A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Gyakorlatilag azt csinálja, mintha fölhangosítanád a rádiódat. Hangosabbak lesznek az állomások, de hangosabb lesz a zaj is. Szerintem, egy nagy parasztvakítás.
Itt nem a készülékkel van gond, van a klubban is, pénteken "kergettük" egy kicsit, a gyerekek sorra gyártották a DX-eket vele! Sőt az épp eladó darab is szépen szól, hallatszik, közeltéri terjedésben (7093kHz). Te is tudod, micsoda...
Egyébként meg egy 5 ezer forintos fém műszer doboz, amiben egy hurka kis hangszóró van. Mikor megvettem az AESS -t ,rövid időn belül kihajintottam belőle,és egy emberesebb hangszórot szuszakoltam bele.
Újabb teszt jellegű kisrádióm is eladó sorba került, ő egy Radtel RT900 (Bluetooth verzió). Gyári friss csomagolásában adom.
Első sorban minimális ráfizetéssel cserélném jelenleg eladó eszközeim, igény szerint bontva is, egy kétsávos vagy UHF mobil rádióra, mivel a bázison jelenleg csak kézi rádiók vannak, hiányzik már egy nagyobb masina...!:)
Ami még elérhető: 2 működő és egy alkatrész Motorola GP300 VHF ipari rádió (KB 5 akksi van, ebből 3 újonnan került ide 2 pedig nem hiszem hogy használható, 2 dokkoló és egy töltő adapter) illetve egy akkumulátor nélküli GP380 VHF. E-mellett alkatrésznek egy Motorola MR304A, ő elvileg fordítva lett a tápra kötve, én nem tudok mit kezdeni vele sajnos, hozzá tartozó PTT és külső hangszóró is megvan, természetesen külön-külön is. Szép, tisztított állapotban.
CB - Tartalékaim között van egy, még akkumulátorok töltésére használt 13.8v 3a tápegységem, illetve 2 SWR mérőm, jelenleg nincs kitelepülős és CB rádióm sem, így ha valakinek szüksége lenne rá...!
Ezek helyileg Hajdú-Bihar megyében vannak, de természetesen Posta is játszik a vevő terhére!
Illetve Budapest Belvárosában eladó 2 Sirio CB Antenna, egy Mágnestalpas és egy Boomerang, kábelt igényelnek, őket személyesen csak ismerősöm tudja át adni!
Ajánlat vagy kérdés esetén e-mailben keressetek, cserebere esetén 10-20 ezret rá tudok pótolni, de természetesen KP-ért is vihető bármi megegyezés szerint! :)
Az Aniconál vásárolt új készülék után 100 euro pénzvisszatérítést ad a Yaesu így mindjárt kb. 40 ezerrel olcsóbb. Ja és az ajándék baseball sapkáról se feledkezzünk meg.
Keresek antenna tunert 40-10m sávra, nem baj ha automata és tud kommunikálni egy FT-757GX-el, de egyszerűbb darabok is érdekelnek, pl MFJ-904. Mail publikus.
Továbbra is eladó Yaesu FT-710. Kb: 100 QSO volt vele. Adásba minden hol nyitott igy cb én is müködik. Több mint 3éves garancia van még rajta. Ára: 485000ft. Ujonnan ennél csak drágább az Aniconál. Már mint bruttó ára. NETTÓÉRT ott nem kapsz semmit. Esetleg régi rh készüléket beszámithatok megegyezésem alapján. Telefon: 06702059342 vagy email.
Még annyit, ha bármi hasonló rádiós stb "kacat" van, én elvagyok az ilyenekkel, plusz új tapasztalat, ikaroszhun@gmail.com e-mail címen szinte bármikor elérsz, természetesen a posta költségét utalom! :)
Nagyjából hasonlóra számítottam, bizonyára én egy kicsit túl értékelem, de van egy feelingje ezeknek a rádióknak, ha UHF lenne, biztosan nem válnék meg tőlük :)
Hátha van esély cserélni, kiviszem a Csorvási börzére, ha lesz aki elvisz.
Tisztában vagyok vele, hogy kevesen engedhetik meg az ilyen ipari rádiót, de biztosan van, akinek még lenne igénye.
Fájdalmasan őszinte leszek: Nem arról van szó hogy "kevesen engedhetik meg maguknak", hanem arról hogy nem képvisel ma már számottevő értéket, valamint nem is keresik ezeket a rádiókat.
Egy Yaesu FT-4X 32000Ft újonnan, öt év garival, egy Radtel RT-860 20000Ft körül megjön kínából,
és teljesen korrekt mindenben.
Ezekkel a régi Motorolákkal csak gondot vesz magának az ember.(Akku, programozás, stb.)
Egy kivétel lenne, ami értéket adna neki: Új, dobozos gyári, minden tartozékkal=gyűjtői darab.
Tisztában vagyok vele, hogy kevesen engedhetik meg az ilyen ipari rádiót, de biztosan van, akinek még lenne igénye. Egyik kérdésre a válasz Igen, ha jól emlékszem van 3 jó új akksi és kettő ami teljesen kimerült. Egy jó állapotú antenna és egy lecsupaszodott van hozzá. Dokkolóból van kettő is, de töltő adapter csak egy.
Lehet hogy teszek egy próbát majd Csorváson, hátha el tudom cserélni, de egyelőre az sem biztos, hogy Hajdú-bihar megyéből találok valakit, aki el visz Csorvásig és segít haza hozni egy Aszódi antennát :D
Pár hónappal ezelőtt a szembeszomszéd megajándékozott egy pucér UHF-es GP300-al ingyen, de fel kellett újítani, antenna($4), töltő($17), programozó kábel ($18) - Aliexpressről, ami így 39 dollár azaz kb 15eFt csak a tartozék. Az aksi jó állapotban volt, ugyan vettem volna hozzá tartalékot, de az utángyártott is $20 körül van kb 2 hónapos szállítással, amivel együtt az ingyenrádió komplettálása is több mint 20kHUF.