képét megjeleníti a gépen, amit aztán egy videoszerkesztő programmal rögzíthetek. Azonban hiába kötöm hozzá az RCA kábelt, nem jelenik meg. Több programmal is próbálkoztam (Edius, Pinaccle, AMCam) egyiksem érzékeli (a gép maga felismeri az USB-eszközt), egyedül a Pinaccle ír ki legalább annyit, hogy nem érzékel videojelet, ellenőrizzem a kábeleket (a kábel is vadiúj). Erről jutott eszembe, hogy a Pinaccle programhoz anno vettünk egy átalakító eszközt, amivel a videokamerát csatlakoztam a géphez és annak segítségével lehetett a rögzített anyagot a programba vinni, majd vágni. Ugyanúgy RCA kábellel csatlakozik, így gondoltam ugyanezen az elven működhet, mint az USB-eszköz, de sajnos ugyanez az eredmény.

Próbálkoztam egy másik VHS-lejátszóval, ez egy régebbi fajta, nincs is rajta RCA csatlakozó, csak SCART, így ezzel csak egy SCART-RCA átalakítóval tudtam csatlakoztatni, de ugyanaz a probléma: a gép nem érzékel jelet a VHS-ből.

 

Mi lehet a gond? A neten keresgéltem válaszokat, néztem videókat, mindegyikben csak egyszerűen csatlakoztatják az eszközöket, elindítják a lejátszót és már meg is jelenik a gépen a kép. Mért nem érzékeli egyik gép sem (több gépen próbáltam), egyik lejátszót jelét sem?

Andrea Csak Soltész Creative Commons License 2015.01.22 0 0 6

Tv-s felvételek VHS-en 1998 és 2004 közötti. Kinek van??? Ha valakinek van akkor az 2015.06.01 és 2015.08.31 között hozza ki a Bp. XX. Kerületi Kossuth Lajos utcai Sétállóba

heted7 Creative Commons License 2008.04.13 0 0 5
Kb. úgy van, ahogy fotograb írta. A legegyszerűbb egy asztali DVD lejátszó, ami felvenni is tud. VHS magnód gondolom van, közé egy kábel (pl SCART), és ez így elég is. Ha vinyóra rögzít a DVD az még kényelmesebb, de nem muszáj.

Lehet persze PC + digitalizáló kártya + szoftver, de az azért macerásabb egy fokkal.

H7
Előzmény: POrsi22 (3)
fotograbb Creative Commons License 2008.04.12 0 0 4
Szia ! Tán már utánajártál, ami nekem siker volt a témában, mondjuk nem csekély anyagiakkal, de mi olcsó a hobbiból.... tehát merevlemezes dvd író, ez kéne neked...
mint kombi lehetőség meggyőzheted a családot a nélkülözhetetlenségéről...:)
Videomagnó időzitővel, felvétel közben is nézheted amit épp felveszel, mondjuk 5-10 perc időeltolással, kis ikonokkal gyűjti a felvételeket, törölsz összevágsz,
külső forrásokról felvehetsz, VHs , videokamera, végül bármit amit a merevlemezre vettél, DVD.re írhatod... a masina nekem úgy 100e körül volt, ahhoz képest hogy egy Pinnaclevidepeditor szoftver, vagy 30-ba és ki sem nyitottam a telepítés után,
ez dolgozik az áráért...
POrsi22 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 3
Sziasztok!

Találtam egy Videókazeta köcsönzőt Vásárosnaményban. http://gerovideo.logix.hu

itt most kiárúsítják az összes régi VHS kazit.

Van egy rakat olyan film amit szeretnék Digitalizálni belőle.

milyen felszerelés kellene hozzá??

Segítsetek lécci!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2

Próbáld meg a www.digifotolab.hu oldalon.

90 perc 2000 Forint.

Előzmény: heted7 (-)
heted7 Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1
Köszi a gyors választ! Nem kifejezetten nullázás, de elég sok nulla volt benne :)

Nem megvenni akarom a cuccot, csak egyszer használni :) De akkor megkeresem a céltopikot, és ott folyt. köv.
Előzmény: Törölt nick (0)
heted7 Creative Commons License 2006.01.06 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Van egy régi (12 éves), de számomra fontos felvételem VHS kazettám, amit átmentenék DVD-re, amíg nem késő. Otthon megpróbáltam (sima házi videó + PC TV kártya), de az eredmény elég vegyes. A kazin több felvétel van, az eleje egész jó lett, de a vége nagyon rossz. Ugyanakkor van egy tippem, hogy egy profi(bb) videomagnóval többet is ki lehetne hozni belőle. Van esetleg Budapesten valami stúdió, ahol ezt megfizető áron megcsinálnák nekem? (Elég, ha egy-az-egyben átteszik DVD-re, utána én már eljátszom vele.)

A segítségeteket előre is köszönöm. Üdv:
heted7

ui.: bocs, ha van már ilyen topik, kerestem, de nem találtam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!